ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

lalakis

New member
19 July 2006
76
Έχουμε μιά tv 40 lcd sony hdmi bravia ένα dvdr LG RH188H HDMI και εναν δορυφορικό δέκτη arion 9300. Τι προτείνετε ???

Να είστε όλοι σας καλά.
 
17 June 2006
23,738
Αθήνα
Καλώσήρθες lalakis στο Avclub.

Προτείνω TV και DVD με hdmi σύνδεση (ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα συμβατότητας) και τον δορυφορικό δέκτη με scart.
 

lalakis

New member
19 July 2006
76
Τάσο ευχαριστώ και θέτω και κάποια συμπληρωματικά ερωτήματα. Με ένα καλώδιο HDMI/HDMI καθαρίζω φαντάζομαι με τη σύνδεση tv/dvdr και δεν χρειάζομαι κάτι άλλο και βλέπω και τα dvd μου και κάνω και τις εγγραφές μου ? Επίσης θέλω να μου πεις αν θα μπορώ να γράφω και από τον δορυφορικό προς το dvdr. Και τέλος αν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην εικόνα μεταξύ σύνδεσης hdmi και απλής scart. A ! και αν παίζει ρόλο μεγάλο το μήκος και η ποιότητα του καλωδίου hdmi.
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

lalakis said:
Με ένα καλώδιο HDMI/HDMI καθαρίζω φαντάζομαι με τη σύνδεση tv/dvdr και δεν χρειάζομαι κάτι άλλο και βλέπω και τα dvd μου και κάνω και τις εγγραφές μου ?

Για να κάνεις τις εγγραφές σου, θα πρέπει το καλώδιο της κεραίας σου να είναι συνδεδεμένο πάνω στο DVD Recorder κι από εκει να δίνεις τηλεοπτικό σήμα με το αντίστοιχο καλώδιο στην τηλεόραση. Το HDMI θα το χρισιμοποιείς όταν θέλεις να δεις τι έγραψες, ή να δεις καμιά ταινία, γιατί θα σου δίνει τελείως ψηφιακί σήμα.

Επίσης θέλω να μου πεις αν θα μπορώ να γράφω και από τον δορυφορικό προς το dvdr.

Θα πρέπει να συνδέσεις επίσης το δορυφορικό δέκτη με το DVD Recorder, για να μπορείς να γράφεις δορυφορικά κανάλια.

Και τέλος αν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην εικόνα μεταξύ σύνδεσης hdmi και απλής scart. A ! και αν παίζει ρόλο μεγάλο το μήκος και η ποιότητα του καλωδίου hdmi.

Το Scart μεταφέρει αναλογικό σήμα ενω το hdmi είναι η καλύτερη μορφή μεταφοράς ψηφιακού σήματος.
Συνήθως παίζει ρόλο, αλλά μην φανταστείς και κάτι το εξωπραγματικό. Πάρε ένα απλό για αρχή και αργότερα βλέπεις, αν θέλεις καλύτερη μάρκα καλώδιο.
Οσο για το μηκος του καλωδίου, ναι, παίζει ρόλο, γιατί μεταφέρει ψηφιακό σήμα. Αν έχεις μεγάλη απόσταση (>10μ), τότε θα ήταν καλό είτε για αγορά καλής μάρκας καλώδίου HDMI, είτε να δοκιμάσεις με component, που είναι καλύτερα για μακρινότερες αποστάσεις και σε προσιτές τιμές.

Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι... -bye-