Βοήθεια για αγορά Σοβαρών Ηχείων

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Καλή σας ημέρα.
Πρώτη φορά στέλνω μήνυμα και θα ήθελα τη βοήθειά σας για την αγορά Ηχείων που να αντικαταστήσουν τα tannoy Eyris dc3 που διαθέτω. Εννοείται οτι θα αντικατασταθεί και ο marantx pm15-s1.
Το εύρος της μουσικής που ακούω είναι για πολλούς φίλους μου παράλλογο γιατί είναι από κλασική μουσική, jazz, blues, beat, progressive, trance και rock. Το ποσό που πρόκειται να διαθέσω είναι μέχρι 4500Ε για τα ηχεία.
Ο χώρος μου είναι 50m2
 

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,210
Αλιμος
Κατ'αρχας, καλως ηρθες. Το κακο με αυτο που θελεις ειναι πως εισαι "υποχρεωμενος" να ακουσεις πολλα ηχεια μιας και οι καλες επιλογες ειναι αντιστοιχως πολλες. Εχεις καταληξει σε ενισχυτικα? Αν ναι, σε ποια? Επισης, ποια ηχεια εχεις ακουσει και ειναι του γουστου σου?
 

Κρυωνάς Νίκος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
2,407
Κιλκίς
Νέστωρα καλώς ήρθες στο avclub.

Στο budget που αναφέρεσαι κυκλοφορούσε μια αγγελία με μτχ Magnepan 3.6 αλλά δεν ξέρω τί θα μπορούσες να κάνεις με ενισχυτικά για να τα "κουνίσεις" - από πλευράς budget πάντα
 
Για ενισχυτικά σκεύτομαι HEGEL ή Audia Flight ...
Τα ηχεία που έχω ακούσει Β&W 703 (τα θεωρώ ψεύτικα για τα χρήματά τους)
Martin Logan παλι δεν μου άρεσαν Ίσως το σετάρισμα δεν ήταν το σωστό!
Πάτως Πέτρο στην Κοζάνη που μένω δεν έχω πολλές συνατότητες για ακούσματα. Τα μαγαζιά εδώ δεν προσφέρουν δυνατότητες για επιλογές.
Προτιμώ 3δρομα και με βαθύ μπάσο (8ιντσο Woofer τουλάχιστον)
 
Προτιμώ 3δρομα και με βαθύ μπάσο (8ιντσο Woofer τουλάχιστον)

ATC SCM40

scm40.jpg
 

Κρυωνάς Νίκος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
2,407
Κιλκίς
Αν έρχεσαι Θεσ/νίκη μπορούμε να κανονίσουμε μια συνάντηση με το "ηχητικό κλιμάκιο" των Βορείων στο κατάστημα του Πάρη (Μύθος-Audio) όπου θα δεις και θα ακούσεις πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Και αν ψάχνεις κάτι στγκεκριμένο σε ηχείο που έχει κάποιος συνφορουμίτης σπίτι του, κανονίζουμε ακρόαση.
 

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,210
Αλιμος
Πάτως Πέτρο στην Κοζάνη που μένω δεν έχω πολλές συνατότητες για ακούσματα. Τα μαγαζιά εδώ δεν προσφέρουν δυνατότητες για επιλογές.
Προτιμώ 3δρομα και με βαθύ μπάσο (8ιντσο Woofer τουλάχιστον)

αναγκαστικα πρεπει να κατεβεις Αθηνα. Για τοσα λεφτα, αξιζει. Κανονισε με μαγαζια για 8-10 ακροασεις μεσα σε 1-2 ημερες. Μπαλακι ειναι βεβαια, αλλα αξιζει να το κανεις. Εγω ειχα ακουσει καμια 20αρια ηχεια πριν καταλήξω.
 

ONGAKU

AVClub Enthusiast
4 March 2007
768
ΑΤΤΙΚΗ
Μιας και σκέφτεσαι τα hegel για ενισχυτικά η stepcom έχει ένα ζευγάρι kef 205 reference καινούργια (μοντέλο 2005) που τα δίνει 4500.Κατά την ταπεινή μου γνώμη σ'αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.Τα 205 ref έχω και εγώ.Tα πήρα μετά από 2 χρόνια ψάξιμο και αφού άκουσα του κόσμου τις αηδίες.Μόνο τα harbeth και τα atc τα πλησιάζουν αλλά τα ακριβά μοντέλλα των 7000.Έχουν 2 8 άιντζα woofers 6,5 ομοκεντρικό mid-tweeter και super tweeter.Είναι καθαρά τετράδρομα.Αν θές μπορεί να κανονίσουμε να τ' ακούσεις στο χώρο μου. http://www.kef.com/products/reference/refmodel205image.htm
 
Last edited:

audiophile62-

New member
8 March 2007
17
Σ αυτα τα λεφτα υπαρχουν τα Spendor SP100. Tα οποια βεβαια δε συγκρινονται με τα KEF ουτε στις μεσαιες ουτε στην εικονα...Το δε χαμηλο τους ειναι απλα ρεαλιστικο , χωρις "φτιασιδια" απο πουσαρισμενα cross-overs και αλλες απατεωνιες...( 30cm woofer custom made by Spendor ) ΗΧΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (BBC monitors)
spendoraudio.com/sp100.htm ( με τα 3 w μπροστα)

Υπαρχει και το κορυφαιο δαπεδου S9e της Spendor με χαμηλοτερη μαλιστα τιμη.
Μια ματια στο site , ειναι κατατοπιστικη και για τα χαρακτηριστικα τους αλλα και για τα διθυραμβικα τους reviews σ ολο τον Τυπο.
spendor.co.uk/
 

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,210
Αλιμος
Συγνωμη ρε παιδια, αλλα πως ειστε τοσο απολυτοι για καποια ηχεια? Υπαρχουν εκατονταδες εταιριες. Ολα τα εχετε ακουσει?
 
Ρε πλάκα έχουμε... Σε λίγο θα γράφουμε τις προτάσεις μας θάβοντας και αυτά που γράφτηκαν από τους προηγούμενους! :flipout: Ψυχραιμίααα... -bye-

Λοιπόν σ' αυτήν την τιμή, σου προτείνω είτε αυτά:
KITHARA.JPG

Heil Kithara, φαντάζομαι μπορείς να τ' ακούσεις στον Ορφέα στη Θεσ/νίκη.

είτε αυτά:
fs607_xjet.jpg

Elac FS 607
Αυτά είναι πιο δύσκολο να βρεις να τ' ακούσεις. Η αντιπροσωπία άλλαξε πρόσφατα (παλιά την είχε η ΕΛΑΣΥΝ), και οι νέοι αντιπρόσωποι μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στην τελευταία έκθεση στο Λήδρα Μάριοτ. Δεν έχω όμως τα στοιχεία τους και στο site της Elac δε γράφει κάτι γι' αυτούς.
 

geopolitis

AVClub Addicted Member
28 June 2006
1,762
Αθηνα
Δεν εχω ακούσει όλα τα ηχεία του κόσμου αλλα μπορω να σου πω οτι ενα ηχειο με εντυπωσιασε τοσο που το αγορασα αν και αναγκαστηκα να διπλασιασω σχεδον το budget που ειχα στην αρχη.

Hyperion 938 (γυρω στα 5500). ¨

Ακουω την ιδια μουσικη με εσενα με την προσθηκη του heavy metal

http://www.hyperionsound.com/hps-938_Review.htm


Ο αντιπροσωπος πιστευει οτι ειναι το καλυτερο ηχειο εως τα 15000 Euro. Ακου και κρινε μονο σου....
 

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,004
Λάρισα
Πάντως μπορείς να κατέβεις στην Λάρισα, έχει αντιπροσωπεία του Ορφέα, που μπορείς να ακούσεις, Αudio physic, Triangle, Naim κλπ. Για να πάρεις μια γνώμη. Μην βιάζεσαι, η κατηγορία που κινείσαι έχει σοβαρά ηχεία, μην τα προσπερνάς, θα χρειασθείς όμως και σοβαρά ενισχυτικά. Αν όμως τα ενισχυτικά που αναφέρεις είναι μονόδρομος δες με πιά ηχεία ματσάρουν και αγόρασε τα. Υπάρχουν τα sonus faber, jmlab klp. Προσωπική μου άποψη μην διαθέσεις τόσα λεφτά για μεταχειρισμένο αν δεν το ξέρεις, να είσαι αρκετά δύσπιστος σε ότι ακούς και να το φιλτράρεις. Οσο για τα περιοδικά, ενας revewer κάποτε έλεγε να μάθεις να διαβάζεις μέσα απο τις γραμμές.
 
22 June 2006
229
KALHMERA
DEN THA PROTINO KATI APLA GIATI O KATHEIS AKOYEI ME TA DIKATOY OTA KAI KRITIRIA
ALLA THA SOY PO TIN EMPIRIAMOY APO TA SP100 THS SPENDOR
TROMERES MESES KAI YPSILES ALLA OXI KAI TOSO OI XAMILES
GYNETE TELIO OMOS KAI EKEI AN EXEIS XORO APO PISO PLAI KLP
GIA NA KATALABEIS EPEZA PANO APO 2 MHNES GIA NA TA STISO ALLA META PTAGMATI AKOYGA TROMERA PRAGMATA
EN OLIGEIS POLI DISKOLO TO STISIMO
PALI VEVEA APO PLIROFORIES I SPENDOR PIA DEN EINAI I IDIA META TON THANATO TOY IDRITITHS
POLPO LENE OTI TA PALIA MONDELA PEZOYN KALITERA APO TA NEA
KAI AFORA OLES TIS SIRES
EGO EIXA SP2/2 SP100 TA PALIA KAI SIGOYRA EIXAN DIAFORES APO TA NEA POY AKOYSA STON XOROMOY PROS TO KAKO THALEGA
 

Costas Coyias

Banned
19 June 2006
1,964
Αυστρία
Συμφωνώ με την πρόταση του Έκτορα, όπως επίσης και με τα Audiovector. Όσο για τα περί περιορισμένης έκτασης του tweeter του ATC, δεν γνωρίζω σε ποιο περιοδικό αναφέρονται, αλλά, απλώς, δεν ισχύουν. (Για να μη πω καμιά βαριά κουβέντα, και γι' αυτούς και για τα περιοδικά τους, δευτεριάτικα)...