20μετρο συνεχες η 2 10μετρα HDMI με repeater?

ilise

Supreme Member
3 August 2006
3,271
Παιδια καλησμερα κατ αρχη σε ολη την παρεα.Εχω ενα προβληματισμο τελευταια μετα απο οσα διαβασα σχετικα με τα μηκη των καλωδιων και το σωστο κλειδωμα.
Ηδη εχω στο οπλοστασιο μου ενα 5 μετρο καλωδιο HDMI το οποιο δεν κλειδωνε - εβγαζε αστρακια - αγορασμενο απο το shop21.
Φανταζομαι τωρα που θελω να καλυψω αποσταση 18+ μετρων τι θα τραβηξω.
Για να μη σας ταλαιπωρω σκεπτομαι να αγορασω τον yamaha 3900 οποιος εχει 2 εξοδους HDMI. Η μια θα οδηγει την μια τηλεοραση που βρισκεται κοντα του ενω η δευτερη εξοδος μια αλλη τηλεοραση η οποια βρισκεται 18 μετρα μακρυτερα του και εδω ερχετεα η ερωτηση μου.
Εχει χρησιμοποιησει κανεις τετοιο μηκος καλωδιου?
Τι νομιζετε οτι ειναι καλυτερο? 20μετρο καλωδιο η δυο δεκαμετρα ενωμενα με μουφα η καλυτερα με repeater?
Νικος

Παιδια καλησμερα κατ αρχη σε ολη την παρεα.Εχω ενα προβληματισμο τελευταια μετα απο οσα διαβασα σχετικα με τα μηκη των καλωδιων και το σωστο κλειδωμα.
Ηδη εχω στο οπλοστασιο μου ενα 5 μετρο καλωδιο HDMI το οποιο δεν κλειδωνε - εβγαζε αστρακια - αγορασμενο απο το shop21.
Για να μη σας ταλαιπωρω σκεπτομαι να αγορασω τον yamaha 3900 οποιος εχει 2 εξοδους HDMI. Η μια θα οδηγει την μια τηλεοραση που βρισκεται κοντα του ενω η δευτερη εξοδος μια αλλη τηλεοραση η οποια βρισκεται 18 μετρα μακρυτερα του και εδω ερχετεα η ερωτηση μου.
Τι νομιζετε οτι ειναι καλυτερο? 20μετρο καλωδιο η δυο δεκαμετρα ενωμενα με μουφα η καλυτερα με repeater?
Νικος

Για να καλύψεις μια τέτοια απόσταση θα χρειαστείς οπωσδήποτε έναν ενισχυτή σήματος.Δεν γνωρίζω αν ο Yamaha έχει αυτή τη δυνατότητα, όμως υπάρχουν φθηνά HDMI switcher που μπορούν να σου δώσουν λύση.

Πέαν αυτού υπάρχει μια πιο ακριβή λύση που είναι η χρησιμοποίηση 2 καλωδίων RJ-45 CAT 6/7 και το 'gadget' της Oehlbach Pro In HDMI Netwrok Extender όπου σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει ουσιαστικά περιορισμός απόστασης. Τουλάχιστον όσον αφορά μια κατοικία.

όμως υπάρχουν φθηνά HDMI switcher που μπορούν να σου δώσουν λύση.

Φιλε μου ευχαριστω για την απαντηση σου.
Εχω βρει repeater αλλα με μπερδεψες λιγο με την απαντηση σου. Εχω 2 switch της Octava 3 σε 1 kai 5 σε 1 αλλα αυτα ειναι απλα switch δηλαδη δεχονται απλα πηγες και βγαζουν μια εξοδο. Δεν νομιζω να εχουν ενισχυτη σηματος. Αντιθετα το repeater μπαζει ενα hdmi και βγαζει ena hdmi αλλα μεσολαβει ενισχυση σηματος. Αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι μου προτεινες τη λυση switch.
Θα με διευλολυνε αν με βοηθουσες περισσοτερο στο να καταλαβω τη σκεψη σου!
Νικος

όμως υπάρχουν φθηνά HDMI switcher που μπορούν να σου δώσουν λύση.

Φιλε μου ευχαριστω για την απαντηση σου.
Εχω βρει repeater αλλα με μπερδεψες λιγο με την απαντηση σου. Εχω 2 switch της Octava 3 σε 1 kai 5 σε 1 αλλα αυτα ειναι απλα switch δηλαδη δεχονται απλα πηγες και βγαζουν μια εξοδο. Δεν νομιζω να εχουν ενισχυτη σηματος. Αντιθετα το repeater μπαζει ενα hdmi και βγαζει ena hdmi αλλα μεσολαβει ενισχυση σηματος. Αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι μου προτεινες τη λυση switch.
Θα με διευλολυνε αν με βοηθουσες περισσοτερο στο να καταλαβω τη σκεψη σου!
Νικος

Μα απλά γιατί όπως σου είπα υπάρχουν switcher με ενισχυτή σήματος. Ίσως έτσι κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου και δώσεις καποιο από αυτά που έχεις, ώστε να μην έχεις 3 διαφορετικές συσκευές. Επίσης σε αυτή τη λύση που σου προτείνω θα μπορούσες ίσως, δεν ξέρω πόσες συσκευές χρησιμοποιείς, να χρησιμοποιήσεις ένα 4 σε 2 και να απαλλαχθείς από τα άλλα 2 switcher...

Η Real Cable είναι μια εταιρεία που διαθέτει τέτοιες μονάδες:

http://www.fullhd.gr/blog/2008/07/03/real-cable-hdmi-switchers/

Όπως θα δεις και από τις φωτογραφίες υπάρχει επιλογή για τη χρήση ή όχι της ενίσχυσης.

Νικος

προσωπικά είμαι υπέρ του ενός μονοκόματου καλωδίου. Στην περσινή Hellexpo είχαμε δει μπροστά μας να κλειδώνει με τηλεόραση Sharp hdmi 50μετρο (πενηντάμετρο) της Atlona.

Re: Απάντηση: 20μετρο συνεχες η 2 10μετρα HDMI με repeater?

προσωπικά είμαι υπέρ του ενός μονοκόματου καλωδίου. Στην περσινή Hellexpo είχαμε δει μπροστά μας να κλειδώνει με τηλεόραση Sharp hdmi 50μετρο (πενηντάμετρο) της Atlona.

Αγαπητε φιλε Τασο, τελικα το ιδιο πιστευω και γω. Ο καλος μας φιλος κ. Καστρουνης μου εξηγησε οτι ενα καλο καλωδιο ειναι προτιμοτερο απο σπαστο με repeaters ιδιαιτερα αν προκειται να ξεκινησει απο ενισχυτη av και οχι κατευθειαν απο πηγη. Το τελευταιο ειναι μεγαλυτερος μπελας γιατι και ο ιδιος ο ενισχυτης ενισχυει το σημα οποτε το καλωδιο ειναι πιθανοτερο να μη κλειδωσει.
Το καλωδιο που αναφερεις ειναι πανακριβο αλλα πολυ καλο. Αρχικα σκεπτομαι να δοκιμασω το 20μετρο απο το πλαισιο αφου τους εκανα καθαρη εξηγηση και το δεχτηκαν οι ανθρωποι οτι αν το καλωδιο δεν κλειδωσει θα το επιστρεψω και θα μου δωσουν πιστωτικο επιστροφης.
Δεν κρατιεμαι να το δοκιμασω μαλλον το απογευμα οποτε θα σας ενημερωσω.
Ο φιλος μας ο Μανωλης επισης μου ειπε οτι πολυ πιο ευκολα ενα καλωδιο κλειδωνει σε 720ρ η 1080ι και δυσκολοτερα σε 1080ρ.
Φυσικα εγω το καλωδιο αυτο θα το χρησιμοποιησω για να οδηγησει μια τηλεοραση 1080ι με υλικο παλι 1080ι οποτε θελω να πιστευω να μην υπαρξει προβλημα!:worshippy:

Απάντηση: Re: Απάντηση: 20μετρο συνεχες η 2 10μετρα HDMI με repeater?

Το καλωδιο που αναφερεις ειναι πανακριβο αλλα πολυ καλο.

Συμφωνώ αλλά όταν έχεις απαίτηση από το καλώδιο να παίζει απροβλημάτιστα στα 20 μέτρα, πρέπει να έχει κι αυτό με την σειρά του απαίτηση από την τσέπη σου.... δυστυχώς σ' αυτή την ζωή έτσι είναι αυτά τα πράγματα. -bye-
Μακάρι να κάνεις την δουλειά σου με το φθηνότερο. Ενημέρωσε μας πάντως γιατί υπάρχουν πολλοί που τους ενδιαφέρουν τα πολλά μέτρα.
Οπωσδήποτε ανέφερε μας και την πηγή και την τηλεόραση.

Εγώ πάλι θα διαφωνήσω με το μεγάλο μήκος των 20 μέτρων.

Προτιμώ σε κάθε περίπτωση να είμαι 'ελαστικός' και να έχω πέραν των '1' λύση.

Τι εννοώ? Πολύ απλά, εφόσον χρησιμοποιήσω ένα καλό switcher με ενισχυτή σήματος, θα έχω την επιλογή να χρησιμοποιήσω όποιο καλώδιο θέλω στα 10 - 15 μέτρα και αντίστοιχα στα 5 - 8 μέτρα, ενώ ταυτόχρονα θα μπορώ να συνδέσω μέχρι 4 πηγές και να τροφοδοτήσω τουλάχιστον 2 μέσα προβολής.

Στο switcher που αναφέρω πιο πάνω έχω συνδέσει επάνω του ένα DVD player και ένα HTPC 8 + 3 μέτρα και το καλώδιο που πάει προς τον προβολέα είναι 15 μέτρα. Δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.

Ούτε καν κάποιο 'κόλλημα'.

Βέβαια αυτή είναι απλά η άποψή μου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 20μετρο συνεχες η 2 10μετρα HDMI με repeater?

Συμφωνώ αλλά όταν έχεις απαίτηση από το καλώδιο να παίζει απροβλημάτιστα στα 20 μέτρα, πρέπει να έχει κι αυτό με την σειρά του απαίτηση από την τσέπη σου.... δυστυχώς σ' αυτή την ζωή έτσι είναι αυτά τα πράγματα. -bye-
Μακάρι να κάνεις την δουλειά σου με το φθηνότερο. Ενημέρωσε μας πάντως γιατί υπάρχουν πολλοί που τους ενδιαφέρουν τα πολλά μέτρα.
Οπωσδήποτε ανέφερε μας και την πηγή και την τηλεόραση.

Λοιπον τα αποτελεσματα του test απογοητευτικα. Το καλωδιο κλειδωνε μονο σε 576p και δεν περνουσε ουτε ηχο. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Σε αναλυσεις 720ρ - 1080ι εβγαζε πολυ χιονι και εχανε το σημα πρακτικα δεν περνουσε σημα.
Το δοκιμασα και απευθειας με THOMSON skyHD 1080i σε 42PF9831 και μεσω ενισχυτη yamaha 2600. Το αποτελεσμα το ιδιο. Κλειδωμα μονο σε 576p και χωρις ηχο πραγμα που μου φανηκε πολυ παραξενο.
Το καλωδιο το επεστρεψα πισω στο πλαισιο οι ανθρωποι ευγενεστατοι δεν ειπαν ουτε δευτερη κουβεντα εκοψα ενα πιστωτικο και εφυγα.
Εκανα παρεγγελια σε γειτονικο καταστημα 2 10μετρα HDMI με μουφα αλλα θα δοκιμασω στη θεση της μουφας και HDMI switch να δω αν θα περασει σημα.
Αν και αυτη η αποπειρα αποβει ματαιη θα προσανατολιστω σε ακριβοτερη-ποιοτικοτερη λυση. Το θεμα ειναι οτι δεν βρισκεις παντα επαγγελματιες να γνωριζουν τα προβληματα και να σε αφηνουν να δοκιμαζεις οποτε μπορεις να βρεθεις με αδεια τσεπη και με πολλα μετρα καλωδιο τουλαχιστο για ...απλωμα ρουχων:slapface:
Νικος

Έχουν και οι Philips ιδιοτροπίες με μεγάλα καλώδια και με λίγο πιο αδύναμα σήματα... (σου το λέω από προσωπική πείρα)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 20μετρο συνεχες η 2 10μετρα HDMI με repeater?

Λοιπον να σας ενημερωσω για την συνεχεια.
Αγορασα 2 10 μετρα καλωδια και μια μουφα και αρχισα να τα δοκιμαζω.
Συνδεσα το πρωτο 10 μετρο με sharpBD20 και philips 42PF9831. Συνδεση αψογη μεχρι και 1080ι. Μετα χρησιμοποιησα τη μουφα και συνδεσα και το αλλο 10μετρο σε συνολο τωρα 20 μετρα. Δεν περνουσε τιποτα το συνολο του καλωδιου ειχε προβλημα να κλειδωσει ακομα και σε 576ρ.
Τοτε σκεπτομαι και κανω το εξης .
Στη θεση της μουφας τοποθετω HDMI switch της octava. Η εκονα απανερχεται και κλειδωνει απροβληματιστα στα 576ρ αλλα με μικρα προβληματα σπασιματακια και αστρακια στα 1080ι.
Το συμπερασμα που βγαζω ειναι οτι σε μεγαλο μηκος καλωδιου το σημα υποβαθμιζεται και χρειαζεται ενισχυση.
Για τη δουλεια αυτη υπαρχουν τα λεγομενα HDMI repeaters η τιμη των οποιων διαφερει και κυμαινεται απο 30 εως περιπου 200Ε. Παραγγειλα ηδη ενα το οποιο θα τοποπθετησω σημερα και θα σας ενημερωσω.
Για να γνωριζετε το καταστημα ειναι δικτυακο θα σας δωσω πληροφοριες αλλα δυστυχως δεν κανει αλλαγες με αλλο ειδος αν κατι δεν δουλεψει στο συστημα παρα μονο την αλλαγη της συσκευης με αλλη πανομοιτυπη.
Συνεπως αν δεν σας δουλεψει κατι απλα θα το φορτωθειτε.
Αρα με το συγκεκριμενο καταστημα ξεχαστε τις δοκιμες απλα εχετε το υποψη γιατι εχει καλες τιμες σε αρκετα ηλεκτρονικα καλουδια.
Εμεις σαν καταναλωτες πρεπει να αναδυκνειουμε τα καλα ενος καταστηματος αλλα και τα κακα ενος αλλου ωστε να αποφασιζουμε απο που μας συμφερει να ψωνιζουμε.
Εχουμε και λεμε λοιπον
www.plaisio.gr Αψογοι επαγγελαμτιες ισως λιγο ακριβοι σε σχεση με δικτυακα μαγαζια (εχουν ομως πολυ προσωπικο) και εδω μπορουμε να αλλαξουμε οτι θελουμε και να δοκιμασουμε οτι θελουμε. Αν κατι δεν μας κανει το αλλαζουμε με κατι αλλο μεχρι να μας δουλεψει.
www.elektronik.gr Καλες τιμες αλλα δεν αλλαζει τιποτα. Συνεπως εκτος της περιπτωσης βλαβης σε μια συσκευη η οποια θα αλλαξει με μια αλλη που λειτουργει ξεχαστε εντελως τις δοκιμες. Αν κατι δεν σας κανει απλα το φορτωνεστε και χανετε τα λεφτα σας.
Οταν δε εστειλα mail και ρωτησα τι γινεται οταν κατι δεν δουλευει στο συστημα μας σας γνωριζω τοσο την ερωτηση μου προς το καταστημα την παιδαριωδη απαντηση του υπευθυνου του καταστηματος αλλα και την εκ νεου απαντηση μου στα επιχειρηματα του υπευθυνου ετσι για να γνωριζετε. :violent-smiley-030:

Ερωτηση μου
Θα ηθελα να σας γνωρισω οτι εχω παραγγειλει την παρακατω συσκευη
1 x ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΕΙΚΟΝΑΣ HDMI 1,3b ΜΕΧΡΙ 30 ΜΕΤΡΑ (AVREPEAT-30) 32.00
Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι τι γινεται σε περιπτωση που η συσκευη δεν λειτουργει στο συστημα μου. Γνωριζετε οτι γενικα μεγαλα μηκη καλωδιου αλλα και συσκευες οπως αυτη που παραγγειλα ειναι δυστροπες και ενω μπορουν να λειτουργουν σε καποιον την ιδια στιγμη μπορει να μην λειτουργει σε καποιον αλλλο απλα επειδη χρησιμοποιει αλλο ενισχυτη η τηλεοραση.
Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω εαν δεν λειτουργει η συσκευη εαν μπορω να την αλλαξω οχι παλι με την ιδια (αφου δεν θα λειτουργει και ο αντικαταστατης της στοι συστημα μου) αλλα με μια παρομοια πληρωνοντας την διαφορα.

Απαντηση υπευθυνου
Αγαπητέ κύριε,
Όπως καταλαβαίνετε μας είναι αδύνατον να εγγυηθούμε την σωστή λειτουργία σε κρίσιμες καταστάσεις...
Προβάλουμε τα στοιχεία που δίνει ο κάθε κατασκευαστής και εάν θεωρείτε ότι θα τοποθετήσετε την συσκευή σε κρίσιμη λειτουργία, δεν θα πρέπει να το ρισκάρετε.
Θα ήταν προτιμότερο να συμβουλευθείτε τεχνικό πριν προβείτε σε αγορά.
Αλλαγές γίνονται σε άθικτα προϊόντα με δική σας επιβάρυνση μεταφορικών εντός το πολύ 7 ημερών από την αγορά τους.

(ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΔΗΛΑΔΗ)

Απαντηση ΜΟΥ
Αγαπητε κ....
Δεν ζητησα να εγγυηθειτε την σωστη λειτουργια σε καμμια κρισιμη κατασταση.
Το μεγαλο μηκος καλωδιου δεν θεωρειται κρισιμη κατασταση. Για να λειτουργησει ωστοσο και να κλειδωσει ενα τετοιο καλωδιο χρειαζεται ενα repeater σαν αυτο που αγορασα.
Αυτη ακριβως την αναγκη εξυπηρετει και η διαθεση του προιοντος στην αγορα αλλα και αλλων πανομοιτυπων.
Απλα επειδη υπαρχουν πολλοι προβολεις πολλοι ενισχυτες και πολλες τηλεορασεις εχει αποδειχτει στην πραξη οτι καποια repeater δουλευουν με καποιες συσκευες καλα ενω με καποιες αλλες οχι.
Κανεις τεχνικος δεν ξερει ποια συσκευη εχει καλη συμβατοτητα με οποιον repeater γι αυτο και αν διαβαζετε ξενα αλλα και ελληνικα forum θα δειτε οτι αυτο που διασφαλιζει την οποια αγορα ειναι η δοκιμη.
Το θεμα ειναι πιο μαγαζι την δεχεται και πιο οχι.
Ετσι ξερουμε για παραδειγμα οτι το plaisio αλλαζει τα παντα οταν δεν δουλευουν οχι επειδη ειναι ελατωματικα αλλα επειδη δεν ταιριαζουν στο συστημα του πελατη.
Εσεις απο την απαντηση σας δεν δεχεστε να κανετε κατι αντοιστοιχο. Λετε λοιπον στον πελατη σας οτι αν δεν δουλεψει κατι απλα θα το φορτωθει.
Και ναι μεν εγω απλα χανω τα λεφτα μου και δεν κανω τη δουλεια μου ενω εσεις θα μπορουσατε να το παρετε πισω να μου δωσετε πιστωτικο να αγορασω κατι αλλο οποτε και εσεις διασφαλιζετε τα χρηματα σας αφου δεν δινετε χρηματα πισω ενω ταυτοχρονα το εξαρτημα που δεν δουλεψε σε μενα καλιστα θα δουλεψει σε καποιον αλλο οποτε και παλι ειστε κερδισμενος.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας αλλα να ξερετε οτι λογω των forum ο τροπος λειτουργιας ενος καταστηματος γινεται αμεσως γνωστος σε χρονο μηδεν σε ολο τον κοσμο των ηλεκτρονικων αγορων με αποτελεσμα ο υποψηφιος αγοραστης να επιλεγει η να μην επιλεγει ενα καταστημα για τις αγορες του με βαση την πολιτικη του καταστηματος.

Τα σχολια δικα σας:grinning-smiley-043
Νικος

Παρόμοια εμπειρία με καλώδιο hdmi-dvi 15μετρο είχα και εγώ , όταν συνέδεσα τον denon avp-a1hd με τον benq-w5000 , παλιό oehlbach 3ετίας δεν κλείδωνε με τίποτα σε 1080p με πολύ χιόνι και απώλεια σήματος εικόνας και καθόλου ηχο. Παρουσία καστρουνή αυτό που είχε έρθει να ρυθμίσει τον w5000.Μου μίλησε για το atlona πάλι σε 15μ το πήρα το έβαλα , κλειδώνει άψογα σε 1080p,i και κανένα πρόβλημα. Μόνο ίσως μελανό σημείο η τιμή του 210e αν θυμάμαι καλά , αλλά και το oehlbach που ακόμη είναι περασμένο στο κανάλι (δεν το ξήλωσα, το κανάλι ούτε το καλώδιο, απλά κόλησα επάνω του δεύτερο κανάλι) τότε που το είχα πάρει απο laserland πρέπει να είχε 280-300e αρα τι να λέμε τώρα.Πάντως το atlona το λευκό πλακέ είναι άψογο.
Ελπίζω να βοήθησα.

Παρόμοια εμπειρία με καλώδιο hdmi-dvi 15μετρο είχα και εγώ , όταν συνέδεσα τον denon avp-a1hd με τον benq-w5000 , παλιό oehlbach 3ετίας δεν κλείδωνε με τίποτα σε 1080p με πολύ χιόνι και απώλεια σήματος εικόνας και καθόλου ηχο. Παρουσία καστρουνή αυτό που είχε έρθει να ρυθμίσει τον w5000.Μου μίλησε για το atlona πάλι σε 15μ το πήρα το έβαλα , κλειδώνει άψογα σε 1080p,i και κανένα πρόβλημα. Μόνο ίσως μελανό σημείο η τιμή του 210e αν θυμάμαι καλά , αλλά και το oehlbach που ακόμη είναι περασμένο στο κανάλι (δεν το ξήλωσα, το κανάλι ούτε το καλώδιο, απλά κόλησα επάνω του δεύτερο κανάλι) τότε που το είχα πάρει απο laserland πρέπει να είχε 280-300e αρα τι να λέμε τώρα.Πάντως το atlona το λευκό πλακέ είναι άψογο.
Ελπίζω να βοήθησα.

Αγαπητε φιλε εκανα και γω τη δουλεια μου μια χαρα.
Χρησιμοποιησα 2 10μετρα καλωδια τα οποια συνεδεσα με hdmi repeater και το συστημα δουλεψε μια χαρα. Κλειδωσε αμεσως στα 1080ι (δεν μπορω να το δοκιμασω σε 1080p γιατι η τηλεοραση ειναι HD ready) και τη δουλεια μου την εκανα με τα καλωδια που μου κοστισαν 50 ευρα + 30 ευρα το hdmi repeater
-bye-
Nikos

Κι εγώ συμφωνώ με την άποψη του ενός καλωδίου κι όχι των 2. Εχω 20μετρο και δουλεύει απροβλημάτιστα στα 1080p.

Καλά κάτσε να στείλεις 1080p σήμα και τότε θα δείς οτι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα , εκτός και δεν σε ενδιαφέρει το 1080p. Το 1080i περνάει πολύ πιο εύκολα απο το 1080p. Αλλά πέρα απο αυτό το σωστό είναι να μην παρεμβάλονται ούτε repeaters ουτε τίποτα στην πορεία του hd σήματος.
Τώρα όσον αφορά στην ποιότητα των καλωδίων και στις τιμές τους πιστέυω , οτι πληρώνεις παίρνεις.

Καλά κάτσε να στείλεις 1080p σήμα και τότε θα δείς οτι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα , εκτός και δεν σε ενδιαφέρει το 1080p. Το 1080i περνάει πολύ πιο εύκολα απο το 1080p. Αλλά πέρα απο αυτό το σωστό είναι να μην παρεμβάλονται ούτε repeaters ουτε τίποτα στην πορεία του hd σήματος.
Τώρα όσον αφορά στην ποιότητα των καλωδίων και στις τιμές τους πιστέυω , οτι πληρώνεις παίρνεις.

Δεν διαφωνω καθολου με το συλλογισμο σου.
Ομως εχω βαρεθει να πληρωνω και τελικα να μη κανω τη δουλεια μου
Γι αυτο προσπαθησα να ξεκινησω απο χαμηλα σε τιμη και τελικα εκανα τη δουλεια μου.
Στη συγκεκριμενη φαση ο repeater λειτουργει θαυμασια και τον συνιστω ανεπιφυλακτα σε οσους εχουν να συνδεσουν μεγαλα μηκη καλωδιου.
Και οχι στη συγκεκριμνενη τηλεοραση δεν χρειαζομαι 1080ρ. 1080ι ειναι το μεγιστο που χρειαζομαι.-bye-

Δεν είναι ανάγκη να δώσεις πολλά λεφτά, ακόμα κι αν το μήκος του καλωδίου είναι μεγάλο. Προσωπικά έχω αγοράσει το 20μετρο Clicktronic από το Πλαίσιο, που είναι φθηνό και ποτέ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.