Αδιαφορώντας γενικώς...

Status
Not open for further replies.

Guest

Established Member
18 June 2006
276
Υποχρεωτικά, θα συνεχίσω την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στα της ακουστικής χώρων.

Μία φωτογραφία = χίλιες λέξεις. :prof:
Γιαααα δώσε!

system_pyrgab.jpg

Το παραπάνω σύστημα (γνωστού μέλους όλων των ελληνικών φόρουμ αλλά και του ACA) αποτελείται από:

Mark Levinson 390
Lamm LL2
Lamm ML1 Push Pull 90wpc mono-blocks
Zignali HM115
ICs Acrolink 7N-D-5000
Speaker Cables Nirvana SX
Φυσικά διαθέτει ξεχωριστή γραμμή ρεύματος από τον πίνακα.

Δεν μπορώ να υπολογίσω το ακριβές τίμημα για την αγορά ενός τέτοιου συστήματος. Στο περίπου πρέπει να μιλάμε για ένα... διαμέρισμα. Δεν θα σταθώ στις από εδώ κι εκεί κριτικές όσων άκουσαν αυτό το σύστημα.

Παρατηρώ τα εξής:
- Από την δεξιά μεριά του χώρου ακρόασης δεν έχουμε τοίχο.
- Το αριστερό ηχείο είναι κολλημένο στην γωνία και έχει μπροστά του έναν καναπέ.
- Ανάμεσα στα ηχεία έχουμε κάτι απλό. Μια τηλεόραση γύρω στις 50 ίντσες. :happy_9:
- Κάποτε στην θέση των zignali είχε... πάνελ.:shock:

Δυστυχώς, θα ήμουν ψεύτης αν δεν έλεγα ότι αυτό που βλέπω οφείλει να ΜΗΝ παίζει. Αν αρκεστώ στις κολακείες πχ για τα lamm, θα κοροϊδέψω τον κάτοχό του. Εδώ μιλάμε για μια περίπτωση από όπου λείπει το βασικότερο συστατικό ενός καλού συστήματος, η συμμετρία και κατ' επέκτασην η στερεοφωνία.

Το παραπάνω μπορώ να πω ότι αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα προς αποφυγή, εννοώντας ότι αν ο χώρος σας είναι έτσι, είναι έγκλημα η επένδυση σε τέτοιες μηχανές κι ας λέτε ότι είναι... hi end.

Επειδή ακούστηκε ότι τα ισοπεδώνουμε όλα, ιδού ο λόγος.
Να βράσω λοιπόν το hi end το οποίο το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να υπερασπίζεται τα καλώδια, όταν δεν λέει τίποτα γι αυτό το πράγμα.

Τα σχόλια δικά σας.

p.s. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων τονίζω ότι η κριτική μου είναι απολύτως καλοπροαίρετη και δεν αποτελεί παρά την ταπεινή προσωπική μου άποψη...

Δεν θα πρέπει να υπερεκτιμήσουμε την συμμετοχή του χώρου στα ηχητικά. Αν μας διαβάζει κανένας φυσιολογικός άνθρωπος θα του στρίψει...

Όμως, σε αυτό που λέμε hi end, υποτίθεται ότι ψάχνουμε το τέλειο. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να μιλάμε για θέματα όπως η συμπεριφορά των καλωδίων ρεύματος ή των βάσεων στήριξης σε ένα rack και να αδιαφορούμε για τα "βασικά". Αυτό για το οποίο εδώ και καιρό φωνάζω είναι ότι κάποιοι προσπαθώντας να αγγίξουν την τελειότητα, χάνουν τον μπούσουλα και πέφτουν σε υπερβολές, νομίζοντας ότι οι λεπτομέρειες είναι ουσία και η ουσία... λεπτομέρειες.

Όλα δεκτά, ίσως όμως κάποτε θα πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες.

Μακάρι να έχει ο κόσμος χρήματα να αγοράζει ακριβά συστήματα. Όπως φαίνεται όμως, παρά την επιμονή κάποιων, αυτό, (δηλαδή το χρήμα), δεν φτάνει για να φέρει το αποτέλεσμα, διότι πολύ απλά αυτό το χόμπι δεν αφορά στην κάλυψη των καταναλωτικών μας αναγκών...

Επειδή κάτι πήρε το αυτί μου (το δεξί το καλό ), ότι ο κάτοχος του συστήματος της φωτογραφίας ενοχλήθηκε, τον παρακαλώ πάρα πολύ αν θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου με pm ή με email ([email protected]) για να συζητήσουμε τα δέοντα...

Ευχαριστώ...

Επειδή με πόνεσε η πλάτη από τις βουρδουλιές, επειδή κάποιοι διαβάζοντας τις περιγραφές νόμισαν ότι πραγματικά έβρισα και ειρωνεύτηκα και τέλος επειδή δεν θέλω να δώσω σε κανέναν το δικαίωμα να χ@ζει εκεί που γράφω, απαντώ εδώ. Ήδη έβαλα αυτούσια τα 3 post μου στο θέμα της… ντροπής για το οποίο κατηγορήθηκα ως υβριστής και ανάγωγος.

Όποιος θέλει πλέον τα κρίνει επί τόπου.

Last edited:
1. Η φωτογραφία που έβαλα είναι δημοσιευμένη σε 15 μέρη στο internet. Η ακριβής τοποθεσία της συγκεκριμένης είναι σε ιντερνετικό φωτοκουβά τρίτου που την χρησιμοποιεί για άλλους λόγους (γράφει τι ωραίο που είναι το σύστημα), οπότε ο κάτοχος δεν ενοχλείται. Ο καθένας ότι θέλει. Επέλεξα να αναδημοσιεύσω την φωτογραφία ως συνέχεια μιας γενικότερης συζήτησης για το hi end, για να θίξω ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα. Αν θελήσει ο κάτοχος την κατεβάζω (δεν το έχει ζητήσει μέχρι στιγμής), αλλά θα είναι σαν να αφήνει ένα περίπτερο χωρίς εφημερίδες και την υπόλοιπη Ελλάδα τίγκα.

2. Δεν περίμενα να ενοχληθεί, από όσο φυσικά γνωρίζω από περιγραφές το εν λόγω άτομο κυρίως από κάποιον που τον αγαπούσε πάρα πολύ... Το ότι ενοχλήθηκε βέβαια δείχνει απερισκεψία. Αν ένας άνθρωπος είναι αρκετά ματαιόδοξος ώστε να δέχεται μόνον τα χτυπήματα στην πλάτη και να μην δέχεται την κριτική, το πρόβλημα είναι δικό του. Επίσης αν νομίζει ότι αυτά που έγραψα (και πολύ χειρότερα) δεν τα λένε πίσω από την πλάτη του άλλοι 100 (ναι για τους κολλητούς του λέω), τότε πλανάται πλάνην οικτράν (ξεκαθαρίζω ότι αναφέρομαι στο χόμπυ και όχι στον άνθρωπο). Και καλά κάνουν που δεν του τα λένε διότι δεν θέλουν να τον στεναχωρούν, ούτε κι εγώ το θέλω. Παρόλα αυτά, καθώς ο χώρος του είναι πρώτης τάξεως παράδειγμα προς αποφυγή, με βοήθησε ιδιαίτερα.

3. Είναι ευρέως γνωστό ότι το συγκεκριμένο άτομο δυστυχώς ή ευτυχώς είναι λίγο οξύθυμος και συνεπώς θα προτιμούσα να μην γράψει ποτέ στο AVSite (user name έχει φυσικά). Το λέω ανοιχτά για να μην νομίζει ότι είναι έμμεση πρόσκληση. Τελικά όμως προσωπικά δεν έχω τίποτε με τον άνθρωπο, το ξεκαθάρισα 10 φορές στα μηνύματά μου ότι ενεργώ απολύτως καλοπροαίρετα. Αν τα «φιλαράκια» του φρόντισαν «καλοπροαίρετα» επίσης, να τον κάνουν φυτίλι και να γράψει έτσι αυτά που έγραψε, ας πρόσεχε.

4. Επί της ουσίας, ακόμη κι αν με το αρχικό μου μήνυμα υπερβάλω, κανείς δεν μου είπε, μ@λ@κα τι π@π@ριές γράφεις, δεν έχεις δίκιο, δεν υπάρχει πρόβλημα με τον τοίχο, ας πούμε. ΚΑΝΕΙΣ. Άρα τουλάχιστον δεν λέω χοντρές μπαρούφες. Μήπως αν το πει κάποιος τώρα θα θιχτώ? Ξεκαθάρισα ότι αναφέρομαι στην προσωπική μου άποψη και ευχαρίστως θα δεχτώ οποιαδήποτε διαφορετική.

5. Δεν ειρωνεύτηκα κανέναν παρά το hi end το ίδιο, ας μου καταδειχτεί κάτι στα γραπτά μου και θα απολογηθώ άμεσα. Αντιθέτως ο ίδιος με ειρωνεύεται. Πρέπει να γνωρίζετε ότι πλέον και ο ίδιος έχει βάλει κάπου αλλού (στο ACA) μια φωτογραφία από το δικό μου σπίτι, από μια μάζωξη όπου για να τα συγκρίνουμε ακούγαμε το ένα μηχάνημα επάνω στο άλλο, προφανώς νομίζοντας ότι αυτό είναι χειρότερο από το να μην έχεις τοίχο δεξιά και να έχεις αριστερά. Σε κάθε περίπτωση γέλασα πάρα πολύ, καλά έκανε και κριτικάρει, εγώ δεν θα του κάνω μήνυση. Το γέλιο είναι ότι χρησιμοποιεί τον ιντερνετικό φωτοκουβά του ίδιου τρίτου προσώπου (του γνωστού προέδρου των φόρουμς), από όπου πήρα και την δική του φωτογραφία.

6. Η ελευθερία λόγου για την οποία κατηγορείς όλον τον κόσμο από την στιγμή που σου σβήσανε τα υβριστικά σου μηνύματα, δεν αφορά μόνον στα μπινελίκια αγαπητέ, αφορά και σε θέματα που ενδεχομένως να πλήξουν λιγάκι τον εγωισμό μας.

Τελικά ΟΛΟ αυτό το πανηγύρι όπως λες που έγινε, το έκανες γιατί σου έθιξα το σύστημα?

Και αν τέλος πάντων πρόκειται γι αυτό, γιατί έχεις μπλέξει sites, forums, φίλους και εχθρούς, ζώντες και νεκρούς? Πρέπει να παραδεχτείς ότι φέρθηκες τουλάχιστον επιπόλαια.

Last edited:
- Αν είναι χοντράδα το παραπάνω?
- Ναι μπορεί, αλλά είμαι απολύτως σύμφωνος με αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν θα το κάνουμε και κατηχητικό…

Και με το τελευταίο, ας πάμε στον κύριο (ξέρει αυτός ποιος είναι), τον αυτόκλητο υποστηρικτή δεν κατάλαβα ποιού…

Το ότι έχεις επιλέξει στρατόπεδο και ότι διαχωρίζεις με βάση αυτό τους ανθρώπους είναι δικό σου πρόβλημα. ΔΙΚΟ ΣΟΥ. Εκφράζει την δική σου προσωπικότητα και τον τρόπο που σκέφτεσαι και δρας, ήτοι με γνώμονα τις οπαδικές σου συνήθειες ίσως γιατί ανάμεσα στους πολλούς μπορείς να κρυφτείς καλύτερα. Είναι ανικανότητα εγκεφαλική, να μην μπορεί κάποιος να διαχωρίσει τα forum από τους ανθρώπους που τα αποτελούν και να δεχτεί ότι κάποιος που γράφει περισσότερο αλλού, μπορεί να είναι φίλος μου ή απλά να κάνουμε παρέα και το αντίθετο. Είναι μεγίστου βαθμού ανικανότητα. Είναι σαν να μην μιλιέσαι με έναν οπαδό της αντίθετης ομάδας ή του άλλου κόμματος. Ρωτάς κάποιον τρίτο, για ποιό λόγο μου μιλάει, αφού δεν σε πάω. Ζητάς από τους διαχειριστές εδώ, να με επιπλήξουν για κάτι που έγραψα εκεί. Εντελώς ηλίθιο και παιδαριώδες για να μην πω και τίποτε άλλο.

Πρέπει κάποτε να πάρεις χαμπάρι ότι οι γύρω σου δεν είναι σαν κι εσένα και δεν μπορείς να τους υποχρεώσεις να γίνουν, όσο κι αν χτυπιέσαι σαν ψάρι.

Επίσης κάποτε πρέπει να σταματήσεις τις θεωρίες περί ελευθερίας λόγου και αποστείρωσης στο internet μια και αποδεικνύεσαι μπαρουφολόγος ολκής, αφού θα προτιμούσες να αυτολογοκριθώ και να μην χαλάσω την ζαχαρένια κανενός.

Τέλος, θέλω να σου πω ότι σε βαρέθηκα και θα ήθελα να βρεις κάτι άλλο να κάνεις στην ζωή σου από το να ασχολείσαι μαζί μου.

Νταξ?…

Last edited:
Επειδή έχω σοβαρά πράγματα για να ασχοληθώ στην ζωή μου, δεν θα ξανασχοληθώ με το θέμα.

Σε όποιον παρά τα παραπάνω που νομίζω ότι δείχνουν το αντίθετο, πραγματικά πιστεύει ότι έθιξα, έβρισα ή υπήρξα ανάγωγος, απολογούμαι ζητώντας συγνώμη.

Σαν δικηγόρος του διαβόλου τώρα....
Δεν θα μπορούσε να τα έχει τα μηχανήματα ο άνθρωπος αυτός από μιά προηγούμενη κατοικία και να προέκυψε η κατάσταση έτσι μετά από μιά μετακόμιση ? Τι να έκανε να τα πουλήσει γιά μιά φέτα ψωμί ? Υπόθεση κάνω...

Βέβαια, σίγουρα δεν είναι hi-end κατάσταση, αλλά ίσως λύση ανάγκης... Παρ'όλα αυτά το βλέπω νά'ρχεται και θα ξενυχτήσουμε το βράδυ πάλι Νικόλαε...LOL

Πάντως...χμμμ... θα έπρεπε να το ποστάρεις στο cafe... εδώ το βλέπω να τρώει σουτ...

Ισως να ειναι λαθος μου που επεμβαινω, αλλα νιωθω την αναγκη να δηλωσω πως ο ηχος του συγκεκριμενου συστηματος, στο συγκεκριμενο χωρο, ειναι (πως το λετε εσεις εδω?) breathtaking. Κατα τη μικρη μου εμπειρια, ο ηχος ειναι super high end και μαλλον αξιζει περισσοτερο απ'οσο κοστιζει.

Πέτρο κάνεις πιο λιανά το τί εννοείς super high end?
Όσο για την αξία, είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα.

Πέτρο κάνεις πιο λιανά το τί εννοείς super high end?
Όσο για την αξία, είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα.

super high end, οπως το καταλαβαινω εγω, ειναι ο τελειος ηχος με βαση ολα τα κριτηρια που εγω γνωριζω και που μπορω να ακουσω. Σωμα, αναλυση, μεσοχαμιλη περιοχη (ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ), ξεκουραστος ηχος, βαθος+υψος των οργανων, αποσταση μεταξυ τους, χριες στα φωνητικα κ.α. Ειδικα μολις ζεσταθηκαν οι λαμπες....-bye-

Ε αυτό και αυτό που λες πάλι είναι 1000% υποκειμενικό. Γιατί αυτή η "μαγεία" της λάμπας και των συγκεκριμένων ηχείων, για μένα είναι μια ψεύτικη αναπαραγωγή.

Φαντάζομαι πως ο συγγραφέας αναφέρεται σε όλα τα άλλα, εκτός από τα μηχανήματα, τα οποία είναι αδιαμφισβήτητης ποιοτικής αξίας...
Ισως η φωτογραφία ξεγελάει το μάτι, αλλά αν ο χώρος είναι μικρός, σε μεγάλες ηχητικές στάθμες πως ακούγεται το όλο σύστημα(αν το έχει ακούσει κανείς)?

Το θεματάκι είχε παρουσιαστεί αρχικά εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=8248&page=13
μετά από επίσκεψη του Μανωλάκου στον Πυργαρούση.
Και εκεί εκφράστηκαν ανάλογες απορίες από τον υπογράφοντα και όχι μόνο.
Αυτά που με ανησυχούν προσωπικά είναι δύο πράγματα.
Το πρώτο και βασικότερο είναι πώς ένα HiEnd θέμα και μια κριτική ενός συστήματος που αφορά όλους μπορεί να εξελιχθεί σε μια προσωπική σύγκρουση που δεν αφορά κανέναν?
Το δεύτερο είναι ότι αποδεικνύεται πως το θέμα HiEnd σηκώνει πολύ "μαγεία" τελικά. Players των 25€ που παίζουν καλύτερα ή εξίσου καλά (διαπιστωμένα) με players των 2000€, ηχεία των πολλών χιλιάδων που παίζουν άψογα (διαπιστωμένα) παρόλο που το μπράτσο ενός καναπέ βρίσκεται μπροστά τους και σίγουρα θα υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα ακόμα...
Η συζήτηση λοιπόν για το 50% electricity και 150% καλώδια, κτλ, δεν ήταν και τόσο για γέλια αν κοιτάξουμε την ουσία. Και η ουσία είναι απλή: Ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες κατά τη διαδικασία βελτίωσης (ή δημιουργίας) ενός συστήματος υψηλής πιστότητας.

Status
Not open for further replies.