Βάση ηχείων τοίχου.

FSword

AVClub Enthusiast
19 June 2006
1,239
Γιατί σ' αυτή δε χρειάζεται να κάνεις τρύπες; Απλά αναφέρει ότι δε χρειάζεται να κάνεις τρύπες στα ηχεία, όχι στον τοίχο! Βάσεις υπάρχουν σίγουρα κι άλλες, δε γνωρίζω ποιες απ' έξω, σ' ένα εξειδικευμένο κατάστημα να πας θα βρεις υποθέτω. Μπορείς να σκεφτείς και την επιλογή ν' αγοράσεις δίπολα ηχεία, τα οποία έχουν ειδικές υποδοχές για να στερεωθούν στον τοίχο κατευθείαν, χωρίς βάσεις (τρύπες στον τοίχο βέβαια και πάλι θα κάνεις). Εκτός αν έχεις ήδη ηχεία μη δίπολα, οπότε χρειάζεσαι βάσεις.
 

antonios

AVClub Addicted Member
14 July 2006
1,366
Αυτό λέω φίλε Μάνο. Δεν το διάβασες καλά το μύνημά μου.
Δεν θέλω να κάνω τρύπες στα ηχεία. Τα ηχεία υπάρχουν οπότε...
 

FSword

AVClub Enthusiast
19 June 2006
1,239
Ωχ sorry φίλε, το γράφεις, έχεις δίκιο, δε διάβασα καλά.
 

viagras

AVClub Addicted Member
20 June 2006
1,759
Εμιγγράντε
Κι εγώ αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα πριν απο μήνες και το μόνο που βρήκα ήταν αυτές οι βάσεις..οι οποίες σε επιτόπια δοκιμή φάνηκε πως δεν ήταν αυτό που έψαχνα.
Είναι χρήσιμες αν σκοπέυεις να βάλεις τα ηχεία σε ένα λογικό ύψος στον τοίχο και να τους δώσεις μια μικρή κλίση ως προς το οριζόντιο επίπεδο. Τελικά δεν απέφυγα τις τρύπες στα περιφερειακά ηχεία (5 τεμάχια) για να στερεωθούν οι ομφαλοί που θα ρύθμιζαν την κλίση. Κατασκευάστηκαν βάσεις(?), μάλλον κρεμαστάρια θα τα έλεγα, σχήματος Π απο αλουμίνιο πάχους 5 χιλ και πλάτους 4 εκατ που βιδώθηκαν στην οροφή και κόστισαν 10 ευρόπουλα + άλλα 15 για να τα περάσει ο μάστορας.
Περιφερόμενος βρυκόλακας ζητούσε πολαπλάσιο του συνολικού κόστους για κάθε βάση-vogels.

Τελικό αποτέλεσμα http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=413
 

antonios

AVClub Addicted Member
14 July 2006
1,366
θα έλεγα πολύ αποτελεσματικές οι βάσεις που σκαρφίστηκες αν και όχι τόσο μοντέρνες.
Το πρόβλημά μου είναι οτι δεν θέλω τέτοια σίδερα να κρέμονται στον τοίχο ή στο ταβάνι.
Οι βάσεις της Vogels τελικά δε μου κάνουν. Δεν στηρίζουν το ηχείο σε δοκιμή που έγινε.
Ψάχνω βάσεις που να "αγκαλιάζουν" το ηχείο από πλάγια με δυνατότητα κλίσης και πάνω-κάτω και δεξιά-αριστερά.
Μα καλά φτιάχνουν ηχεία τοίχου και μια βάση της προκοπής δεν υπάρχει? Πρέπει σώνει και καλά να τρυπήσουμε το ηχείο? Και καλά αποφασίζουμε με βαριά καρδιά να το τρυπήσουμε? Που ξέρουμε οτι δε θα το φάμε λάχανο? Ποιος ξέρει τι έχει πίσω από κει που θα τρυπήσουμε?
 
Last edited:

FSword

AVClub Enthusiast
19 June 2006
1,239
Πάντως δεν ξέρω αν τα ηχεία βάσης είναι όντως ηχεία τοίχου, αλλιώς οι ίδιοι οι κατασκευαστές θα έβγαζαν βάσεις για τοίχο. Ο σχεδιασμός τους είναι τέτοιος ώστε να στέκονται σε βάσεις δαπέδου. Τα μόνα ηχεία τοίχου διαπιστωμένα είναι αυτά που έχουν πράγματι τέτοιες προδιαγραφές, δηλ. εκεί όπου επάνω στα ηχεία υπάρχουν υποδοχές για να τα στηρίξεις στον τοίχο. Μέχρι στιγμής μόνο σε δίπολα έχω δει τέτοιες υποδοχές (ή γενικώς ηχεία που αναφέρονται ρητά ότι προορίζονται για τοποθέτηση στον τοίχο).

Πάντως τώρα που το σκέφτομαι είχα δει κάποιες βάσεις για τοίχο που πιθανόν να είναι κοντά σ' αυτό που ψάχνεις στα showroom της Auralvision (απ' ό,τι θυμάμαι είναι στο κέντρο, Αριστοτέλους κάπου). Απ' όσο θυμάμαι είχαν τοποθετήσει τα μικρά της Audio Spectrum με τρόπο ανάλογο όπως περιγράφεις. Ίσως να βοηθούσε να πέρναγες μια βόλτα.
 

antonios

AVClub Addicted Member
14 July 2006
1,366
Πιθανόν να έχεις δίκιο σε αυτό, αλλά πρέπει να τα κρεμάσω στον τοίχο οπωσδήποτε. Από την άλλη surround είναι οπότε το μεγάλο βάρος ήχου μιας ταινίας δεν πέφτει σε αυτά. Πόσο να χάνουν ποια?
Thanks θα περάσω μπας και βρω τίποτα καλό.