Advance Acoustic MAP305 ή DENON 1500AE;

Tasos98

Established Member
26 October 2007
179
Θεσσαλονίκη
Γεια σε όλους,

Είμαι καινούριος στην παρέα αν και ποάρακολουθώ συχνά το forum.

Και όπως λένε όλοι στην ανάγκη θυμόμαστε τους φίλους μας:

Ο κεντρικός κορμός του συστήματός μου είναι:

CD/DVD/SACD Player: PHILIPS 963 (καλούτσικο)
Ενισχυτής: KENWOOD 4020 (τα έφαγε τα ψωμιά του)
Ηχεία: Β&W 630i

Θέλω καινούριο ενίσχυτή. Εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι δύσκολο να ακούσεις πολλά πράγματα. Κατέλληξα σε:

Advance Acoustic MAP305
DENON 1500AE

Δεν μπόρεσα να τα ακούσω και τα δυό μαζί.

Ο Advance μου φανηκε στιβαρός σαν ογκόλιθος αλλά σε μία ακρόαση που φάνηκε λίγο τραχύς (ίσως αδικήθηκε από το player Marantz 5000) αλλά με το ζευγάρι του μου φάνηκε απίθανος (πιθανώς λόγω λύχνιών στο player).

Ο Denon μου φάνηκε πολύ πιο αέρινος και βελούδινος αλλά δεν ξέρω από οδήγηση πως τα πάει. Επίσης τα μεσαιοψηλά του "βγαίνουν λίγο μπροστά" παρόλο που είναι όμορφα. Τα φοβάμαι όμως, σε κακιές ηχογραφήσεις. Πολύ περισσότερο τον φοβάμαι σε μεγάλα ηχεία. Πως τα παει εκεί; Ακούσατε τίποτε ανάλογο;

Εκείνο που με προβληματίζει στον Advance Acoustic MAP305 είναι ότι δεν έχει έξοδο ακουστικών και μπάσα-πρίμα (ακούω και LP's που πολλά είναι παλιά και χρειάζονται πρίμα)

Πείτε μου γνώμες για να μπορέσω να βγώ από το δίλημα.

Ευχαριστώ

Γεια σε όλους,

Θέλω καινούριο ενίσχυτή. Εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι δύσκολο να ακούσεις πολλά πράγματα. Κατέλληξα σε:

Advance Acoustic MAP305
DENON 1500AE

Ο Advance μου φανηκε στιβαρός σαν ογκόλιθος αλλά σε μία ακρόαση που φάνηκε λίγο τραχύς (ίσως αδικήθηκε από το player Marantz 5000) αλλά με το ζευγάρι του μου φάνηκε απίθανος (πιθανώς λόγω λύχνιών στο player).

Ο Denon μου φάνηκε πολύ πιο αέρινος και βελούδινος αλλά δεν ξέρω από οδήγηση πως τα πάει. Επίσης τα μεσαιοψηλά του "βγαίνουν λίγο μπροστά" παρόλο που είναι όμορφα. Τα φοβάμαι όμως, σε κακιές ηχογραφήσεις. Πολύ περισσότερο τον φοβάμαι σε μεγάλα ηχεία. Πως τα παει εκεί; Ακούσατε τίποτε ανάλογο;

Εκείνο που με προβληματίζει στον Advance Acoustic MAP305 είναι ότι δεν έχει έξοδο ακουστικών και μπάσα-πρίμα (ακούω και LP's που πολλά είναι παλιά και χρειάζονται πρίμα)

Ευχαριστώ

Συγνώμη που μπαινω στο post αλλά πιστέυω ότι η απάντηση θα ενδιαφέρει και τον φίλο που ρωτά.
Ας υποθεσουμε ότι θέλω να πάρω τον MAP305 επειδή έχω ακούσει πολύ καλά λόγια γι αυτόν αλλά θα ήθελα να μπορώ να χρησιμοποιώ και τα ακουστικά μου. Τι κάνω? Υπάρχει λύση ή να κοιτάξω για άλλον ενισχυτή?

Συγνώμη που μπαινω στο post αλλά πιστέυω ότι η απάντηση θα ενδιαφέρει και τον φίλο που ρωτά.
Ας υποθεσουμε ότι θέλω να πάρω τον MAP305 επειδή έχω ακούσει πολύ καλά λόγια γι αυτόν αλλά θα ήθελα να μπορώ να χρησιμοποιώ και τα ακουστικά μου. Τι κάνω? Υπάρχει λύση ή να κοιτάξω για άλλον ενισχυτή?
η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι κάποιος ενισχυτής ακουστικών στην χαμηλή κατηγορία τιμής

Καλοδεχούμενος!

Με ακουστικά το έψαξα ένα χρόνο πριν για να αναβαθμίσω την έξοδο ακουστικών του ενισχυτή μου. Αγόρασα έναν ενισυτή ακουστικών Presonus HP4 (επαγγελματικής σειράς) 150Ευρώ και ήταν απογοήτευση. Πολύ πιο καθαρός αλλά πόλύ κουραστικός (όπως είναι ο επαγγελματικός ήχος). Μία μάλλον σίγουρη λύση είναι ο Musical Fidelity X-CAN V3 αλλά κάνει 350Ευρώ! Έτσι ξαναγύρισα στην έξοδο που δίνει ο παλιός Kenwood.

Γι' αυτό το λόγο δεν θέλω να μπλεχτώ πάλι σε πειραματισμούς και χασούρες και παίρνω σοβαρά υπόψη μου την έξοδο ακουστικών του Denon.

Κλαή Αναζήτηση

Τάσος

περα απο το e-bay τους πουλανε και καινουργιους 250 ευρω με τα μεταφορικα νομιζω μεσα στην τιμη..αν ψαξεις δε για αυτα τα μοντελα στο e-bay θα παρεις καμια 10ρια να χεις να αλλαζεις. http://www.china-highend-hifi.com/

Γεια σε όλους,

Advance Acoustic MAP305
DENON 1500AE

Ευχαριστώ

Όμως καμία γνώμη για τον προβληματισμό του φίλου Tasos98, δεν ακούστηκε.
Αν θέλετε ας επικεντρωθεί το θέμα σ'αυτό γιατί νιώθω τύψεις ότι του το χάλασα με την ερώτησή μου.

Re: Απάντηση: Advance Acoustic MAP305 ή DENON 1500AE;

περα απο το e-bay τους πουλανε και καινουργιους 250 ευρω με τα μεταφορικα νομιζω μεσα στην τιμη..αν ψαξεις δε για αυτα τα μοντελα στο e-bay θα παρεις καμια 10ρια να χεις να αλλαζεις. http://www.china-highend-hifi.com/

ενδιαφέρον....

έχεις αγοράσει από αυτούς?

Οι τιμές τους για Ευρώπη περιλαμβάνουν τα πάντα (και τελωνείο), καθώς η αποστολή γίνεται από αποθήκη τους εντός ΕΕ

Απάντηση: Re: Advance Acoustic MAP305 ή DENON 1500AE;

Όμως καμία γνώμη για τον προβληματισμό του φίλου Tasos98, δεν ακούστηκε.
Αν θέλετε ας επικεντρωθεί το θέμα σ'αυτό γιατί νιώθω τύψεις ότι του το χάλασα με την ερώτησή μου.

εχεις δικιο..αν θες την αποψη μου καλυτερα να πας στον advance.γενικα πιστευω πως το συγκεκριμενο μηχανακι της denon ειναι υπερτιμημενο..τωρα εαν θες υποχρεωτικα να εχει εξοδο ακουστικων η επιλογη του denon ειναι μονοδρομος.....παντως μην περιμενεις σοβαρη οδηγηση των ακουστικων σου(εξαρταται βεβαια και ποια εχεις), απο ολοκληρωμενο...εαν δωσεις καποια λεφτα παραπανω,οχι απαραιτητα πολλα,θα εχεις αξιολογη ενισχυση και στα ηχεια σου και στα ακουστικα σου.. -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Advance Acoustic MAP305 ή DENON 1500AE;

ενδιαφέρον....

έχεις αγοράσει από αυτούς?

Οι τιμές τους για Ευρώπη περιλαμβάνουν τα πάντα (και τελωνείο), καθώς η αποστολή γίνεται από αποθήκη τους εντός ΕΕ
ναι οντως η αποστολη γινεται απο ευρωπη οποτε με 250 ευρω το εχεις σπιτι σου...απο καποιες κριτικες που διαβασα χρηστων (για το ποσο αξιοπιστες ειναι θα σε γελασω) για τα λεφτα του ειναι διαμαντι..η μονη παρασπονδια που βρηκα στο νετ σχετικα με τον κινεζο ειναι πως ενας χρηστης μια φορα παρελαβε τον ενισχυτη σαν να του τον ειχε παραδωσει ο Τζιμ Καρευ στον "κολλιτσιδα"...εντελως κομματια...το ψαχνω να τον βρω καιρο Ελλαδα αλλα τιποτα,οποτε μαλλον γουρουνι στο σακι παιρνεις..

Πάντα, μα πάντα, και που είσαι; Πάντα θα πρέπει να ακούς τους ενισχυτές που θέλεις να αγοράσεις μαζί, με το ίδιο setup και τους ίδιους δίσκους.

Η Denon είναι αξιόλογη εταιρία (δεν πρέπει να αναφερθώ στην αντιπροσωπεία, όχι δεν πρέπει...) αλλά ο ήχος της IMHO είναι πιό... Cineμάτος από του Advance.
Πιό θεαματικός, πιό τσαμπουκαλεμένος ίσως αλλά από την άλλη κουραστικός και με λιγότερη ανάλυση. Μεγάλο ρόλο φυσικά παίζουν και τα ηχεία σου και με ποιόν θα κάνουν καλή κουμπαριά.
Όσα Advance έχω ακούσει έχουν γλυκό ήχο, ξεκούραστο. Αλλά και πάλι δεν έχει σημασία τι ακούει το δικό μου αφτί.

Είχα και εγώ σήμερα την ευκαιρία να δω και να ακούσω τον advance στο MediaMarkt. Οσο μπορεις να ακουσεις εκει με τη φασαρία που έχει.
Μου έκανε εντύπωση ένα πράγμα. Η ένταση του ενισχυτή γυρνώντας το ποτενσιόμτερο αυξάνει πολύ απότομα. Είναι αδύνατον να το πλησιάσεις έστω και στο μισό της διαδρομής του. Απο εκει που σχεδον δεν ακους καθόλου με μια μικρή περιστροφή (1cm) και θες να το χαμηλώσεις. Στον marantz που έχω δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο(βεβαια δεν εχω και 100w στο καναλι) .
Ειχα καποτε ακούσει για γραμμικά και λογαριθμικά ποτενσιόμετρα.
Μήπως αυτό έχει κάποια σχέση??

Πάντως ο ενισχυτής φαίνεται και ακούγεται θηρίο είναι και πανέμορφος.

Ειχα καποτε ακούσει για γραμμικά και λογαριθμικά ποτενσιόμετρα.
Μήπως αυτό έχει κάποια σχέση??

Θεωρητικά όλοι οι προενισχυτές έχουν λογαρυθμικό ποτενσιόμετρο για την ένταση για να μπορείς να ακούς και σε χαμηλές εντάσεις. ;)

Δε νομίζω.
Μάλλον έχει να κάνει με την ευαισθησία των ηχείων που τον άκουσες.
Μπορεί αν τον βάλεις σε κανένα ATC ή σε κάποιο από τα μικρά της Harbeth και της Spendor, που είναι σχετικά αναίσθητα να πας το ποτενσιόμτρο κοντά στο τέρμα για ν' ακούσεις δυνατά.

Με την προϋπόθεση ότι δε θα κλιπάρει ο Advance εκεί πέρα...

Δε νομίζω.
Μάλλον έχει να κάνει με την ευαισθησία των ηχείων που τον άκουσες.

Μπερδεύτηκα εγώ τώρα...
Πρίν από χρόνια και καιρούς που έφτιαχνα ενισχυτές τα λογαρυθμικά ποτενσιόμετρα ήταν δεδομένο για την στάθμη. Άλλαξε κάτι; :speechless-smiley-0

οταν τον ειχα ακουσει με τα audio spectrum artemis o πωλητης μου ειχε πει πως αυτη η αποτομη μεταβολη στην σταθμη του ηχου οφειλεται στην ταξη του ενισχυτη....δεν ξερω κατα ποσο ειχε δικιο

ναι στην ταξη..στην ιδια
μεταξεταστεος
οχι παλι ιδιαιτερα μεσα στο καλοκαιριιιι...
βαλτε το με τα 802 του φιλου μας εδω να δουμε μεχρι που θα παει

Δε νομίζω πάντως ότι ήταν θέμα ευαισθησίας των ηχείων, γιατί το γύρισα και σε κατι Tannoy που είχε με 88db ευαισθησία (τα Audio Spectrum είχαν 91db) και το φαινόμενο εξακολουθούσε να υπάρχει. Βεβαια στο ίδιο σημείο του ποτενσιόμετρου τα Tannoy ακούγονταν πιο σιγά αλλά η απότομη μεταβολή στην ένταση εξακολουθούσε να συμβαίνει.

Θα προσπαθησω να σε βοηθησω απο την δικη μου εμπειρια με τον ΜΑΡ-305ΙΙ που τον εχω απο τον Μαϊο και οδηγει τα Monitor Audio RS6.

O ενισχυτης κατασκευαστικα ειναι πολυ στιβαρος με πολυ καλη συναρμογη και εικονα βλεποντας και τις μπλε βελονε που σε πηγαινουν σε αλλαη εποχη.
Ακουστικα ειναι πολυ δυνατος , μεχρι την μεση δυσκολα τολμας να τον πας , βεβαια αυτο εχει να κανει και με τι ηχεια τον εχεις, μελωδικος με σωστους τονισμους ,σε σχεση με ΝΑD που ειχα ακουσει ειναι καλυτερος.
Απο denon δεν εχω ακουσει τον 1500 αλλα τον καποιο μικροτερο και θεωρω οτι ο advance ειναι καλυτερο μηχανημα, ανα μαλιστα τον συνδιασεις με το δικο του player πιστευω οτι ειναι πολυ καλος συνδιασμος.