ZFS File System στο Leopard.

dimple

Established Member
8 October 2006
157
Πάτρα
Απ' ότι φαίνεται κάτι "μεγάλο" έρχεται στο Leopard. Και το όνομα αυτού ZFS file system δηλαδή "Zettabyte File System".

...φαίνεται ότι το νέο σύστημα αρχειοθέτησης θα περιλαμβάνεται στο Leopard

Τώρα θέλω να σχολιάσω και δεν ξέρω που να ποστάρω γιατί καλό θα ήταν να έχουμε μόνο ειδήσεις/φήμες εδώ όπως είπες.Το γράφω εδώ και το αλλάζεις μέρος αν είναι...

1. Το θέμα Μιχάλη είναι αν το ZFS της Sun θα είναι και το σύστημα αρχειοθέτησης του Leopard. Δυστηχώς δεν το βλέπω.

2. Το μεγαλύτερο θέμα είναι αν το time machine είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να μπορέσει να μεταβεί στο ZFS και να εκμεταλλευτεί έτσι στο έπακρο τα snapshots απογειώνοντας την ταχύτητα και την αξιοποίηση του δίσκου. Αυτή τη στιγμή το time machine βασίζεται στο HFS+ :frown:.

Απ'ότι φαίνεται το Leopard έχει κάποιου είδους support για flash μνήμες ως εξωτερική RAM/swap ή κάτι τέτοιο. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουρια. Το είδα σε κάποιο header file νομίζω. Θα το ξανακοιτάξω με την πρώτη ευκαιρία.
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Αγαπητέ μου φίλε dimple, αυτό δειχνει τουλάχιστον το screenshot που προέρχεται από την τελευταία build του Leopard. Δηλαδή ότι το ZFS θα συμπεριλαμβάνεται άρα θα είναι και άμεσα συνδεδεμένο με το Time machine.

Να σου πώ την αλήθεια είναι μια λογική εξήγηση και ενέργεια από πλευράς Apple, από την στιγμή που το Time Machine θα κάνει backup ολόκληρο το λειτουργικό μαζί με εφαρμογές, αρχεία κλπ. Οπότε μέσω του ZFS όλα αυτά θα γίνονται σε εκπληκτικές ταχύτητες. Πιστεύω, (προσωπική εκτίμηση) πως θα είναι ένα από τα "top secret" features που θα δούμε τον Ιανουάριο. Υπομονή, 20 μέρες έμειναν.
 

nikostheater

New member
8 January 2007
27
Και εγω πιστευω οτι το zfs θα ειναι απο τα μεγαλυτερα χαρακτηριστηκα του Leopard και το περιμενω πως και πως..