Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Internet King

Supreme Member
24 June 2006
4,763
Π. Φάληρο, Αθήνα
Απάντηση: Re: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Την καλύτερη ατάκα την έχει πει ο Internet king.

"μία ξερή μπλε σκατούλα":flipout:

για την ιστορία του HiFi ή αν θέλετε του "Poor Man's HiEnd" και η λέξη "μπλεσκατούλι" αναφέρθηκε για πρώτη φορά από εμένα κάπου προς το τελος του Γενάρη.

Λοιπόν, ας σοβαρευτούμε για κανά τέταρτο .

Νίκο, o μηχανισμός που μας παραπέμπει το link που ανέβασες, είναι ο μηχανισμός ανάγνωσης που έχει το δικό σου το "μπλεσκατούλι" - ΟΚ kokar ?- ή κάποος άλλος συμβατός ; Ο δικός μου πάντως φαίνεται να είναι no name.

Παίζοντας το BS απλώς σαν transport με δύο διαφορετικά εξωτερικά DACs, η "μπλεσκατουλίλα" δεν έφυγε, οπότε συμπεραίνω, με κάθε επιφύλλαξη, ότι ο χαρακτήρας που σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους άλλους δεν αρέσει προέρχεται από το transpot γενικότερα. Δεν γνωρίζω αν ευθύνεται ο μηχανισμός ανάγνωσης ή τα κυκλώματα του controller.

Πολυ θα μου άρεσε να του βάζαμε και μια είσοδο S/PDIF ή έστω μια AES/EBU βρε αδελφέ:)guitarist: ) για να το ακούσουμε σαν DAC.

Τελικά o προσέσορας Vaddis 962 δεν αναφέρεται πουθενά στο site της ZORAN. Σε άλλα sites υπάρχουν αναφορές σε αυτό το chip αλλά δεν μπόρεσα να βρώ το layout ή το τεχνικό φυλλάδιο.
Μπορεί να υπάρχουν σημαντικές διαφορες με τα άλλα Vaddis chips, ακόμα και διαφορετικό pinout.
Ισως θα ήταν καλύτερα να επικοινωνήσει κάποιος που έχει χρόνο να ασχοληθεί με το θέμα, με την ίδια την ZORAN και να ζητήσει το πλήρες τεχνικό φυλλαδιο του Vaddis 962. Eλπίζω να μην είναι το 962 καμιά Κινέζικη μαϊμού. Για το Vaddis 966 υπάρχει αναφορά στην ZORAN, μάλιστα αναφέρει ότι είναι το πρώτο chip της γενιάς 9.
 
Last edited:

Internet King

Supreme Member
24 June 2006
4,763
Π. Φάληρο, Αθήνα
Εμένα μου εξηγεί κάποιος , γιατί το βράδυ παίζουν όλα καλύτερα?
Είναι καιρός που θέλω να το πώ, αλλά φοβάμαι τις κλωτσίες!!

Γιατί το ξεκ@@@ζεις όλη μέρα στα νταπα-ντούπα το ηχείο σου το Signum και το βράδυ χαλαρώνει :BDGBDGB53: :BDGBDGB53:

Sonus Faber είναι, θέλει αργά αργά στην αρχή , ήρεμα .
 
Last edited:

πανκροκ

AVClub Enthusiast
17 June 2006
783
ΠΑΤΡΙΔΑΑ!!!!!
μας δουλευεις ρε κινγκ που μου δινεις και σκυταλη?
τι να γραψω για τον κουβα?
αν δεν καναμε και λιγο χαβαλε σημερα θα εκλαιγα τις δυο ωρες που σπαταλησα για να ακουσω αυτη τη χαζομαρα. ακου χτυπαει 1500 ευρω
σα δε ντρεπομαστε λεω εγω.
τα υπολοιπα στο θεμα της χαιεντ...
 

Morfeas

Supreme Member
17 June 2006
3,508
Voula, Athens
μας δουλευεις ρε κινγκ που μου δινεις και σκυταλη?
τι να γραψω για τον κουβα?
αν δεν καναμε και λιγο χαβαλε σημερα θα εκλαιγα τις δυο ωρες που σπαταλησα για να ακουσω αυτη τη χαζομαρα. ακου χτυπαει 1500 ευρω
σα δε ντρεπομαστε λεω εγω.
τα υπολοιπα στο θεμα της χαιεντ...

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά. Τσικι, τσικι μπουμ.
 

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
Ένας φίλος πρότεινε κάτι και συμφωνώ και εγώ μαζί του.
Τι θα λεγάτε για ένα τεστ στα τυφλά όμως ?
Δηλαδή ένα σταθερό setup μηχανημάτων , και χώρου ,
και κομματιού και η μόνη αλλαγή να ήταν διάφορα player και μέσα σε αυτά και το bluesky ? Και χωρίς να ξέρουμε πιο player παίζει να βγάζαμε ποιο από όλα Παίζει καλύτερα? :guitarist:

Κάπου στο παρελθόν είχε γίνει ένα ανάλογο τεστ για καλώδια ηχειων και το
Αποτέλεσμα έβγαλε πολύ γέλιο …..για να δούμε , για να δούμε.
 
Last edited:
17 June 2006
626
Και γώ είμαι μέσα για τυφλή ακρόαση!
Λοιπόν, να μεταφέρω και γώ την εμπειρία μου από μια τυχαία ακρόαση του BS συγκριτικά με ένα transport και DAC της οικονομικής κατηγορίας των 5Κ ευρώ. Το BS δεν ξεφτίλισε τον παραπάνω συνδυασμό, ΟΜΩΣ έπαιξε ακουστά καλύτερα σε όλους μα όλους τους τομείς ειδικά στο μπάσο, στεροφωνική εικόνα και φυσικότητα, μόνο παράπονο ίσως και πολύ οριακά, ήταν ότι στις πολύ υψηλές συχνότητες έχανε πολύ ελαφρά, πραγμα όμως που δεν οδηγούσε σε στέρηση ανάλυσης.
Απ την άλλη στο δικό μου σύστημα είναι στα ίδια επίπεδα με το pionneer 707 που είναι αρκετά πειραγμένο. Έχω καταλήξει οτι οι διαφορές είναι μικρές λόγω οτι το σύστημά μου είναι στην μέση μεγάλων αλλαγών και πάσχει από μειωμένη ανάλυση, που είναι και ο λόγος που δεν εντοπίζω μεγάλες διαφορές. Να σημειώσω εδώ οτι το δικό μου BS έχει πλέον γραμμικό τροφοδοτικό και βάση DIP8 που φοράει opa2134. Προσωπική μου άποψη είναι οτι το συγκεκριμένο μηχανάκι με αρκετή περιποίηση σε θέματα τροφοδοσίας (μένει η ξεχωριστή τροφοδοσία 3,3V να αλλαχτεί) αποσύζευξης και τελεστικού και ίσως νέου σασί και transport, μπορεί να γίνει ένα σχεδόν απόλυτο player-μηχανάκι.
 
Last edited:

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Είδα σ' ένα review στον Ήχο για 2 players (pioneer και yamaha) και πρόσεξα ότι είχαν σαν επεξεργαστή το Vaddis 778, προφανώς αρκετά παλιότερο από το τσιπάκι του BS. Λέτε μόλις βγουν τίποτα players με τον επεξεργαστή του BS να έχουμε καμιά αποκάλυψη στην αγορά;
 

Internet King

Supreme Member
24 June 2006
4,763
Π. Φάληρο, Αθήνα
Απάντηση: Re: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

μας δουλευεις ρε κινγκ που μου δινεις και σκυταλη?
τι να γραψω για τον κουβα?
αν δεν καναμε και λιγο χαβαλε σημερα θα εκλαιγα τις δυο ωρες που σπαταλησα για να ακουσω αυτη τη χαζομαρα. ακου χτυπαει 1500 ευρω
σα δε ντρεπομαστε λεω εγω.
τα υπολοιπα στο θεμα της χαιεντ...

Παναγιώτη σου έδωσα τη σκυτάλι για να μας γράψεις κυρίως κάποιες λεπτομέρειες και διαφορές μεταξύ του απείραχτου DV-865 και του άλλου του δικού μου. κι εσύ έριξες δύο μολότωφ, μια εδώ και μια μεγαλύτερη και ποιο ενισχυμένη με super+ στην HiEnd.
Το πειραγμένο το δικό μου σου υπενθυμίζω ότι λειτουργούσε με μπαταρίες και τα βύσματα της αναλογικής εξόδου είχαν αντικατασταθεί με επίχρυσα βύσματα της Ultralink. Και τα δύο DV-865 είχαν μέσα τους τον μαμάτο τελεστικό F4558.

Eντάξει , εγώ δεν έγραψα τις δικές μου εντυπώσεις μεταξύ των δύο γιατί ήθελα να τις γράψει ένος τρίτος.


Παναγιώτη (πανκροκ) , σε αυτό το thread εγώ ξεκινάω με την λογική ότι το "μπλεσκατούλι" δεν παίζει "σωστά" ούτε είναι HiEnd. Κατά την δική μου άποψη, μετά βίας πλησιάζει την κατηγορία των 500Ε (Hi-F)i. Προσπαθώ όμως, όπως και κάποιοι άλλοι (οι "δυσαρεστοιμένοι" ) να το κάνουμε να παίξει καλύτερα. Κάποιοι άλλοι δεν το αγγίζουν καν επειδή τους "έκατσε" καλά ως έχει από τη μάνα του. Γούστα είναι αυτά όπως και το CD που έφερες στην κοινή μας ακρόαση, ένα CD που δεν θα το έβαζα ποτέ να το ακούσω εγώ στο στερεοφωνικό μου.

Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο σε αυτό εδώ το θέμα στην DIY είναι να βρούμε μιαν άκρη. Να εντοπίσουμε τα σοβαρότερα προβλήμα, που ακριβώς εντοπίζονται αυτά και πως θα μπορούσαμε να τα διορθώσουμε με κάποιες τροποποιήσεις, εφόσον υπάρχει κάποιος ελεύθερος χρόνος και κάποιο χρήμα για τα υλικά.

Εγινε κάποια αρχή με την αλλαγή της τροφοδοσίας καθώς επίσης και μια αντικατάσταση, από τουλάχιστον δύο μέλη, του τελεστικού στο αναλογικό στάδιο του DV-865 .

Προχθές ακούσαμε, κι εσύ μαζί, ένα απείραχτο κι ένα πειραγμένο σε ένα συγκεκριμένο σύστημα φίλου μας κόντρα στο Rega Apollo. Συμφωνώ με την δική σου άποψη, το Rega Apollo ακούστηκε καλύτερο και με διαφορά από τα 2 DV-865. Και οι 5 παρευρισκόμενοι είχαμε την ίδια άποψη.

To γεγονός αυτό εμένα με βοήθησε να διαπιστώσω, για μια ακόμα φορά, ότι το "μπλεσκατούλι" είναι πολύ επιλεκτικό ως προς στα συνοδά του, ειδικά με αυτά που αδυνατούν λόγω μεγέθους ηχείων ή χώρου να βγάλουν ένα καλό και περιγραφικό χαμηλό, χαμηλό που δεν χρειάζεται να ανεβάσεις ψηλά την ένταση του ενισχυτή σου για να το ακούσεις.

Στο σπίτι μου πάντως, με τα μεγάλα τα Dynaudio Contour 3.3 και τα ενισχυτικά της Cary, το ηχητικό αποτέλεσμα δεν είναι τόσο χάλια όσο ήταν στο σύστημα του φίλου μας. Το πειραγμένο κατ' αρχάς μου ακούγετε εμένα πολύ καλύτερα γιατί η φαινόμενη έλλεψη χαμηλού, που ακόμα δυστυχώς παραμένει -λιγότερο μεν αλλά παραμένει- , στο δικά μου χώρο/σύστημα γίνεται λιγότερο αντιληπτή και το ακούς κάπως ποιο ευχάριστα. Σε σύγκριση με το απείραχτο DV-865 το πειραγμένο το δικό μου έχει πολυ περισσότερο "σώμα", ποιο γεμάτη μεσαία και περισσότερες αρνονικές.
Το Tascam CD-01PRO , σε διάφορους συνδιασμούς, είτε σαν ολοκληρωμένο player είτε σαν transport συνδεδεμένο σε δύο διαφορετικά εξωτερικά DACs , ακούγεται για τα δικά μου γούστα και στο δικό μου χώρο επαναλαμβάνω καλύτερα -ακόμα- από το DV-865 (απείραχτο ή πειραγμένο).

Να τα πορατήσουμε όλα και να αποχωρήσουμε ???

Εγώ είτε σιωπηλά είτε στα φανερά -μέσω του φόρουμ- , θα συνεχίσω τους πειραματισμούς μου. Εχω βλέπεις έντονο το μικρόβιο του απλού χομπίστα του ντιούη όπως θέλω να πιστεύω το το έχεις κι εσύ με τον δικό σου τρόπο. Μας αποκαλούν ντιούηδες επειδή μας αρέσει να το ψάχνουμε και ΟΧΙ επειδή μας αρέσει να συναρμολογούμε έτοιμα κυκλώματα.

Η μαγκιά είναι να πιάνεις άμμο και να γίνεται χρυσάφι. Ολοι ζούμε με ένα όνειρο στο μυαλό μας, που είτε θα συμβεί στην πραγματικότητα είτε θα ξυπνήσουμε μια μέρα και θα καταλάβουμε ότι είμαστε μέχρι τη μύτη μέσα σε ένα πηγάδι με σκατούλες, μέσα σε ένα πηγάδι γεμάτο με "ξερές μπλε σκατούλες" .

Ευτυχώς που γελάμε και αυτό μας βοηθάει στο να μην ξυπνάμε εύκολα .
 

Δημήτρης Δ.

Supreme Member
21 June 2006
5,452
Τώρα εδώ μου τα αλλάζεις, ακούς και εσύ αυτά που ακούω και εγώ αλλά τα παραβλέπεις λόγο του πολύ χαμηλού κόστους.

Καθολου. Δεν ειπα ποτε οτι ειναι το απολύτο, ειπα οτι το ακουσα να παιζει καλυτερα απο δυο συγκεκριμενα πλευερς, και ειπα οτι παιζει πολυ καλα σε γενικες γραμμες. Επισεις δηλωσα οτι ΔΕΝ παιζει καλυτερα απο το 1543 nonos μου.
Εξαλλου, αν καποιος οπως εσυ ή εγω ή οποιοσδηποτε αλλος, εχει μετα απο ψαξιμο-διαβασμα-μερακι κλπ εχει τη δικη του diy ψηφιακη πηγη, και αν εχεις καταφερει να την κανεις να παιζει ετσι οπως επιθυμεις, σαφεστατα το BS θα φαινεται "λιγο". Αυτο ειναι κατανοητο και αποδεκτο. Σκεψου ομως οτι συγκρινεις τον "κουβα" με την "δικη" σου diy πηγη, κατι που για σενα ειναι σχεδον "απολυτο". Ειναι η αναφορα σου, και το μετρο συγκρισης. Το ιδιο αισθανομαι και γω, για το δικο μου 1543 player. Γιαυτο, μου ειναι δυσκολο να χωνεψω αλλη πηγη μονιμα στο συστημα μου.



Το χαμηλο κοστος που αναφερεις, ειναι ολο το ζουμι. Το θεμα δεν ειναι τελικα αν παιζει ή οχι το BS, αλλα αν μπορει καποιος να αποδεκτει, οτι υπαρχει η πιθανοτητα ενα ντενεκεδακι να παιζει καλυτερα απο ενα ακριβο πλευερ.


Χαιρετισμοι.....
-bye-
 

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,210
Αλιμος
Απάντηση: Re: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Το χαμηλο κοστος που αναφερεις, ειναι ολο το ζουμι. Το θεμα δεν ειναι τελικα αν παιζει ή οχι το BS, αλλα αν μπορει καποιος να αποδεκτει, οτι υπαρχει η πιθανοτητα ενα ντενεκεδακι να παιζει καλυτερα απο ενα ακριβο πλευερ.

που μενεις να σου στειλω σοκολατακια? :ernaehrung004:
 

VaSiLiS-T

Supreme Member
10 January 2007
8,209
παλλληηηηηνιηηηη
Μάλλον παίζει καλητέρα απο πολλών εδώ μέσα , δεν εξηγείται αλοιώς αυτή η μανούρα
και οταν μπει ενα buferaki στη εξοδο έρχεται σε λογαριασμό (έχει low out)
 
Last edited:

Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,891
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οποτεδήποτε , βρείτε χώρο σύστημα (κάπως γενικής αποδοχής με πλήρες φάσμα και τουλάχιστον 108 - 110 dB απαραμόρφωτα σε ολο το εύρος ) , ειδοποιήστε με , ΕΙΜΑΙ μέσα με τα μπούνια

...Ακόμα και αν δέν βρεθεί (που καλύτερα BΕΒΑΙΩΣ είναι να βρεθεί και κάποιος που παίζει καλά με το BS ...), είμαι διατεθειμένος , μόλις τελείωσω κάποια project να το κάνουμε σε μένα , απλά δέν μπορούμε να είμαστε πολλοί , μάλλον 3-4 κάθε φορά .

Τώρα σχετικά με το αν θα γίνει στο δικό μου , μπορείτε να επιλέξετε και ηχεία μικρό ή μεγάλο και οδήγηση λάμπα (PP) τρανζίστορ ή μόσφετ , λάμπα ή solid προενισχυση κλπ κλπ . οτι σας κάνει κέφι.

Καλημέρα
 

Internet King

Supreme Member
24 June 2006
4,763
Π. Φάληρο, Αθήνα
Εγώ, αν θέλετε, θα μπορούσα να φέρω μαζί μου ένα "πορτοκαλί" απείραχτο και ένα πειραγμένο . Το πειραγμένο θα παίζει με μπαταρίες και με "μαμάτο" αναλογικό στάδιο . Δεν αλλάζω προς το παρόν τελεστικό .

Με ενδιαφέρει περισσότερο το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της αναβάθμισης. Εδώ τουλάχιστον στην DIY αυτό νομίζω ότι προσπαθούμε να πετύχουμε. Θα με ενδιέφερε να ακούσω και αυτό του Νίκου Μαρούγκα για να διαπιστώσω εαν η αλλαγή του τελεστικού από F4558 σε AD8620 είναι σημαντική.

Νίκο Μαρούγκα, εννοείται ότι θα ήθελα να ακούσω και τη δική σου έκδοση στο σύστημά μου. Εχω και 4 Χ AD8620 στο σακουλάκι το αντιστατικό και σε περιμένουν.
Δεν βλέπω και καλά, πονάει και η μέση... ξέρεις γεράματα -bye-

Υ.Γ Υπάρχουν και τα πυκνωτάκια και αυτό το σύρμα (solder wick) που ρουφάει την κόλληση.
 
Last edited:

Δημήτρης Δ.

Supreme Member
21 June 2006
5,452
Πολυς θορυβος γινεται σχετικα μ αυτον τον 8620. Διαβαζοντας παντως τα datasheet, η Analog υποστηριζει οτι εχει χαρακτηριστικα καλυτερα απο τον 627.
Διαβαστε τις σελιδες απο 14 εως 18. Εχω σχεδον ψηθει να τον βαλω στο BS. Τουλαχιστον για δοκιμη. Για τον μαμα τελεστικο υπαρχει datasheet?
 

Internet King

Supreme Member
24 June 2006
4,763
Π. Φάληρο, Αθήνα
DimDas, ψάξε για RC4558 είναι ο αντίστοιχος του F4558.
Είναι αργός τελεστικός αλλά μπορεί να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που επέλεξαν έναν αργό τελεστικό σε αυτή τη θέση. Εχει μικρό BW που σημαινει ότι λειτουργεί από μόνος του και σαν ένα πρόσθετο LPF. Και υπάρχει λόγος .


ΥΓ Για τον AD8620 έχω διαβάσει και πολλά αρνητικά σχόλια. Οσοι δεν τον συμπαθούν αναφέρουν κάποια προβλήματα στα πρίμα . Λένε ότι τσιρίζει σε αναλυτικά συστήματα και αυτό εμένα με φοβίζει. Βέβαια, θα τον δοκιμάσω και με τα Dynaudio οπότε θα έχω πλέον μια ποιο ξεκάθαρη άποψη για τον AD8620.
 
Last edited:

SakisVolos

New member
11 October 2006
57
Καλησπέρα σε όλους! -bye-

Το AD 8620 είναι πράγματι πολύ καλό και νομίζω πως δεν πρέπει να
περιμένεις εφόσον τα έχεις φίλε internet king !
Φιλικά σε συμβουλέυω να βάλεις ένα στο BS και θα δεις χαμόγελο! :guitarist:

Τώρα για το άν παίζει καλά ή όχι το BS νομίζω ότι είναι και λίγο θέμα
γούστου και προσωπικής άποψης του κάθε ενός για τον καλό ήχο όπως
ο κάθε ένας μας τον αντιλαμβάνεται!:grandpa:

Όσο για την κόντρα που υπάρχει εδώ στο forum για το BS εχει πάρει
διαστάσεις τρελές θα έλεγα και καλά θα ήταν να ρίξουμε όλοι τους τόνους!:grinning-smiley-043