42PX7E και S-Video

Downhill

New member
16 October 2007
96
Αφού ολοκληρώθηκε το σπίτι έφτασα και στην πολυαναμενομενη στιγμη της εγκατάστασης της TV.

το τωρινό (προσωρινό χεχε) PC μου βγάζει έξοδο για εικονα σε S-Video και έτσι έχω κάνει την σύνδεση S-video σε Scart στην TV.

η κάρτα γραφικών είναι η EAX300SE της ASUS.

επιλέγω λοιπόν την TV σαν κύριο μόνιτορ, την ανάλυση σε 1024χ768 στα 60Hz όμως τα γράμματα φαινονται "σπασμένα" και η ποιοτητα της εικόνας είναι αρκετά κακή...

μπορείτε όσοι έχετε την συγκεκριμένη tv να με καθοδηγήσετε στο τί πρέπει να κάνω ή έστω να μου υποδείξετε κάποια λίνκ να διαβάσω?

Η ποιότητα εικόνας που περιγράφεις χαρακτηρίζει την σύνδεση S-Video. Κυμαίνεται λίγο από κάρτα σε κάρτα, αλλά δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα για να την βελτιώσεις.

Αρκεί να σκεφτείς ότι η ανάλυση που στέλνεις στην TV σου είναι ουσιαστικά 720 x 576 και μάλιστα interlaced.

Θα πάρεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα αν συνδέσεις την τηλεόραση με σήμα component (αν βγάζει η κάρτα σου και δέχεται η TV σου), και ιδανικά αποτελέσματα με VGA ή HDMI.

Όπως τα λέει ο Δημήτρης συν το γεγονός πως η PX7 έχει μέτριο scaling και deinterlacing, μακρόστενα pixel και δεν έχει vga.

Μόνο αν έχει DVI η κάρτα σου θα δεις βελτίωση.

720x576 ε??

έτσι εξηγείται γιατί στην ανάλυση 800χ600 βελτιωνεται η εικόνα... :(

ευχαριστώ παιδια ... μάλλον θα περιμένω το νέο pc για να την ευχαριστηθώ...

το burn in όμως ακόμα και έτσι μπορώ να το κανω κανονικά με το δισκάκι του site? Ή υπάρχει πρόβλημα?