10 post new wave / noise /experimental / industrial/ alternative άλμπουμς

Δημήτρης Ν.

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,209
Θεσσαλονίκη
O θόρυβος ως κινητήρια δύναμη . Η κακοφωνία ως αισθητική πρόταση . Η ρήξη , πολιτική , κοινωνική και καλλιτεχνική ως απόλυτος στόχος . To έρεβος ως πηγή ζωής. Αυτά που ξέρουμε τα ξεχνάμε – εάν μπορούμε . Χρειάζεται καθαρό απελευθερωμένο μυαλό και μια άλλη αντίληψη - θεώρηση των πραγμάτων .Η αρχή είναι κάπου εδώ . 10 δίσκοι που ξεφεύγουν από τις κατηγοριοποιήσεις , αρνούμενοι να υποταχθούν στην λογική του "ωραίου"

Half machine lip moves – Chrome
Red Mecca – Cabaret Voltaire
For how much longer do we tolerate mass murder – The Pop Group
Generic – Flipper
Thirst – Clock DVA
More wealth than money – Normill Hawaiians
Seven Songs – 23 Skidoo
Soldier Talk – The Red Crayola
First Annual report – Throbbing Gristle
This Heat – This Heat

f43227dz5c6.jpg

f12482cdmsg.jpg

g80727d8nms.jpg

d58354m2ci1.jpg

e52830ez54x.jpg

Ντοκ :grinning-smiley-043 Δεν περίμενα ν'ανοίξεις εσύ τετοια λίστα!

Αν και δεν συμφωνώ γενικώς με τις λίστες, τις θεωρώ πολύ χρήσιμες ανα είδος σαν οδηγό προς ναυτιλομενους. Επι της παρούσης, τα δυο albums των My Bloody Valentine μαλλον ειναι εκ των ουκ ανευ για οσους θελουν ν' ακούσουν 'θόρυβο'.

Isn't anything

My-Bloody-Valentine-Isnt-Anything-300239.jpg

Loveless

MyBloodyValentineLoveless.jpg

Επίσης, το Psychocandy των Jesus and Mary Chain

Psychocandy.jpg

O θόρυβος ως κινητήρια δύναμη . Η κακοφωνία ως αισθητική πρόταση . Η ρήξη , πολιτική , κοινωνική και καλλιτεχνική ως απόλυτος στόχος . To έρεβος ως πηγή ζωής.

το πρόβλημά μου με το συγκεκριμένο ρεύμα είναι πως, σε μένα, 'δουλεύει' μόνο ζεστό: while it's still Hot.
Εχω αγαπήσει κατά καιρούς σχεδόν όλους τους δίσκους που αράδιασε ο Ντοκ. Το θέμα είναι πως για μένα έχουν ημερομηνία λήξης: ουρλιάζω για να μάθω να τραγουδώ ή κάπως έτσι - μόνο έτσι έχει νόημα κατά την άποψή μου.
Τα πρώτα Swans ενώ τα λάτρεψα μόλις είχαν πρωτοκυκλοφορήσει, δεν μπορώ να τα ακούσω πια: τα χέρια μου πάνε μόνα τους στα κατοπινά. Τότε που ξεπέρασαν την κακοφωνία και βρήκαν μιά καινούργια γλώσσα.
Το ίδιο μου συμβαίνει με πλείστους όσους άλλους: ανάμεσα σε 2ο και 3ο Velvets πρτιμώ πάντα το 3ο. Ανάμεσα σε Pere Ubu και Talking Heads, πάντα τους Heads και πάει λέγοντας.

Αυτός είναι ο λόγος που θεωρώ αξεπέραστο τον Captain Beefheart: δεν έμεινε στη Replica. Προχώρησε και έφτιαξε το Bat Chain Puller.
Οι Throbbing Gristle από την άλλη σκάλωσαν στο 20 Jazz Funk Greats. Υπέροχο. Αλλά και αδιεξοδικό.
When the music's over...τι να πείς αλήθεια μετά από 'κεί.
Εδώ σε θέλω μάστορα.

Κώστα , ενδιαφέρουσα και σε γενικές γραμμές σωστή η παρατήρηση σου . Ομως που σταματά το προσωπικό στοιχείο και που αρχίζει το αντικειμενικό ; Τι είναι αυτό που με έκανε π.χ. να πουλήσω άρον άρον το Loveless των Μy Bloody Valentine , χαρακτηρίζοντας το τέλος της πρώτης ακρόασης του δίσκου ως ανακούφιση , και να ακούω μέχρι σήμερα τους Chrome ή τους Flipper ; Γιατί προτιμώ σαφώς τους Talking Heads από τους Pere Ubu , αλλά αντέχω μόνο το Remain in Light ;

Re: Απάντηση: 10 post new wave / noise /experimental / industrial/ alternative άλμπο

Κώστα , ενδιαφέρουσα και σε γενικές γραμμές σωστή η παρατήρηση σου . Ομως που σταματά το προσωπικό στοιχείο και που αρχίζει το αντικειμενικό ;

Διάβασα αυτό που έγραφες χθες για τη μουσική των εφηβικών μας χρόνων.
Και το σκέφτηκα. Πολύ.
Εγώ, όσον αφορά τον εαυτό μου, θα το έλεγα αλλιώς: νομίζω πως, βαθειά στα κύτταρά μας, πάντα θα θυμόμαστε τους λόγους που μας έκαναν να ακούσουμε μουσική in the first place.
Και πάντα επιστρέφω.
You know, I must admit that after all is said and done, I'm still a sucker for a good tune. :rolleyes:

μετά από όλη την ενασχόλησή μου με τη μουσική όλα αυτά τα χρόνια, έχω απλά εμπλουτίσει -κατά πολύ...- τους τρόπους που αναγνωρίζω και προσλαμβάνω αυτά τα good tunes ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: 10 post new wave / noise /experimental / industrial/ alternat

Διάβασα αυτό που έγραφες χθες για τη μουσική των εφηβικών μας χρόνων.
Και το σκέφτηκα. Πολύ.
Εγώ, όσον αφορά τον εαυτό μου, θα το έλεγα αλλιώς: νομίζω πως, βαθειά στα κύτταρά μας, πάντα θα θυμόμαστε τους λόγους που μας έκαναν να ακούσουμε μουσική in the first place.Και πάντα επιστρέφω.
You know, I must admit that after all is said and done, I'm still a sucker for a good tune. :rolleyes:

Ετσι , έτσι . Yes , Genesis και Jethro Tull :flipout:

Υπάρχει δηλαδή περίπτωση παιδιά, να βάλετε σήμερα να ακούσετε yes ή genesis; Εννοώ με τρόπο άλλον απ' αυτόν του προσκυνήματος στη χαμένη (μας) νεότητα;
Μοιάζει σαν να ανασύρουμε μια φωτογραφία με φίλους από το προσωπικό μας άλμπουμ και να της αποδίδουμε αξεπέραστες καλλιτεχνικές ποιότητες.

Υπάρχει δηλαδή περίπτωση παιδιά, να βάλετε σήμερα να ακούσετε yes ή genesis; Εννοώ με τρόπο άλλον απ' αυτόν του προσκυνήματος στη χαμένη (μας) νεότητα;
Μοιάζει σαν να ανασύρουμε μια φωτογραφία με φίλους από το προσωπικό μας άλμπουμ και να της αποδίδουμε αξεπέραστες καλλιτεχνικές ποιότητες.

Με τρόπο άλλον όχι: ό τι ήταν να πάρω από αυτούς, το έχω πάρει. Long time ago.
Οταν λέω επιστρέφω, δεν εννοώ τόσο στους δίσκους αλλά στους λόγους.
Και δεν ακούω μόνο δίσκους που διαθέτουν αξεπέραστες καλλιτεχνικές ποιότητες: ακούω και τους Sparks που τους λατρεύω :a0210:

άκουσα χτες το trick of the tail που αγόρασα (ξανά) το καλοκαίρι και απλά μπιμπίκιασα...-bye-

yes (siberian khatru) άκουσα προχτές και οι τρίχες μου βγήκαν έξω από το πουκάμισο και τη μπλούζα....

Απάντηση: Re: 10 post new wave / noise /experimental / industrial/ alternative άλμπο

ουουου ... όταν θέλω να ακούσω μουσική . Καμμία σχέση με προσκύνημα στη χαμένη νιότη ( το προσκύνημα σ' αυτήν γίνεται βάζοντας Donna Summer και Chic και Trio κι αναπολείς τις "ένδοξες" ημέρες της νιότης και τις γυναίκες και τα μπαρ. )

Με τρόπο άλλον όχι: ό τι ήταν να πάρω από αυτούς, το έχω πάρει. Long time ago.
Οταν λέω επιστρέφω, δεν εννοώ τόσο στους δίσκους αλλά στους λόγους.
Και δεν ακούω μόνο δίσκους που διαθέτουν αξεπέραστες καλλιτεχνικές ποιότητες: ακούω και τους Sparks που τους λατρεύω :a0210:

ok. αυτό διευκρινίζει τα πράγματα. Η καλλιτεχνική ποιότητα μπήκε εκεί πρόχειρα (και σαν διατύπωση είναι πρόχειρη) για να ξεχωρίσει τη συναισθηματική μας εμπλοκή από μια ενδεχόμενη ιστορία της τέχνης. (με δεδομένα τα προβλήματα οριστικής και τελεσίδικης καταγραφής της.)

Re: Απάντηση: Re: 10 post new wave / noise /experimental / industrial/ alternative ά

ουουου ... όταν θέλω να ακούσω μουσική . Καμμία σχέση με προσκύνημα στη χαμένη νιότη ( το προσκύνημα σ' αυτήν γίνεται βάζοντας Donna Summer και Chic και Trio κι αναπολείς τις "ένδοξες" ημέρες της νιότης και τις γυναίκες και τα μπαρ. )

Δεν σε πιστεύω :flipout:

Δεν πιστεύω ότι μουσική με μπολντ, εννοείς αυτούς εκεί τους τύπους, των οποίων η μεγαλύτερη συνεισφορά ήταν ότι γέννησαν το πανκ.

(Μετά τις αβρότητες, περιμένω τώρα τους όλμους, τις οβίδες. :flipout:)