Τέρμα (μάλλον) το iPod στη Γαλλία...Ακολουθούν και άλλοι?

17 June 2006
9,784
Την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίστηκε στην Γαλλία το πρώτο νομοσχέδιο που στην ουσία στρέφεται κατά του κλειδώματος του iPod της Apple. Το νομοσχέδιο δεν επιτρέπει την ύπαρξη περιορισμών κατά των καταναλωτών και πιο συγκεκριμένα δεν είναι πια νόμιμο τα τραγούδια που αγοράζονται από το διαδικτυακό κατάστημα itunes να παίζουν μόνο στο ipod και τα τραγούδια που προσφέρουν τα υπόλοιπα διαδικτυακά καταστήματα (πχ Napster, Sony Connect) να μην μπορούν να παίξουν στο ipod.
Έτσι είτε το ipod θα χαιρετήσει την αγορά της Γαλλίας, είτε θα υποχρεωθεί να ξεκλειδώσει. Με τα σημερινά δεδομένα πάντως είναι πιο πιθανό να αποχαιρετήσει την Γαλλία παρά να ξεκλειδώσει. Υπάρχουν όμως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες (όπως Αγγλία, Νορβηγία, Δανία κ.α.) οι οποίες φαίνεται να ακολουθούν τη Γαλλία.
Όλοι οι καταναλωτές πιστεύω πως θα ήθελαν πάντως το Ipod τους να είναι ξεκλείδωτο...

Πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=720970&lngDtrID=252
 

 Νίκος

Supreme Member
Το νομοσχέδιο δεν έχει να κάνει με το iPod αλλά με το iTMS .Το ipod σαν συσκευή υποστηρίζει τα πάντα εκτός από αυτά που είναι κλειδωμένα για να μην παίζουν σε αυτό (Sony,Napster κτλ)
H εφαρμογή του νομοσχεδίου θα υποχρεώνει όλα τα ηλεκτρονικά δισκοπωλεία που λειτουργούν στη Γαλλία να πωλούν αρχεία μουσικής που θα αντιγράφονται και θα αναπαράγονται σε όλες τις συσκευές, χωρίς τεχνικούς περιορισμούς και όχι μόνο σε αυτές που προωθούν οι εταιρείες .
Πρακτικά δηλαδή τα τραγούδια του iTMS θα παίζουν σε όλα τα mp3όφωνα και κάποια on-line music stores που δεν υποστηρίζουν εσκεμμένα το ipod πλέον υποχρεούνται να το κάνουν.
Σε κάθε περίπτωση κερδισμένος είναι ο καταναλωτής που πλέον δεν είναι δέσμιος της κάθε εταιρίας.
Και μεταξύ των άλλων τέθηκαν σε ισχύ αυστηρότεροι νόμοι κατά της πειρατίας, π.χ. όσοι εν γνώσει τους προσφέρουν ή διαφημίζουν διαδικτυακές υπηρεσίες για το παράνομο κατέβασμα ταινιών και μουσικής αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως τριών ετών και πρόστιμο έως και 380.000 δολάρια.
 
Last edited:
17 June 2006
9,784
Στην ουσία όμως όλοι ξέρουν πως το νομοσχέδιο είναι καθαρά φωτογραφικό και έχει να κάνει και με το ipod για αυτό που αναφέρεις και εσύ ότι είναι κλειδωμένο και δεν μπορεί να παίξει μουσική κατεβασμένη από άλλα καταστήματα (Sony Connect, Napster κλπ)
 
Last edited: