Βάψιμο πιάτου

Βασίλης 07

AVClub Enthusiast
18 June 2006
896
Η ιστορία ξεκίνησε σαν πλάκα και τελικά με την βοήθεια του forum κάποιοι με έκαναν να προχωρήσω την υπόθεση σοβαρά.:music-smiley-005:

Έτσι λοιπόν είμαι έτοιμος να ξεκινήσω την αναπαλαίωση του παλιού μου πιάτου (85 εκ.) το οποίο έχει έντονα σημάδια σκουριάς.Όλα τα απαραίτητα για την εργασία έχουν αγορασθεί αλλά υπάρχει ένα ερώτημα.Το βάψιμο να γίνει με σπρέι υφής μάτ ή gloss?
 

Βασίλης 07

AVClub Enthusiast
18 June 2006
896
Δέν ξέρω αν είναι γαλβανιζέ ή σιδερένιο.Αλλά απο ότι βλέπω η υφή του πλέον είναι μπορώ να πώ ημί-γυαλιστερό.Αν το περάσω gloss ίσως να έχω πρόβλημα?
 
17 June 2006
535
ΞΑΝΘΗ
βασιλη την ιδια ερωρηση ειχα κανει και εγω και μου ειχα πει ο αλεξανδρος οτι χρειαζεται ειδικη μπογια :nounder: θελω να δω και εγω αν υπαρχει κατι γιατι το ενα 90 μου κανει νερα :violent-smiley-030:
 

Βασίλης 07

AVClub Enthusiast
18 June 2006
896
Φίλε Τάσο μην το σκέφτεσαι καν.Το αποτελέσμα στο δικό μου δεν είναι καθόλου καλό.

Καταρχίν να πώ πώς δεν ήταν κάποιο φοβερό πιάτο (85 εκ.) που να μήν σηκώνει αντικατάστασης λόγο χρημάτων.Γι αυτό τον λόγο και δεν πήρα κάποια ακριβή μπογία που μου πρότειναν απο κατάστημα ναυτιλιακών γιατί με τα ίδια πάνω κάτω παίρνω το ίδιο πιάτο.

Περισσότερο το έκανα επειδή μου αρέσει να παιδεύομαι :slapface: και για την εμπειρία.

1)Το πιάτο αποσυναρμολογήθηκε απο την βάση του και το μοτέρ.

2)Πλύθηκε καλά με υγρό (τι άλλο πιάτων:flipout:)

3)Ψεκάστηκε με αντισκωριακό 3- 4 φορές ανα 2 ώρες σε 2 μέρες και τρίφτηκε στο πρώτο μόνο ψέκασμα με πολύ ψιλό ντουκόχαρτο

4)Το πίατο πλύθηκε ξανά

5)Ψεκάστηκε 3 φορές με ματ λευκό σπρέι

Το αποτέλεσμα είναι ότι έκτος του ότι το χρώμα δεν βάφτηκε ομοιόμορφα (σπρέι ήταν όχι πιστόλι) το πιάτο έχει αποχτήσει μια ψιλο άγρια υφή και δεν ξέρω τι συνέπειες θα έχει αυτό στην λήψη

Ξέχασα να πώ πώς όταν στέγνωσε το χρώμα (σε λιγότερο απο 5') δεν είχε πιάσει (αν το έπιανες το πιάτο τα χέρια σου είχαν ίχνη λεπτής σκόνης) και μετά απο 24 ώρες απο το βάψιμο το πιάτο πλύθηκε εκ νέου.
 

lagojohn

New member
21 June 2006
51
Πειραιάς
Υπάρχει χρώμα κεραιών, αλλά δεν κυκλοφορεί σε μεγάλη ποικιλία(νομίζω μαύρο, άσπρο και φαιό). Το πρόβλημα δεν είναι το κόστος τους(άλωστε δεν χρειάζεσαι και πολύ), αλλά η προετοιμασία της επιφάνειας βαφής(ειδικό primer σε 2 χέρια και τρίψιμο με ψιλό γυαλόχαρτο πριν το βάψιμο, δύο χέρια και αυτό)