Το Γεράκι της Μάλτας

tigergreg

Banned
24 June 2008
3,304
ΑΘΗΝΑ
http://news.pathfinder.gr/culture/cinema/650770.html

Ο Humphrey Bogart και η Mary Astor πρωταγωνιστούν στην ταινία του John Huston, "Το γεράκι της Μάλτας".
Μια ιστορία που εκτυλίσσεται στα πιο σκοτεινά λημέρια του Σαν Φρανσίσκο, εκεί που η παρανομία και το έγκλημα είναι καθημερινότητα και κυριαρχεί ο νόμος του δυνατότερου.
Ο Sam Spade, είναι ένας σκληρός ντετέκτιβ, που έχει τον δικό του κώδικα τιμής. Μια μέρα, τον επισκέπτεται στο γραφείο του μια "μοιραία γυναίκα", η γοητευτική δεσποινίς Wanderly, και του ζητά να αναλάβει μαζί με τον συνάδελφό του, Miles Archer, την παρακολούθηση ενός επικίνδυνου άντρα, του Floyd Thursby.
Όμως, ο Archer και ο Thursby την επόμενη μέρα βρίσκονται δολοφονημένοι και όλες οι υποψίες στρέφονται στον Spade. Με τους αστυνομικούς να τον έχουν από κοντά, ο Spade προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος σε μια υπόθεση, που όσο την ψάχνει γίνεται όλο και πιο περίπλοκη. Όταν τον επισκέπτεται στο γραφείο του ο μπράβος ενός κακοποιού και του προσφέρει μια υπέρογκη αμοιβή για να του επιστρέψει ένα πολύτιμο αγαλματίδιο, το «γεράκι της Μάλτας», ο Spade ξέρει ότι έχει μπλέξει σε μια μυστηριώδη υπόθεση. Την ίδια ώρα, η όμορφη δεσποινίδα Wanderly, εμφανίζεται με την πραγματική της ταυτότητα, ως μις O'Shaughnessy, και του ζητά να την βοηθήσει να βρουν μαζί τον ανεκτίμητης αξίας θησαυρό. Ο θησαυρός καταλήγει στο γραφείο του Spade όταν τον φέρνει κρυμμένο σε πακέτο ένας άντρας που δολοφονείται πριν προλάβει να πει τίποτα. Με το γεράκι πια στην κατοχή του, ο Spade αρχίζει να κινεί αυτός τα νήματα που θα τον οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου...
Σκηνοθεσία: John Huston
Παίζουν: Humphrey Bogart, Mary Astor, Peter Lorre, Sydney Greenstreet, Gladys George


ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ο ΠΗΤΕΡ ΛΟΡΕ.
 

oldman

AVClub Enthusiast
7 December 2006
937
Anavissos
Re: Το γεράκι της Μάλτας

Ξεναγώντας συγγενείς από το εξωτερικό στην Πλάκα, (μόνο τότε πάω σε αυτά τα μέρη), με ευχάριστη έκπληξη διαπίστωσα ότι ντο Σινέ ΠΑΡΙ έπαιζε το συγκεκριμένο έργο!
 

superfly

Moderator
Staff member
21 November 2008
15,709
πετρουπολη
Απάντηση: Το γεράκι της Μάλτας

ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ο ΠΗΤΕΡ ΛΟΡΕ.

Δες τον,αν μπορεις να βρεις,στο Μ του Φριτς Λανγκ.Εκει να δεις ανατριχιλα....
 

opsim

Moderator
Staff member
11 May 2008
15,796
Αθήνα
Re: Απάντηση: Το γεράκι της Μάλτας

Δες τον,αν μπορεις να βρεις,στο Μ του Φριτς Λανγκ.Εκει να δεις ανατριχιλα....

Απίστευτη ερμηνεία στο συγκεκριμένο έργο και όχι μόνο, όσο ύψος του έλειπε τόσο του περίσσευε η υποκριτική τέχνη.
Mια μικρή λεπτομέρεια που αφορά την εθνικότητά του: Αν γεννιόταν σήμερα ο Lorre θα ήταν Σλοβάκος αφού γεννήθηκε στην πόλη που σήμερα ονομάζεται Ruzomberok. Το 1904 που είναι το έτος γέννησής του η πόλη αυτή ανήκε στην Ουγγαρία που με τη σειρά της ήταν μέρος της Αυστρουγγαρίας.
Το πραγματικό του όνομα ήταν Laszlo Lowenstein.