sub = ζημιά σε γύρω συσκευές;

DrAvalanche

New member
10 August 2006
57
Καλημέρα παιδιά

υπάρχει περίπτωση το subwoofer να προξενήσει βλάβη, λόγω κραδασμών και κυμάτων, σε ηλεκτρονικές συσκευές που βρίσκονται δίπλα του; Έχω όλες μου τις πηγές, ενισχυτή και προβολική τηλεόραση 20cm από 300W sub. Ειδικά η οπίσθιας προβολής TV με την εσωτερική λάμπα με ανησυχεί ιδιαίτερα. Πιστεύετε ότι, ακόμα και μακροπρόθεσμα, οι συνεχείς μικροταλαντώσεις των εσωτερικών εξαρτημάτων των συσκευών θα φέρουν τη καταστροφή τους; Υπάρχει κάποια απόσταση ασφαλείας;

Ευχαριστώ
 
Last edited by a moderator:

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Re: sub = ζημία σε γύρω συσκευές;

Δεν το είχα σκεφτεί αλλά τώρα που το λες ίσως με τον καιρό σε κάτι ευαίσθητο... Γιατί δεν απομακρύνεις λίγο το sub από τα υπόλοιπα να κοιμάσαι ήσυχος?
 

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,396
t3.large
Για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει η συχνότητα ιδιοσυντονισμού του αντικειμένου να είναι ιδιαίτερα χαμηλή, πράγmα δύσκολο για μικροσυσκευές! (δεν ξερω αν το ειπα καλα!)
 
Μετά την τελευταία αλλαγή θέσης του sub και στον δικό μου χώρο, βρίσκεται δίπλα σε διάφορες συσκευές και μάλιστα περισσότερο κοντα απο 20cm....δεν το έχω σκεφτεί,αλά κυρίως επειδή δεν βλέπω καθόλου tv, όπου φαντάζομαι μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη ζημιά, είναι πάντα κλειστή απο τον διακόπτη της.
 

Spinoza

New member
16 December 2006
80
να το πούμε διαφορετικά για να υπάρξει ζημιά... πρέπει να υπάρχει συντονισμός... για να υπάρξει όμως συντονισμός μεταξύ δυο μηχανημάτων (και ειδικά όταν εκπέμπουν σε διαφορετικές συχνότητες) είναι μηδαμινός.

Πάρε τους παρακάτω τύπους για του λόγου του αληθές... μπορεί να σε βοηθήσουν...

Νόμος του Coulomb για το Μαγνητικό πεδίο : F = k . m1 .m2 /r2 που λεει ότι η δύναμη που ασκείται αμοιβαία μεταξύ δυο μαγνητικών πόλων, είναι ανάλογη του γινομένου των ποσοτήτων μαγνητισμού των πόλων και αντίστροφα ανάλογη του τετραγώνου της απόστασης αυτών.

Νόμος του Coulomb για το ηλεκτρικό πεδίο : F = k . q1.q2 /r2

Νόμος του Newton για τη βαρύτητα : F = G . m1.m2 / r 2