t-amp και ενισχυτές με tripath γενικώς

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
μια και η συζήτηση στο άλλο θρεντ κόλλησε στο εάν ένα θρεντ για τον t-amp θα έπρεπε να υπαχθεί στην hifi ή στην hiend κατηγορία, πήρα πρωτοβουλία και το ανοίγω στην ...ταπεινοτέρα των δύο, καθώς σκοπός είναι να ακούσουμε απόψεις και όχι να μας πάρουν με τις πέτρες, τομάτες κλπ.

Λοιπόν, για να ακούσουμε απόψεις, ταίριασμα με τροφοδοτικά, ηχεία, πηγές, προενισχυτες ενδεχομένως, μετατροπές, άλλους ενισχυτές με τσιπ tripath και ό,τι τραβά η ψυχή σας!
 

angelo

Senior Member
21 June 2006
473
Την πρώτη φορά που συνέδεσα και άκουσα τον t-amp έπαθα σοκ. Ήταν αυτό που περιέγραφαν στις κριτικές Σωστός ήχος πλήρης με ανάλυση και δυναμικά, πρίμα μπάσα και πάνω από όλα μουσικός και με καταπληκτική ηχητική σκηνή . Το έστησα με ένα dvd Philips, ηχεία tannoy Μ2 στο υπνοδωμάτιο 4Χ4 περίπου και άκουσα τα cd μου όπως δεν τα είχα ακούσει ποτέ πριν. Στον μεγάλο χώρο με το marantz 63 KIS και με τα Leak Sandwich έπαιξε πολύ καλά αν και ο χώρος έχει κάποια προβλήματα (μεταλλικά στόρια, καθρέφτες, χωρις κουρτίνες κλπ) Με τα tannoy που έχουν χαμηλότερη ευαισθησία έπαιξε καλύτερα αλλά πιο χαμηλά σε ένταση Με τα chario 200Τ που έχουν μια έμφαση στα άκρα χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω καλώδια ηχείων που να στρογγυλεύουν για να μην ξύνει. Σε home cinema όμως ήταν εντυπωσιακό.
Σκοπεύω να τον δοκιμάσω με προενισχυτή έναν ολοκληρωμένο Alchemist Kraken και να δω αν αλλάζει κάτι προς το καλύτερο.
Και βέβαια υπάρχει και το κύριο θέμα του ηχείου για το οποίο συζητάμε στην κατηγορία των ηχείων.
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
από τροφοδοτικό? Εγώ δεν τον δοκίμασα καν με μπαταρίες, τον έβαλα κατευθείαν σε ένα σταθεροποιημένο 13.8v 3A (λέει μέχρι 5Α peak) και προς το παρόν δεν τον έκαψα. Στο ημίωρο βέβαια, με το ποτενσιόμετρο στη μέση ή λίγο χαμηλότερα (αλήθεια, μέχρι πού βάζετε το ποτενσιόμετρο του t-amp?) αρχίζει να ζεσταίνεται λιγάκι το κέλυφος. Αλλά στο δίωρο δεν έχει ανεβάσει παραπάνω θερμοκρασία, οπότε λέω ότι μάλλον είναι οκ από απαγωγή θερμότητας.
 

kostas

Senior Member
2 July 2006
538
Ακούω εδώ και αρκετό καιρό διθυραμβικά σχόλια για τον t-amp και με έχει φάει η περιέργεια να τον ακούσω.......υπάρχει κανένας που να τον φέρνει Ελλάδα? Αν όχι, γιατί δεν κανονίζουμε καμία ομαδική αγορά από εξωτερικό? ;)
 
Last edited:

angelo

Senior Member
21 June 2006
473
Eνα παλαιότερο άρθρο του ΤΝΤ-Audio σύγκρινε 4 ενισχυτικά βασισμένα στο ίδιο chip τα οποία με κόστος μεταξύ 50 και 100 € κρίνονταν καλύτερα απο τον t-amp. Δεν μπορώ να το βρώ μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει? Θα με ενδιέφερε να πάρω κάποιο απο αυτά νομίζω το έλεγαν Charliz σε ενδεχόμενη ομαδική αγορά.
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
κι εγώ το έχω διαβάσει αυτό το άρθρο του ΤΝΤaudio. Οι υπόλοιποι ενισχυτές όμως είναι σε μορφή κιτ και θέλει και λίγο diy... Τώρα εάν κανέναν καλό και ευγενικό παλικάρι από εδώ μέσα έχει ή σκοπεύει να κάνει το βήμα και έχει την καλοσύνη να μας εξηγήσει κάπως πιο αναλυτικώς τα βήματά του και σε εμάς τους αδαείς, να το τολμήσουμε, γιατί όχι.... Πάντως το άρθρο δεν μιλάει για τρελές διαφορές, από ό,τι κατάλαβα. Σίγουρα η περιοχή των χαμηλών εμφανίζεται βελτιωμένη, από ό,τι λέει.
 

kostas

Senior Member
2 July 2006
538
Η έκδοση super t-amp πιστεύω ότι είναι μια από τις πιο όμορφες κατασκευές και απ’οτι έψαξα κυμαίνεται στα 110 ευρώ. Βέβαια δεν ξέρω τι παίζει με το τροφοδοτικό του.......... :rolleyes:
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
σε ευρώπη δεν την έχω δει κάτω από 160 ευρώ. Και είναι ο ίδιος t-amp, με αλουμινένιο κουτί, πιο βαρβάτο ποτενσιόμετρο, και μπόρνες και rca πίσω. Δεν ξέρω εάν αξίζει τον κόπο, εάν υπάρξει βελτίωση στο ήχο σε σχέση με τον απλό t-amp αυτή θα έρχεται μόνο από τα καλύτερα καλώδια που μπορεί να κανείς να χρησιμοποιήσει. Οι άλλες υλοποιήσεις με το ίδιο τσιπ διαφέρουν σε πολλά περισσότερα.
 

cconstan

New member
14 October 2006
19
Υπάρχει τελικα ενδιαφέρον για ομαδική αγορά από εξωτερικό?
Εγω είμαι μέσα για τον πλαστικό.
 

kostas

Senior Member
2 July 2006
538
Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον, πάντως και εγώ είμαι μέσα για 2 κομμάτια του μικρού Τ-amp
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
ναι, οι υλοποιήσεις της Audiodigit φαίνονται άκρως ενδιαφέρουσες. Το TNTAudio στο σχετικό τεστ ενισχυτών με τσιπ της tripath, αναφέρει ότι ξεχωρίζουν τα κιτ της Audiodigit (μάλλον autocostruire είναι το ηλεκτρονικό κατάστημά της ή ο αποκλειστικός διανομέας της) και της DIYparadize, τα οποία είναι υλοποιήσεις του ΤΑ2020 (και όχι του ΤΑ2024 που έχει ο t-amp), το οποίο δίνει κάπως μεγαλύτερη ισχύ, νομίζω περίπου 12w στα 4 ohms (σε χαμηλή παραμόρφωση, γιατί στο clipping -10%- αναφέρεται ως ισχύος 20w). H audiodigit το βγάζει και σε ολοκληρωμένο ενισχυτή βλέπω, αλουμινένιο κουτάκι, 3 είσοδοι line, τοροειδής μετασχηματιστής (στα 328 ). Βλέπω πως λίγο ακριβότερα (396 ) έχει έναν αντίστοιχο ολοκληρωμένο ενισχυτή με το tripath ΤΑΑ4100, το οποίο μέχρι τα 45w@4ohms φαίνεται να έχει παραμόρφωση κατώτερη από 0,01%. Βέβαια παρουσιάζεται ως ενισχυτής 2x100@4 στα χαρτιά. Ο συγκεκριμένος ίσως να είναι μία καλή περίπτωση, εάν διατηρεί δλδ τις αρετές των ΤΑ2020 και 2024 δίνοντας ταυτόχρονα υπερτετραπλάσια ισχύ. Φαντάζομαι δεν θα έχει ακούσει κανείς από εδώ μέσα τον συγκεκριμένο ή άλλη υλοιποίηση με ΤΑΑ4100 για εντυπώσεις, ε?

Με το ίδιο τσιπ η audiodigit βλέπω πως βγάζει ακόμη και τελικό 8x100 (σε παραμόρφωση μέχρι 0,01 είναι μάλλον 8x45@4ohms). Καθόλου άσχημα για home cinema, ε?
 

angelo

Senior Member
21 June 2006
473
send said:
Βλέπω πως λίγο ακριβότερα (396 ) έχει έναν αντίστοιχο ολοκληρωμένο ενισχυτή με το tripath ΤΑΑ4100, το οποίο μέχρι τα 45w@4ohms φαίνεται να έχει παραμόρφωση κατώτερη από 0,01%. Βέβαια παρουσιάζεται ως ενισχυτής 2x100@4 στα χαρτιά. Ο συγκεκριμένος ίσως να είναι μία καλή περίπτωση, εάν διατηρεί δλδ τις αρετές των ΤΑ2020 και 2024 δίνοντας ταυτόχρονα υπερτετραπλάσια ισχύ. ?
Εφόσον εξασφαλίσουμε οτι έχει ποιότητα αντίστοιχη ή και καλύτερη με τον t-amp είμαι μέσα για ομαδική αγορά.
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
λίγο δύσκολο να δέχονται ομαδικές αγορές (εννοείται θα ήμουν μέσα) καθώς δεν πρόκειται για μαζική παραγωγή αλλά για (σχεδόν) ιδιοκατασκευές.
 

kostas

Senior Member
2 July 2006
538
Πιστεύω ότι κάποιος που έχει ήδη αγοράσει τον τ-αμπ μπορεί να μας πει τις λεπτομέρειες (τι παίζει με πιστωτικές ,μεταφορικά κτλ), είμαι μέσα για 3 κομμάτια τ-αμπ.
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
3? Δεν παίρνεις πρώτα ένα να δεις εάν σου αρέσει?

Τον δικό μου τον πήρα πρόσφατα από το ebay, καινούργιο εννοείται.

43.90 + 9.15 μεταφορικά από Ιταλία. Πληρωμή μέσω paypal (εκεί έχω την πιστωτική, αλλά εάν θέλεις δεν βάζεις πιστωτική στο paypal).
Στη συσκευασία ο πωλητής είχε βάλει και ένα απλό ανταπτοράκι rca σε στερεο minijack, και ένα καλώδιο με το κατάλληλο βυσματάκι για την υποδοχή dc του t-amp, και οδηγίες για σύνδεση του καλωδίου με το τροφοδοτικό (που μπαίνουν θετικό/αρνητικό δλδ).

Ένα τροφοδοτικό πήγα και πήρα από κατάστημα με ηλεκτρονικά, σταθεροποιημένο οπωσδήποτε και όχι switching, 13.8v στα 3Α (5Α μέγιστο) και αυτό ήταν. Τώρα για powerbuys χλωμό το βλέπω, ο παραπάνω τύπος έχει λίγα διαθέσιμα και γενικώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα πολλά t-amp στην παγκόσμια αγορά. Γι' αυτό και έχει ανεβεί γενικώς η τιμή τους, διάβσα ότι πέρισυ έβρισκες και με 20 δολάρια από Αμερική.