19 MAH - Επέτειος της γενοκτονίας των Ποντίων.

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
TU7HP.jpg

Thread: Που παει η Χωρα started by DIPIE
Thread: 19 MAH Επετειος της γενοκτονιας των Ποντιων started by DIPIE

Αν μπορουσε να αντιληφθει κανεις την τραγικη ειρωνια του ποσο συνδεδεμενα ειναι αυτα τα δυο νηματα μεταξυ τους.
To πλεον παραγωγικο νημα του φορουμ και αυτο που δυστυχως θα καταληξει στον βυθο σε λιγες μερες.

Εγω θα συγχαρω θερμα το μελος DIPIE και για τα δυο νηματα που δημιουργησε.

Τιμη και σεβασμο στην μνημη των Αδελφων μας Ποντιων.
19 ΜΑΙΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Αυτό που έχει σημασία είναι να μην καταλήγει η γενοκτονία και όλα τα πέριξ αυτής στον βυθό του μυαλού και όχι στον βυθό της πρώτης σελίδας της "Επί παντός".

Απάντηση: Re: 19 MAH - Επέτειος της γενοκτονίας των Ποντίων.

Αυτό που έχει σημασία είναι να μην καταλήγει η γενοκτονία και όλα τα πέριξ αυτής στον βυθό του μυαλού και όχι στον βυθό της πρώτης σελίδας της "Επί παντός".

Η γενοκτονία των Ποντίων από τους νεότουρκους του Κεμάλ έγινε στο όνομα της εθνικής καθαρότητας. Σήμερα κάποιοι δακρύζουν υποκριτικά πάνω από το μνήμα του ποντιακού ελληνισμού ευαγγελιζόμενοι την καθαρότητα της δικής τους φυλής ζητώντας να ξεβρωμίσει ο τόπος. Τα συμπεράσματα δικά σας..

Οι διωκτες τωνμεταναστών ρίχνουν κροκοδειλια δάκρυα για τους Πόντιους.

Επειδη ο εθνικισμος ειναι το ιδιο χυδαιος αποπου και αν προέρχεται.

Re: Απάντηση: Re: 19 MAH - Επέτειος της γενοκτονίας των Ποντίων.

Η γενοκτονία των Ποντίων από τους νεότουρκους του Κεμάλ έγινε στο όνομα της εθνικής καθαρότητας. Σήμερα κάποιοι δακρύζουν υποκριτικά πάνω από το μνήμα του ποντιακού ελληνισμού ευαγγελιζόμενοι την καθαρότητα της δικής τους φυλής ζητώντας να ξεβρωμίσει ο τόπος. Τα συμπεράσματα δικά σας..

Όντως.

Εχεις δικιο.
Γιαυτο υπογραφω, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Επειδη δεν εχω αλλο τροπο ηλεκτρονικης αμυνας στη συνεχη χολη και βρωμερη συκοφαντια προς το ατομο μου απο εσενα, που προσπαθεις συνεχως και με περισσια εμπαθεια και απιστευτη υστερια να με ταυτισεις με χρυσαυγιτες πατριδοκαπηλους και φασιστες, και επειδη δεν θα ηθελα να απαντησω στο ιδιο μηκος κυματος με το δικο σου, θα παρακαλεσω δημοσια την διευθυνση του φορουμ να επιληφθει αναλογα, εαν το κρινει σκοπιμο.

Δεν ειναι δυνατον να προσπαθω συνεχως να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας και οτι στο συγκεκριμενο νημα οτι ο σεβασμος μου προς τους Ποντιους ειναι υποκριτικος αλλα περα για περα αληθινος!! Για ονομα του Θεου επιτελους!! Ντροπη!!

Επειδη δεν εχω αλλο τροπο ηλεκτρονικης αμυνας στη συνεχη χολη και βρωμερη συκοφαντια προς το ατομο μου απο εσενα, που προσπαθεις συνεχως και με περισσια εμπαθεια και απιστευτη υστερια να με ταυτισεις με χρυσαυγιτες πατριδοκαπηλους και φασιστες, και επειδη δεν θα ηθελα να απαντησω στο ιδιο μηκος κυματος με το δικο σου, θα παρακαλεσω δημοσια την διευθυνση του φορουμ να επιληφθει αναλογα, εαν το κρινει σκοπιμο.

Δεν ειναι δυνατον να προσπαθω συνεχως να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας και οτι στο συγκεκριμενο νημα οτι ο σεβασμος μου προς τους Ποντιους ειναι υποκριτικος αλλα περα για περα αληθινος!! Για ονομα του Θεου επιτελους!! Ντροπη!!

Δεν καταλαβαίνω απο που προκύπτει αυτή σου η "κατηγορία"??? Σε έκανε quote ή αναφέρθηκε στο όνομα σου???

Αν όχι, τότε πρόκειται περι μύγας....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 19 MAH - Επέτειος της γενοκτονίας των Ποντίων.

Γραφει πουθενα το ονομα σου το post μου???Μαζεψου συκοφαντη οπως εισαι.

Last edited:
Στην προγιαγια μου που δολοφονήθηκε απο τσετες ( τους ξέρεις κυρία ρεπουση)
Όταν τα γυναικόπαιδα κατέβαιναν με τα κάρα απ τα βουνά του ΠΟΝΤΟΥ για να φύγουν Ελλάδα η Ρωσία αιώνια της η μνήμη όπως και των 353.000 Ποντίων .....
Λίγο σεβασμο σε αυτόν τον κόσμο που χάθηκε και είχε 3.000 χρονια ιστορία σε κείνον τον ΤΟΠΟ απο τους διεθνιστες τους οπαδούς της παγκοσμιοποιησης τους οπαδούς του "για όλα εμεις φταίμε " του "οι έλληνες δεν υπήρξαν θύματα ποτε ".......
και κάτι άλλο οι ντόπιοι Τούρκοι οι περισσότεροι βοήθησαν πολυ τους έλληνες γειτονες τους η σφαγή ήταν καθαρή κεμαλικό σχέδιο ενορχηστρωμένο απο τους γερμανούς φίλους του......

http://www.filonoi.gr/ti-kanoun-syrizaios-kai-pontios/
οι 353.000 χιλιάδες νεκροί δεν αποτελούν κατα τον κύριο θεοδωριδη ΤΕΚΜΗΡΙΟ γενοκτονίας αλλα ήταν θύματα του πολέμου .....κύριε θεοδωριδη η τουρκική πλευρά τις ίδιες ακριβώς δικαιολογίες λέει κρίμα που είσαι και μέλος του Π.Κ. του ΣΥΡΙΖΑ κρίμα ......ήταν λέει εθνοκάθαρση αλλα όχι γενοκτονια που θα προυποηθετε εξοντωση μέχρι ενός .....ευτυχώς δεν τους εξοντοσαν ΟΛΟΥΣ και υπάρχω εγω και σας γράφω αυτη την στιγμη .....τι διαβάζουμε και δεν τρελενομαστε ......

Last edited:
Μιας κι άνοιξα το νήμα,προσωπικά και για την μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας,θα παρακαλούσα να μην χρησιμοποιηθεί για προσωπικές,κομματικές ή άλλες αντιπαραθέσεις...

Στην επόμενη επίθεση επί προσωπικού θα πας μακρυνές διακοπές.

Δεν απευθύνθηκε σε σένα ο Σ.Σούρλας.

Το Ποντιακό δεν αφορά μόνο τους Πόντιους, αλλά όλους τους Έλληνες και τους ανθρώπους, διότι είναι ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας.

Η γενοκτονία των Ποντίων σε σχέση με τη γενοκτονία των Αρμενίων ήταν περισσότερο μελετημένη διότι δεν έπρεπε να αφήσει ίχνη που να μπορέσουν
να χρησιμοποιηθούν ως κατηγορίες εναντίον των Τούρκων εθνικιστών.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ημέρα μνήμης και πένθους..

Ελπίζω κάποια μέρα τέτοιες γενοκτονίες να αναγνωρίζονται τουλάχιστον απ' όλους και να διδάσκουν στον κόσμο την αγριότητα των πολιτικών συμφερόντων.

Ένα νήμα που διάβασα, (επιτέλους,ουφ...)σχετικό και αξίζει να διαβαστεί..http://www.avclub.gr/forum/showthre...D%CE%BF%CE%B9?highlight=%F0%EF%ED%F4%E9%F9%ED

Ο ελληνισμός του Πόντου,ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας μας,οι σφαγές,εκτοπίσεις,προσβολή αξιοπρέπειας της ανθρώπινης υπόστασης...
Μακάρι να μην ξαναζήσουμε σαν λαός,αλλά και όλη η ανθρωπότητα τέτοια βιαιότητα και εξευτελισμό...
Ας τους κρατήσουμε απλά στην μνήμη μας,και να διδαχθούμε από τα παθήματα τους...
Αιωνία τους η μνήμη...

Πέρυσι, παρακολούθησα μίαν εκδήλωση πάνω σε αυτή τη θλιβερή επέτειο σε 3 μέρη. Πρώτο μέρος. Μία εργασία που είχαν κάνει μαθητές. Ένα οπτικό ντοκουμέντο με κείμενα που διάβαζαν τα ίδια τα παιδιά. Δεύτερο μέρος ποντιακούς χορούς. Κάλεσε μάλιστα ο χοροδιδάσκαλος και από το κοινό εθελοντές να τους δείξει επί τόπου, μέσα σε ελάχιστο χρόνο. (Εγώ δεν ανέβηκα, μην νομίζετε, δεν το 'χω το σπορ). Με αυτό τον τρόπο, ελάφρυνε λίγο τη βαρύτητα του πρώτου μέρους που ήταν βέβαια συγκλονιστικό. Τρίτο μέρος Απαγγελία στα Ποντιακά, αλλά και μετάφραση μοιρολογιών και μετά από κάθε κείμενο μελοποιημένη απόδοση του ιδίου κειμένου, με ποντιακή λύρα. Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε και ακόμη με "λυγίζει" αυτό το συναίσθημα που ένιωσα και μου μετέφεραν, τόσο ο αφηγητής, όσο και ο λυράρης. :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:
Δυστυχώς, είχαν φύγει αρκετοί στο 3ο μέρος. Σύνηθες φαινόμενο. Κρίμα.....
Και άπειρα συγχαρητήρια σ' αυτούς που το είχαν οργανώσει.

Στην επόμενη επίθεση επί προσωπικού θα πας μακρυνές διακοπές.

Δεν απευθύνθηκε σε σένα ο Σ.Σούρλας.

Δεν απευθυνθηκε σε μενα, το λεει και ο ιδιος και ο Αιμιλιος. Μακαρι να εκανα λαθος. Ενταξει, το κρατω και θα το θυμαμαι.
Σημαινει επιτελους οτι οι παρομοιοι χαρακτηρισμοι του συγκεκριμενου ποστ, με τους οποιους με ειχε 'στολισει' στο παρελθον, δεν ισχυουν και δεν μου τους προσαπτει πλεον.
Αυτο μονο καλο μπορει να ειναι για ξεκαθαρες και χωρις ατυχεις χαρακτηρισμους πλεον συζητησεις στα πλαισια ενος ευπρεπους διαλογου χωρις προσβολες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 19 MAH - Επέτειος της γενοκτονίας των Ποντίων.

Δεν απευθυνθηκε σε μενα, το λεει και ο ιδιος και ο Αιμιλιος. Μακαρι να εκανα λαθος. Ενταξει, το κρατω και θα το θυμαμαι.
Σημαινει επιτελους οτι οι παρομοιοι χαρακτηρισμοι του συγκεκριμενου ποστ, με τους οποιους με ειχε 'στολισει' στο παρελθον, δεν ισχυουν και δεν μου τους προσαπτει πλεον.
Αυτο μονο καλο μπορει να ειναι για ξεκαθαρες και χωρις ατυχεις χαρακτηρισμους πλεον συζητησεις στα πλαισια ενος ευπρεπους διαλογου χωρις προσβολες.

Δεν σου επιτρέπω υποδειξεις ,ουτε τι κρατας και τι θυμασαι..Το καταλαβες???....Εφτασες να μας ρωτας αν μας αρεσει ο ''Ελληνικος η ο ''Μογγολικος'' υμνος..................