Σύνδεση ηχείων-Απορία!

JohnnysR

New member
11 October 2006
5
Γεια σας παίδες! Έχω καταρχάς ένα DVD player Philips DVP3005 και από βδομάδα έρχεται και η Samsung LE40R72B..Όλα καλά αλλά το θέμα του ήχου έμεινε στην απ' έξω..Το θέμα είναι τι κάνω για να συνδέσω σύστημα 5.1..Λογικά χρειάζομαι ενισχυτή,έτσι?

Έχω ένα σύστημα 5.1 Creative ηχεία (αγορασμένα πριν 2 χρόνια),κάπου στα 80W απόδοση, στο pc τα οποία θα ήθελα να χρησιμοποιήσω..Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις άλλωστε,ούτε κοιτάω για κάτι ακριβό,αυτά τα ηχεία με καλύπτουν πλήρως..Όμως πως θα τα συνδέσω? Ο φθηνότερος ενισχυτής που βρίσκω είναι στα 150 !!Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος πιο φθηνός?
Αν είναι να δώσω τόσα λεφτά προτιμώ να πάρω ένα απλό home cinema στα 200 με ενσωματωμένο ενισχυτή στο dvd player..Όπως είπα δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις!Τι μου προτείνεται να κάνω?

Σε θέματα ήχου δεν είμαι και πολύ σχετικός οπότε sorry για τυχόν κοτσάνες..

Ευχαριστώ!
 

Διονύσης1

AVClub Addicted Member
5 January 2007
1,568
Κέρκυρα
Ένας ενισχυτής σαν αυτόνομη συσκευή είναι πάντα χρήσιμος...
Δες το και σαν επένδυση!
Τα dvd player με ενσωματωμένο ενισχυτή βγάζουν κάποιες φορές επιπλέον προβληματάκια που καλό θα ήταν να αποφύγεις και σαν άπειρος που είσαι...

Τώρα για τα creative 5.1 στα 80 watt μόνο,δεν είναι και ότι το καλύτερο... και είναι μόνο για PC απλών απαιτήσεων για παιχνίδια και λοιπά...
Μπορείς αν ψάξεις ή εδώ στο φόρουμ ή σε μαγαζία να βρεις ένα οικονομικό σετάκι κανονικών 5.1 ηχείων και ενισχυτή που θα βγάζουν 20 φορές καλύτερο ήχο από τα creative που έχεις τώρα.... :eek:perator:

Αν θες να μειώσεις την τιμή κοίτα και για κάτι μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση .

Και να θυμάσαι : H καλή εικόνα δεν έχει νόημα χωρίς καλό ήχο... Τώρα που πήρες καλή τηλεόραση ( με γεια κιόλας ! ) κοίτα και λίγο το θέμα του ήχου πιο προσεκτικά ! :antlers:
 

JohnnysR

New member
11 October 2006
5
Ευχάριστώ για την ανταπόκριση,με κατατόπισες αρκετά πάνω στο θέμα..!!

Σίγουρα εικόνα χωρίς τον κατάλληλο ήχο δεν έχει νόημα πόσο μάλλον που η χρήση της τηλεόρασης θα είναι κυρίως ταινίες και xbox360..(OFFTOPIC: θα δω τρομερές διαφορές σε dvd αν χρησιμοποιήσω progressive scan?)
Θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποια ηχεία μαζί με κάποιον ενισχυτή? Κοίταξα και για αυτοενισχυόμενα ηχεία που θα μπορουσαν να κάνουν την δουλειά αλλά όχι λιγότερο από 300 .. Να προτιμήσω τέτοια ηχεία ή ξεχωριστα ηχεία και ενισχυτή?
Υπάρχει κάποια οικονομική καλή λύση?
 
19 June 2006
356
ΚΙΛΚΙΣ
Μπορεις να δεις κατι σε KODA.Ξυλινα ηχεια βασης και δαπεδου με πολυ χαμηλο κοστος.Θα παρεις μια πενταδα βασης με κοστος 150 ευρω ισως και λιγοτερο.Τα συνδυαζεις με ενα φτηνο μοντελο ενισχυτη της yamaha,sony κτλ στα 200 ευρω και εχεις τελειωσει.Αργοτερα μπορεις να προσθεσεις και ενα sub και ετοιμο το 5,1.Τα KODA τα αντιπροσωπευει η TELE και θα τα βρεις σε αρκετα μαγαζια του χωρου.
 

JohnnysR

New member
11 October 2006
5
Φίλε Κοσμά έχω ακούσει τα καλύτερα για KODA ηχεία...Θα επενδύσω σε ένα καλό σύστημα 5.1 και ενισχυτή στο μέλλον μιας και δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα..

Θα μπορούσε να με βολέψει άνετα προς το παρόν o creative decoder DDTS-100 που μου προτείνεις suria όμως η παραγωγή του έχει τελειώσει και Ελλάδα δεν βρήκα κάπου (μέσω net) :( σε κανένα e-shop...Μόνο από το site της creative που μου έδωσες αλλά από εκεί δεν στέλνουν Ελλάδα...