Το iPhone έχει ανταγωνισμό!

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Τον φεβρουάριο θα κυκλοφορήσει ένα νέο κινητό τηλέφωνο με το όνομα Prada από την LG και θα διαθέτει οθόνη αφής και χωρίς πληκτρολόγιο. Φαίνεται λοιπόν πως η Apple δεν είναι η μόνη εταιρία που κατευθύνεται (σωστά κατά την άποψή μου) προς αυτή την κατευθυνση. Μήπως θα έπρεπε ο Steve Balmer της Microsoft να σκέφτεται λιγάκι περισσότερο πριν μιλήσει;

Περισσότερα για το Prada εδώ.
 

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,396
t3.large
sorry παιδιά! Δεν έχω τίποτα με τους καραφλούς, μην παρεξηγηθώ, αλλά αυτός είναι μεγάλος καραγκιόζης!!!
 

greg

AVClub Enthusiast
18 June 2006
926
Γλυφαδα
μια χαρα τα λεει ο καραφλας με βαση το πλανο που εχει στο μυαλο του και τα στοιχεια για την καθε εταιρια στην αγορα των κινητων την δεδομενη χρονικη στιγμη. Σε αλλο target group απευθυνεται το iPhone και για αλλο market μιλαει αυτος. Ειναι γεγονος οτι το iphone ειναι απλα απιστευτο (και λιωνω οταν κοιταω της photo του) και οτι θα παει σιγουρα πολυ καλα αλλα προφανως η M$ εχει διαχωρισει την θεση της και εχει ριξει το βαρος της σε καθαρα πιο business phones..
Δεν αμφισβητω ομως το γεγονος οτι το iphone θα ανοιξει τον δρομο για μια νεα μορφη τηλεφωνου-mp3 player-multimedia device-mobile office και οτι πολλες εταιριες θα σπευσουνε να το μιμηθουνε...
Προσφατα εβλεπες πολλες εταιριες που προσπαθουσανε να φτιαξουνε οσο πιο μικρο και compact κινητο μπορουσανε, τωρα βλεπεις παλι μια ταση να τα βαλουνε ολα μεσα σε ενα ( ασχετα εαν αυτο κανει την συσκευη σαν κουμουτσα..). Το τι μας επιφυλασει το μελλον και το τι θα επικρατησει δεν το ξερουμε ακομα, και το origami ειχε πολυ hype αλλα πατωσε..
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Θα είναι λάθος, αν συγκρίνουμε το iPhone με οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο. Δυσκολεύομαι να πιστεψω ότι το όραμα της Apple είναι τόσο κοντόφθαλμο που να σκοπεύει να χτυπήσει απλά την αγορά των κινητών τηλεφώνων. Κατά την ταπεινή μου άποψη, μπορεί να ονόμασε το iPhone ώς τηλέφωνο, και να επιδεικνύει τις αρετές του ως τέτοιο αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το iPhone είναι "κάτι" περισσότερο από ένα απλό κινητό. Θεωρώ ότι η Apple θέλει να δημιουργήσει μία νέα αγορά αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει πρώτα να αποκτήσει "πιστούς". Και το κάνει ξεκινώντας από την αγορά της κινητής τηλεφωνίας που είναι τεράστια. Η επαναδημιουργία του τηλεφώνου είναι ένα σημαντικό μήνυμα που κρύβει πολλά. Η σύγκριση με την δημιουργία του Mac το 1984 και του iPod το 2001, δυο προϊόντα που άλλαξαν κατευθυνση στην αγορά που απευθύνονταν, από τον Jobs, δειχνει τι θέλει να κάνει η Apple με το iPhone. Πιστευω λοιπόν ότι θα δημιουργηθεί μία νέα τάση, συσκευές φορητές που θα κάνουν τα πάντα. Το iPhone είναι μόνον οι βάσεις για την επίτευξη του στόχου.