Υπερεκλεκτισμός για υπερευαίσθητους Νο 2

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,970
Κανείς δεν φανταζόταν ότι οι Crowded House θα μπορούσαν να προσσεγγίσουν -πόσο μάλλον να υπερκεράσουν τα υψηλά (πανύψηλα) στάνταρντς που είχαν θέσει με τα τρία προηγούμενα άλμπουμς, ιδιαίτερα με το αμέσως προηγούμενο το Woodface, όπου κατά την γνώμη μου περιέχεται και το κορυφαίο κομμάτι σκεπτόμενης ποπ των 90'ς (weather with you).

Ωστόσο, με τον δίσκο που έμελε να είναι και το κύκνειο άσμα τους (υπάρχει μπόλικη φιλολογία στο Διαδίκτυο για τον τρόπο που διαλύθηκαν) , οι τύποι πλησίασαν δυσθεώρητα ύψη και τοποθετούνται -από εμένα αλλά και από πολλούς φανς κυρίως στην Ευρώπη- στην ελίτ των ελάχιστων κορυφαίων ποπ γκρουπς του πλανήτη, χωρίς βέβαια να λείπουν και υπερβολές όσο και βλάσφημες (;) συγκρίσεις
 
Last edited:

Δημήτρης Ν.

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,209
Θεσσαλονίκη
Αυτή η υπερέκθεση στον υπερεκλεκτισμό και η υπερεμμονή στην υπερευαισθησία για δεύτερο συνεχές θρεντ , μάλλον υπερρεαλιστική απόπειρα υπέρβασης των εσκαμμένων μου μοιάζει και επιθυμία υπερθέασης υποκρύπτει. Υπερβολή ; μπορεί .:music-smiley-005: -bye-
 

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,970
Το Together Alone είναι από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις έργου, όπου η συγκίνηση, το χιούμορ, το πάθος, η απελπισία, η ερωτική διάθεση, η προσδοκία εξερεύνησης νέων δρόμων αλλά και άλλα ετερόκλητα στοιχεία, αντί να συστήσουν ένα αλαλούμ χαρμάνι, μία σαλάτα, κλπ. τελικά κατορθώνουν και συγκροτούν ένα συμπαγές όλο, αδιάρρηκτο και δεμένο έτσι ώστε και ένα λιθαράκι να απομακρύνεις, να υφίσταται ο κίνδυνος κατάρρεσης.
 

Attachments

  • ch.jpg
    ch.jpg
    26.3 KB · Views: 19

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,970
Όπως προείπα τα κομμάτια είναι από συνθετικής /στιχουργικής και ερμηνευτικής πλευράς το καλλιτεχνικό απόγειο του χαμηλότονου δημιουργού Νeil Finn.
Oι αδύναμες στιγμές ελάχιστες έως ανύπαρκτες, ενώ τραγούδια όπως το σκοτεινό Kare -Kare, το μαγευτικό Private Universe (φόρος τιμής στους μέντορες ),αλλά και το ομώνυμο όπου παντρεύεται το σύγχρονο πνεύμα των Νεοζηλανδών με τις πολυφωνίες των γηγενών κατοίκων της πατρίδας τους, δεν πρέπει να λείπουν από την συλλογή συνειδητοποιημένων μουσικόφιλων.

Οι δίσκοι των Crowded House κυκλοφορούν πλέον σε τιμές χώμα στην χώρα μας. Κάθε ένας από αυτούς είναι ένα εισιτήριο για ένα σύντομο, ονειρικό αλλά συνάμα απαραίτητο 'φευγιό' από την καθημερινότητα
 
Last edited:
17 June 2006
62,722
Χολαργός
Πολύ καλό πόπ συγκρότημα Σπύρο.Εχω αγοράσει ένα πολύ καλό best of,με 19 τραγούδια τους,και είναι διαμαντάκια.Συμφωνώ επίσης στο σχόλιό σου περί χαμηλόφωνου δημιουργού.