Vertigo!

Δημήτρης Ιωάννου

Moderator
Staff member
18 June 2006
15,842
Αθήνα-Κέντρο
Κυκλοφόρησε επιτέλους πρόσφατα με ελληνικούς υπότιτλους η αριστουργηματική ταινία του Αlfred Hitchcock "Vertigo",Ελληνιστί δε "Ο Δεσμώτης του Ιλίγγου".
Είναι από την σειρά The Hitchcock Collection της Universal που είχε βγεί στο εξωτερικό πριν δυό τρία χρόνια.Κάλλιο αργά παρά ποτέ Ελλαδάρα μου.
Η εικόνα προέρχεται από ψηφιακά επεξεργασμένη κόπια,όλο ζωντάνια.Το ίδιο και ο ήχος,ο οποίος έχει διευρυνθεί για πιο κινηματογραφική αίσθηση.
Περιέχει και ωραία extras.Making of..,trailers,interviews etc..
Παίζουν ο αγαπημένος του Χίτσκοκ James Stewart, η Kim Novak, η Barbara Bel Geddes ( η γνωστή μας μεταγενέστερα Miss Ellie από το "Dallas" για όσους θυμούνται)

Επονται από την ίδια σειρά-ελπίζω- τα :"The Birds", "Rear Window","The Man Who Knew Too Much","Torn Curtain" κλπ

Μακάρι..
 
17 June 2006
9,788
Απάντηση: VERTIGO !

Γιατί νομίζω πως το είχα δει σε dvd με ελληνικούς υπότιτλους πριν από καμιά πενταετία? Ίσως και να κάνω λάθος. Όμως χωρίς "πειραγμένο" ήχο και εικόνα.
Πάντως η ταινία είναι μια από τις καλύτερες του Χιτσκοκ...
 

Δημήτρης Ιωάννου

Moderator
Staff member
18 June 2006
15,842
Αθήνα-Κέντρο
Απάντηση: VERTIGO !

Ηταν η πρώτη έκδοση του,από τα πρώτα ευρωπαϊκά DVD που κυκλοφόρησαν τότε και φυσικά χωρίς ελληνικούς υπότιτλους (ήταν τότε με το Apollo 13, Daylight,Sleepers και άλλα της Universal χωρίς ελληνικά..)
 

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
Re: VERTIGO !

Απο ποιο μαγαζι μπορουμε να την αγορασουμε ? σιγουρα κανει μονο 9.90 ? με ενα πολυ γρηγορο ψαξιμο μονο στο videorama την ειδα αλλα χωρις τιμη....
 
22 June 2006
1,097
Sweden
Απάντηση: VERTIGO !

Ειδικά για τον Hitchcock, η καλύτερη νομίζω είναι ο Σιωπηλός Μάρτυς. Δεν αξίζει να αγοράζουμε DVD πλέον Δημήτρη. Αφενός γιατί όλα θα βγούν σε Blueray/HDdvd και αφετέρου γιατί υπάρχει το matroska και είναι δωρεάν.

Εγώ ούτε των εφημερίδων δεν παίρνω πια.
 
22 June 2006
1,097
Sweden
Απάντηση: Re: VERTIGO !

matroska? Τι είναι αυτό;

Είναι ένα καινούργιο φορμά video που χρησιμοποιεί συμπίεση κατά Η.264 και ενσωματώνει μέσα σε ένα μόνο αρχείο πολλά audio tracks, υπότιτλους σε πολλές γλώσσες και μενού πλοήγησης. Το τελικό αποτέλεσμα σε ανάλυση 720p χωράει σε ένα απλό δισκάκι DVD. Τα 1080p σε διπλής στρώσης. Η ποιότητα που προσφέρει σε HD συναγωνίζεται τα HDdvd και Blueray. Τα αρχεία που έχουν κωδικοποιηθεί κατά matroska έχουν κατάληξη mkv. Ψάξε στο net. Η πλάκα είναι ότι ξεκίνησε από Ρώσους προγραμματιστές.
 
Last edited:

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Re: VERTIGO !

Κυκλοφορούν και σε torrents δηλαδή; Καλή φάση!

Αν και η ανάλυση της οθόνης μου δεν υποστηρίζει HD (17άρα CRT)...
 

Vertigo1973

New member
10 August 2008
6
Re: VERTIGO !

Λοιπόν πράγματι είναι από την Universal και τη σειρά "THE HITCHCOCK COLLECTION" (από την ίδια σειρά έχει κυκλοφορήσει και το Ψυχώ). Έχει κωδικό κυκλοφορίας DPO.U0071 και είναι στις περιοχές 2 και 4 (άρα κάνει για την Ελλάδα και για όσους δεν έχουν σπάσει την περιοχή στο DVD player τους).
Σαν έξτρα έχει trailer, σχολιασμό και το μισάωρο ντοκυμαντέρ "Obsessed with Vertigo" που δείχνει τη διαδικασία της αναπαλαίωσης απ' τις πρώτες κόπιες. Το κακό είναι ότι δεν περιέχει το εναλλακτικό τέλος που υπάρχει σε πολλές ξένες εκδόσεις που φυσικά δεν έχουν ελληνικούς υπότιτλους.
 

vangelakas

New member
25 October 2008
2
Re: VERTIGO !

Παίζουν ο αγαπημένος του Χίτσκοκ James Stewart

Σίγουρα; Νομίζω ότι αγαπημένος του ήταν ο Κάρυ Γκράντ...

Επονται από την ίδια σειρά-ελπίζω- τα "Rear Window","Torn Curtain" κλπ

Μακάρι..

Μακάρι δέν λές τίποτε. Έχω ρωτήσει βέβαια ένα βίδεο κλάμπ στήν σαλονίκη, μού απάντησαν ότι τό έχουν τό rear window...


 

Vertigo1973

New member
10 August 2008
6
Re: VERTIGO !

Εντόπισα καινούργια διπλή έκδοση στο Metropolis της Πανεπιστημίου με 17 ευρώ. Είναι φετινή και αναφέρεται σαν Anniversary Edition για τα 50 χρόνια της και έχει κωδικό κυκλοφορίας DPC.U0071 με περιοχές 2 και 4. Το πρώτο CD ουσιαστικά είναι το ίδιο με αυτό της προαναφερθείσας έκδοσης ενώ το δεύτερο έχει έξτρα υλικό με αναφορές στους υπόλοιπους συντελεστές της ταινίας, στοιχεία για την τεχνική του Χίτσκοκ και άλλα όμορφα. Τέλος το εξώφυλλό της είναι διαφορετικό από την απλή (η απλή δείχνει τον Stewart να κρεμιέται από τη μαρκίζα από την αρχική σκηνή της ταινίας ενώ η διπλή έχει την ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ πρωτότυπη αφίσα του Saul Bass).