υπαρχει οικος βελτιωσης στην ελλαδα?

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

SHERPA

Supreme Member
18 June 2006
3,450
Βέροια
Παίδες διάβασα όλα τα γραπτά αλλά θέλω να ρωτησω κάτι άσχετο:

Αν κάποιος με τρακάρει, είτε είναι κάγκουρας των 500 αλόγατων, είτε κάγκουρας των 68 αλόγατων (που παραβιάζει φανάρια, στοπ και μονόδρομους...), είτε κάγκουρας παπάκιας... είτε έχω τραυματισμό, είτε έχω μόνο υλικές ζημίες, μπορώ (επειδή γουστράρω σφόδρα... τελευταία) να του πατήσω μία μήνυση για ψυχικήν οδύνην π.χ και να του φάω κανά 20χίλιαρο, χωραφάκι ή διαμερισματάκι????
Ή ότι μπορώ τέλος πάντων... για να στρώσει επιδερμίδα???
'Εχω δηλαδή το δικάιωμα αυτό????
Παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος νομικός.
 

Kyriakos Ioannidis

New member
20 June 2006
11
αν θυμαμαι καλα και χωρις να ειμαι νομικος, η ψυχικη οδυνη οριζεται μονο για περιπτωσεις θανατου. μπορεις ομως να ζητησεις αποζημειωση για την ταλαιπωρια σου (οσα θες εσυ - αλλα δεν προκειται να παρεις απο το δικαστηριο παρα ψιχουλα)
 

Chris85

AVClub Addicted Member
26 February 2009
2,609
Για το Γκολφακι το GTI το καινουριο ποια ειναι η αποψη σας?(ειπα να μην ανοιγω thread μια που εδω ειμαστε μαζεμενοι ολοι οσοι ασχολουμαστε με γρηγορα αυτοκινητα)
 
Το έχει πάρει ένας φίλος και έχει κάποια προβλήματα με ηλεκτρικά και αισθητήρες.
Βέβαια είναι στην εγγύηση αλλά συνέχεια τρέχει για κάτι στο συνεργείο.
 

Chris85

AVClub Addicted Member
26 February 2009
2,609
Re: Απάντηση: υπαρχει οικος βελτιωσης στην ελλαδα?

Το έχει πάρει ένας φίλος και έχει κάποια προβλήματα με ηλεκτρικά και αισθητήρες.
Βέβαια είναι στην εγγύηση αλλά συνέχεια τρέχει για κάτι στο συνεργείο.

Μολις βγηκε ποτε πτολαβε να το παρει? Μαλλον για το προηγουμενο μοντελο θα προκειται. Τεσπα τι προβληματα αντιμετωπιζει? σοβαρα?
 
Ίσως τότε να μιλάω για το προηγούμενο μοντέλο, διότι το έχει 2 μήνες.
Απ´ότι μου είπε ανάβει κάποιο λαμπάκι στο καντράν του που λέει ότι πρέπει να πάει στην αντιπροσωπεία.
Και κάτι με κάποιους αισθητήρες που αλλάχτηκαν αλλά ξαναπαρουσίασε δυσλειτουργία.
 

Chris85

AVClub Addicted Member
26 February 2009
2,609
Oντως σπαστικο να αγοραζεις αμαξι και να σου βγαζει βλαβες..Μου λεγε εχτες ενας φιλος μου οτι τρακαρε μετωπικη και δεν ανοιξαν οι αεροσακοι στο 8 μηνων αμαξι του!

/offtopic closed
 

Constantinos Milonas

AVClub Addicted Member
20 August 2006
1,783
Τελικά δεν κρατήθηκα να μην γράψω. Όχι ότι το θέμα με αφορά, απλά είμαι παθών και μαθόν με τις βελτιώσεις.
4 χρονια φαγούρα με ένα Civic Type R με έκαναν να καταλάβω ότι με τίποτα δεν αξίζει να ρίχνεις λεφτά σε τρύπιο κουμπαρα.
Και να απαντήσω στο φίλο. Ναι υπάρχουν Βελτιωτικοί οίκοι στην Ελλάδα και καλοί μάλιστα. Υπάρχουν κάποιοι καλοί ανάμεσα στους τόσους δήθεν 'μαστόρους'.
Ο καθένας σε διαφορετικό τομέα (έκαστος στο είδος του ). Απλά θέλει και από εσένα πολύ ψάξιμο και όχι μονο στο τι θα βάλεις αλλα στο τι θες να κανεις και που δεν σε ικανοποιεί το αμάξι σου. Τι είναι αυτό που σε χαλάει τέλος πάντων όταν το καβαλας και τι θα ήθελες να είχε.
Όταν φτάσεις να καταλάβεις ποια είναι τα οδηγικά σου όρια και γιατί ακριβώς θες να βάλεις "χέρι" στον "Evoura" τότε προχωρα όπως εσύ νομίζεις. Αλλα πρώτα ψαχτώ όσο μπορείς και μην μπαίνεις στον κόπο επειδή ένας φίλος, κολλητός άλλαξε κάτι στο δικό του.
Να πω ότι σύμφωνο και εγώ με πολλά παιδιά που έγραψαν παραπάνω για οδική παιδεία και ασφάλεια κτλπ. Αλλα αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
 

w1red

New member
25 March 2009
45
Μπορείς να μπεις στο αντίστοιχο forum για τα Subaru ή Mitsubishi και να ρωτήσεις. Θα χαθείς πραγματικά μιας και με τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ψάχνονται πολλοί. Για να το θέσω καλύτερα, οι περισσότεροι που το κάνουν έχουν την βελτίωση στο μυαλό τους. Όσον αφορά τις "εγγυήσεις" που ζητάς δεν νομίζω να τις βρεις όπως τις φαντάζεσαι, αλλά μια σχετική εγγύηση πως θα δουλεύει η μετατροπή σου θα την πάρεις. Αν έχεις λεφτά μπορείς πάντως να δοκιμάσεις πολλά. Πριν από όλα βάλε λάστιχα και πήγαινε μια βόλτα στις Σέρρες για να δοκιμάσει μς τα χέρια σου. Προσοχή μιας και πρέπει να έχεις μια σχετική καβάτζα. Εκεί το αυτοκίνητο δοκιμάζεται, ειδικά από άπειρο οδηγό, οπότε καλό είναι να έχεις λεφτά στην άκρη. Βάλε κάποιον να σε χρονομετρά. Δες τις επιδόσεις και βελτίωσε τον εαυτό σου. Επίσης στον γυρισμό, βάλε άλλον να οδηγήσει και θα σου συνιστούσα να έχεις και το ζευγάρι από τα λάστιχα δρόμου μαζί σου. Όταν μάθεις να οδηγάς στις Σέρρες, μπορείς πάντα να αλλάξεις το αυτοκίνητο σου και να το βελτιώσεις όπως εσύ θέλεις. Τότε θα δεις και στην πράξη καλύτερα την βελτίωση. Είδα πως πολλοί σου πρότειναν και εξωτερικό, δεν έχουν άδικο. Μέχρι τότε τα ξαναλέμε. Αν θες απλά να φτιάξεις το αυτοκίνητο για να τρέχεις στους γλυμένους ελληνικούς δρόμους, πρέπει απλά να βρεις τρόπο να βάλεις τα άλογα στην άσφαλτο. Πράγμα δύσκολο αν φοράς τουρμπίνα και έχεις πάνω από 200 άλογα και 30 ροπή. Να μου πεις όλοι αυτοί που παν του σκοτωμού και τα στήνουν εδώ και εκεί, κάνουν τα εφέ τους κτλ, πως το κάνουν. Εγώ θα σου πω πως δεν το κάνουν πάντα.. όταν δεν το κάνουν αυτό, κάνουν μονόλεπτα στις ειδήσεις. Άλλος ένας καταραμένος που πήρε μαζί του παράπλευρες απώλειες. Άκουσα από τα παιδιά πως είχες πολλά ατυχήματα, ελπίζω να μην σε καταριέται ακόμη κανείς. Καλή τύχη