Βιντεοκάμερα μέχρι 400 ευρώ!

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Για δώστε τα φώτα σας βρε παιδιά.

Θέλουμε μια βιντεοκάμερα η οποία να γράφει σε DVD 8εκ, ή να μπορεί να συνδεθεί με υπολογιστή ώστε να επεξεργαστούμε το βίντεο. Επειδή διαβάζω πολλά και δεν έχω χρόνο να τα ψάξω είς βάθος αν έχει κάποιος την εμπειρία ας βοηθήσει. Βασική προυπόθεση είναι να μπορούμε το υλικό που θα γράψουμε με την συγκεκριμένη κάμερα, να μπορεί να το επεξεργαστεί σε υπολογιστή και να έχουμε την δυνατότητα αναπαραγωγής είτε σε υπολογιστή είτε σε DVD player.

Η τιμή της θα πρέπει να κινείται γύρω στα 400 ευρώ. Να προσθέσω ότι το βίντεο που θα πάρουμε σε ποιότητα θα πρέπει να είναι αξιοπρεπές και να μπορούμε να το δούμε από TV.
 
Last edited:

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Μιχάλη, αν θέλεις οπωσδήποτε επεξεργασία στον ΗΥ τότε θα πρέπει να κοιτάξεις σε άλλες λύσεις και όχι σε dvdrom. Η λύση του dvd είναι η ιδανική για να τραβήξεις, να κάνεις finalization και μετά κατευθείαν στο dvdplayer να βλέπουν τα παιδιά.
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Ακου πως έχουν τα πράγματα. Την κάμερα την χρειάζεται η αδελφή μου η οποία διδάσκει παιδικό θέατρο ή κάτι τέτοιο τελως πάντων. Εχει μια κάμερα παλιά με κασέτες Hi-8 και έχει ήδη τραβήξει κάποια πράγματα. Το ιδιανικό γι'αυτήν θα ήταν το υλικό που έχει τραβήξει, να το μεταφέρει σε ψηφιακή μορφή και όποιο υλικό τραβήξει ακόμη με την καινούργια κάμερα το ίδιο. Στο PC θα μπορεί να το μοντάρει και να δημιουργήσει βίντεο για την εργασία της. Το θέμα είναι ότι εκτός από την αναπαραγωγή στο PC θα θέλει να έχει και αναπαραγωγή στο DVD player.

Η εγγραφή απευθείας σε DVD έμοιαζε να δίνει κάποια λύση με την προυπόθεση πως θα πλήρωνε 20 ευρώπια την αναλογική κασσέτα να της την μετατρέψουν σε ψηφιακή. Το ερέυνησα λίγο και είδα πως δύο μοντέλα της Canon MVX460 και ΜV960 έχουν μεν κασσέτες ΜiniDV αλλά διαθέτουν και DV/AV είσοδο και έξοδο που σου επιτρέπουν να κάνεις μετατροπή αναλογικού σήματος σε ψηφιακό. Αυτές είναι ίσως η ιδανική λύση. Επίσης η Canon διαθέτει και λογισμικό επεξεργασίας οπότε τα πράγματα είναι ίσως πιο εύκολα.

Δεν ξέρω αν η ποιότητα του βίντεο είναι αρκετά καλή στις κάμερες αυτές. Επίσης αν μετά την μεταφορά του βίντεο στο PC - σε ποιο φορμά; - θα έχεις την δυνατότητα να δημιουργήσεις και DVD.

Τι λέτε;
 

yiannakas

AVClub Addicted Member
28 September 2006
1,714
κοιτα λιγο τις αγγελιες για την καινουρια υψηλης ανάλυσης που δινω.
αλλα ειναι 980, όμως ειναι κορυφαια και θα σου μεινει για πολλα χρονια
 

yiannakas

AVClub Addicted Member
28 September 2006
1,714
ΩΧ χιλια συγγνωμη δεν φορτωνε η σελιδα και πατησα πολλες φορες το Post
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Δεν πειράζει. Ευχαριστώ για την πρόταση αλλά είναι υψηλό το κόστος για την δουλειά που την θέλουμε.
 

Photis

Supreme Member
4 July 2006
4,796
behind the camera
Νομίζω ότι μια miniDV με έναν καλό ευρυγώνιο ώστε να μπει αρκετά κοντά στη σκηνή και να έχεις και αξιοπρεπή ήχο, είναι κάτι κοντά σε αυτό που ψάχνεις. Αυτό για να κάνεις και καλή (σχετικά) επεξεργασία στο PC. Μπορείς και με τις DVD κάμερες να γράψεις στο PC και να κάνεις μοντάζ (το Vegas υποστηρίζει miniDVD import) αλλά θα μπλέξεις με το MPEG2 και τις μετατροπές που θέλει για να δουλέψεις καρέ καρέ στο μοντάζ. Τώρα στα 400 ευρώ εγώ θα έπαιρνα κάτι που να έχει 3 CCD.
 

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Έκανα μια μικρή έρευνα αγοράς. Θα σου πρότεινα την SONY DCRSR50E με δίσκο 30 GB (παίζει στα 450 ευρώ περίπου ) και την JVC GZMG27 με δίσκο 20GB (παίζει στα 420 ευρώ). Αυτές μαζί με ένα τρίποδο με βίντεο κεφαλή σαν το ALPHA 2500 (αξίας 25 ευρώ) θα σε καλύψουν πλήρως για αυτό που θέλεις.

Υπόψη ότι το καλό βίντεο προέρχεται από σταθερή κάμερα. Λήψη στο χέρι ίσον με κακό βίντεο.