Trip to Sweden - Ulf

Morfeas

Supreme Member
17 June 2006
3,508
Voula, Athens
Τρίτη μέρα του ταξιδιού επισκεφτήκαμε τον Ulf.

Ο Ulf είναι μηχανικός με διδακτορικό στην ρομποτική. Το πάθος του, η μουσική και η αναπαραγωγή της.
Εχει σχεδιάσει τις τεράστιες (για τα ελληνικά σπίτια) κόρνες mid-bass που βλέπετε παρακάτω στις φωτογραφίες, αυτές των μεσαίων που χρησιμοποιεί και ο Σπύρος και διάφορες υψηλών. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζει ένα χώρο αποκλειστικά για ακροάσεις με κόρνα χαμηλών στο πάτωμα που μεταξύ σοβαρού κι αστείου είπε ότι θα στοχεύσει για 15hertz!

Το σύστημα του.
Πηγή: Pioneer PD-S06
Προ: παθητικός με μετασχηματιστή Sowter και ενεργό cross 3 δρόμων
Τελικοί: SS για το χαμηλό και SS Pass ZEN v4 (2 stereo) για το mid-bass, μεσαία και πρίμα με εξωτερικό τροφοδοτικό.
Ηχεία: 15” bass reflex για το χαμηλό, Altec A7 (15” bass reflex στην οπίσθια και κόρνα στην εμπρόσθια φόρτιση), tractrix με Altec 288 για τα μεσαία και κόρνα με ? compression driver για τα πρίμα.

Το σύστημα ηχείων είναι τετράδρομο με τον ZEN να οδηγεί με το ένα του κανάλι το 15” στο Α7 και το άλλο τα μεσσαία και τα πρίμα που crossάρονται παθητικά. Στο παθητικό cross έχει ρυθμιστικά για την στάθμη του κάθε δρόμου. Ο SS χαμηλοενισχυτής αναλαμβάνει τα 2 15” για το χαμηλό.

Τα A7 είναι δικιάς του κατασκευής και η ποιότητα του αποτελέσματος είναι το κάτι άλλο. Η μαμά εταιρεία δεν τον πλησιάζει με τίποτα! Γενικά είναι ο πιο τακτοποιημένος όλης της παρέας.

Μετά απο μια μικρή ρύθμιση στην στάθμη του μεσσαίου το σύστημα ξεκίνησε να τραγουδά όπως του αξίζει. Οι δυναμικές σε πάρα πολύ καλό επίπεδο αλλά κύρια το πόσο σε βάζει μέσα στο έργο ήταν αξεπέραστο. Ακούσαμε κομμάτια απ τα δικά μας δισκάκια αλλά και συμφωνικά έργα απ την δισκοθήκη του Ulf. Η φυσικότητα του είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα χωρίς να προκαλεί με ανούσιες ασκήσεις ακρίβειας και ανάλυσης. Οπως αριβώς και σ ένα ζωντανό άκουσμα. Οι νότες γεμάτες με σώματα σε φυσικά μεγέθη και μια ησυχία ανάμεσα στα μεταβατικά που σε αποκόπτει πλήρως απ τον φυσικό χώρο που βρίσκεσαι και σε μεταφέρει στον χώρο που έγινε η ηχογράφηση (και στο κεφάλι του ηχολήπτη/μηχανικού ήχου).

Να ευχαριστήσω κι απο δω τον Ulf για την φιλοξενεία και να του δώσω συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα.
 

Attachments

  • IMG_0379.JPG
    IMG_0379.JPG
    47.4 KB · Views: 132
  • IMG_0382.JPG
    IMG_0382.JPG
    23.4 KB · Views: 83
  • IMG_0383.JPG
    IMG_0383.JPG
    34.4 KB · Views: 82
  • IMG_0386.JPG
    IMG_0386.JPG
    21.1 KB · Views: 50
  • IMG_0387.JPG
    IMG_0387.JPG
    14.9 KB · Views: 46

Morfeas

Supreme Member
17 June 2006
3,508
Voula, Athens
..
 

Attachments

  • IMG_0342.JPG
    IMG_0342.JPG
    57.1 KB · Views: 85
  • IMG_0385.JPG
    IMG_0385.JPG
    26.8 KB · Views: 69
  • IMG_0384.JPG
    IMG_0384.JPG
    25.3 KB · Views: 54
  • IMG_0381.JPG
    IMG_0381.JPG
    34.6 KB · Views: 76
  • IMG_0344.JPG
    IMG_0344.JPG
    77.1 KB · Views: 107

Morfeas

Supreme Member
17 June 2006
3,508
Voula, Athens
Γιατί έχει χαλάσει. Το έχει ο Σπύρος για να το επισκευάσει και να ρίξει τις δικιές του.

Εμείς θα πάρουμε τα σχέδια
icon12.gif



Μήτσο έχεις χώρο. Ετοιμάσου -bye- Και οι μπασόκορνες στο μπαλκόνι :flipout:
 

Dimosthenis

Supreme Member
17 June 2006
3,277
Απάντηση: Re: Trip to Sweden - Ulf

Οι καλές κόρνες χωράνε παντού.

Aυτο και αν δεν ειναι διαστροφή!
Δηλαδη ρε Μανώλη καποιος μενει σε μια γκαρσονιέρα στον 5ο και θελει να βαλει κορνες που να κατεβαινουν στα 15Hz ΜΠΟΡΕΙ??????-bye-:flipout:
 

Morfeas

Supreme Member
17 June 2006
3,508
Voula, Athens
Re: Απάντηση: Re: Trip to Sweden - Ulf

Aυτο και αν δεν ειναι διαστροφή!
Δηλαδη ρε Μανώλη καποιος μενει σε μια γκαρσονιέρα στον 5ο και θελει να βαλει κορνες που να κατεβαινουν στα 15Hz ΜΠΟΡΕΙ??????-bye-:flipout:

Γενικά μιλώντας Δημοσθένη εξαρτάται πόσο σοβαρά παίρνει ο καθένας την τρέλα (γιατί απ την αρχή πρόκειται για τρέλα). Στην γκαρσονιέρα θα βολευτεί μ ένα bass reflex χαμηλά και θα κάνει το κορόιδο. Αλλά αν το εννοεί μετακομίζει εκεί που θα χωρέσουν οι κόρνες -bye-

Οπως μπορεί ο καθένας και στο τέλος το αποτέλεσμα μετράει και όχι τα "θα με χωρήσει", "δεν χωράνε" κτλ.

Α, δεν μου είπες πόσα τετραγωνικά είναι η γκαρσονιέρα. Πολλά χρόνια πριν έμενα σε μια τελευταίο όροφο με 400τμ βεράντες. Εκεί μπαίνανε και μεγαλύτερες πο 15hertz αλλά τότε είχα άλλα χόμπυ
icon10.gif
 

πανκροκ

AVClub Enthusiast
17 June 2006
783
ΠΑΤΡΙΔΑΑ!!!!!
γενικα μιλωντας μηπως δεν εχουμε δει ακομα που τελειωνει ενα "φτωχο" ρεφλεξ με δυο φτωχα 12αρια πχ?

να κατι αντιστοιχο με εκεινο το "φτωχο" 10αρακι jbl...
 

Morfeas

Supreme Member
17 June 2006
3,508
Voula, Athens
Που να τελειώνουν δηλαδής; Σε πόσα τμ, στα πόσα dbιά, στα πόσα χέρτζια, και με πόση ισχύ απο πίσω;

Το 10άρι έπαιζε σε πολύ μικρότερο χώρο και mid field. Γι αυτό ήταν τέλειο.

Και επαναλαμβάνω μια φράση του συνάδελφου ΘΕΟΘΑΝ "οι ίντσες είναι όπως τα κυβικά, δεν κρύβονται" και να συμπληρώσω "ούτε αντικαθιστούνται με διαδρομές κώνων Αθήνα-Πατήσια".

Αλλά ας μην ξεκινήσουμε πάλι την κουβέντα. Ας μείνουμε προς το παρόν στο ότι το συνολικό αποτέλεσμα μετράει με δεδομένους τους περιορισμούς του.
 

platon

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,538
Μη μου πειτε οτι την επομενη!!!!!!! μερα π.χ. πηγατε και στον αλλο φιλο του Σπυρου, δεν θυμαμαι τ' ονομα του, που εχει τα bass horn, κατω απο το πατωμα, να σκανε πισω απο τον καναπε του?????
 

platon

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,538
Όχι την επόμενη καλέ!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ!!!:Banane0:



Μας εχετε πεθανει στην αναμονη !!!!!!:violent-smiley-030:

Αντε και ειμαι σε αναμονη κατασκευης PANIC ROOM, ο χωρος που λεγαμε. Σε λιγες μερες (4-5) θα ξεκινισω την κατασκευη του, (εχει αρκετη δουλεια βεβαια), με καινουργιο ποστ και πολλες φωτογραφιες, για συμβουλες κ.λ.π.

Για να δουμε, θα χωρεσουμε καμια κορνα χαμηλων? :award: :grinning-smiley-043
 

Δημήτρης Δ.

Supreme Member
21 June 2006
5,452
γενικα μιλωντας μηπως δεν εχουμε δει ακομα που τελειωνει ενα "φτωχο" ρεφλεξ με δυο φτωχα 12αρια πχ?

να κατι αντιστοιχο με εκεινο το "φτωχο" 10αρακι jbl...

Κοιτα, δυο 12αρια εχει και το 800 (αν δεν με απαταει η μνημη μου) και δεν ειναι καθολου μα καθολου "φτωχο ηχειο" ........
 
17 June 2006
626
Λοιπόν μιας και κατάφερα και γώ να ξεμπλέξω από διάφορες δουλειές, να γράψω τις εντυπώσεις μου από το σύστημα του ULF.

λοιπόν καταρχάς να πώ οτι ο ULF είναι ο πιο τυπικός Σουηδός της παρέας, δηλαδή εκ πρώτης όψεως ψυχρός και απόμακρος, τελειομανής, περισσότερο ακούει παρά μιλάει, παρατηρεί τα πάντα γύρω του και αμα μπείς στο σπίτι του νειώθεις οτι έχει καταφέρει να κάνει τα πάντα λειτουργικά με τρομερή προσοχή στην λεπτομέρεια και τίποτα δεν είναι στην τύχη, επίσης όλα είναι τακτοποιημένα και το γούστο του λεπτό και τυπικά απέριτο και λιτό, φυσικά τα πάντα μέσα στο σπίτι του είναι DIY από πατώματα έως ηλεκτρονικά κλπ.

Το σύστημα λοιπόν ακούγεται ακριβώς το ίδιο, δηλαδή σαν ένα καλοκαλυμπραρισμένο ρολόι Ωμέγα. Έχει τα πάντα, δεν λείπει τίποτα, είναι πολύ καλά ζυγισμένο, δεν εντυπωσιάζει σε καμιά επιμέρους περιοχή, αλλά παίζει μουσική με τρομερά δυναμικά και ζωντάνια χωρίς ποτέ να ενοχλεί. Τα δυναμικά του είναι τρομακτικά και τα σώματα τεράστια και πραγματικά απουσιάζει η παραμόρφωση παντελώς ασχέτως έντασης. Επίσης παίζει τα πάντα υποδειγματικά χωρίς τεχνάσματα τύπου "τσικι-μπουμ". Εκπέμπει και αυτό όπως και του Σπύρου την ίδια ηρεμία και ανθρωπιά, γενικά είναι ίδιο ηχητικά με του Σπύρου αλλά με πιο ολοκληρωμένο χαμηλό.

Συνολικά, το συγκεκριμένο σύστημα ήταν το σύστημα που πραγματικά έχει φτάσει να αγγίζει τις δυνατότητες εξέλιξής του, δηλαδή είναι άριστο , δεν νομίζω οτι μπορεί να εξελιχθεί περισσότερο(πέρα φυσικά από την κόρνα χαμηλών 15Ηz)! Και για αν πώ την αλήθεια ήταν το σύστημα που θα επιθυμούσα να έχω σπίτι μου(εξαιρόντας το full size horn λόγω χώρου).

Να συμπληρώσω οτι και ο Ulf ακούει φυσικά πολύ ραδιόφωνο και γι αυτό και έχει και στο ράκ του και ένα σπανιότατο vintage δέκτη Yamaha CT-7000.

Τελικά όσο απόμακρός μου φάνηκε ο Ulf έξω από το σπίτι του, τόσο φιλικός και φιλόξενος έγινε μέσα.
Τον ευχαριστώ θερμα για την ακουστική εμπειρία και την φιλοξενία!

Τhank U Ulf!