XTZ 99.25 και Class A100 D3

Tetry

New member
10 June 2009
29
Χανιά
Ανοίγω αυτό το νήμα με σκοπό να αναφερθούν εμπειρίες από την ακρόαση του παραπάνω συνδυασμού, αλλά για προτάσεις γενικότερα για ενισχυτικό που ταιριάζει με τα παραπάνω ηχεία (99.25 ή 99.26).

Ο ήχος που προσφέρει ο συνδυασμός με 1620 (870 + 750) επιτρέπουν να θεωρείται όντως ευκαιρία?

Υπάρχει κανείς που να έχει προσωπική γνώμη για τον ήχο των προιόντων της ΧΤΖ γενικά?
Η εταιρεία δε φημίζεται για τη δημοσίευση αναλυτικών μετρήσεων, επομένως αν υπάρχει κάποιος που τα έχει ακούσει θα βοηθούσε τον υποψήφιο αγοραστή. ;)
 

Tetry

New member
10 June 2009
29
Χανιά
Διάβασα όλα τα reviews για τα 99.25 και 99.26 και σε κανένα από αυτά δεν αναφέρουν με ποιον ενισχυτή τα οδηγούν (εκτός από ένα στο οποίο χρησιμοποίησαν τον sugden sf60).

Γι' αυτό το λόγο αναζητάω προτάσεις για ενισχυτικό από ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τα ηχεία και την εμπειρία να κρίνουν το αποτέλεσμα.

Υποθέτω οτι ο ολοκληρωμένος της ΧΤΖ θα δίνει ικανοποιητικό αποτέλεσμα, αλλά μήπως άλλες εναλλακτικές δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα στην κατηγορία χρημάτων?

Σαφώς χρειάζεται ακρόαση πριν την τελική απόφαση, αλλά σε πρώτη φάση νομίζω χρειάζονται υποψηφιες εναλλακτικές με δοκιμασμένα καλό αποτέλεσμα.
 

w1red

New member
25 March 2009
45
Τελικά κανείς δεν έχει ακούσει τον συνδυασμό για να γράψει εντυπώσεις; Αν για παράδειγμα το ενισχυτής "σηκώνει" και τα 99.36;
 

Tetry

New member
10 June 2009
29
Χανιά
Η αναζήτηση ενισχυτή για τα XTZ συνεχίζεται... (?)

Επαναφέρω το ζήτημα καθώς πρόσφατα διάβασα ένα συγκεντρωτικό review κάποιων ενισχυτών μεταξύ των οποίων και ο A100D3. Τα σχόλια που έλαβε ήταν πολύ θετικά και μάλιστα τον χαρακτήρισαν ως την "έκπληξη του δοκιμαστικού".

Παρ' όλα αυτά ακόμα δε φαίνεται να υπάρχει κάποιο review στο οποίο να αναφέρεται (έστω και υποκειμενική) κρίση από τη δοκιμή των ηχείων με τον αναφερθέντα ενισχυτή ή η σύγκριση του ηχητικού αποτελέσματος από διαφορετικά ενισχυτικά.

Θα καταθέσω τη δική μου εμπειρία αν και πολύ περιορισμένη με την ελπίδα να ξεκινήσει κάποια συζήτηση..

Προς το παρόν τα 99.25 τα οδηγεί ένας Technics SU-A707 κληρονομιά από τον πατέρα μου. Το αποτέλεσμα αναφορικά με τη στερεοφωνική απεικόνιση είναι ιδιαίτερα καλό στα αυτιά μου, με το μπάσο να είναι μάλλον πληθωρικό (γι' αυτό προτίμησα να κλείσω το bass reflex) και τα ψηλά να ξύνουν αρκετά δίνοντας ψεύτικο αποτέλεσμα στο highhat όπου και εντοπίζω κυρίως το πρόβλημα.

Όταν δοκίμασα τα ηχεία με το Lyric Ti24 το αποτέλεσμα στα ψηλά βελτιώθηκε αισθητά, ώστε να μην είναι τόσο ενοχλητικό.

Σαν συμπέρασμα θα λέγαμε οτι ο ήχος των 99.25 ματσάρει καλύτερα με αυτό ενός αξιοπρεπούς λαμπάτου, (όπως για παράδειγμα ο aeolos των αδερφών Τσακιρίδη?) ή μήπως οι "ιδιαιτερότητες" των ηχείων που ανέφερα παραπάνω "καλύπτονται" επαρκέστερα από τον ολοκληρωμένο της ίδιας εταιρείας;

Τα προβλήματα που αναφέρω είναι αποτέλεσμα κακής οδήγησης του ηχείου ή κάποιου εγγενούς ελαττώματος, το οποίο θα κουβαλάνε με ότι και αν οδηγηθούν;;
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
φιλε μου εαν μετα τον Technics κουμπωσεις στα ηχεια σου τον ΧΤΖ, θα δεις οτι η διαφορα ειναι χαωδης, περα απο το "ξυσιμο" στις υψηλες που εχεις εντοπισει. Θα δεις βελτιωση σε ολο το φασμα, στην αναλυση στην ταχυτητα στην ακριβεια..

Αυτο στο λεω γιατι προσωπικα ειχα την εμπειρια να δοκιμασω στο συστημα μου τον ΧΤΖ φιλου. Ο ενισχυτης που χρησιμοποιω με τα Klipsch RF-52 ειναι ο Nad C325Bee που ειναι ενας συγχρονος ενισχυτης με πολυ καλο ηχο για την κατηγορια του κ λογικα πολυ καλυτερος του Technics. Αυτο στο λεω γιατι στο δικο μου συστημα ο ΧΤΖ μπηκε και ηταν σαν καποιος να "αναψε τα φωτα" σε σχεση με τον 325. Αναλυση, χαμηλο γρανιτης, μεσαια μπροστα, υψηλες λιγο πιο μεταλλικες αλλα με πολυ καλυτερη περιγραφη. Βαθος στερεοφωνικης εικονας με αισθητη διαφορα σε σχεση με πριν. Ειδικα σε λειτουργεια σε Ταξη Α, με 2χ50W που για τα δικα μου ηχεια ειναι υπεραρκετα, το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο.
 
Last edited:

Tetry

New member
10 June 2009
29
Χανιά
Και εγώ θεωρώ αυτονόητο οτι η βελτίωση θα είναι παραπάνω από αισθητή.

Είναι επίσης σημαντικό οτι στα Klipsch, τα οποία και θεωρώ κοντινά από άποψη ήχου και ιδιοτροπιών με τα XTZ (καθαρά υποκειμενικό), η βελτίωση ήταν τέτοια που εσύ το ένιωσες σαν κάποιος να "άναψε τα φώτα", όμως...

Είχες στο παρελθόν δοκιμάσει στο σύστημά σου ένα λαμπάτο για να κάνεις μια σύγκριση με τον XTZ; Για μένα τουλάχιστον μια τέτοιου είδους σύγκριση θα ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα :confused:
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
o φιλος μου εχει τα Monitor Audio RS6, τα οποια επισης μου αρεσει οπως παιζουν με τον ΧΤΖ. Στα δικα μου εχω κουμπωσει επισης εναν λαμπατο Icon τον οποιο πουλουσε ενας αλλος φιλος, τον οποιο σκεφτομουν να παρω για μενα αν βεβαια μου αρεσε το αποτελεσμα. Το αποτελεσμα δεν μου αρεσε οσον αφορα την ακριβεια και ειδικα την ταχυτητα και τον ελεγχο των χαμηλων. Στα μεσαια και μεσουψηλα ηταν λιγο πιο γλυκοηχος απο τον 325 που εχω, αλλα γενικως οι Nad ειναι αρκετα γλυκοηχοι. Δεν ειχα τη δυνατοτητα να εχω ΧΤΖ και ICON ταυτοχρονα για να τους συγκρινω. Απλα ειμαι σιγουρος οτι θα παιρνα τον ΧΤΖ για να τον δουλευω σε ταξη Α, γιατι εχει κ τα στοιχεια του τρανζιστορ που θελω.
Καταλαβαινω τη χροια που ζητας απο τα ηχεια σου..
Αν ειναι λιγο agressive το ηχειο θες κατι ζεστο σε ενισχυτη για το ισορροπησεις. Κοιτα κ για ακροαση καποιον απο τους μεγαλους Nad, μηπως και βρεις αυτο που ψαχνεις. Νομιζω οτι καποιον ειχε στο συγκριτικο το avmentor μεταξυ Xtz κ αλλων.
 

Tetry

New member
10 June 2009
29
Χανιά
Ακριβώς αυτό είναι που ψάχνω μόνο που δε ξέρω με ποιο τρόπο θα το πάρω

και θυμάσαι πολύ σωστά. Είναι ο NAD C375BEE, αλλά σε αυτά τα χρήματα θα αλλάζαμε και κατηγορία πλεόν
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
Απάντηση: Re: XTZ 99.25 και Class A100 D3

Ακριβώς αυτό είναι που ψάχνω μόνο που δε ξέρω με ποιο τρόπο θα το πάρω

και θυμάσαι πολύ σωστά. Είναι ο NAD C375BEE, αλλά σε αυτά τα χρήματα θα αλλάζαμε και κατηγορία πλεόν

υπαρχει και ο C355BEE, και ο C372. Επισης ενας γλυκοηχος ενισχυτης που ακουσα με τα Roister 8.2 ειναι ο A-S700.
Ισως να βρεις σε υβριδικο αυτο που ζητας και υπαρχει ο 6200 της Xindak οποτε κ λογω τιμης αξιζει μια ακροαση

κοιτα εδω review του 6200 οπως εχει αναρτησει στο site o αντιπροσωπος (auditorium)

http://img11.imagehosting.gr/out.php/i1315616_6200r.jpg
 

Tetry

New member
10 June 2009
29
Χανιά
Νομίζω όμως οτι τα ATC παρουσιάζουν monitor συμπεριφορά. Αν ο XTZ οδηγεί εξαιρετικά τέτοια ηχεία είναι ικανός να κάνει το ίδιο και με τα Klipsch-like 99.25 ή θα έπρεπε κάποιος να αναζητήσει λύση σε ένα λαμπάτο για να πάρει πιο αληθοφανή υψηλές, έστω θυσιάζοντας τη σαφήνεια στις μεσαίες;

Το σχόλιο του Tyler ? Durden ήταν οτι ο ΧΤΖ στα Klipsch έδωσε πιο μεταλλικό χαρακτήρα ψηλά..!
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
Απάντηση: Re: XTZ 99.25 και Class A100 D3

Το σχόλιο του Tyler ? Durden ήταν οτι ο ΧΤΖ στα Klipsch έδωσε πιο μεταλλικό χαρακτήρα ψηλά..!

σε σχεση με τον Nad που ψηλα ειναι μουντος ναι , εδωσε λιγο πιο μεταλλικο χαρακτηρα, αλλα οχι σκληρο ουτε συρριστικο. Τα πιατινια απεκτησαν μια αληθοφανεια. Ο λαμπατος που δοκιμασα ηταν λιγο πιο αερινος αλλα ειδικα ψηλα εχανε σε αναλυση. Ο συγκεκριμμενος σου εδινε την εντυπωση οτι δεν εξεθετε στα αυτια σου τις μετριες ηχογραφησεις. Σου εδινε την εντυπωση οτι ακους τη μουσικη λιγο πιο στρογγυλεμενη.
 

Sanvean

AVClub Enthusiast
30 March 2010
971
Athens
Ο ενισχυτής είναι "απο αλλο πλανητη" για τα λεφτα που ζηταει. Πολυ καλος ηχος, πολυ καλη κατασκευη... πλήρες πακετο, με ενα εξαιρετικο onboard dac (και phono stage). Δεν ξερω τι αλλο θα μπορουσε να ζητησει κανεις σ' αυτα τα χρηματα...

Αν ολοι οι κατασκευαστες κοστολογουσαν οπως οι Σουηδοι της ΧΤΖ, τοτε το hifi θα εβγαζε αγιους...