την συμβουλη σας παρακαλω

greg

AVClub Enthusiast
18 June 2006
926
Γλυφαδα
Εαν θα μπορουσατε να με μου δωσετε λιγο βοηθεια θα το εκτιμουσα δεωντος.

- Σε 15 μερες αλλαζω την υπαρχουσα εγκατασταση μου (Gibertini 1,25 σταθερο σε μπρατσο μπαλκονιου. Κεντρο 19.2 Astra, παρακεντρο Hotbird 13) και παω σε κινητο 1.15 Tecatel στην ταρατσα μου και δεν ξερω τι μοτερ να βαλω. Του ειπα του φιλου μου του τεχνικου για τα Stab/usuals που εχω μαθει οτι ειναι αθορυβα αλλα μου ειπε οτι δεν τα βαζει γιατι ολα τα diseq μοτερ χανουνε το σεταρισμα τους πολυ γρηγορα..Ισχυει αυτο?

- Καμμια προταση εχετε να μου κανετε για συνδιασμο κινητο-πιατο μεχρι 300 ευρω μαξ?? η ειναι οκ αυτο που σου λεω? Υπαρχει κανενα lnb συγκεκριμενο που ειναι γνωστο για τις επιδοσεις του γιατι εαν θυμαμαι καλα ο τεχνικος μου μου μιλησε για ενα sharp εαν θυμαμαι καλα? Εννοειται οτι για το κινητο θα εχω και positioner V-BOX II. Γενικως το διλημμα μου ητανε μεταξυ κινητου και Wave frontier (η τυπου Wavew frontier) γιατι με απαχολει το θεμα του θορυβου για του ενοικους του τελευταιου οροφου. Πανω κατω το κοστος ειναι ιδιο αλλα απο οσο καταλαβαινω το κινητο εχει πολυ καλυτερη αποδοση απο οτι το παραβολικο πιατο το οποιο δουλευει με παρακεντρα..

Απο δεκτες το συστημα θα δουλεψει με ενα Humax IRCI 5400Z που εχω τωρα και με ενα VISION NET VN-8000S που παιρνω μεχρι το τελος του μηνα.
Οσο για το ποιους δορυφορους θελω να σεταρω, Hotbird για το Nova, Astra 28 για Sky Digital, Τurksat στις 42 για το NBA TV, Hellas Sat για το TVMagic, και Astra 19.2 για πολλα και διαφορα καλουδια..


Με βαση τα καναλια και τους δορυφορυς που λεω οτι θελω να πιανω υπαρχει λογος να παω σε μεγαλυτερο κινητο πιατο γιατι απο οτι καταλαβαινω το κοστος ανεβαινει πολυ απο καποιο σημειο και περα..

-Επισης, εχοντας γνωση απο φιλο για τις δυνατοτητες του VISION NET VN-8000S που θα παρω στο να σηκωνει κουρτινες μεσω ethernet αναρωτιεμαι εαν εχει ακουσει κανεις για τον StarBox 5400?? Εχει οντως τις ιδιες δυνατοτητες με τον 8000s και ειναι και πιο γρηγορος?

Ολα αυτα τα "προνομια" που εχουνε αυτοι οι δεκτες τα εχει ας πουμε ενας dreambox γιατι βλεπω πολυ κοσμο που τα στηριζει..Αυτο που ισχυριζονται ως βασικο πλεονεκτημα του dreambox ειναι οτι δεν εχει την αναγκη να στηριχτει σε εξωτερικα server (που μπορει να εχουνε και ημερομηνια ληξης :slapface: ) αλλα μπορει να φτιαχτουνε και πιο μικρα σε κλειστο κυκλο λογω παραμετροποιησης.

ευχαριστω
 

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,452
Θεσσαλονίκη
Γιατί δεν κρατάς το Gibertini που είναι και μεγαλύτερο και μάλιστα με σημαντικά υψηλότερο κέρδος στην κατηγορία του? Του προσθέτεις actuator και το ελέγχεις με το v-box. (Υποθέτω ότι είναι το offset)

Ναι, τα diseqc μοτερ αποσυγχρονίζονται σχετικά γρήγορα. Εγώ δεν θα τα προτιμούσα.

Το wave frontier έχει πολλούς συμβιβασμούς στην λήψη, ειδικά στα άκρα.
Είναι καλό για δυνατούς δορυφόρους.

Για μένα το καλύτερο lnb έιναι το Invacom 0.3 db. Παντός καιρού! Λόγω σχεδίασης δεν χάνει το σήμα σε ημέρες βροχής.

Ολοι οι δορυφόροι που αναφέρεις είναι εύκολης λήψης. Με το 1.25 κεντραρισμένο στον Astra 19.2 και με ένα μικρό (1.10) τους καλύπτεις όλους. Ισως ο Astra στις 28 Ε να σε ζορίσει λίγο.

Ο Starbox 5400 είναι κλώνος του VN 8000s. Καμία διαφορά. Δεν κατάλαβα σε τι είναι πιο γρήγορος..

Οι παραπάνω δέκτες δεν συγκρίνονται με οποιονδήποτε Dreambox.
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά επειδή ακούω συνέχεια για "wave frontier", μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει απλά τι είναι?
Ευχαριστώ
 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,130
ΑΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: την συμβουλη σας παρακαλω

panosxgr said:
Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά επειδή ακούω συνέχεια για "wave frontier", μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει απλά τι είναι?
Ευχαριστώ


Αυτό:
 

Attachments

  • wave frontier.gif
    wave frontier.gif
    5.7 KB · Views: 10

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,452
Θεσσαλονίκη
Re: Απάντηση: την συμβουλη σας παρακαλω

panosxgr said:
Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά επειδή ακούω συνέχεια για "wave frontier", μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει απλά τι είναι?
Ευχαριστώ
Είναι ένα κάτοπτρο τύπου Toroidal που θεωρητικά μπορεί να κάνει λήψη μέχρι 16 δορυφορους. Με τα κατάλληλα παρελκόμενα βέβαια. (διακόπτες diseqc)
 

Attachments

  • wave_frontier_T90_dish_1.jpg
    wave_frontier_T90_dish_1.jpg
    6.7 KB · Views: 9

greg

AVClub Enthusiast
18 June 2006
926
Γλυφαδα
Αλεξ και παλι χιλια ευχαριστω για την συμδρομη σου :)

- Οπως εχω ηδη ποσταρει, ο τεχνικος που εκανε την τοποθετηση του Gibertini στο μπρατσο του μπαλκονιου το εβαλε τσιμα τσιμα γιατι δεν του βγαινανε οι μοιρες και απο οτι μου ειπε εφαγε μερικες κοπανισιες με το σφυρι στο πλαι για να χωρεσει..οποτε μου λεει οτι θα εχει μειωμενη αποδοση..
- Το εαν ειναι το offset η οχι δεν το γνωριζω, θα τον ρωτησω αυριο και θα επανελθω. Για να ειμαι ειλικρινης ουτε γνωριζω τι ακριβως σημαινει αυτο..Ειναι κατι το οποιο πρεπει να προτιμησω για την επερχομενη εγκασταση?
- Αρα καλα μου ειπαι για τα diseqc μοτερ ο ανθρωπος..οποτε παμε για κανονικο μοτερ εκει. Για wave frontier δεν ψηνομουνα ετσι κι αλλιως τοσο πολυ για τους λογους που λες κι εσυ ρε φιλε. Θελω να εχω το καλυτερο δυνατο σημα στον Astra 28.2 για το sky πακετο..
Ο μονος λογος που μπηκα στο διλλημα ειναι οτι φοβαμαι μην δημιουργησω προβλημα με το θορυβο απο το κινητο στους ιδιοκτητες του τελευταιου οροφου μιας και το πιατο θα ειναι πανω στην ταρατσα.
- Του εχω πει τοσες φορες για τα Invacom 0.3 db και ισχυριζεται οτι εχει πεσει πολυ η ποιοτητα τους τελευταια και δεν ειναι τοσο καλα οσο αυτο που λεει να βαλει αυτος, ενα sharp εαν θυμαμαι καλα. Ειναι καποιο συγκεκριμενο μοντελο της Invacom που θα επρεπε να του ζητησω συγκεκριμενα και να επιμεινω?

Θελω να εχω το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα για μια φορα την κανεις αυτην την δουλεια και θελω να γινει σωστα..

Και παλι χιλια ευχαριστω Αλεξ :)

Edit:
panos αυτο ειναι
wFR1.JPG
 
Last edited:

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Ευχαριστώ πολύ και πάλι για την γρήγορη απάντηση. Αυτό τώρα έχει ξεχωριστό LNB?
 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,130
ΑΘΗΝΑ
Σε αυτό μπορείς να βάλεις έως και 15 διαφορετικά lnb's το καθένα από τα οποία θα "σκοπεύει" διαφορετικό δορυφόρο.
Αυτή είναι και η κύρια και μεγάλη διαφορά με τα υπόλοιπα κάτοπτρα στα οποία η στόχευση πολλών δορυφόρων είναι περιορισμένη.
 

greg

AVClub Enthusiast
18 June 2006
926
Γλυφαδα
Αυτο παιρνει μεχρι και 16 lnb τα οποια σου δινουνε την δυνατοτητα μεσω του ανακλαστηρα μπροστα να στοχευεις διαφορετικους δορυφορους με ενα μονο πιατο. Το μονο κακο του ειναι οτι επειδη ολα τα lnb εκτος του κεντρικου στοχευουνε τους δορυφορους παρακεντρα να μην εχεις το φουλ τις αποδοσης που θα ειχες εαν στοχευες ευθεια τον δορυφορο. Οπως ειπε και ο Αλεξ, ειναι για δυνατους δορυφορους.
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Ειλικρινά παιδιά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Αρχισα και μπαίνω στο κλίμα μου φαίνεται σιγά σιγά. Αρα αν εγώ θέλω να πιάσω 2 δορυφόρους (Astra & Hotbird), με το κατάλληλο πιάτο που χρειάζεται για να πιάσω τον Astra τον στοχεύω, και με παράκεντρο ("wave frontier" όπως το είπαμε) στοχεύω τον Hotbird, που είναι και πιο δυνατός και πιο εύκολος.
Σωστά? Αν έκανα κανένα λάθος ας μου το πείτε, αν και πιστεύω ότι κάπως έτσι πρέπει να είναι. :ernaehrung004:
 

greg

AVClub Enthusiast
18 June 2006
926
Γλυφαδα
Σωστα τα λες οσον αφορα την στοχευση φιλε Πανο. Εαν συζηταμε μονο για τους συγκεκριμενους 2 δορυφορους δεν χρειαζεται να κοιτας για Torodial πιατα. Επειδη οι μοιρες μεταξυ των 2 δορυφορων που αναφερεις ειναι κοντινες και με ενα απλο πιατο και 2 lnb διπλα διπλα κανεις την δουλιτσα σου. Να σκεφτεσαι οτι οσο πιο πολυ παρακεντρα παιρνουμε το σημα τοσο πιο αδυναμο ειναι. Η δικη μου εγκατασταση στο μπαλκονι με μπρατσο για Hotbird, Astra 19.2 me Gibertini 1.20

 

Βασίλης 07

AVClub Enthusiast
18 June 2006
896
Για κάποιον που έχει ήδη ένα πιάτο (και μοτέρ) και ψάχνεται για 2ο τί προτείνετε wave frontier ή ένα απο τα κλασσικά 1,4μ?