Sony KDL-32S2010 vs. Sharp LC-32SD1E or Toshiba 32WLT68PG??

greg

AVClub Enthusiast
18 June 2006
926
Γλυφαδα
Το λοιπον.

Με αφορμη το ποστ του φιλου sfortis με θεμα Toshiba Regza 37WL67ΖG FullHD ,προσιτη 1080! και ενω ημουνα ετοιμος να αγορασω μια εκ των Sony KDL-32S2010 και Sharp LC-32SD1E (παρολο που εχουνε μονο μια HDMI), ψαχτηκα λιγο παραπανω και τωρα εχω το εξης διλλημα και παρακαλω τους γνωστες να μου δωσουνε λιγο τα φωτα τους γιατι η αγορα θα γινει εντος του μηνα.

Εχω σταμπαρει λοιπον μετα απο αναζητηση την Toshiba 32WLT68PG γιατι θεωρησα οτι η 37WL67ΖG FullHD δεν ειναι τελικα ουτε FullHD και δεν εχει και ενσωματωμενο ψηφιακο δεκτη αρα εκ των πραγματων δεν μου κανει.

Το ερωτημα ειναι το εξης :

Με δεδομενο οτι η Toshiba 32WLT68PG κανει 1600 ευρω και οι αλλες δυο κοστιζουνε γυρω στα 1000-1100 θα ηθελα την γνωμη σας για το αν αξιζει οντως την διαφορα στα λεφτα για 2 παραπανω HDMI θυρες που εχει η Toshiba.

Χωρις να γνωριζω τιποτα απο τεχνικα στοιχεια και το τι πανελ φοραει η καθεμια ( εαν δηλαδη καποιο ειναι νεοτερης τεχνολογιας απο το αλλο ) απλως αναφερω οτι μου φαινεται οτι η Toshiba που γλυκοκοιταω εχει επισης παραπανω απο τις αλλες δυο :

μεγαλυτερο contrast ( 3500:1), Συστημα ηχου απο την onkyo και Ηχο Nicam Stereo.

Αναμφισβητητα τα 3 HDMI slots που εχει θα ειναι πολυ χρησιμα μελλοντικα αλλα δεν ξερω εαν αυτη η διαφορα της απο τις αλλες συν τα εξτρα που αναφερω παραπανω ειναι αρκετα να με κανουνε να δωσω 1600ε για μια 32αρα.

Απλα αναφερω οτι η τηλεοραση ειναι για να μπει στο γραφειο μου και η χρηση της θα ειναι με ενα xbox 360 (component), ενα DVD LG 9900 (HDMI) και μελλοντικα ενα Dreambox 8000s (επισης HDMI) που θα παρω για να αντικαταστησω το dreambox 500 που εχω τωρα.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Αν χρειαζεσαι πανω απο ενα HDMI τοτε δεν εχει νοημα να αγορασεις αλλη απο την Toshiba.
Απο την αλλη ισως θα πρεπει να περιμενεις λιγο να δεις την Sony 32V2500 που εχει κυκλοφορησει σε αλλες χωρες και την νεα Panasonic 32LXD600 για την οποια εχω ακουσει οτι εχει κορυφαια εικονα. Και οι δυο εχουν δυο HDMI.

Απο οτι εχω ακουσει ομως λογω του προβληματος με τις απεργιες στον Πειραια υπαρχει προβλημα με καθυστερησεις στην αφιξη καποιων νεων μοντελων οποτε δεν ξερω ποτε θα ερθουν εδω.

Εδω μπορεις να δεις την Panasonic:

http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2006/11/11/Panasonic-TX-32LXD600-32in-LCD-TV/p1
 

greg

AVClub Enthusiast
18 June 2006
926
Γλυφαδα
Καταρχας ευχαριστω για την απαντηση σου φιλε rivers.

Ρε Γιαννη δεν ειναι ομως φανερο οτι εαν οχι αμεσα, μελλοντικα τουλαχιστον ( με βαση αυτα που αναφερω οτι θα χρησιμοποιω) θα μας ειναι χρησιμα το 3 HDMI? Δηλαδη αυτο ειναι το θεμα μας? Το θεμα ειναι εαν συνολικα η Toshiba σαν πανελ και σαν ολα τα υπολοιπα εξτρα αξιζει τα σχεδον 500ευρω παραπανω??

Σε ρωταω αυτα ρε φιλε γιατι η μεν Sony 32V2500 που αναφερεις εχει στο Πλαισιο 1900 ευρα και η δε Panasonic 32LXD600 εχει στο amazon uk 1750 ευρω. Με λιγα λογια παμε σε αλλα νουμερα.

Το ρεσουμε της υποθεσης ειναι το εξης : Aξιζει τα παραπανω λεφτα η Toshiba για αυτα που προσφερει η να παρω ας πουμε την Sony KDL-32S2010 ( που την εχουνε και μερικα παιδια απο το φορουμ ) και να παρω ενα HDMI switch μελλοντικα??

greg
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Aξιζει τα παραπανω λεφτα η Toshiba για αυτα που προσφερει η να παρω ας πουμε την Sony KDL-32S2010 ( που την εχουνε και μερικα παιδια απο το φορουμ ) και να παρω ενα HDMI switch μελλοντικα??

Ανεφερα αυτα τα δυο μοντελα (V2500 και LXD600) γιατι θεωρουνται απο τα καλυτερα που κυκλοφορουν στις 32 ιντσες με βαση τις αποψεις οσων τις εχουν δει και κριτικων. Βεβαια κατα την γνωμη μου 1900 ευρω ειναι πολλα για 32αρα καθως με τα λεφτα αυτα παιρνεις 40αρα με ελαχιστα υποδεστερη εικονα.
Στο εξωτερικο κυκλοφορουν HDMI switchers με γυρω στα 200-300 ευρω οποτε αν δωσεις 1200 για τηλεοραση και αλλα 300 για switcher μαλον ειναι καλυτερο να παρεις απευθειας την WL68.
 

greg

AVClub Enthusiast
18 June 2006
926
Γλυφαδα
Πω πω τους απατεωνες. Ειπα να την ψαξω λιγο ακομα πριν κλεισω την Toshiba να δω ποσο πιο φτηνα μπορω να παρω το τελευταιο μοντελο της Sony, αυτη που μου προτεινες εσυ Γιαννη. Πηρα λοιπον τηλεφωνο στο Πλαισιο να μαθω εαν η Bravia KDL-32V2500 πωλειται μονη της και αφου περιμενα κανα 5 λεπτα γυρναει ο πωλητης και μου λεει οτι ναι πωλειται στα 1769 ευρω!! ενω την εχω δει οτι την εχουνε στο εξωτερικο το πολυ 1300 ευρω..
Και ολα αυτα για να σε αναγκασουνε για τα 130 ευρω παραπανω να παρεις πακετο και το dvd player.

edit: Εκτος αυτου εκανα καποια τηλεφωνα και εμαθα οτι επισημα η αντιπροσωπεια της sony στην Ελλαδα δεν την εχει φερει και οτι το εν λογω μοντελο ειναι παραεισαγωγη. Οποτε προχωρησα και εκανα παραγγελια την Toshiba μεσω Net-Electric στα 1600 ευρω ( σε δοσεις ) και θα την εχω το αργοτερο την Τεταρτη. Μολις την βαλω στον τοιχο και συνδεσω το 360 και το dvd θα κοιταξω να ανεβασω και καποιες photo.
 
Last edited:

Fouskotos

New member
18 December 2006
2
Και ολα αυτα για να σε αναγκασουνε για τα 130 ευρω παραπανω να παρεις πακετο και το dvd player.

Eίναι dvd-recorder και όχι απλό dvd-player και επίσης από μόνο του κάνει 400 Ε σίγουρα οπότε ίσως και να συμφέρει η προσφορά του πλαισίου...
Τι σημαίνει παραεισαγωγή? Εγγύηση δεν θα έχει δηλαδή από το πλαίσιο?

edit: Καλές θεάσεις με τη νέα tv!
 
Last edited:

greg

AVClub Enthusiast
18 June 2006
926
Γλυφαδα
Eίναι dvd-recorder και όχι απλό dvd-player και επίσης από μόνο του κάνει 400 Ε σίγουρα οπότε ίσως και να συμφέρει η προσφορά του πλαισίου...
Τι σημαίνει παραεισαγωγή? Εγγύηση δεν θα έχει δηλαδή από το πλαίσιο?

Γνωριζω οτι ειναι dvd-recorder και οτι η τιμη του παιζει σε διαφορα site απο 400-500 ευρω αλλα δεν με ενδιαφερει η αγορα του και δεν καταλαβαινω την λογικη του να με αναγκαζει καποιος να τα αγορασω πακετο βαζοντας τοσο μικρη διαφορα μεταξυ της τιμης της τηλεορασης μονης της και του πακετου προκειμενου να τα παρεις και τα 2.
Εαν ηθελα να παρω και dvd-recorder αυτην την δεδομενη χρονικη στιγμη ισως ( κι αυτο με καθε επιφυλαξη ) να ητανε ενα καλο πακετο εαν και δεν νομιζω οτι το εν λογω dvd-recorder που δινουνε αξιζει τοσα λεφτα απο την στιγμη που εχω δει πολυ καλυτερα κοντα σε αυτα τα λεφτα που εχουνε και υποστηριξη για divx και εχουνε και ενσωμετωμενο ψηφιακο δεκτη. Οσο για την τηλεοραση ξαναλεω οτι στο εξωτερικο εχει 1300 ευρω και εδω το Πλαισιο την δινει μονη της στα 1760 ευρω που ειναι μια παρα πολυ μεγαλη διαφορα. Επειδη το dvd-recoder που δινει στο πακετο δεν το εχω δει σε κανενα ιντερνετικο μαγαζι υποθετω οτι τα εχουνε κανει εισαγωγη πακετο γιαυτο και θελουνε να σε αναγκασουνε να τα παρεις και πακετο. Στην ουσια αμα βαλεις την τιμη που εχει το καθενα μονο του στο εξωτερικο δεν ειναι και καμμια σοβαρη προσφορα..το αντιθετο θα ελεγα.
Οσο για εγγυηση προτιμω παντα να παιρνω προιοντα με εγγυηση της επισημης αντιπροσωπειας γιατι αγοραζοντας κατι απο παραεισαγωγη μπορει και να σημαινει οτι αμα παθει τιποτα μπορει και να ειναι αναγκασμενοι να το στειλουνε στο εξωτερικο για τυχον προβληματα/αντικατασταση.


Οπως και να εχει προτιμησα να παρω την Toshiba γιατι στο μεγεθος αυτο και στην αποσταση θεασης που εχω (2.5 μ) δεν νομιζω να προσεξω και τοσο μεγαλη διαφορα μεταξυ 720p και 1080p οποτε δεν εχω καμμια ιδιαιτερη πρεμουρα να παρω Full HD τωρα.. Εχω ακουσει/διαβασει πολλα καλα για την τηλεοραση αυτη, ειναι 100Hz, εχει τα 3 Hdmi και μια component για να με καλυπτει σε ολες τις μελλοντικες συνδεσεις μου, εχει αρκετα καλο επιπλεον συστημα απο την onkyo επανω (γιατι βαριεμαι να συνδεω την tv με επιπλεον συστηματα ηχου - ειπαμε, στο γραφειο μου θα μπει, οχι στο σαλονι..) και εχει και ψηφιακο δεκτη για βλεπω το NBA μου στο sport+ :ernaehrung004:


edit: Καλές θεάσεις με τη νέα tv!
να σε καλα φιλε, την περιμενω πως και πως..
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Να χαιρεσαι τη κανουργια τηλεοραση.-bye-

Φιλος μου που ενδιαφερεται να την αγορασει την βρηκε 1500 στον Κοτσοβολο (μετρητοις).
 

greg

AVClub Enthusiast
18 June 2006
926
Γλυφαδα
Εγω την πηρα 1640 με δοσεις απο την Net-Electric οπου ο κυριος εκει ειναι πολυ εξυπηρετικος και φροντισε να μου την εχει μεσα σε 1 μερα ενω δεν την ειχε καν στο site του. Εγω απλως επειδη ειχα ακουσει πολυ καλα λογια για το μαγαζι πηρα τηλεφωνο και μου την εφερε. Αυριο θα την εχω στο σπιτι και πιστευω οτι μεχρι το βραδυ θα εχω ανεβασει και καποιες photo..-bye-
 

greg

AVClub Enthusiast
18 June 2006
926
Γλυφαδα
Καταρχας Χρονια Πολλα σε ολα τα μελη του Φορουμ και στις οικογενειες τους. Ευχομαι καλα χριστουγεννα σε ολους και merry hd xmas!

Μετα απο την αγορα της Toshiba 32WLT68PG και αφου διαβασα τα διαφορα ποστ περι HTPC μπηκα κι εγω στο τριπακι να φτιαξω ενα ωστε να εκμεταλευτω τις δυνατοτητες της τηλεορασης με HD υλικο.
Εχω καπου κρυμμενο τα κομματια απο το παλιο μου PC ( Amd 64bit 3200+, 1GB Cas2 Ram Geil, DFI Lan Party NF4 motherboard) και σκεφτομαι να το κανω HTPC. Το μονο που μου λειπει προς το παρων ειναι μια καρτα γραφικων γιατι αυτη την εβαλα στο καινουργιο μου συστημα (Evga nForce 680i, Coreduo 6600, 2 GB Supertalent Cas4, XXX 7900GT). Ειπα λοιπον να κανω καποιες δοκιμες στο υπαρχον μου συστημα για να δω εαν θα ψηθω να κανω το project οπως και τοσοι αλλοι εδω μεσα..

Πηγα λοιπον στο Πλαισιο και αγορασα ενα καλωδιο DVI-HDMI που πουλανε στα 50ε. Για καποιο περιεργο λογω το Powerstrip μου βγαζει αναλυση 1176Χ664 στο deskop.



Με αυτη την αναλυση μπορεις πολυ ευκολα να αντικαταστησεις το monitor σου και να κανεις ολη την δουλεια στο pc σου με ασυρματο ποντικι και πληκτρολογιο απο τον καναπε σου (στην δικια μου περιπτωση σε αποσταση περιπου 2μ). Στην ουσια αυτο εφοσον εκανα τουμπα ολο το δωματιο γιατι προηγουμενος ειχα τελειως διαφορετικη διαρυθμιση. Η μονη φωτογραφια της προηγουμενης καταστασης ειναι μια παλια φωτο χαους οπου ετρεχα το pc πανω απο το γραφειο μου..
Τωρα εχω βαλει την LCD πανω στο γραφειο μου απεναντι απο τον καναπε μεχρι να την βαλω με βαση πανω στον τοιχο και να παρω ενα επιπλο για τα υπολοιπα (φαξ, 360, δορυφορικα, κτλ). Το δωματιο ειναι προς το παρων ενα χαλι αλλα σκοπευω να τα μαζεψω ολα με την αγορα της βασης τοιχου και ενος καλου σετ ηχειων.

πριν μετα

Αφου ακολουθησα το guide στο HTPC section και εκανα την εγκατασταση και παραμετροποιηση των ffdshow, reclock, theatretek δοκιμασα διαφορα avi και dvd που ειχα και ομολογω οτι εντυπωσιαστηκα. Καταλαβα γιατι οι ιδιοκτητες HTPC ειναι τοσο φανατικοι με το θεμα. Ακομα και τα avi δειχνανε πολυ καλυτερα. Παραολα ταυτα δεν ητανε αυτο που με εκανε να παρω την αποφαση γιατι τα avi μου δειχνουνε ετσι κι αλλιως μια χαρα και οταν τα καιω σε DVD/CD και τα βλεπω σε upscaling mode 720p μεσω του LG9900 ειτε στην LCD ειτε στην plasma που εχω στο σαλονι. Το βασικο πλεονεκτημα του HTPC για μενα ειναι οτι μπορει και παιζει το καθεαυτου HD υλικο ενω τα standalone DVD players δεν μπορουνε. Με αυτο στα υποψιν μου και με τον ηδη διαχυτο ενθουσιασμο να με εχει συνεπαρει καταβασα απο ενα site της microsoft διαφορα HD κλιπακια. Αυτο ητανε..:slapface: Οταν δεις αυτο δεν υπαρχει πισωγυρισμα. H δημιουργια ενος dedicated HTPC πλεον ειναι μονοδρομος..

Οσο για την τηλεοραση μπορω να πω οτι ειμαι σχετικα ευχαριστημενος εαν και δεν εχω δει και παρα πολλες LCD. Ο ενσωματωμενος ψηφιακος δεκτης βρηκε αμεσως και τα 4 ψηφιακα καναλια με καλο σημα, η αναλογικη τηλεοραση δειχνει ολα τα καναλια σχετικα καλα. Με χαλαει λιγο το γεγονος οτι δεν μπορεις να βαλεις τα αναλογικα και τα ψηιφιακα καναλια σε μια σειρα ολα μαζι και οτι πρεπει να διαλεγεις απο ενα μενου (photo πιο κατω) να πηγαινεις απο τα αναλογικα στα ψηφιακα καναλια αλλα αυτο ειναι πταισμα..Η δορυφορικη (η οποια μεχρι να παρω τo Dreambox 8000 με ψηφιακη συνδεση ) ειναι με συνδεση scart αλλα δειχνει και αυτη αρκετα καλα σε αρκετα καναλια ειδικα σε αυτα που ειναι 16:9 οποτε και δεν χαλαει το aspect ratio. Πολυ καλη αποδοση εχει και το xbox 360 μεσω composite καλωδιο. Επισυναπτω και καποιες ακομα photo ( δεν ειναι και οι καλυτερες, απλα για να παρεται μια ιδεα μεχρι να βρω μια καλυτερη φωτογραφικη και να βγαλω καποιες με καλυτερο φωτισμο..)

αναλογικη tv ψηφιακη tv μενου για τα AV της Toshiba

NBA TV
 
Last edited: