Sony DVD Region Free ξεκλείδωμα.

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

GeonX

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
2,755
Χλωμό… η εμπειρία μου από Sony και JVC… κατέληξε να αλλάξω player παλιότερα βέβαια από τότε έχουν πέραση αρκετά χρόνια όποτε κάτσε να δούμε τη ξέρουν οι υπόλοιπη συνάδελφοι…
 

MoDis

Supreme Member
20 June 2006
3,660
στον κοσμο μου...
για δες το dvdrhelp αν και η sony δεν συνηθιζει να βγαζει players που ξεκλειδωνουν με καποια εισαγωγη νουμερων , θελει πιο "βαθυ" πειραγμα ....
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Πιο μοντέλο έχεις ακριβώς Βασίλη? Γιατι το κάθε μοντέλο έχει διαφορετικό ξεκλείδωμα (αν υπαρχει φυσικά).
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Πάντως ότι αφορά ξεκλειδώματα για DVD players, το καλύτερο site θεωρείται το www.videohelp.com
Ψάξε εκεί και θα βρεις πληροφορίες.
 

PanMan

Μέλος Σωματείου
19 June 2006
9,241
Νεο Ψυχικο
Παντως το 999 που εχω ηθελε μεγαλη ιστορια (τσιπακια και ταρζανικη εγκατασταση )για να παιξει REGION 1. Αντιθετα το Toshibaki της κρεβατοκαμαρας 2 λεπτα ιστορια.
 

Δημήτρης Ιωάννου

Moderator
Staff member
18 June 2006
15,798
Αθήνα-Κέντρο
Εγώ πάντως πήγα στο Sony Center στην Αλεξάνδρας για το NSV-92 και με 25 ευρώ παραπάνω το παρήγγειλα και μου ήρθε ξεκλειδωμένο..(αναβάθμιση το λένε εκεί για ξεκάρφωμα)..

Το μηχάνημα βέβαια πετάει και ενώ το ήθελα για δεύτερο,τελικά το χρησιμοποιώ κανονικά σαν κύριο καθημερινά:Banane0: ..
 

Christos_I

Established Member
21 June 2006
227
Κορυδαλλός
Ξεκλείδωμα Sony DVP-NS705V

Έχω εδώ και μερικά χρόνια το Sony DVP-NS705V. Το έκανα μόνος μου region-free με τη βοήθεια ενός Palm, ενός προγράμματος που κάνει το Palm remote control και ενός αρχείου-μακροεντολής για το εν λόγω πρόγραμμα που βρήκα στο internet. Δυστυχώς πάνε πολλά χρόνια από τότε και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες. Όμως αυτό σημαίνει ότι η "μαμά" Sony δεν είναι τόσο αυστηρή όσο θέλει να δείχνει;) για να επιτρέπει "σοφτ" μοντίφες στα προϊόντα της:D
 
Βασίλης 07 said:
Μπορεί να γίνει καθώς έχω κάτι τίτλους σε Region 1 και δεν παίζουν...

Πολύ παλιά είχα ασχοληθεί με το "σπάσιμο" σε all-region του θρυλικού τότε Αμερικάνικου Sony DVP-S7000, το οποίο δεν "έσπαγε" από κανέναν.

Κανέναν, πλην ενός! Ο κύριος Frederic Steinfels, Ελβετός, ο οποίος είχε στήσει τότε μια μικρή επιχείρηση με αποκλειστική δραστηριότητα την μετατροπή των DVD Players από Single Region σε Multiple ή All Region.

Εκεί "έσπασα" τότε τρία - "ασπαστα" για τους υπόλοιπους - players της Sony:

Το προαναφερθέν DVP-S7000, το ευρωπαϊκό ταίρι του DVP-S715 και το μετέπειτα DVP-S7700 (ενός φίλου). Όλα με επιπρόσθετο κιτ και με 100% επιτυχία.

Το site είναι το:

http://www.dvdupgrades.ch

Και μέσω αυτού, η διεύθυνση και οι υπόλοιπες επαφές στο:

http://www.dvdupgrades.ch/about/address.html

Ρίξε μια ματιά, κι αν σε ενδιαφέρει και περιέχει το μοντέλο σου (Πήγαινε στο πλάι της ιστοσελίδας στα Products, και κατέβα κάτω-κάτω στο Modification. Άμα το ανοίξεις σε πάει στο DVD Upgrades και από κεί στη Sony. Αν βρεις το μοντέλο σου, τότε γίνεται. Έχει τιμοκατάλογο, shipping & handling, και παρέχει την εναλλακτική λύση ή να το στείλεις εσύ ή να σου στείλει το κιτ, εφ' όσον απαιτείται κάτι τέτοιο).

Φυσικά η επιχείρηση σήμερα ασχολείται με πολλά, τα οποία θα τα δεις στο site, όπως π.χ. προσθήκη εξόδου DVI σε players που δεν διαθέτουν κ.α.

Αξίζει να το ψάξεις και μετά να αποφασίσεις
 

Βασίλης 07

AVClub Enthusiast
18 June 2006
896
Απάντηση: Re: Sony DVD Region Free ξεκλείδωμα.

Παναγιώτης Μελάς said:
.

Έχει τιμοκατάλογο, shipping & handling, και παρέχει την εναλλακτική λύση ή να το στείλεις εσύ ή να σου στείλει το κιτ, εφ' όσον απαιτείται κάτι τέτοιο).

Φυσικά η επιχείρηση σήμερα ασχολείται με πολλά, τα οποία θα τα δεις στο site, όπως π.χ. προσθήκη εξόδου DVI σε players που δεν διαθέτουν κ.α.

Αξίζει να το ψάξεις και μετά να αποφασίσεις

Το να στείλω το DVD με το ταχυδρομείο εκεί που λές δεν είναι και η καλύτερη επιλογή...Τα ίδια αμφίβολα αποτελέσματα πιστεύω ότι έχει και η προσθήκη DVI σε DVD που δεν έχουν εξαρχής.Θα είναι η ίδια ποιότητα εικόνας με ένα που έχει DVI απο τη "μάνα του"?Δέν νομίζω.

Αλλά στην τελική με μέσο κόστος 150 Ευρώ παίρνεις ένα καινούργιο απο το να μπείς στην διαδικασία να μπλέξεις με ταχυδρομεία και μετατροπές.Αλήθεια αν δεν πετύχει η μεταμόσχευση τί γίνετε το στέλνεις ξανά πίσω?:grandpa:

Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον
 
Για την απόφαση

Αυτά που γράφεις είναι γενικά σωστά και λογικά.

Μια κίνηση μετατροπής ενός player αποκτά αξία, όταν ο ιδιοκτήτης του δεν θέλει να το αποχωριστεί για οποιονδήποτε λόγο. Και φυσικά σε αυτή την περίπτωση, η απόφαση παίρνεται από τον ίδιο και μόνον από αυτόν.
Όλοι εμείς οι άλλοι μόνο συμβουλές μπορούμε να δώσουμε.

Εάν παραδείγματος χάριν κάποιος έχει στην κατοχή του ένα ακριβοπληρωμένο player προηγούμενης γενιάς (Μπορώ να σκεφτώ σαν παράδειγμα το προηγούμενο μοντέλο της Denon, το DVD-A1, που κατά σύμπτωση έχω, και το οποίο είχε κοντά στις 4000 ευρώπουλα στην εποχή του, ξεπερασμένο σήμερα, ακόμα και από την ίδια την Denon με τα DVD-A1XV/DVD-A1XVA, αλλά παραμένει ακόμα ένα hi-end player. Δεν θα ήταν κρίμα να μην ήταν all region; Άσχετα αν η Denon το σπάει - ανεπίσημα - με επέμβαση στο software, μέσω ενός CD, που διαβάζοντάς το, γίνεται η συγκεκριμένη αναβάθμιση)

Σχετικά με τα players της Sony, η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει πως πράγματι στην συντριπτική τους πλειοψηφία (τουλάχιστον τα μοντέλα των προηγούμενων σειρών) δεν έσπαγαν με επέμβαση στο software (κρυφό μενού, τηλεχειριστήριο κλπ.), με αποτέλεσμα να χρειάζονται "χειρουργείο". Ήταν μια πολιτική της μαμάς εταιρείας, οπότε ο αγοραστής έπρεπε να το υποστεί, εφ' όσον επέλεγε Sony. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τί γίνεται με τα νεώτερα Sony, ίσως αυτά να σπάνε με απλούστερο τρόπο.

Από κει και πέρα, διαλέγεις και παίρνεις. Εγώ που έκανα αυτές τις κινήσεις, ήμουν σε πρώϊμο στάδιο χρήσης και δεν ήθελα να αποχωριστώ τα μηχανήματα εκείνης της εποχής. Άλλωστε τότε η αγορά ενός άλλου player δεν ήταν τόσο φτηνή όσο σήμερα.

Όσον αφορά ειδικά στο DVP-S7000, μπορώ να πω πως δεν το μετάνοιωσα, ακόμα και σήμερα. Το συγκεκριμένο μοντέλο εξακολουθεί να διατηρεί το προφίλ και τις προδιαγραφές ενός πραγματικού hi-end player (στην κατηγορία τιμής του πάντα) και με προοπτικές απρόσκοπτης και αβλαβούς λειτουργίας για πολλά χρόνια ακόμα. Άρα είναι αναγκαίο - για μένα τουλάχιστον - να μπορεί να αναπαράγει δίσκους και από τις δυο μεριές του Ατλαντικού (τα άλλα Regions μικρή αξία έχουν, μιας και δεν κυκλοφορούν δίσκοι με ενδιαφέρον προερχόμενοι από αυτά).

Αυτά και ελπίζω να βοήθησα