Τηλεκοντρόλ για dSLR

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

17 June 2006
23,582
Αθήνα
Το είχα καημό το ότι αποχωρίστηκα με την 300D το τηλεκοντρόλ που με είχε βολέψει αφάνταστα.
Η 20D που πήρα δεν έχει infrared σένσορα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κοτσάρεις καλωδιακά το ενσύρματο χειριστήριο είτε της canon είτε άλλης εταιρείας.

Κι όμως! Μετά από ψάξιμο στο αγαπημένο μου ebay βρήκα αυτό το οποίο και αγόρασα: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200021797471&ssPageName=MERC_VIC_RSCC_Pr4_PcY_BIN_Stores_IT&refitem=200024238928&itemcount=4&refwidgetloc=closed_view_item&usedrule1=StoreCatToStoreCat&refwidgettype=cross_promot_widget

Οπως βλέπετε πρόκειται για μια συσκευή 2 σε 1. Συνδέεις το μεγάλο χειριστήριο με καλκώδιο στην φωτ. μηχανή και έχεις ενσύρματο χειριστήριο . Το πλήκτρο έχει πολύ καλή αίσθηση και φυσικά κάνει την λειτουργία της μηχανής-μέχρι την μέση κάνει focus και τέρμα τραβάει την φωτογραφία. Γύρω από το κουμπί όπως βλέπετε υπάρχει ένας δακτύλιος με τρεις θέσεις:
Στην θέση Ν λειτουργεί απλά σαν χειριστήριο.
Στην θέση R ενεργοποιείται ο μηχανισμός του transmitter επομένως λειτουργεί με το τηλεκοντρόλ κανονικότατα. Μάλιστα στο τηλεκοντρόλ σηκώνεται και μια μικρή τηλεσκοπική κεραιούλα για καλύτερη εμβέλεια. Επειδή το σήμα είναι RF και όχι infrared, έκανα δοκιμές . Πραγματικά πιάνει πίσω από τοίχους μέσα σε άλλα δωμάτια για πλάκα! Μιλάμε τρελή εμβέλεια.
Στην θέση Τ είναι το χειροκίνητο κλείστρο όπου το πατάς και το κρατάς πατημένο όση ώρα θες αρκεί η φωτογραφική να είναι στο manual πρόγραμμα.

Παρέχεται και φορτιστής ο οποίος φορτίζει το χειριστήριο μέσα σε 10-15 λεπτά. Από την πίσω μεριά του χειριστηρίου υπάρχουν και 5 ενδεικτικά led που δείχνουν την κατάσταση της μπαταρίας. Οταν το χειριστήριο είναι στην N θέση , δεν καταναλώνεται μπαταρία σύμφωνα με το manual. Πάντως στην πράξη είδα ότι καταναλώνεται τελικά. Ευτυχώς που η φόρτιση γίνεται γρήγορα.

Το site του κατασκευαστή είναι αυτό: www.adidt.com

Παρόλο που είναι κινέζικο, σε καμιά περίπτωση δεν είναι ψευτουλιάρικη κατασκευή. Αντιθέτως είναι και φαίνεται προσεγμένη. Μέχρι και βελούδινο σακουλάκι έχει για να βάζεις το χειριστήριο μέσα για να μην ενοχλεί λέει το μπλε led που ανάβει πάνω στο χειριστήριο όταν τραβάς φωτογραφίες σε σκοτάδια.

Οπως βλέπετε από το site, μου κόστισε 90+22= 112 δολλάρια ήτοι 88 ευρώ. Υπάρχει σε όλες τις εκδόσεις με ανάλογο βύσμα για όλες τις slr μηχανές.

HIGHLY RECOMMENDED GADGET για SLR μηχανές.
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
λίγο άσχετο, αλλά με καθυστερήσεις και τελωνείο τι λένε τέτοιες αποστολές? Δυστυχώς υπάρχει μέγα πλήθος γκάτζετς και εξαρτημάτων που δεν βρίσκεις στη χώρα μας, ούτε καν στην Ευρώπη.
 
17 June 2006
23,582
Αθήνα
Μετά από συννενόηση με τον πωλητή το δήλωσε πολύ χαμηλή αξία και gift. οπότε ήρθε σαν απλό γράμμα κυριλέ. Ο συγκεκριμένος πωλητής είναι καραξιόπιστος.