Vapo chill XEII...ΕΡΧΕΤΕ ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ -10 Β.Κελσίου!!!

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Εντός των ημερών θα είναι έτοιμο και σεταρισμένο στον χώρο μου,γιά να δοκιμαστεί στα γνωστά προγράμματα του htpc που χρησιμοποιούμε.
Η ομάδα των ειδικών του Club και των overclocking ας είναι έτοιμη, γιά πιστοποίηση και δοκιμές στα όρια κάτω των -10 βαθμών κελσίου του 3,4Mhz επεξεργαστή!!!
 

Attachments

  • 00C800B400135616.jpg
    00C800B400135616.jpg
    5.9 KB · Views: 180
  • 39685.jpg
    39685.jpg
    4.4 KB · Views: 111
  • news_vapochillxe.jpg
    news_vapochillxe.jpg
    21.1 KB · Views: 104
  • Temp2.jpg
    Temp2.jpg
    2.5 KB · Views: 61
  • VC_coolingunit.jpg
    VC_coolingunit.jpg
    6.7 KB · Views: 128
Με αυτο το μηχάνημα θα έχουμε σημείο αναφοράς περί θερμοκρασιών και κατά πόσο χωρίς ζόρια σε θερμοκρασίες επεξεργαστή και case μπορούμε να εκμεταλευτούμε χωρίς προβλήματα τις δυνατότητες των προγραμμάτων που χρησιμοποιούμε.
Δεν θα ξανακούσω πάλι το γνωστό:Δεν μπορώ να σηκώσω άλλο γιατί ζεστένεται!!!
 
17 June 2006
9,768
Γιάννη έκανες την απόλυτη κίνηση...ούτε νερά ούτε τίποτα. Με αυτό το μηχάνημα μπορείς να κάνεις τρελά πράγματα. Άσε που ο 3.4 μπορεί να παίξει με ασφάλεια πολύ πιο πάνω.
 

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
28,484
Αθήνα
Αμάν!!! Τι είναι αυτό ρε Γιάννη; :nounder:
Χωράει αυτό το πράμα μέσα στο case;
 

Dimosthenis

Supreme Member
17 June 2006
3,277
θέλουμε περισσότερες λεπτομερειες...
προέλευση καποιο site τιμη....
 
Παιδιά ξέρετε ότι το σπίτι μου είναι πάντα ανοιχτό.Συνεπώς όταν έρθει το θηριάκι σπίτι, σας ειδοποιώ εδώ και όποιος θέλει μπορεί να το δεί σε δράση απο κοντά.
Μόλις πριν λίγο μίλησα με το servis και η μαγική πλακετίτσα που έλειπε (Chill Control) βρέθηκε χθές και απο σήμερα έχει αρχήσει το σετάρισμα των υλικών και το δέσιμο του case.
Για όσους δεν γνωρίζουν θα ήθελα να πώ ότι το case αποτελείται απο δύο μέρη όπως μπορείτε να δείτε και στις προηγούμενες foto.Το τελικό αποτέλεσμα οπτικά φαίνεται σαν ένα κουτί.
Ομως αυτο το κουτί σπάει σε δύο μέρη.Στο επάνω μέρος υπάρχει ο κομπρέσορας το ψυγείο, ένας ανεμιστήρας και διάφορα άλλα ζωτικά μέρη του μηχανισμού (ασφάλειες-πλακέτες κ.λ.π)
Απο το επένω μέρος ξεκινάει ο εξατιμιστής και μέσω ενός εσωτερικού ανοίγματος επικοινωνεί με το κάτω μέρος του κουτιού γιά να κολήσει στην συνέχεια επάνω στον επεξεργαστή.
Στο κάτω μέρος του case υπάρχει η πολύ σημαντική πλακέτα Chill Control , η οποία και ελέγχει και τις θερμοκρασίες επεξεργαστή-case-κάρτας γραφικών..κ.λ.π, μέσω μιάς σειράς αισθητήρων θερμοκρασίας οι οποίες και μπορούν να ρυθμιστούν απο τον χρήστη.Επίσης υπάρχει και ένας άλλος ανεμιστήρας που αφορά καθαρά το κουτί.
Η πλακέτα αυτή ´με το άνοιγμα του pc ελέγχει πρώτα ότι η θερμοκρασία έχει κατέβει αρκετά στον επεξεργαστή γιά λόγους ασφαλείας και στην συνέχεια αφήνει να δουλέψει το pc.
Επειδή οι θερμοκρασίες κατεβαίνουν πολύ χαμηλά και γιά να αποφευχθεί το πρόβλημα της υγροποίησης, υπάρχει η δυνατότητα να ανεβάσουμε τις θερμοκρασίες μέχρι εκεί που θέλουμε!!!
Όλος ο μηχανισμός που περιγράψαμε παραπάνω έχει στόχο να κρατήσει παγωμένο (μέχρι και 15 βαθμούς υπό το μηδέν) ένα μεταλλικό στοιχείο, το οποίο τοποθετείται πάνω στην επιφάνεια του επεξεργαστή. Η τοποθέτηση αυτή δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη, αφού ολόκληρος ο επεξεργαστής τοποθετείται μέσα σε μια «κασετίνα», που είναι ειδικά σχεδιασμένη για να τον κρατά σε επαφή με το ψυχρό στοιχείο. Το σύστημα είναι συμβατό τόσο με μητρικές τύπου Slot-1 και Slot-A, όσο και με τις νέες μητρικές Socket-370 και Socket-A. Άξιο προσοχής είναι ότι η «κασετίνα» διαθέτει αντιστάσεις στην πλευρά από την οποία εξέρχονται οι επαφές του επεξεργαστή, με σκοπό να θερμαίνουν την περιοχή, για να αποφευχθεί ενδεχόμενη συμπύκνωση που θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυκύκλωμα.

Ανάβοντας το σύστημα, εντύπωση προκαλεί η πολύ ομαλή και αθόρυβη λειτουργία του συμπιεστή. Όσοι φοβάστε ότι θα έχετε στο γραφείο σας τον ήχο ενός ψυγείου, μπορείτε να ησυχάσετε. Τα επίπεδα θορύβου του συμπιεστή είναι τέτοια, ώστε ελάχιστα θα επιβαρύνουν το συνολικό θόρυβο που κάνει ένας μέσος υπολογιστής. Επειδή το ψυχρό στοιχείο αρχικά χρειάζεται περίπου τρία με πέντε λεπτά μέχρι να ψυχθεί, υπάρχει ηλεκτρονική διάταξη που κρατά τον υπολογιστή κλειστό για το χρόνο αυτό, ώστε να αποφύγετε κολλήματα στα πρώτα λεπτά. Με άλλα λόγια, όταν πατάμε το διακόπτη τροφοδοσίας, ο συμπιεστής ξεκινά, αλλά ο υπολογιστής αρχίζει να λειτουργεί λίγο αργότερα (ο χρόνος αυτός ρυθμίζεται), αφού εξασφαλιστεί ότι ο επεξεργαστής έχει «παγώσει» αρκετά
Αφαιρώντας το καπάκι του Vapochill (εύκολα, χωρίς βίδες), παρατηρούμε στο επάνω μέρος του το σύστημα ψύξης. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια μηχανή ανάλογη με αυτήν που βρίσκουμε μέσα σε κάθε ψυγείο. Αποτελείται από ένα συμπιεστή των 12volt, τις σωληνώσεις κυκλοφορίας του φρέον, ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα ελέγχου και έναν ανεμιστήρα. Για την τροφοδοσία του χρησιμοποιείται το ίδιο το τροφοδοτικό του υπολογιστή, το οποίο θα επιβαρυνθεί με φορτίο περίπου 55W.Γιά τον λόγο αυτο αλλαξα και το υπάρχον τροφοδοτικό με άλλο υψηλών προδιαγραφών και εντελώς αθόρυβο.Η τοποθέτησή του ψηλά στο κουτί έχει γίνει με το σκεπτικό ότι η εκλυόμενη θερμότητα δεν θα επιβαρύνει τα υπόλοιπα τμήματα του υπολογιστή, αφού ο θερμός αέρας θα παραμένει ψηλά, ως ελαφρύτερος από τον ψυχρό. Παρατηρώντας τη στήριξη της ψυκτικής μονάδας μέσα στο σασί, βλέπουμε ότι ουσιαστικά θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κουτί ανάλογων διαστάσεων. Έχει πλάτος ενός φατνίου 5,25 ιντσών και ύψος τεσσάρων. Το κουτί που στεγάζει το σύστημα είναι σχετικά ποιοτικό και έχει διαστάσεις πύργου. Τα ελεύθερα φατνία εξωτερικά φαντάζουν πολλά, αλλά πρακτικά είναι πολύ λιγότερα, γιατί εσωτερικά δεν υπάρχει χώρος. Για την εύκολη κυκλοφορία του αέρα, τα καλύμματα των φατνίων που αντιστοιχούν στο σύστημα ψύξης είναι σχεδιασμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να αφήνουν τις απαραίτητες σχισμές εξαερισμού
Επειδή ρωτούν αρκετοί να πώ ότι το κόστος της όλης συσκευής στην Ελλάδα βρίσκεται περίπου στα 800€.Βεβαίως και τα χρήματα είναι αρκετά, αλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η απόσβεση του συγκεκριμένου κόστους και τα οφέλη θα έρθουν στην πορεία με την ασφαλή αύξηση των επιδόσεων, και την πλήρη εκμετάλευση των απαιτητικών προγραμμάτων που χρησιμοποιούμε στο htpc.
Η Σουηδική εταιρεία των προιόντων Vapo Chill αντιπροσωπεύονται στην χώρα μας απο τα Multirama και το συγκεκριμένο μηχάνημα Extreme Edition II μπορείτε να το δείτε σε λίγες ημέρες στο κατάστημα EXTREME MULTIRAMA στην οδό Στουρνάρη.
Να ενημερώσω πάντως ότι εδώ και ένα περίπου μήνα επειδή υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην Σουηδική ASETEK λόγω αλλαγής των αποθηκών υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην διάθεση όλλων των προιόντων της όσο και των ανταλλακτικών της.
http://www.asetek.com
http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=ExtremeCooling&cp_id=54945
 

Attachments

  • images10.jpg
    images10.jpg
    2.9 KB · Views: 29
  • images7.jpg
    images7.jpg
    2.2 KB · Views: 286
  • images1.jpg
    images1.jpg
    2.8 KB · Views: 54
  • images.jpg
    images.jpg
    3.3 KB · Views: 72
  • images-3.jpg
    images-3.jpg
    2.2 KB · Views: 32

ANNA

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,636
Στην αποθήκη!
Μπάμπης Κολέζας said:
Αμάν!!! Τι είναι αυτό ρε Γιάννη; :nounder:
Χωράει αυτό το πράμα μέσα στο case;

Χωράει, χωράει... Πίστεψέ με, με τα χεράκια μου το έστησα! Άντε, βοήθησε λίγο κι ο Γιάννης!
 

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,403
Land of Dystopia
Γιάννη μπορείς σε παρακαλώ να πείς από τι αποτελείτε το Θηρίο?
Εννοώ τι σετάρισμα σε hardware & software έχει και τελικά πόσο κόστισε.
 

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
28,484
Αθήνα
ANNA said:
ΜΑ ΤΙ ΨΕΥΤΗΣ!!! :slapface:
Άντρες.... μην τους πεις ότι δεν τα καταφέρνουν μόνοι τους!
Εσύ φταίς που τον είχες εκεί για να σου δίνει το κατσαβίδι... Σιγά τη δουλειά, το έπαιρνες και μόνη σου...:flipout:
 
EΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!
χθές ήρθε στο σπίτι ,έτοιμο με νέα μητρική, νέο τροφοδοτικό, και σεταρισμένο με το ChillControl.
Τελείωσα και με το τσεκάρισμα των προγραμμάτων και σήμερα θα συνδεθεί με τον προβολέα.
Οσο για τις θερμοκρασίες, θα σας τα πω σύντομα αν και κινδυνεύω να μην με πιστέψετε.Οι πρώτες ενδείξεις θερμομέτρου στον επεξεργαστή με ξεπάγιασαν!!!