Sound diffusor.....

cksot

New member
13 December 2006
24
Γεια σας παιδιά! Αποφάσισα να περιποιηθώ την ηχητική του χώρου ακρόασης μου ο οποίος είναι ορθωγώνιος και έχει αρκετή αντήχηση... Πέρα απο την πιο "βαριά" διακόσμηση τι άλλο έχετε να προτείνετε? (μπασοπαγίδες κτλ...)
Ευπρόσδεκτες και ιδιοκατασκευές:smile:
 

s.l.

Established Member
15 November 2006
149
Αγαπητε φιλε
ριξε μια ματια στα roundffusor 1 του Ζαινέα
Αξιζει τον κοπο
 

cksot

New member
13 December 2006
24
Ευχαριστώ παίδες! Θα τα κοιτάξω και τα δύο και αν προβώ σε κάποια ιδιοκατασκευή θα σας έχω ενήμερους!
 

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,010
Λάρισα
Η απλούστερη αρχή είναι αφού ο χώρος σου είναι ορθογώνιος να έχει πολύ flutter echo. Αυτό εύκολα και χωρίς μετρήσεις διορθώνεται σπάζοντας την παραλληλία των απένατι τοίχων, κυρίως των δύο μεγάλων και του ταβανιού-δαπέδου. Πως θα καταλάβεις το flutter echo; σε διάφορες θέσεις μέσα στο δωμάτιο χτύπα παλαμάκια και σταμάτα απότομα και άκου τον απόηχο, πότε σβήνει και πόσο ακούγεται.
Το υπόλοιπο room treatment χρειάζεται ειδικούς για μετρήσεις και λύσεις, χρήμα και σύμφωνη γνώμη της συζύγου εφόσον ο χώρος είναι οικιακός και όχι αφιερωμένος. Ξέχασα να πώ χρειάζεται και πολύ υπομονή και γερό στομάχι για να βρείς ειδικούς.
 

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,010
Λάρισα
Σπάζεις τις ίσες αποστάσεις των παράλληλων πλευρών, κυρίως των μεγάλων. Με τι υλικό, ή πετροβάμβακα ή υαλοβάμβακα. Στο δίκτυο υπάρχουν και άλλες λύσεις αλλά.....
 

cksot

New member
13 December 2006
24
Προς το παρόν δεν υπάρχει σύζηγος αλλά κανένας δεν την βγάζει καθαρή...:slapface:
Δε θέλω να ρωτήσω κάποιον ειδικό κυρίως λόγω κόστους αλλά και επειδή πιστεύω πως οι περισσότεροι τουλάχιστον είναι της αρπαχτής (όχι όλοι το τονίζω)
Σε ευχαριστώ για την πρόταση, θα δοκιμάσω τη λύση με τον υαλοβάμβακα.