VHS ΣΕ DVD

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,463
Αγόρασα μια κάρτα tv την Life View TVR , την έβαλα στο pc και αφού σύνδεσα το βίντεο απο το scart του με ανταπτοράκι scart σε combosite άνοιξα το studio9 και έκανα αντιγραφή στον σκληρό την βιντεοκασσέτα.
Ε λοιπόν εχω μια απώλεια 30% περίπου σε χρώματα και ευκρίνεια.
Καμμιά γνώμη κανείς ?
Το studio9 έχει 5 ρυθμιστικά φωτεινότητας και χρώματος την ώρα που κάνει εγγραφή αλλά δεν τα πείραξα γιατί στο monitor η εικόνα ούτως η άλλως φαίνεται με κόκκο και ξεπλυμένη και δεν ήθελα με βάση αυτή να πειράξω τα χρώματα που σημειωτέων στην βιντεοκασέτα είναι αρκετά καλά.
 

Νίκος Σχ.

Supreme Member
12 July 2006
4,221
Θεσσαλονίκη
Ισως να μεταθερθεί στο thread για το software του pc , εκεί ταιριάζει πιο καλά , και επίσης το studio 9 δεν το έχω ακουστά , αντιθέτως το virtualdub που είναι freeware νομίζω πως κάνει και capture σε raw που είναι η καλύτερη δυνατή μορφή.
 

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,463
Είναι της pinnacle .
Παρακαλώ τους διαχειριστές να μεταφέρουν το θέμα στην σωστή κατηγορία.
 
16 July 2006
7,498
HAMBURG
μη την ψαχνετε .....

απο βιντεο περασμα σε σκληρο και μετα DVD χανεις το 40 % και πιο πολυ ισως σε ποιοτητα .....

δηλ, βλεπεις μια αηδια στο τελος ....
 

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,463
Ενω σε σύγκριση που έκανα βιντεοκασέτα και dvd αλλά γραμμένο με dvdr επιτραπέζιο (σύνδεση VHS με DVDR ) βγήκε κλώνος πραγματικός.
Αλλά δεν βλέπεται και αυτό διότι απο μια ώρα υλικού αξίζουν μόνο τα 15 λεπτά καθώς ως γνωστόν την ώρα της βιντεοσκόπησης τραβάς - τραβάς και μετά όταν τα βλέπεις λες , καλά αυτό τι το ήθελα και το έγραψα?

Η απώλεια δηλαδή που έχουμε είναι το τίμημα της επεξεργασίας ?
Οκ , το προτιμώ , το προτίμησα κιόλας με το που είδα το τελικό αποτέλεσμα , απλά είπα να ρωτήσω μήπως και υπάρχει κανένας καλύτερος τρόπος για μεταφορά vhs σε dvd αλλά με επεξεργασία .:BDGBGDB55: