WatchMen

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
90,492
Εκεί ψηλά.....
http://www.youtube.com/watch?v=E4blSrZvPhU


Θα ηταν η πρωτη ταινια τετοιας κλιμακας και παραγωγης που παρ'ολιγο να μην βγει ποτε στη διανομη λογω ...δικαιωματων.
Κι αυτο γιατι η παραγωγος εταιρεια Warner Bros προχωρησε σε γυρισματα της ταινιας χωρις να εχει τα αποκλειστικα δικαιωματα του κομικ.
Ετσι η Twentieth Century Fox που ειχε τα δικαιωματα παρα λιγο να κρατησει στα ντουλαπια της την ταινια για παντα.

Το χρημα ομως ποτε δεν εβλαψε κανεναν και μια ακομα παρεα χαρτινων ηρωων βγαινει στην μεγαλη οθονη.

Σκηνοθετης ο Ζακ Σναιντερ των 300.







 
Last edited:

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
90,492
Εκεί ψηλά.....
Εδω μπορειτε να κανετε ενα τεστ και να δειτε ποιος απο τους Watchmen ειστε.

Ειναι απο την ιστοσελιδα του Alan Moore του συγγραφεα του ομωνυμου κομικ που σημειωτεον ειναι επισης ο δημιουργος του V for Vendetta.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
90,492
Εκεί ψηλά.....
Ενδιαφερον παρουσιαζει το γεγονος οτι απο τωρα γνωριζουμε την διαφωνια του σκηνοθετη με την εταιρεια παραγωγης για την διαρκεια της ταινιας.

Theatrical cut:
163 min
Director's cut:
191 min


Ατιμοι παραγωγοι...παλι το bluray θα περιμενουμε ...
 

Νικόλ

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,237
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Απάντηση: Re: WatchMen

εγω που βγηκα η νεαρα με το κιτρικο κολαν τι να πω ???

αγυρτες παιδι μου....

:flipout::flipout::flipout::flipout:

Όντως πάρα πολύ καλή παρουσίαση!!! :grinning-smiley-043


Κι εμένα ο NITE OWL μου βγήκε... :chinscratch:
Άντε να βγεί να το δούμε!!!!
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
90,492
Εκεί ψηλά.....
-Οι πολυαναμενόμενοι Watchmen το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής τους στις ΗΠΑ κατάφεραν να φέρουν στα ταμεία της παραγωγής το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 55.7 εκατομμυρίων δολαρίων, αφήνοντας έτη φωτός πίσω τους τις υπόλοιπες ταινίες του αμερικανικού top ten, με πρώτη την επί δύο εβδομάδες φιλοξενούμενη στην κορυφή κωμωδία του Τάιλερ Πέρι , "Madea goes to Jail". Το ποσό είναι βεβαίως αστρονομικό, ωστόσο, η προσαρμογή του κόμικ του Άλαν Μουρ από τον Ζακ Σνάιντερ, που απασχόλησε τον τύπο με τις δικαστικές της περιπέτειες και δίχασε τους κριτικούς με το τελικό της αποτέλεσμα, έκοψε λιγότερα εισιτήρια από την προ διετίας πρεμιέρα των "300" (επίσης βασισμένο σε κόμικ και με υπογραφή Σνάιντερ), που σημείωσε εισπράξεις της τάξεως των 70 εκατομμυρίων. Παρά το επιτυχημένο opening (η 12η καλύτερη "επίδοση" όλων των εποχών για κινηματογραφική μεταφορά κόμικ βιβλίου) , οι Watchmen πρέπει να κρατηθούν ψηλά στις προτιμήσεις των θεατών, προκειμένου να πάρουν επάξια τον τίτλο του blockbuster.


cinemag
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
90,492
Εκεί ψηλά.....
Σε αντίθεση με την ταινία όπου βλέπουμε ό,τι τελευταίο υπάρχει στην τεχνολογία των οπτικών εφέ το soundtrack των Watchmen (που έρχονται και στην Ελλάδα από την Πέμπτη) αποτελείται από ήχους του παρελθόντος. Bob Dylan, Nat King Cole, Janis Joplin και Nina Simone είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που θα βρείτε σε αυτή τη συλλογή που περιλαμβάνει συνολικά δώδεκα κομμάτια.

Καινούργιο τραγούδι μας προσφέρουν μόνο οι My chemical Romance που και αυτό όμως είναι διασκευή σε Bob Dylan. Desolation Row ο τίτλος του και ας δούμε το βίντεο κλιπ που έχει επιρροές από Sex Pistols. (Όχι μόνο το clip αλλά και τα φωνητικά του τραγουδιστή του συγκροτήματος Gerard Way που θυμίζει όσο ποτέ άλλοτε Johnny Rotten)




http://www.youtube.com/watch?v=Hxq-rTGxpyQ




sportfm
 
17 June 2006
23,579
Αθήνα
Το είδα χθες. Εκτός από κανά μισαωράκι που τον πήρα στα Lazy-b καθίσματα, ήταν ένα συνονθύλευμα παρελθόντος, παρόντος , space , και δεν ξέρω κι εγω τι άλλο.
Εγώ θα έδινα τίτλο στην ταινία, "οι αναμνήσεις των σουπερηρωων", (πως λέμε οι αναμνήσεις μιας γκέϊσας)... Το στόρυ ήταν περισσότερο στο πρελθόν των ηρώων και έβαλαν και κάτι καινούργιο στο παρών για να σε κρατάει σε ενδιαφέρον και να μην σε πάρει ο ύπνος τελείως. Πολλές οι 3 ώρες :sleepey:

Τεχνικά θυμίζουν σε πολλά σημεία τους 300 (αργές σκηνές καρέ-καρέ, σταγόνες αίματα που πετάγονται αργά κλπ), ενώ αξέχαστη θα μου μείνει η γυμνή σωματάρα της τύπισσας , αν είναι πραγματική και δεν είναι ψηφιακή...) :worshippy:
Αλήθεια ποιά ήταν αυτή με τα κίτρινα; η γυναίκα μου λέει ήταν η Ζήνα... σιγά της λέω μην είναι και ο Ηρακλής.. :flipout:
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
90,492
Εκεί ψηλά.....
Καλα κι εσυ σε lazy καθισματα πηγες να δεις 3 ωρες ταινια ?

Επιτυχια που κοιμηθηκες τοσο λιγο.

Εγω παντως θα διαβασω πρωτα τα κομικ και μετα θα την δω.

Αλλωστε μονο 12 τευχη εχουν βγει αν θυμαμαι καλα.
 

Lepton

Supreme Member
19 June 2006
5,346
Γλυφάδα
Ναθ, δεν το έχεις διαβάσει; Ντροπή! Θα κάνω report ό,τι post κάνεις σχετικά με comic μέχρι να το κάνεις! :D

Κατ' αρχήν λίγα λόγια για αυτό:
To Watchmen είναι από τα σημαντικότερα comic στην ιστορία του είδους και διεκδικεί την πρωτιά στα υπερηρωικά. Και αυτό επειδή αποδόμησε τους υπερήρωες, καταρρίπτοντας εντελώς την "ασπρόμαυρη" φιλοσοφία καλού και κακού που παραδοσιακά προέβαλλαν τα αμερικάνικα comic. Τα ηθικά ζητήματα που θέτει ήταν πρωτόγνωρα για το μέσον και αμφιβάλλω αν ποτέ ξεπεράστηκαν.

Είχε και άλλες λογοτεχνικές και τεχνικές αρετές, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μπω σε λεπτομέρειες. Θα πω μόνο ότι, οι περισσότερες από αυτές δεν θα μπορούσαν να περάσουν στο φιλμ. Προσθέστε και έναν μεγάλο όγκο πληροφοριών του comic (12 παχιά τεύχη με πολλές παράλληλες δράσεις) και εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι η κινηματογραφική μεταφορά ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι, μεταξύ πολλών που εγκατέλειψαν την προσπάθεια, ο Terry Gilliam υποστήριξε ότι θα ήταν καλύτερο να γίνει μίνι σειρά 5 ωρών.

Πάμε, τώρα, στην ταινία που τελικά βγήκε στις αίθουσες:
Τη δουλειά του Zack Snyder την ξέρουμε από το "300", όπου φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο άνθρωπος δεν έχει φαντασία: κάνει ό,τι βλέπει. Περιορισμένη σκηνοθετική αξία, λοιπόν, αλλά οι φίλοι του πρωτότυπου έχουν πολύ λιγότερα να παραπονεθούν.

Όντως, και αυτή η ταινία το ακολουθεί αρκετά πιστά -πολλά panel μεταφέρονται αυτούσια- και οι λίγες αλλαγές να δουλεύουν αρκετά καλά, χωρίς να ενοχλούν την ουσία. Οι αφαιρέσεις πολλές, αλλά ας λάβουμε υπόψη ότι το δισκάκι θα έχει σχεδόν μία ώρα περισσότερο υλικό! Πολλοί ηθοποιοί είναι ολόιδιοι με τους χάρτινους χαρακτήρες και τους αποδίδουν πολύ καλα. Επίσης, εκπληκτική -αν και όχι σε επίπεδο 300- είναι και η φωτογραφία.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ως ταινία λειτουργεί πολύ δύσκολα για τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το comic. Δε μιλάω για όσους θέλουν να δουν μια κλασσική υπερηρωική action movie. Αυτοί είναι χαμένοι από χέρι και, ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί η ελληνική εταιρία διανομής έριξε τόσα λεφτά στη διαφήμισή της.

Εγώ όμως αναφέρομαι και σε αυτούς που ξέρουν ότι θα δουν κάτι άλλο, αλλά και πάλι δυσκολεύονται. Μία φίλη μου είπε ότι μέχρι τη μέση του έργου δεν ήξερε ποιο τελικά είναι το θέμα. Για παράδειγμα, η ιστορία του Dr. Manhattan αποτελεί (για μένα) το καλύτερο τεύχος της σειράς (4ο), αλλά ως σεκάνς μάλλον θα προκαλέσει πλήξη στο θεατή, λόγω του αργού ρυθμού της. Νομίζω ότι ο Glliam επιβεβαιώθηκε περίτρανα.

Ίσως οι παραπάνω πληροφορίες να είναι αρκετές για να προετοιμάσουν τον ανυποψίαστο, αλλά και πάλι δεν θα τη συνέστηνα εύκολα. Εγώ, ωστόσο, περιμένω εναγωνίως το extended cut!
 
Last edited:

Lepton

Supreme Member
19 June 2006
5,346
Γλυφάδα
Απάντηση: Re: WatchMen

Υπάρχει και τόμος νομίζω, με όλα μαζί...

Βεβαίως, και έχει πουλήσει πάνω από 1 εκ. αντίτυπα τον τελευταίο χρόνο. Επίσης, προ ημερών βγήκε και στα ελληνικά.
 

Antoniss

Established Member
18 January 2008
223
η ταινία είναι για λίγους , και δεν ξέρω αν εγώ είμαι ένας από αυτούς!!

όποιος πάει να δει κάτι σαν x-men ή batman καλύτερα να μην πάει καθόλου!

δεν έχω διαβάσει το comic , αλλά κατάλαβα περί τίνος πρόκειται από την ταινία, προφανώς στους φαν του βιβλίου θα αρέσει περισσότερο από εμένα.

*πάντως ένα director cut σε HD σπίτι μου αργότερα θα ήθελα να το ξαναδώ , σινεμά όμως το μετάνιωσα...