Αγγλικες μπριζες;

underdog

Supreme Member
26 November 2007
6,744
Θεσσαλονίκη
Μια ερωτησουλα. Σκεφτομαι να παραγγειλω ενα player απο tlcbroadcast.co.uk.
Οι συσκευές από Αγγλία έρχονται με πρίζα αγγλικού τύπου και χρειάζονται αντάπτορα; Με το ρεύμα υπάρχει κάποιο θέμα;

Με το ρεύμα δεν έχεις πρόβλημα αλλά όντος θα χρειαστείς αντάπτορα για την πρίζα εκτός κι αν είναι προδιαγραφών EU .

Υπαρχουν ανταπτορες σε καταστηματα ηλεκτρολογικου υλικου, εχω παρει 2 σε τιμη αν θυμαμαι γυρω στα 3-4 ευρω το ενα .

Re: Απάντηση: Αγγλικες μπριζες;

γιατι ανταπτορα?
βαλε ενα σουκο και καθαρισες

οτι καλυτερο.. και γω ενα πανακριβο καλωδιο για υπολογιστη που ειχα φερει απ εξω απλα στον ηλεκτρολογο της γειτονιας πριονακι σουκο και καθαρισες πολιτισμενα...-bye--bye-

ασε και το αλλο τωρα που μου ηρθε οτι πολλες πλεον απο αυτες τις συσκευες ερχονται με αποσπωμενο καλωδιο οποτε απλα αγοραζεις ενα καινουργιο απο ελλαδα και το αλλαζεις. ομορφα και ωραια!!

εμενα ειχε και τισ 2 πριζες η συσκευασια και αγγλικη και την δικια μας

Το είχα κάνει και εγώ για laptop. Απλά χρειάστηκα ένα απλό καλώδιο ρεύματος, μου κόστισε ένα (1) ευρώ! Αν δεν αλλάζει το καλώδιο, τότε αντάπτορας.

(Τον ηλεκτρισμό Αμερικανοί και Άγγλοι τον επινόησαν, οπότε μάλλον δεν λέει να τους κατηγορούμε για "ανάποδους" σ' αυτό το θέμα!)

Εγκυκλοπαιδικά να αναφέρουμε ότι τον ηλεκτρισμό τον "δάμασε" ο μεγαλύτερος (για μένα) επιστήμονας όλων των εποχών, Τέσλα που δεν ήταν Άγγλος ή Αμερικάνος.

Εγκυκλοπαιδικά να αναφέρουμε ότι τον ηλεκτρισμό τον "δάμασε" ο μεγαλύτερος (για μένα) επιστήμονας όλων των εποχών, Τέσλα που δεν ήταν Άγγλος ή Αμερικάνος.

Πολλοί και διάφοροι πήραν μέρος στην ανάπτυξη του ηλεκτρισμού, αλλά ήταν κυρίως Αγγλοαμερικανοί, όπως ο Φάραντεϊ, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, ο Μάξγουελ, ο Έντισον κλπ.

Ο δε μεγάλος φυσικός Τέσλα ήταν και αυτός Αμερικανός υπήκοος (παρότι δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ) και μάλιστα δούλεψε στη Νέα Υόρκη, υπάλληλος στην εταιρία του Έντισον που ήταν πρωτοπόρα στην παραγωγή ηλεκτρισμού.

Τέλος, μαζική ηλεκτροδότηση σε πόλεις ξεκίνησε από ΗΠΑ (Σαν Φρανσίσκο και Νέα Υόρκη).

Ειδικά για ηλεκτροδότηση αν πούμε μόνο ένα όνομα αυτό θα πρέπει να είναι: Έντισον.

Last edited: