Software ή Hardware για DVD player?

Συνεχίζω την αναζήτησή μου σε σχέση με το προηγούμενο thread, στο οποίο είχα εκφράσει τους προβληματισμούς μου για το ποιό software DVD player πρέπει κάποιος να επιλέξει για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Εδώ πρέπει να συζητήσω –ουμε, το εάν είναι πράγματι προτιμητέα η λύση ενός software DVD player, το οποίο μέσα σε όλα τα άλλα κάνει το πιο βασικό, δηλαδή την αποκωδικοποίηση του κωδικοποιημένου κατά MPEG-2 περιεχομένου ενός δίσκου DVD, ή εάν είναι προτιμότερη η λύση ενός ποιοτικού MPEG-2 decoder σε μορφή hardware, κάρτας MPEG-2 δηλαδή, προσαρμοζόμενης σε κάποιο ελεύθερο PCI slot.

Έχω στα χέρια μου την κάρτα REALmagic X-Card της Sigma Designs, με όλα τα συμπαραμαρτούντα συνοδευτικά της, ήτοι το συνοδευτικό software (drivers, DVD player) το τηλεχειριστήριο, καλώδια κλπ. Είχε αγοραστεί για να συνοδέψει μια Holo3D, σαν το ενδιάμεσο σκαλοπάτι μεταφοράς του ψηφιακού σήματος από το DVD-ROM σ’ αυτήν.

Ο κατασκευαστής της κάρτας (www.sigmadesigns.com), τότε που την πρωτοκυκλοφόρησε, την προόριζε για αυτό που λέει, δηλαδή έναν multi hardware decoder, για αρχεία MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 και DivX (version 4.02 or later). Έχει προβλέψει αρκετές θύρες συνδεσιμότητας (έξοδος ήχου stereo σε mini DIN, SPDIF coaxial RCA out για σύνδεση με AV pro/AV amplifier, S-Video out, VGA/Component out, multi - SCART compatible – out, η τελευταία με ειδικό adaptor).

Το ερωτηματικό είναι αν πρέπει να την προτιμήσω, έναντι ενός software DVD decoder, όπως αυτός έρχεται σε ένα software DVD player.

Και αν ναι, γίνεται να την συνδέσω με την τωρινή μου κάρτα γραφικών (Sapphire ATI X1900XTX), ώστε να εκμεταλλευτώ την ανάλυση και τα προσόντα της; Υπάρχει δηλαδή επικοινωνία των δύο καρτών μέσω του PCI bus ή με άλλο τρόπο, ώστε το αποκωδικοποιημένο ψηφιακό σήμα να φτάνει για περαιτέρω επεξεργασία στην κάστα γραφικών;

Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,076
Εκεί ψηλά.....
Ξερετε τι αλλοι Hardware decoders υπαρχουνε? Καποτε η λυση Hardware ηταν μονοδρομος αλλα τι τωρα τι επιλογες υπαρχουν σε αυτον τον τομεα και αξιζουν αραγε?
 

Νίκος Σχ.

Supreme Member
12 July 2006
4,221
Θεσσαλονίκη
Επειδή έχουν δείξει ότι τα ίδια τα Windows είναι υπαίτια για πάγωμα εικόνας για μισό δευτερόλεπτο , για διαφόρους και περίεργους λόγους , προτιμούμε το hardware ... Ομως απο την άλλη υπάρχει αξιόλογη πρόταση απο το linux σε software και καλύτερη απόδοση χωρίς παγώματα ... Εαν το κουράσεις το θέμα linux θα έχεις φτάσει ένα βήμα πριν το απόλυτο hi-end χωρίς κόστος ...
το hardware είναι το easy μονοπάτι μέσω windows ...