Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 20μετρο συνεχες η 2 10μετρα HDMI με repeater?
Λοιπον να σας ενημερωσω για την συνεχεια.
Αγορασα 2 10 μετρα καλωδια και μια μουφα και αρχισα να τα δοκιμαζω.
Συνδεσα το πρωτο 10 μετρο με sharpBD20 και philips 42PF9831. Συνδεση αψογη μεχρι και 1080ι. Μετα χρησιμοποιησα τη μουφα και συνδεσα και το αλλο 10μετρο σε συνολο τωρα 20 μετρα. Δεν περνουσε τιποτα το συνολο του καλωδιου ειχε προβλημα να κλειδωσει ακομα και σε 576ρ.
Τοτε σκεπτομαι και κανω το εξης .
Στη θεση της μουφας τοποθετω HDMI switch της octava. Η εκονα απανερχεται και κλειδωνει απροβληματιστα στα 576ρ αλλα με μικρα προβληματα σπασιματακια και αστρακια στα 1080ι.
Το συμπερασμα που βγαζω ειναι οτι σε μεγαλο μηκος καλωδιου το σημα υποβαθμιζεται και χρειαζεται ενισχυση.
Για τη δουλεια αυτη υπαρχουν τα λεγομενα HDMI repeaters η τιμη των οποιων διαφερει και κυμαινεται απο 30 εως περιπου 200Ε. Παραγγειλα ηδη ενα το οποιο θα τοποπθετησω σημερα και θα σας ενημερωσω.
Για να γνωριζετε το καταστημα ειναι δικτυακο θα σας δωσω πληροφοριες αλλα δυστυχως δεν κανει αλλαγες με αλλο ειδος αν κατι δεν δουλεψει στο συστημα παρα μονο την αλλαγη της συσκευης με αλλη πανομοιτυπη.
Συνεπως αν δεν σας δουλεψει κατι απλα θα το φορτωθειτε.
Αρα με το συγκεκριμενο καταστημα ξεχαστε τις δοκιμες απλα εχετε το υποψη γιατι εχει καλες τιμες σε αρκετα ηλεκτρονικα καλουδια.
Εμεις σαν καταναλωτες πρεπει να αναδυκνειουμε τα καλα ενος καταστηματος αλλα και τα κακα ενος αλλου ωστε να αποφασιζουμε απο που μας συμφερει να ψωνιζουμε.
Εχουμε και λεμε λοιπον
www.plaisio.gr Αψογοι επαγγελαμτιες ισως λιγο ακριβοι σε σχεση με δικτυακα μαγαζια (εχουν ομως πολυ προσωπικο) και εδω μπορουμε να αλλαξουμε οτι θελουμε και να δοκιμασουμε οτι θελουμε. Αν κατι δεν μας κανει το αλλαζουμε με κατι αλλο μεχρι να μας δουλεψει.
www.elektronik.gr Καλες τιμες αλλα δεν αλλαζει τιποτα. Συνεπως εκτος της περιπτωσης βλαβης σε μια συσκευη η οποια θα αλλαξει με μια αλλη που λειτουργει ξεχαστε εντελως τις δοκιμες. Αν κατι δεν σας κανει απλα το φορτωνεστε και χανετε τα λεφτα σας.
Οταν δε εστειλα mail και ρωτησα τι γινεται οταν κατι δεν δουλευει στο συστημα μας σας γνωριζω τοσο την ερωτηση μου προς το καταστημα την παιδαριωδη απαντηση του υπευθυνου του καταστηματος αλλα και την εκ νεου απαντηση μου στα επιχειρηματα του υπευθυνου ετσι για να γνωριζετε. :violent-smiley-030:
Ερωτηση μου
Θα ηθελα να σας γνωρισω οτι εχω παραγγειλει την παρακατω συσκευη
1 x ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΕΙΚΟΝΑΣ HDMI 1,3b ΜΕΧΡΙ 30 ΜΕΤΡΑ (AVREPEAT-30) 32.00
Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι τι γινεται σε περιπτωση που η συσκευη δεν λειτουργει στο συστημα μου. Γνωριζετε οτι γενικα μεγαλα μηκη καλωδιου αλλα και συσκευες οπως αυτη που παραγγειλα ειναι δυστροπες και ενω μπορουν να λειτουργουν σε καποιον την ιδια στιγμη μπορει να μην λειτουργει σε καποιον αλλλο απλα επειδη χρησιμοποιει αλλο ενισχυτη η τηλεοραση.
Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω εαν δεν λειτουργει η συσκευη εαν μπορω να την αλλαξω οχι παλι με την ιδια (αφου δεν θα λειτουργει και ο αντικαταστατης της στοι συστημα μου) αλλα με μια παρομοια πληρωνοντας την διαφορα.
Απαντηση υπευθυνου
Αγαπητέ κύριε,
Όπως καταλαβαίνετε μας είναι αδύνατον να εγγυηθούμε την σωστή λειτουργία σε κρίσιμες καταστάσεις...
Προβάλουμε τα στοιχεία που δίνει ο κάθε κατασκευαστής και εάν θεωρείτε ότι θα τοποθετήσετε την συσκευή σε κρίσιμη λειτουργία, δεν θα πρέπει να το ρισκάρετε.
Θα ήταν προτιμότερο να συμβουλευθείτε τεχνικό πριν προβείτε σε αγορά.
Αλλαγές γίνονται σε άθικτα προϊόντα με δική σας επιβάρυνση μεταφορικών εντός το πολύ 7 ημερών από την αγορά τους.
(ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΔΗΛΑΔΗ)
Απαντηση ΜΟΥ
Αγαπητε κ....
Δεν ζητησα να εγγυηθειτε την σωστη λειτουργια σε καμμια κρισιμη κατασταση.
Το μεγαλο μηκος καλωδιου δεν θεωρειται κρισιμη κατασταση. Για να λειτουργησει ωστοσο και να κλειδωσει ενα τετοιο καλωδιο χρειαζεται ενα repeater σαν αυτο που αγορασα.
Αυτη ακριβως την αναγκη εξυπηρετει και η διαθεση του προιοντος στην αγορα αλλα και αλλων πανομοιτυπων.
Απλα επειδη υπαρχουν πολλοι προβολεις πολλοι ενισχυτες και πολλες τηλεορασεις εχει αποδειχτει στην πραξη οτι καποια repeater δουλευουν με καποιες συσκευες καλα ενω με καποιες αλλες οχι.
Κανεις τεχνικος δεν ξερει ποια συσκευη εχει καλη συμβατοτητα με οποιον repeater γι αυτο και αν διαβαζετε ξενα αλλα και ελληνικα forum θα δειτε οτι αυτο που διασφαλιζει την οποια αγορα ειναι η δοκιμη.
Το θεμα ειναι πιο μαγαζι την δεχεται και πιο οχι.
Ετσι ξερουμε για παραδειγμα οτι το plaisio αλλαζει τα παντα οταν δεν δουλευουν οχι επειδη ειναι ελατωματικα αλλα επειδη δεν ταιριαζουν στο συστημα του πελατη.
Εσεις απο την απαντηση σας δεν δεχεστε να κανετε κατι αντοιστοιχο. Λετε λοιπον στον πελατη σας οτι αν δεν δουλεψει κατι απλα θα το φορτωθει.
Και ναι μεν εγω απλα χανω τα λεφτα μου και δεν κανω τη δουλεια μου ενω εσεις θα μπορουσατε να το παρετε πισω να μου δωσετε πιστωτικο να αγορασω κατι αλλο οποτε και εσεις διασφαλιζετε τα χρηματα σας αφου δεν δινετε χρηματα πισω ενω ταυτοχρονα το εξαρτημα που δεν δουλεψε σε μενα καλιστα θα δουλεψει σε καποιον αλλο οποτε και παλι ειστε κερδισμενος.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας αλλα να ξερετε οτι λογω των forum ο τροπος λειτουργιας ενος καταστηματος γινεται αμεσως γνωστος σε χρονο μηδεν σε ολο τον κοσμο των ηλεκτρονικων αγορων με αποτελεσμα ο υποψηφιος αγοραστης να επιλεγει η να μην επιλεγει ενα καταστημα για τις αγορες του με βαση την πολιτικη του καταστηματος.
Τα σχολια δικα σας

Νικος