Συνδεσμολογία συσκευών?

cutter

New member
26 September 2006
36
Καλημέρα σε όλους, νέο μέλος, αρχάριος στις συνδέσεις και πρώτο μου post, οπότε ζητώ την κατανόησή σας!!!

Θέλω να συνδέσω τα εξής: Τηλεόραση, δορυφορικό δέκτη, dvd player και dvd recorder. Διάβασα το πρόσφατο post http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=31366 αλλά έχω μερικές απορίες.

1. Σύμφωνα με την προτεινόμενη συνδεσμολογία που αναφέρεται στο post, το dvd recorder θα συνδεθεί στην scart3 της τηλεόρασης. Γιατί δεν μας πειράζει αυτό? Δεν θέλουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα από το recorder στην τηλεόραση?

2. Σύμφωνα πάλι με την συγκεκριμένη συνδεσμολογία, το δορυφορικό συνδέεται στο Scart2 της τηλεόρασης. Όταν όμως θέλω να προγραμματίσω να γράψω κάτι από το δορυφορικό στο recorder, πως ακριβώς θα το καταφέρω? Σε ποιο κανάλι της τηλεόρασης ή του recorder (line 1,2,3,4) θα πρέπει να βρίσκομαι?

3. Σε φιλαράκι με παρόμοιο setup με το δικό μου, έχει κάνει την εξής σύνδεση: TV Scart1 σε Δορυφορικό Scart1, Δορυφορικό Scart2 σε DVD recorder Scart1. Ανοίγει την τηλεόραση στο Scart1, βλέπει κανονικά το δορυφορικό πρόγραμμα. Μόλις πάει να ανοίξει και το recorder, η οθόνη μέσα σε δευτερόλεπτα σαν να "λιώνει"!!!, αρχίζει να πρασινίζει, ξασπρίζει δεν ξέρω πως ακριβώς να το εξηγήσω. Μήπως ξέρετε τί κάνει λάθος? Έχω κάνει όλους τους πιθανούς συνδιασμούς για να προσπαθήσω να απομονώσω το πρόβλημα και δεν έχω βγάλει άκρη, έχω αλλάξει καλώδια scart, έχω αλλάξει θέσεις scart, όλα παίζουν άψογα μέχρι την στιγμή που θα βάλω το recorder daisy-chained στο δορυφορικό. Βάζω απλά να δω ταινία στο recorder, όλα καλά. Μόλις όμως σταματήσω την ταινία και γυρίσω στο line1 με τον δορυφορικό ανοικτό από κάτω στο AV1, συμβαίνει αυτό που είπα. Μήπως υπάρχει κάποιο κλείδωμα στον δορυφορικό δέκτη, που αντιλαμβάνεται πως υπάρχει recorder και χαλάει την εικόνα επίτηδες?

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά είμαι ψιλοχαμένος και θα εκτιμούσα πολύ την βοήθειά σας.
 
18 June 2006
7,544
Αγαπητέ cutter καλωσήρθες στην μεγάλη μας παρέα!!!

Καλό θα ήταν να μας έγραφες και τις συσκευές που έχει ο φίλος σου,αλλά κι εσύ...όσο πιο πολλά γνωρίζουμε τόσο το καλύτερο...

Και πάλι καλωσήρθες!!!
 

cutter

New member
26 September 2006
36
Βεβαίως να τις γράψω, απλά νόμιζα πως δεν έχει σημασία τι συσκευές είναι.

Τα setup και των δυό μας είναι σχεδόν ίδια. Μια τηλεόραση με 3 scart, 1 dvd recorder με 2 scart, 1 dvd player με scart και ένας δορυφορικός δέκτης με επίσης 2 scart. Το setup του φίλου μου περιλαμβάνει και ένα παραπάνω βίντεο, αλλά κατά τα άλλα το πλήθος των μηχανημάτων και οι δυνατότητες συνδέσεις των είναι ίδιες.
 

cutter

New member
26 September 2006
36
Λοιπόν, νεότερα. Συνέδεσα τα πάντα ως εξής:

Από το Scart1 του δορυφορικού στο Scart2 της τηλεόρασης. Από το Scart1 της τηλεόρασης στο Scart1 του dvd player. Από το Scart2 του δορυφορικού δέκτη στο Scart2 του dvd recorder και από το Scart1 του dvd recorder στο scart3 της τηλεόρασης.

Τα dvd μου τα βλέπω κανονικά από το dvd player στο av1. Στο av2 βλέπω χωρίς πρόβλημα το δορυφορικό. Πάω στο av3 και ανοίγω το dvd recorder. Βλέπω το κανάλι που έχω στο δορυφορικό. Μπορώ να γράψω μια χαρά από το recorder ότι βλέπω. Αλλά μόλις αλλάζω κανάλι στο δορυφορικό, αλλάζει ταυτόχρονα και το recorder αυτό που γράφει. Με λίγα λόγια, με την συγκεκριμένη συνδεσμολογία, μπορώ να γράφω μόνο ό,τι βλέω την συγκεκριμένη στιγμή. Τι κάνω λάθος ρε παιδιά? Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει όσο πιο απλά γίνεται τι πρέπει να κάνω για να επιλέγω το κανάλι που θέλω να γράφω στο dvd recorder από το δορυφορικό δέκτη, ενώ παράλληλα εγώ αλλάζω κανάλι και βλέπω κάτι άλλο χωρίς να επηρεάζω την εγγραφή?
Παρακαλώ θερμά τα φώτα σας αν έχετε την καλοσύνη γιατί κοντεύω να τρελαθώ...
 
18 June 2006
729
η μονη αλλαγη που θα κανεις ειναι να βαλεις το σκαρτ του dvd recorder στο σκαρτ δυο της τηλεορασης και το σψαρτ του δορυφορικου στο σκαρτ 1 της τιβι.Μετα θα πας στο μενου της τιβι και θα δηλωσεις ποια εισοδος της τιβι θες να βγαινει ως εξοδος απο το σκαρτ δυο της τιβι και να εγγραφεται στο recorder.Tα αλλα ως εχουν
 

cutter

New member
26 September 2006
36
Τάκη, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το δοκιμάσω το απόγευμα μόλις πάω σπίτι. Αλλά διόρθωσε με αν κάνω λάθος, αυτό που μου λες απλά μεταφέρει την θέση των scart μια θέση αριστερά στην τηλεόραση. Το recorder από το scart 3 στο scart 2 της tv και το δορυφορικό από το scart2 στο scart1 της tv. Αυτό δεν πολυκαταλαβαίνω πως ακριβώς θα με βοηθήσει, αλλά φυσικά και θα το δοκιμάσω μολις πάω σπίτι.
Σε ευχαριστώ και πάλι, θα γράψω αποτελέσματα.
 
18 June 2006
729
κοιτα φιλε συνηθως στις τηλεορασεις το μεσαιο σκαρτ ειναι εισοδος -εξοδος γιαυτο σου λεω να συνδεσεις εκει το dvd-r.Aν μαλιστα το tv scart στο dvdr σου ειναι εισοδου εξοδου τοτε μπορεις να γραψεις απο την τιβι στο dvd-r και μαλιστα απο το μενου της τιβι μπορεις να αποφασισεις τι θελεις να βγαινει προς εγγραφη απο την τιβι.Γιαυτο εχει σημασια τα recorders να πηγαινουν στο δευτερο σκαρτ.

τωρα που θα βαλεις το δεκτη και που το dvd δεν εχει μεγαλη σημασια.

Διαλεξε πια πηγη βλεπεις περισσοτερο και βαλτην στο σκαρτ 1 της τιβι που θα ειναι σιγουρα rgb.

μην ξεχασεις να συνδεσεις και απευθειας με ενα σκαρτ τον δορυφορικο δεκτη με το dvd-r
 

cutter

New member
26 September 2006
36
Δυστυχώς τζίφος. Συνέδεσα το recorder στο scart 2 της tv και το δορυφορικό στο scart1 της tv. Επίσης είναι συνδεδεμένο το recorder απευθείας με το δορυφορικό δέκτη μέσω του άλλου scart. Όπου και να γυρίσω την έξοδο του AV2 από το μενού της τηλεόρασης, γράφω μόνο ό,τι βλέπω... Βάλτε ένα χεράκι ρε παιδιά...