Τριστάνος και Ιζόλδη — Tristan + Isolde

Ψηφίστε την ταινία


  • Total voters
    0
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη

TRISTAN___ISOLDE.jpg

ΤΡΙΣΤΑΝΔΟΣ ΚΑΙ ΙΖΟΛΔΗ
TRISTAN AND ISOLDE

Χώρα: ΗΠΑ
Διάρκεια: 130 min
Σκηνοθεσία: ΚΕΒΙΝ ΡΕΪΝΟΛΝΤΣ
Πρωταγωνιστούν: ΤΖΕΗΜΣ ΦΡΑΝΚΟ, ΣΟΦΙΑ ΜΑΪΛΣ
Είδος : Περιπέτεια εποχής

Ήχος: 5.1 Dolby Digital – DTS
Εικόνα : 16:9
διανομή : HOLLYWOOD

Καλοφτιαγμένη παραγωγή που βασίζετε σε ιστορικά γεγονότα και θα ικανοποιήσει τους fun του είδους. Έντονο και το ερωτικό στοιχείο κάτι που θ αρέσει ιδιαίτερα στο γυναικείο πληθυσμό.

Το story

Μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ο Λόρδος Μάρκε από την Κορνουάλη, με επικεφαλής τον καλύτερο ιππότη του Τριστάνο στο πλευρό του, πιστεύει ότι μπορεί να ενοποιήσει το λαό του κα να εκδιώξει την Ιρλανδική κυριαρχία από την Αγγλία. Κατά την διάρκεια μιας νικηφόρας μάχης εναντίον των ιρλανδικών δυνάμεων ο θαρραλέος Τριστάνος μαχαιρώνεται σχεδόν θανάσιμα. Μια μυστηριώδης ιρλανδέζα με εκθαμβωτική ομορφιά, η Ιζόλδη, θα τον κρύψει από τον πατέρα της, τον βασιλιά της Ιρλανδίας Ντόντσαντ και από τους στρατιώτες του και θα τον περιθάλψει, σώζοντάς του την ζωή. Οι δυό τους θα ερωτευτούν παράφορα χωρίς να γνωρίζει ο ένας την καταγωγή του άλλου. Η παθιασμένη σχέση τους όμως σύντομα διακόπτεται...
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,805
Παλλήνη
Απάντηση: ΤΡΙΣΤΑΝΔΟΣ ΚΑΙ ΙΖΟΛΔΗ

Ευχαριστη εκπληξη αυτη η ταινια!
Την ειδα με χαμηλες προσδοκιες, αλλα, χωρις να μιλαμε για σπουδαια ταινια, κατορθωσε να με κρατησει αβιαστα ως το τελος λογω του συμπαθητικου στορυ αλλα και της πολυ ενδιαφερουσας αναπαραγωγης του κλιματος της μεσαιωνικης (?) Αγγλιας.
Καλα σκηνικα και κουστουμια, ωραια φωτογραφια και συμπαθεστατο το πρωταγωνιστικο ζευγαρι.
Γυρισμενη σε φορμα 1:85:1, η εικονα σε γενικες γραμμες "εβγαζε ματια"!
Ο,τι πρεπει για dvd παρεα με το ετερον ημιση!
 

cool11

Established Member
23 August 2006
138
Re: ΤΡΙΣΤΑΝΔΟΣ ΚΑΙ ΙΖΟΛΔΗ

Για μενα ειναι η ταινια της δεκαετιας. Εχω δει πολλες ταινιες, χωρις να ειμαι ο απολυτος κινηματογραφοφιλος φυσικα.

Οταν την ειδα ταξιδεψα στο χρονο. Χαθηκα. Να μη πω για κλαμα στο τελος...

Τι να πω ρε παιδια, παει ενας μηνας που ειδα την ταινια και δεν μπορω να το πιστεψω τι ταινιαρα ηταν.

Εφαγα ηττα με την ταινια σας λεω...
 
17 June 2006
1,235
Απάντηση: ΤΡΙΣΤΑΝΔΟΣ ΚΑΙ ΙΖΟΛΔΗ

Την είδα κι εγώ απόψε και μου άρεσε αρκετά. Μόλις συνειδητοποίησα ότι είναι από την «Hollywood» την έβαλα με βαριά καρδιά στο Cavalier, προετοιμασμένος φυσικά στα τριάντα δευτερόλεπτα να πατήσω το stop. Αντίθετα, η ταινία μας συνεπήρε μέχρι το τέλος, με πολύ καλές ερμηνείες από όλο το cast και εικόνα και ήχο σε απρόσμενα καλά επίπεδα.

Όπως λέει και ο Τάκης, η εικόνα έβγαζε μάτια με την ευκρίνειά της και επειδή γέμιζε όλο το κάδρο, είναι δηλαδή φουλ 16:9, υποψιάζομαι ότι γυρίστηκε με κάμερες υψηλής ευκρίνειας.
 
17 June 2006
1,235
Απάντηση: ΤΡΙΣΤΑΝΔΟΣ ΚΑΙ ΙΖΟΛΔΗ

Τακης Σωτηροπουλος said:
Γυρισμενη σε φορμα 1:85:1, η εικονα σε γενικες γραμμες "εβγαζε ματια"!


Τώρα το πρόσεξα αυτό που έγραψες Τάκη. Η κόπια που είδα εγώ τουλάχιστον δεν ήταν 1,85:1, αλλά φουλ 16:9, γέμιζε όλο το κάδρο από άκρη σε άκρη. Γι’ αυτό έχω την εντύπωση ότι γυρίστηκε με κάμερες υψηλής ευκρίνειας.
 

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
Re: ΤΡΙΣΤΑΝΔΟΣ ΚΑΙ ΙΖΟΛΔΗ

Ωραία αναπαράσταση εποχής, και συνολικά συμπαθητική ταινία. Αυτό που με χάλασε όμως, είναι ο James Franco, ο οποίος μάλλον ήταν ακατάλληλος για αυτόν τον ρόλο... Ανέκφραστος, ξενέρωτος, εκτός τόπου και χρόνου, έπαιζε λες και του είχαν καρφώσει μια στέκα στον... εχμ και ζοριζόταν, εντελώς ξύλινος. Μου φανηκε οτι απλά απάγγειλε τα λόγια του. Και φυσικά χαλούσε όλη την ερωτική διάθεση που προσπαθούσε να δημιουργήσει το υπόλοιπο έργο.

Η εικόνα πράγματι γέμισε τα 1280χ720 του προβολέα, πολύ καλής ποιότητας.