ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΛΕΙΔΩΣΕ Η LG 42PC3R

petros1965

New member
11 October 2006
8
Αγόρασα μια πλασμα lg 42pc3r την οποία στην πρώτη μέρα μπαίνοντας κατά λάθος στο menou service ? την χάλασα ( Η εικόνα έχει μετακινηθεί κατά το 1/3 της απο την αριστερή πλευρά) σε σημείο τώρα αν πατάς για να μπείς στο
menou αυτό να μην εμφανίζεται.
Υπάρχει τρόπος για την αποκατάσταση με σειριακή σύνδεση απο υπολογιστή?
 

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,396
t3.large
Κατα λάθος στο service menu δεν εινα λίγο δύσκολο ? :)

Μήπως έχεις ενεργοποιήσει κάποιο child lock ή κάτι παρόμοιο? Αλλιως μάλλον θα χρειαστείς την βοήθεια εξουσιοδοτημένου service...

ps.Καλώς ήλθες !
 

Nikolas_T

Senior Member
19 June 2006
311
Αθήνα
Παιδιά συγνώμη αλλά ο άνθρωπος ζήτησε λύση -εάν υπάρχει- στο πρόβλημα του και όχι να τον κρίνουμε για τον τρόπο που μπήκε στο Service Menu.

Φιλικά Νικόλας
 
17 June 2006
9,802
Και εγώ είχα κάνει κάτι παρόμοιο με μια Sony πριν από καμιά 10 χρόνια...είχα κλείσει όλα τα χρώματα και φαινόταν μια μαυρίλα στην οθόνη. Για καλή μου τύχη όμως όταν ήμουν στο service menu και άλλαζα κανάλι στιγμιαία άναβε η οθόνη. Με αυτό τον τρόπο σιγά σιγά έφτασα στο μενού εκεί που ήθελα και το διόρθωσα.
:p
 

petros1965

New member
11 October 2006
8
Για το πως μπαίνεις στο menu , αν πατησεις παρατεταμένα το κουμπι menu στο τηλεχειριστήριο και στο πλάι της τηλεόρασης μπήκες .
Το κακό είναι οτι το έμαθα εκ των υστέρων.
Το θέμα είναι αν υπάρχει πως κάνεις reset ου λέει ο φίλος Κυριακαράκος και αν δεν μπορεί να γίνει αυτό αν χρειαστεί καινούργια ''πλακέτα´'' η μπορεί να γίνει φόρτωση απο υπολογιστή?
 

bros400pgm

AVClub Enthusiast
Pε παιδια, ας απαντησει καποιος ουσιαστικα.
Το πιο σωστο ειναι να σου στειλει καποιος pm να συννενοηθειτε τηλεφωνικος, καθοδηγωντας σε, χωρις να βλεπεις καθολου το menu. Αν γνωριζει και αυτος τι ακριβως εχεις κανει.
Λογικα ολες οι LG ιδιο με τον ιδιο περιπου κωδικο θα εχουν το ιδιο service menu.

Και σε παρακαλω.............μην το ξανακουμπησεις:music-smiley-005: :music-smiley-005:
 
17 June 2006
3,031
petros1965 said:
Αγόρασα μια πλασμα lg 42pc3r την οποία στην πρώτη μέρα μπαίνοντας κατά λάθος στο menou service ? την χάλασα ( Η εικόνα έχει μετακινηθεί κατά το 1/3 της απο την αριστερή πλευρά) σε σημείο τώρα αν πατάς για να μπείς στο
menou αυτό να μην εμφανίζεται.
Υπάρχει τρόπος για την αποκατάσταση με σειριακή σύνδεση απο υπολογιστή?

Αφού μπήκες στο secret menu σημαίνει ότι ήξερες ή μάλλον έμαθες πως μπαίνεις. Καλό είναι να αναφέρω για άλλη μια φορά ότι όταν δεν ξέρουμε κάτι δεν το πειράζουμε ενω διαφορετικά κρατάμε σημειώσεις.
Στο θέμα μας. Από ότι κατάλαβα προσπαθείς να μπεις στο secret menu με τον ίδιο τρόπο που μπήκες και την πρώτη φορά μόνο που τωρα σου βγάζει ένα κουτάκι με 4 παύλες για να μπει ένας τετραψήφιος αριθμός.
Εαν είναι έτσι τότε θα πρέπει να κάνεις την εξής κίνηση: Για να μπείς στο service menu κρατας πατημένα ταυτόχρονα το πλήκτρο απο το remote το πλήκτρο menu και το αντίστοιχο πλήκτρο από την tv. ΠΡΟΣΟΧΗ θα τα κρατήσεις πατημένα για 10 sec και όχι παραπάνω. Έτσι θα μπείς στο μυστικό μενού. Θα χρειαστεί ίσως περισσότερες από μια προσπάθειες για να το πετυχεις. Όσες φορές και να δοκιμάσεις αυτην την διαδικασία δεν πρόκειται κάτι να χαλάσει.
Εαν θυμάμαι καλά η τελευταία επιλογή σε επαναφερει στις default ρυθμίσεις.

Για ότι άλλο εδώ είμαστε.
 
Last edited:

PETRAN

AVClub Fanatic
20 June 2006
11,063
in orbit
Κε Καστρούνη πάντα πρόθυμος να συμβάλετε με τις επαγγελματικές γνώσεις σας στα προβλήματα μας..
Τα σέβη μου..
 

PETRAN

AVClub Fanatic
20 June 2006
11,063
in orbit
Είναι πολύ σημαντικό που υπάρχει μέσα στο φόρουμ - πάντα κατά την άποψη μου- και η γνώμη ενός ειδικού...
Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υποτιμήσω τους υπόλοιπους συμφορουμίτες μιας και εγώ έχω βοηθηθεί κατα το παρελθόν απο αυτούς...
Αλλά όπως και να'χει άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας...

Κάτι πρόμοιο γίνεται και στην club cafe όπου ο κύριος Κωστόπουλος μας λύνει κάθε απορία που έχουμε για την αυτοκίνηση..

Όπως και να'χει... BIG THANX!!!
 

bros400pgm

AVClub Enthusiast
Εγω γιατι καταλαβα οτι δεν βλεπει το service menu επειδη εχει μετακινηθει η οθονη αριστερα (χανοντας το αριστερο 1/2 πληροφοριας)?
Το service menu της LG ειναι στο πανω αριστερο γωνιακο σημειο (αν θυμαμαι καλα απο την τηλεοραση ενος φιλου μου)
 
3 September 2006
104
Βεροια
Φιλε μου ακουσε με προσεκτικα. Βασικα εχει απολυτο δικιο ο κ. Καστρουνης οτι παντα σε αυτες τις περιπτωσεις πρωτα κραταμε σημειωσεις και μετα διαφοροποιουμε οτιδηποτε. Τωρα στο διαταυτα. Απο την στιγμη που δεν εχεις κρατημενες τις αρχικες τιμες ειμαι σιγουρος οτι και αν ακομη ξαναμπεις και προσπαθησεις να τις επαναφερεις ετσι με το ματι δεν θα καταφερεις τιποτα απολυτως. Οποτε αν και τονιζω αν καταφερεις και ξαναμπεις (με δεδομενο οτι ειπες οτι δεν σου εμφανιζει το μενου λογω μετατοπισης της εικονας) οι επιλογες που εχεις ειναι 2. Η πρωτη εξαρταται απο την TV εαν εχει κουμπι για επαναφορα ρυθμισεων οποτε το πατας και επανερχεται και δευτερη να βρεις καποιον φιλο που να εχει ομως ακριβως την ιδια TV και να σου στειλει με καποιο τροπο τις τιμες της δικιας του. Διαφορετικα φωναζεις το servise τους λες την πληρη αληθεια γιατι κι αυτοι χαζοι δεν ειναι και σου ξαναφορτωνουν μεσω pc τις αρχικες τιμες. Την πατησα ακριβως ετσι πριν 3 περιπου χρονια με μια ολοκαινουργια sony.
 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,129
ΑΘΗΝΑ
Μιας και δεν έχεις να χάσεις κάτι κάνε τα παρακάτω:
-Κρατάς ταυτόχρονα πατημένα το κουμπί MENU από την τηλεόραση με το αντίστοιχο του remote για 7-8 δευτερόλεπτα.Λογικά το παράθυρο του service menu έχει ανοίξει.
(Από εδώ και στο εξής ότι θα κάνεις θα γίνεται από τα κουμπιά του remote)
-Πατάς μία φορά το κουμπί που έχει ένα βελάκι προς τα κάτω.
-Πατάς το κουμπί ok.
-Πατάς 5 φορές ξανά το κουμπί με το βελάκι προς τα κάτω.
-Πατάς το κουμπί με το βελάκι που δείχνει δεξιά 2 φορές.
Πατάς ok.
Λογικά πρέπει να σου επαναφέρει τις ρυθμίσεις στο default.
Τώρα για το αν οι default ρυθμίσεις είναι αυτές που είχες πριν,είναι ένα ερωτηματικό.

2η λύση σε περίπτωση που οι οδηγίες που σου έδωσα βάση της δικής μου plasma LG είναι διαφορετικές από της δικής σου τηλεόρασης.
Πήγαινε στο κατάστημα που αγόρασες την τηλεόραση,βρες την ίδια με την δική σου και "μπες" στο service menu με τον τρόπο που σου είπα εγώ αλλά και ο Μανώλης.
Κατέγραψε τα βήματα που κάνεις για να φτάσεις στην ερώτηση για το αν θέλεις τις default ρυθμίσεις και στη συνέχεια κάνε το ίδιο στην δική σου τηλεόραση.

3η λύση.
Πάρε το service της LG και αφού τους εξηγήσεις τι έγινε,ζήτησε τη βοήθειά τους.
Είναι ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟΤΑΤΟΙ και θα σου δώσουν λύση ταχύτατα και ίσως χωρίς να σε χρεώσουν.

Ελπίζω να βοήθησα.
 

petros1965

New member
11 October 2006
8
Επειδή δεν μπορεί να εμφανιστεί το service menu ,επειδ'η η εικόνα σας είπα έχει 2/3 δεξιά και το 1/3 της προστίθεται απο αριστερά της οθόνης δεν βγαίνουν τα γράμματα.
Έτσι απλά δεν βλέπεις τα γράμματα .
την είδε και το σέρβις της lg και η μόνη λύση ίσως να είναι η αλλαγή της πλακέτας (τι είναι αυτό?).
Αλλά θέλω να ρωτήσω γιατί αφού τα λογισμικά που ελέγχονται απο το μενού
είναι τοσο επικίνδυνο να ´´πειράζονται´´γιατί να μην κλειδόνονται απο την κατασκευάστρια εταιρία και να μπαίνει σε αυτό μόνο οειδικός με το ειδικό του τηλεχειριστήριο.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
 

petros1965

New member
11 October 2006
8
ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΩΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΘΑ ΟΔΗΓΩ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ.
ΑΛΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΤΩ ΕΧΕΙΣ? ΠΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ? ΕΙΝΑΙ LG?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,129
ΑΘΗΝΑ
Ποιός από τους 3 που σου έγραψα είναι ο ο πιο σωστός;
Η τηλεόρασή μου είναι plasma LG.
Ακόμη και στα τυφλά,δεν έχεις να χάσεις ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ από το να δοκιμάσεις τα βήματα που σου προτείνω.
Το πολύ - πολύ να χαθεί εντελώς η εικόνα.Σίγουρα πάντως δεν θα έχεις "κάψει" τίποτα και πάλι στο service θα καταλήξεις.
 

matrix

Established Member
18 June 2006
169
Σωκρατη μαλλον με τα βηματα που ειπες στον Πετρο του εκοψες και την προσβαση στο ιντερνετ! (λιγο χιουμορ το θελει η ωρα για να περασει)

Πετρο ελπιζω να ελυσες το προβλημα.

Καλημερα παιδια!
 
Καλημέρα σε όλους. Στο avforums.com είχα διαβάσει ότι κάποιος είχε το ίδιο πρόβλημα. Η λύση στο πρόβλημα έχει δοκιμαστεί (όχι από εμένα αλλά από τα παιδιά στο avforums.com) και λειτουργεί.

Αν η εικόνα που βλέπεις φαίνεται κάπως έτσι...

WrongPic.jpg

τότε το πρόβλημα είναι ότι έχεις αλλάξει το Module Option από HW σε SW και κάνεις τα εξής βήματα για να την επαναφέρεις:

1. Πατάς το κουμπί menu στην τηλεόραση και το κουμπί menu στο τηλεκοντρόλ ταυτόχρονα και τα κρατάς πατημένα για περίπου 6 - 7 δευτερόλεπτα. Ετσι θα εμφανιστεί το service menu (το οποίο φυσικά εσύ δεν βλέπεις). Αν πατήσεις μόνο το κουμπί menu στην τηλεόραση τότε σου ανοίγει ένα παραθυράκι το οποίο σε προτρέπει να βάλεις έναν τετραψήφιο αριθμό για μπεις στο service menu. Για να το αποφύγεις αυτό προσέχεις το τηλεκοντρόλ να κοιτάει το "μάτι" της τηλεόρασης για να είσαι σίγουρος ότι θα ανοίξει το service menu.


2. Η εικόνα που (δεν) βλέπεις είναι η εξής:

LgService01.jpg

Πρέπει να επιλέξεις το SYSTEM CONTROL3 οπότε πατάς (αργά και σταθερά κατά προτίμηση) το κουμπί "κάτω" στο τηλεκοντρόλ σου εννέα φορές. Μετά πατάς το κουμπί "OK". Είσαι πλέον στο υπομενού SYSTEM CONTROL3 οπότε (δεν) βλέπεις....


3. ...αυτό:

LgService02.jpg

Τώρα πρέπει να επιλέξεις το MODULE OPTION οπότε πατάς (αργά και σταθερά και πάλι) το κουμπί "κάτω" στο τηλεκοντρόλ σου δύο φορές. Μετά πατάς το κουμπί "δεξιά" μια φορά και είσαι έτοιμος.

LgService03.jpg


Αν δεν επανέλθει άμεσα η εικόνα σβήνεις την τηλεόραση από το πλάι και την ανάβεις πάλι.

Αυτά τα λίγα απο εμένα...


Φιλικά,
Αντρέας