SONY A100,CANNON 400D,NIKON D80

plithon

New member
31 January 2007
5
ΕΙΜΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΟΠΙΩΝ , ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ 3 DSLR ,
ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΛΙΓΟ .
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ Ή ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ SITE , NA ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
 

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Σαν ερασιτεχνης και εγω, μπορω να σου πω οτι και οι τρεις ειναι αριστες.

Για τα συν και τα πλην τους θα σου απαντησουν αργοτερα οι εμπειροτεροι.

Καλως ηρθες κιολας!
 

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
οι canon/nikon είναι καλύτερες λύσεις και έχουν περισσότερους και φθηνότερους φακούς. Ψάξε πρώτα τα προηγούμενα θέματα και μετά τα ξαναλέμε.

Για καλά αποτελέσματα πάντως θα πρέπει να αλλάξεις το φακό του κιτ με καλύτερο (καλύτερους).
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
κοίταξε λίγο εάν θέλεις και αυτή τη σελίδα του dpreview.com, συγκρίνει τα επίπεδα θορύβου μεταξύ ακριβώς των παραπάνω τριών μηχανών. Canon και Nikon στα ίδια επίπεδα, Sony σημαντικά περισσότερος θόρυβος από iso800. Η Canon έχει μεταξύ άλλων και σύστημα anti-dust για τον αισθητήρα.

Ρίξε και μια ματιά στις Pentax, η προσφορά στις γιορτές της K10D ήταν αχτύπητη.
 

plithon

New member
31 January 2007
5
και οι τρεις ειναι υπεροχες !.. , όπως είπε και ο ntinos1972 .

είδα το site www.dpreview.com , που με παρεπεμψε ο send και εχω μια συνοπτική εικόνα , είμαι κοντά στην CANON EOS 400D , χωρίς να ορκίζομαι κιόλας ότι θα την αγοράσω αύριο , γιατί είμαι λίγο δύσκολος στις αποφάσεις μου , νομίζω ότι υπερέχει (εντελώς ερασιτεχνικά κριτήρια) στα εξής : α) έχει σύστημα αυτόματου καθαρίσματος .β) έχει μεγάλη γκάμα ποιοτικών φακών γ) ...φέρει (κουβαλάει) ένα ...βαρύ όνομα στη φωτογραφία δηλαδη εχει παράδοση ιστορία (όπως και η ΝΙΚΟΝ βέβαια)
 

plithon

New member
31 January 2007
5
...συνεχίζοντας το προηγούμενο μήνυμά μου θέλω να προσθέσω ότι
δ) δεν έχει αντικραδασμικό σύστημα όπως η sony α 100 , αλλά σκέφτομαι ότι η έλειψη αυτή πιθανόν αντισταθμίζεται από την ύπαρξη παρόμοιου συστήματος ενσωματωμενου στους φακούς , ρωτάω όμως
έχουν όλοι οι φακοί της CANON και οι απλοί αντικραδασμικό σύστημα;
ο συντονιστής ΒΛΑΣΙΔΗΣ προτείνει ότι ο αγοραστής της 400D, πρέπει να
διαλέξει άλλο φακό απ' αυτόν που προσφέρεται με το βασικό kit , μιλάμε μάλλον για τον EF-S 17-55 , στο σημείο αυτό μου γεννιέται το ερώτημα
ποιόν από τους υπάρχοντες φακούς της CANON 'η και κάποιον άλλο συμβατό πρέπει να διαλέξω , ο οποίος για ένα αρχικό ξεκίνημα θα εξυπηρετεί τις περισσότερες ανάγκες και θα έχει προσιτή σχετικά τιμή;

Eυχαριστώ για την ...ανοχή σας
 

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Από ότι δήλωσες, σκοπεύεις να ασχοληθείς με τη φωτογράφηση τοπίου. Αν δεν σκοπεύεις να ασχοληθείς ιδιαίτερα με φωτογράφηση το σούρουπο, τη νύχτα και με βαριά ομίχλη, τότε οι φακοί με τα συστήματα σταθεροποίησης δεν σου χρειάζονται (ή δεν είναι απαραίτητα).

θα ήθελα όμως να μάθω το ποσό που μπορείς να επενδύσεις (και όχι να ξοδεύψεις σε φακούς) για να προχωρήσουμε σε προτάσεις.
 

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Τότε πάρε τη NIKON D80 με τον 18-135 και σταματάς εκεί.

Υπολόγιζα σε 2 εβδομάδες να γράψω ένα άρθρο για τη φωτογράφηση τοπίου. Αν μπορείς να περιμένεις....
 

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Εναλλακτικά και αν επιθυμείς μόνο φωτογραφίες τοπίου, μπορείς να πάρεις τη SONY R1. Δες και σχετικό θέμα εδώ στην ίδια κατηγορία. Αν ενδιαφέρεσαι, κάποιος στο www.dpgr.gr πουλά μια στα 470 ευρώ. Αλλά μόνο αν πρόκειται για τοπίο, αφού είναι μια δύσκολη μηχανή.
 

plithon

New member
31 January 2007
5
Απάντηση: Re: SONY A100,CANNON 400D,NIKON D80

Τότε πάρε τη NIKON D80 με τον 18-135 και σταματάς εκεί.

Υπολόγιζα σε 2 εβδομάδες να γράψω ένα άρθρο για τη φωτογράφηση τοπίου. Αν μπορείς να περιμένεις....

Ο ΦΑΚΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΟΝ 18-135 ΠΟΥ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , ΑΠ' ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΣΕ 3-4 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ MADE IN ΤΑΥΛΑΝΔΗ , ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ?

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ SIGMA 18-200
ΓIA NIKON MADE IN JAPAN, ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΝΙΚΟΝ 18-135.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 
22 June 2006
1,097
Sweden
Με απόλυτο κριτήριο την ποιότητα η Canon είναι μονόδρομος. Από την άλλη η Nikon D80 είναι πιο πλήρης μηχανή, με καλύτερο σκόπευτρο και σώμα.

Εγώ θα πρότεινα Canon επειδή σε μερικά χρόνια, κρατώντας τους φακούς, θα μπορείς να αγοράσεις με λίγα χρήματα (~1000) full frame που αυτή την στιγμή μόνο η Canon έχει και μάλλον πρώτη θα παρουσιάσει κάτι τέτοιο σε προσιτή τιμή. Αυτό προυποθέτει βέβαια αγορά φακών για full frame, κάτι που για 'μένα αποτελεί και την καλύτερη επένδυση για το μέλλον.

Οι φακοί της Sigma έχουν, στις περισσότερες περιπτώσεις, παραπλήσια ποιότητα με τους Canon αλλά πολύ καλύτερες τιμές. Σε κάθε περίπτωση μην αγοράσεις ζουμ με μεγάλο εύρος γιατί η ποιότητα τους είναι μέτρια όπως επίσης και η φωτεινότητα.

Εφόσον σε ενδιαφέρει το τοπίο θα σου πρότεινα τον 15-30/3,5-4,5 της Sigma για full frame έτσι ώστε να σου μείνει και για μετά. Καλύπτει νομίζω την κρίσιμη εστιακή απόσταση που χρειάζεται κάποιος για φωτογραφία τοπίου.
Δες περισσότερα εδώ.
 

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
H ποιότητα των φακών ορίζεται με βάση 2 παράγοντες.

1. Οπτική απόδοση, δηλ. πόσο καλές φωτογραφίες βγάζει. Ο 18-135 έχει ιδιόμορφη απόδοση. Έχει ανάλυση πολύ υψηλή, δηλ. μπορεί να καλύψει και μηχανές με περισσότερα μεγαπίξελς. Όμως έχει άλλου είδους προβλήματα, όπως γεωμετρικές παραμορφώσεις (συνηθισμένες σε όλα τα υπερζουμ), βινιέτα όχι πολύ (δηλ. όταν φωτογραφίζουμε ουρανό με εντελώς ανοιχτό διάφραγμα, τότε δείχνει να σκοτιάζει στα άκρα, και επίσης χρωματιστά περιγράμματα, όταν το θέμα είναι σκούρο και το φόντο πολύ ανοιχτόχρωμο.
2. Η ποιότητα κατασκευής. Για κανένα από τους νέους πλαστικούς φακούς δεν έχουμε δείγματα σχετικά με την ποιότητα κατασκευής του στην πάροδο του χρόνου. Είναι νωρίς ακόμη. Και το Ταλάνδη και Ιαπωνία δεν δείχνει πολλά πράγματα.
 

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Όλοι οι υπερζουμ φακοί είναι λύσεις ανάγκης. Και φυσικά δεν αποτελούν την καλύτερη λύση για τις μηχανές με τα πολλά μεγαπίξελς. Κανένας δεν εξαιρείται. Ο NIKKOR 18-200 VR είναι για πολλούς η μοναδική εξαίρεση, αλλά και πάλι όταν συγκρίνεται με άλλους φακούς σε συγκεκριμένες εστιακές αποστάσεις (π.χ. ευρυγώνιου ή τηλεφακού) υστερεί δραματικά.... Σε άλλο θέμα έχω τις εντυπώσεις από το φακό αυτό.

Τώρα για τους υπερζουμ των άλλων εταιρειών. Έχω δοκιμάσει τους SIGMA 18-125 σε CANON (μετριότατος και ο Γιάννης Κούνιος συμφωνεί), τον SIGMA 18-200 (μάλλον χειρότερος και μάλιστα δεν είναι 200, αλλά μάλλον φθάνει στα 160), τον TAMRON 18-200 (καλύτερος από τον SIGMA). Επίσης είναι φακοί με πολλά λάθη στην εστίαση.

Ο 18-250 μάλλον θα είναι χειρότερος όλων. Φυσικά όλοι παίρνουν άριστα στην ευκολία, αλλά δυστυχώς το ερώτημα είναι οπτική ποιότητα VS ευκολία χρήσης.
 

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Η CANON είναι καλύτερη λύση ως σύστημα. Η 400d δεν είναι η καλύτερη μηχανή της κατηγορίας της (πλέον). Θα πρότεινα να κινηθείτε προς ελαφρά μεταχειρισμένη 30d/20d αν θέλετε CANON.
 
Βλάση, θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω ένα φτηνό φακό με μεγάλο ζουμ στην 350D.
Θέλω να συγκρίνω το αποτέλεσμα σε σχέση με τον (καταπληκτικό για τα ματάκια μου) 17-50 που έχω.

Έχω τον 70-210 f4 της Canon ο οποίος με έχει καταπλήξει με την ποιότητα των φωτογραφιών που βγάζει, αλλά δυστυχώς από ότι βλέπω χρειάζομαι κάτι παραπάνω.
Κάτι σε 70-300 δηλαδή.

Αλλά από την άλλη ζαχαρώνοντας τον 70-300 is της canon και βλέποντας ότι κοστίζει 600+ ευρά αποφάσισα ότι δεν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά για το 5% των φωτογραφιών μου.

Αυτό τον καιρό ζαχαρώνω των tamron 70-300 ο οποίος είναι σε τιμή ξεφτίλα.
Βλέπω δείγματα στο pbase και είναι για μένα πολύ πιο πάνω από αυτό που θεωρώ αποδεκτό.

Μάλλον θα τον χτυπήσω. Ούτως ή άλλως θα είναι σχετικά αναίμακτη αγορά!

σόρι για την κατάχρηση!
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Στέργιε, πάρε καλύτερα έναν βιδωτό 300άρη (πήρα έναν Hoya μόλις με 13 ευρώ + μετ. στο ebay) να κάνεις τη δουλειά σου και κράτα τα φράγκα για τα στέρεα. -bye-