technics sl-1200 mk2

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

nikolio

Established Member
27 June 2006
261
Nicosia-Cyprus
Μολις μου ηρθε το παλιο μου πικαπ απο την Kρητη.
Αποφασισα να ξαναγυρισω στο βυνιλιο.
θα ηθελα να μου πειτε αν μπορω να το αναβαθμησω...βελονα-κεφαλη-βραχιονα-πυκνωτες....
Δεν με ενδιαφερει να κανω scratch(οπως παλια!!!), θελω να ακουω σωστα..
Θα μπει πανω σε ενα λαμπατο συστημα (300Β).
Υ.Γ. επισης θα χρειαστω και phono stage.
 

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,210
Αλιμος
του εκανα αναβαθμιση πριν απο 10 μηνες περιπου. ετσι κι αλλιως το πλατω του ειναι πολυ καλυτερο απο πολλα πολυ ακριβωτερα πικαπ και ετσι η αναβαθμιση ειναι συμφερουσα σε σχεση με την αγορα καινουριου. ετσι λοιπον, εκανα ανακαλωδιωση στο εσωτερικο του, στο βραχιωνα και στο interconnect, oλα Van der Hul. η δουλεια εγινε στον αντιπροσωπο της Van der Hul. επισης, του εβαλα την κεφαλη 1012GX της Goldring. πραγματικα ειδα τεραστια διαφορα απο πριν.

phono stage εχω το smartphono της clearaudio, νομιζω αρκετα καλο για τα λεφτα του.
 
Last edited:

nikolio

Established Member
27 June 2006
261
Nicosia-Cyprus
Τελικα αξιζει το κοπο να δωσω τα 500Ε για αναβαθμηση ή να το πουλησω + τα 500Ε και να παω σε καποιο αλλο πικαπ?
 

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,210
Αλιμος
πριν κανα χρονο ειχα ανοιξει thread, στο AVForum τοτε, για αυτο το θεμα και ολοι μου ειχαν προτεινει να κανω αναβαθμιση. σου ξαναλεω πως το πλατω του ειναι παρα πολυ καλο.
 
16 July 2006
7,498
HAMBURG
Απάντηση: Re: technics sl-1200 mk2

nikolio said:
Τελικα αξιζει το κοπο να δωσω τα 500Ε για αναβαθμηση ή να το πουλησω + τα 500Ε και να παω σε καποιο αλλο πικαπ?

να το κρατησεις γιατι ειναι κορυφη !!!!!!!

ολα τα αλλα ειναι ιμημετρα ......
 

jdmarx

New member
23 June 2006
31
Ierapetra
Το μόνο που θα ήθελε είναι τσεκάρισμα στο μηχανισμό των στροφών. Μετά απο και καιρό τείνει να χάνει το κεντραρισμα στο 0. Και μια ποιοτική κεφαλή όμως δεν το χαλάει.....
 

nikolio

Established Member
27 June 2006
261
Nicosia-Cyprus
Ναι η αληθεια ειναι οτι εχει χασει το κεντραρισμα και επισης οταν ειναι στο κεντρο ο κοντρολερ της ταχυτητας δεν αναβει το πρασινο λαμπακι στο 0,(μπορω να κανω κατι?)
Επισης καποιο μοντελο ποιοτικης κεφαλης για να το ψαξω?
 
Last edited:

ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Established Member
18 June 2006
122
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις στο καταπληκτικό πλατώ του ακόμη και ακριβές κεφαλές κινητού πηνίου με την προϋπόθεση ότι θα ξεφορτωθείς τον απαράδεκτο βραχίονα. Η εγγλέζικη Origin Live διαθέτει ένα armboard που δέχεται rega, σε λογική τιμή (νομίζω 60 λίρες).Με αυτό και έναν rega μπορείς να δοκιμάσεις ότι κεφαλή θέλεις. Το phono stage είναι συνάρτηση των χαρακτηριστικών της κεφαλής που θα διαλέξεις.Για λογικό κόστος, μεγάλο gain και χαμηλό θόρυβο προτίμησε κάποιο τρανζιστοράτο-κυκλοφορούν πάρα πολλά σε λογικές τιμές (από 100 μέχρι 1000) και μετά sky's the limit.Τα λαμπάτα είναι υπέροχα, ακριβά και μπελαλίδικα. Γράψε διαθέσιμο μπάτζετ και τα λοιπά του συστήματος και οι προτάσεις θα γίνουν πιο συγκεκριμένες.
 

nikolio

Established Member
27 June 2006
261
Nicosia-Cyprus
διαθετω μεχρι 500Ε και το υπολοιπο συστημα ειναι προενισχυτης λαμπατος dared sl-2000a, τελικοι tsakiridis με 300B 8W με τα ηχεια tsakiridis fullrange 96db.
 

jdmarx

New member
23 June 2006
31
Ierapetra
Nikolio για το pitch πρεπει να παει σε τεχνικο, τα δικά μου τα έστειλα το 98 στην αντιπροσωπία για σέρβις και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό απο την αργοπορία τους. Λογικά τώρα θα έχουν βελτιωθεί. Με το φίλο πανιώνιο όμως θα διαφωνήσω ως προς τον βραχίονα ο οποίος είναι σχεδιασμένος για να εκμεταλεύεται όλες τις δυνατότητες του πλατώ, μην ξεχνάς ότι μπορεί να πείζει με 45 μοίρες κλίση χωρίς προβλημα. Μια καλή goldring ή ortofon και τον προενισχυτή της nad δενει αξιοπρεπέστατα, δίνοντας το μάξιμουμ που μπορουν να κατανοήσουν τα αυτιά σου, σου χαρίζουν το γλυκό ήχο του βινυλίου και είσαι και στα λεφτά σου. Προσωπικά τα δικά μου με τις επαγγελματικές ortofon, έχουν εντυπωσιάσει αρκετούς.
 

Maria An.

Established Member
28 June 2006
292
Θεσσαλονίκη
To 1200mkII φιλοξενεί εδώ και πάνω από 15 χρόνια τα βινύλια μου. Δεν μου κάνει καρδιά να το αλλάξω, είναι υπόδειγμα μηχανικής αρτιότητας. Από κεφαλές τώρα παίζει με μια Denon 103 κινητού πηνίου, ενώ πέρασε η Goldring 1012 και η Ortofon Pro από το βραχίονα του. Η Denon είναι πιο μουσική, η Goldring σαφώς πιο αναλυτική, ενώ η Ortofon ήταν δυναμική και ευχάριστη με πολύ καλό value for money. Κάποιο από τα μη επαγγελματικά μοντέλα της Ortofon όπως η 10 ή η 20 είναι άριστες οικονομικές αγορές για κεφαλές κινητού μαγνήτη. Όλα αυτά χωρίς μετατροπές. Τα τελευταία χρόνια το ρόλο του προ έχει ένας Rotel RQ.

Σε περίπτωση που θέλεις να αναβαθμίσεις το πικάπ προφανώς μπορούν να σε βοηθήσουν περισσότερο άλλα μέλη του φόρουμ που έχουν ασχοληθεί με το θέμα.
 

mitnik

Established Member
20 June 2006
266
komhst said:
Το θέμα είναι: Θες να κάνεις κάτι τέτοιο; :grandpa:


Ή καλύτερα: μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο!