Βοηθεια για αγορα καρτας ηχου.

soulis

Senior Member
26 June 2006
320
Θέλω να αγοράσω εξωτερική κάρτα ήχου για αναλογική σύνδεση με τον av ενισχυτή, για χρήση κατα βάση home cinema. Θέλω να μπορεί να παίζει να καινούργια φορμά ήχου και flac 24/96 και γενικότερα να είναι κάτι αξιοπρεπές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

soulis

Senior Member
26 June 2006
320
Θέλω εξωτερική αφενός λόγω του ότι δεν έχω ελεύθερη pci (λόγω κάρτας γραφικών), αφετέρου επειδη το pc από τον ενισχυτή έχει απόσταση περίπου 3 μετρα οπότε με βολεύει με ένα μακρύ usb καλώδιο παρά με 6 μακρυά rca.
Σκέφτομαι για αυτήν αλλά κάπου διάβασα ότι τις creative τις βλεπουν τα pc ως δικάναλες και εν συνεχεία δημιουργούν αυτες ενα ψευδο 5.1. Κάτι που αν ισχύει σαφως δεν με ενδιαφέρει (βέβαια αυτή την αναφορά την βρήκα με αναζήτηση στο google οπότε δεν ξερω και την αξιοπιστία-γνώσεις αυτου που το έγραψε, αλλα με προβλημάτισε αν ισχύει κάτι τέτοιο)
 

soulis

Senior Member
26 June 2006
320
Αν βάλω και αυτήν στο παιχνίδι ξέροντας ότι σιγουρα δεν περναει 24/96 τι θα προτιμούσατε???
 

soulis

Senior Member
26 June 2006
320
Προτιμώ σωστή αναπαραγωγή πολυκάναλου, καθώς και να περνάει σωστά τα καινουργια format ήχου.
 
Υποχωρήσεις στο δικάναλο 24/96 (ελάχιστες USB το υλοποιούν σωστά, και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι καμία πολυκάναλη).

Όσο για τα νέα φορμά (DTS HD, DD+, TrueHD, κτλ), είμαι αισιόδοξος για υλικό μέχρι 16/48, αλλά από εκεί και πάνω μάλλον θα υπάρχουν τα ίδια προβλήματα που υπάρχουν και για το δικάναλο.

Εννοείται ότι πρώτα εξασφαλίζεις ότι το πρόγραμμα αναπαραγωγής σου περνάει σωστά (χωρίς downsampling) τα HD formats, πράγμα όχι ακριβώς εύκολο (π.χ. αναγκαστική εμπλοκή reclock για τα DTS HD / TrueHD, το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο δουλεύει σωστά με USB κάρτες ήχου).

Γενικά, δεν είναι εύκολα τα πράγματα.
 

soulis

Senior Member
26 June 2006
320
Κατάλαβα. Ευχαριστω πολύ για την βοήθεια. Από αυτές που εβαλα στα link πια θα προτιμούσες (δεν υπάρχουν και άλλες μεχρι τα 100-120 ευρώ)?
 
Δεν ξέρω.

Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ότι την Creative θα την πέρναγα από πολύ "ψιλό χτένι" πριν την αγοράσω, γιατί συνηθίζει να γράφει μπαρούφες και να παραπλανεί με τις προδιαγραφές της, ενώ στο background σχεδόν πάντα τα κάνει σαλάτα.

Η terratec στα specs φαίνεται τίμια, απλά δεν υποστηρίζει σίγουρα HD.
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Μήπως τελικά η καλύτερη λύση είναι να κατευθυνθείς σε ενισχυτή που υποστηρίζει τα νεότερα φορμά ΣΥΝ μια κάρτα που να μπορεί να τα στείλει στον ενισχυτή μέσω hdmi???
Οι φίλτατοι εδώ έχουν συζητήσει αρκετά τις λύσεις της asus.. δες λίγο τα διπλά θέματα λ.χ. http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44462
 

soulis

Senior Member
26 June 2006
320
Τα έχω δει απλά δεν θέλω pci ούτε θελω να αγοράσω νεο ενισχυτη.
 

soulis

Senior Member
26 June 2006
320
Τι λες μου κάνει, αυτα που θέλω? Υστερει μόνο στο οτι δεν έχει spdif εξοδο αλλά αν παίζει σωστά τα αναλογικά δεν με πειραζει.
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Βασικά αυτό που έβαλα σε bold λέει ότι 24/96 υποστηρίζετε μόνον σε stereo. Τα νέα HD φορμά έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις και εάν δεν απατώμαι αυτό είναι που σε ενδιαφέρει.