5.1 απο Laptop μεσω samsung HT-XA100 home cinema

alge21

New member
28 August 2009
35
Καλησπερα.Εχω laptop και τοσο καιρο χρησιμοποιουσα μια εξωτερικη καρτα ηχου creative soundblaster live 24 bit σε συνδυασμο με καποια ηχεια ozaki 5.1 τιποτα το αξιολογο.Αγορασα προσφατα το παραπανω home cinema και θελω να το αξιοποιησω ομως δεν μπορω!H καρτα εχει optical out και το home cinema εχει digital in.Δεν ακουγεται τιποτα ομως οταν συνδεσω το καλωδιο(optical).Ισως να φταει και η καρτα επειδη ειναι κ λιγο παλια..Κατεβασα ολους τους τελευταιους drivers αλλα τιποτα.Τι μου προτεινετε να κανω?Αγορα αλλης καρτας?Αν ναι ποια?Κατι αλλο..Η λυση ενος ενισχυτη ειναι εφικτη?Αμεσα εννοω απο το λαπτοπ και μετα να δεινει στο home cinema.Θελω την βοηθεια σας γιατι δεν το κατεχω κ πολυ το αθλημα..Α,για το home cinema τι γνωμη εχετε?

Καλησπερα.Εχω laptop και τοσο καιρο χρησιμοποιουσα μια εξωτερικη καρτα ηχου creative soundblaster live 24 bit σε συνδυασμο με καποια ηχεια ozaki 5.1 τιποτα το αξιολογο.Αγορασα προσφατα το παραπανω home cinema και θελω να το αξιοποιησω ομως δεν μπορω!H καρτα εχει optical out και το home cinema εχει digital in.Δεν ακουγεται τιποτα ομως οταν συνδεσω το καλωδιο(optical).Ισως να φταει και η καρτα επειδη ειναι κ λιγο παλια..Κατεβασα ολους τους τελευταιους drivers αλλα τιποτα.Τι μου προτεινετε να κανω?Αγορα αλλης καρτας?Αν ναι ποια?Κατι αλλο..Η λυση ενος ενισχυτη ειναι εφικτη?Αμεσα εννοω απο το λαπτοπ και μετα να δεινει στο home cinema.Θελω την βοηθεια σας γιατι δεν το κατεχω κ πολυ το αθλημα..Α,για το home cinema τι γνωμη εχετε?
Αν βαλω καλωδιο mini jack/optical απο το λαπτοπ για την οπτικη του home cinema τι θα εχω?απλο στερεοφωνικο η 5.1?

Απάντηση: Re: 5.1 απο Laptop μεσω samsung HT-XA100 home cinema

Αν βαλω καλωδιο mini jack/optical απο το λαπτοπ για την οπτικη του home cinema τι θα εχω?απλο στερεοφωνικο η 5.1?

Υποθέτω (και ρωτάω κι εγώ) πως όταν έχεις ψηφιακό σήμα, περνάνε όσα κανάλια παίζεις εκείνη τη στιγμή και αναλόγως τα ακούς στον ενισχυτή σου... ?

Με προλοτζικ δεν θα επρεπε ομως να βγαζει εστω ενα ειδος πεντακαναλου?

Αν παρω μια καινουργια καρτα ηχου και συγκεκριμενα αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540198 θα λυσω το προβλημα μου?Δηλαδη μεσω του optical θα ακουω με ποιοτητα 5.!?

Φίλε ποιο λάπτοπ χρησιμοποιείς και γιατί έχεις την εξωτερική κάρτα εξ'αρχής; Το λάπτοπ τί εξόδους ήχου-εικόνας έχει; HDMI μήπως ή όχι, πόσο παλιό είναι;

Το λαπτοπ μου ειναι ενα SONY VAIO VGN-FZ21M και ειναι περιπου 2 χρονων μοντελο.Εχει hdmi αλλα απο εξοσουσ ηχου δεν εχει παρα μονο ακουστικων και μικροφωνου...Για αυτο χρειαζομαι την καρτα ηχου..

Θεωρώ δεδομένο ότι η έξοδος ακουστικών του Laptop σου είναι ταυτόχρονα και optical out σε minijack όπως συμβαίνει στα περισσότερα laptop. Οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις έιναι να συνδέσεις το ηχοσύστημα με οπτικό καλώδιο και να παίξεις με τις ρυθμίσεις του ήχου σου μέχρι να πετύχεις να παίξεις 5.1...

Ελπιζω τοτε πως με ενα απλο καλωδιο θα λυσω το προβλημα μου.Ομως στις ρυθμισεις που αναφερεσαι MAESTRO δεν βρηκα κατι που να αφορα 5.1 κτλπ..Μονο καποιες πολυ απλες ρυθμισεις για τα ηχεια του λαπτοπ.Πινακας ελενχου-ηχοι.Εκει πηγα.

δεν γίνεται μέσω HDMI ?

Το λαπτοπ μου ειναι ενα SONY VAIO VGN-FZ21M και ειναι περιπου 2 χρονων μοντελο.Εχει hdmi αλλα απο εξοσουσ ηχου δεν εχει παρα μονο ακουστικων και μικροφωνου...Για αυτο χρειαζομαι την καρτα ηχου..

Δεν είχα το χρόνο να ψάξω αναλυτικά το λάπτοπ σου, πρέπει να ισχύει ό,τι γράφουν και άλλοι, δηλαδή μία από τις εξόδους των ακουστικών να δίνει digital ήχο σε mini-jack, αν και στα λίγα που γράφει στη SONY δεν το διευκρινίζει.
Εφ'όσον όμως το λάπτοπ έχει HDMI, γιατί δεν το χρησιμοποιείς; Το δοκίμασες και δεν λειτουργεί; Νομίζω ότι έχει είσοδο-έξοδο το Samsung που αγόρασες, σωστά; Μέσω HDMI θα περάσει ο ψηφιακός ήχος για να παίξει 5.1 το Samsung, ίσως χρειαστεί να ψάξεις τις ρυθμίσεις. Εικόνα βλέπεις στην οθόνη του λάπτοπ ή σε εξωτερικό μέσο ?

Το hdmi φιλε μου το χρησιμοποιω ωστε να βλεπω εικονα στην LG SCARLΕΤ που εχω.Ασε που στο samsung ΔΕΝ εχει hdmi in..Μονο ενα out...Το εβαλα απο περιεργεια μηπως και το αναγνωρισει αλλα τιποτα..

Ξεχασα να σας πω πως εχει δυο AUX IN το SAMSUNG.Το ενα εχει υποδοχη για mini jack και το αλλο για 2 rca αν τα λεω σωστα που ομως μικροφωνιζει αν το βαλω εκει(ακουγεται σαν σφυριγμα) και ουτως η αλλως ειναι stereo και οχι 5.1

Το hdmi φιλε μου το χρησιμοποιω ωστε να βλεπω εικονα στην LG SCARLΕΤ που εχω.Ασε που στο samsung ΔΕΝ εχει hdmi in..Μονο ενα out...Το εβαλα απο περιεργεια μηπως και το αναγνωρισει αλλα τιποτα..

Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά ξέρω πως όλες οι καινούριες TV έχουν optical έξοδο ήχου και με αυτό τον τρόπο κάνουν by-pass το σήμα του ήχου προς τον ενισχυτή... νομίζω ότι με ένα καλώδιο S/PDIF optical από την LG προς το Samsung μάλλον θα λύσεις το πρόβλημά σου. Το Samsung έχει optical είσοδο από ότι είδα, σωστά;

το ac3filter, ενα mini-jack σε optical και εισαι οκ,ακομα και χωρις εξωτερικη καρτα.
με την εξωτερικη που εχεις χρησιμοποιησε κανονικο optical
και στις 2 περιπτωσεις εχεις το ac3filter εγκατεστημενο,με ενεργοποιημενη την επιλογη enable spdif
και στις συσκευες εξοδου ηχου απο windows να εχεις επιλεξει το spdif..

ac3filter download

Last edited:
Andre με αυτο τον τροπο ακουω προσωρινα μουσικη.Απο λαπτοπ με hdmi στην TV και απο εκει OPTICAL στο Samsung.Το προβλημα ειναι πως πρεπει να εχω ανοιχτη την TV γιατι ακουγεται μονο οτι δειχνει και στην προκειμενη οτι εχω στο λαπτοπ.Εκι ευχαριστω φιλε μου.Θα παρω ενα καλωδιο να δοκιμασω.

Andre με αυτο τον τροπο ακουω προσωρινα μουσικη.Απο λαπτοπ με hdmi στην TV και απο εκει OPTICAL στο Samsung.Το προβλημα ειναι πως πρεπει να εχω ανοιχτη την TV γιατι ακουγεται μονο οτι δειχνει και στην προκειμενη οτι εχω στο λαπτοπ.Εκι ευχαριστω φιλε μου.Θα παρω ενα καλωδιο να δοκιμασω.

Χαίρομαι αν σε βοηθήσαμε. Πάντως έτσι κι αλλιώς η μουσική είναι stereo, δηλαδή 2 κανάλια, και θα μπορούσες να έχεις ένα mini-jack συνδεδεμένο από την έξοδο των ακουστικών μόνο για μουσική, ενώ να ανάβεις την TV όταν βλέπεις ταινίες και θα έχεις 5.1 με τον παραπάνω τρόπο, μέσω HDMI και optical. Ούτε σε εμένα αρέσουν τα πολλά καλώδια, αλλά έτσι κι αλλιώς ο υπολογιστής είναι φορητός. Επίσης πιθανόν κάποιο docking station να σου παρείχε μόνιμα τις συνδέσεις αυτών των καλωδίων, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζουν τα λεφτά τους στις τιμές που τα πουλάνε, αν το βρεις.