Αγορά 82' 3D DLP TV Mitsubishi WD-82840

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

peter33

New member
1 May 2012
22
Καλησπέρα,

Είμαι καινούργιος στο forum σας και θα ήθελα μερικές γνώμες και συμβουλές εάν είναι εφικτό.
Σκοπεύω να αγοράσω την παρακάτω τηλεόραση: http://www.mitsubishi-tv.com/tv/WD-82840
Την βρήκα μέσω amazon $1700 δηλαδή κοντά στα 1300: http://www.amazon.com/Mitsubishi-WD...3?s=electronics&ie=UTF8&qid=1335887988&sr=1-3
Το amazon όμως δεν στέλνει εκτός Αμερικής οπότε θα χρησιμοποιήσω την υπηρεσία της bundlebox.com για να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο. Υπολόγισα και τα μεταφορικά με το τελωνείο + ΦΠΑ και μου βγαίνουν κοντά στα 300-350Ευρω για αποστολή από Αμερική προς Ελλάδα για βάρος 80kl. Συνολικα το κοστούμι μου βγαίνει κοντά στα 1700Ευρω.
Έτσι σκεφτικά αντί να τα σκάσω για μια 55αρα LG η Samsung με τα ίδια λεφτά γιατί να μην έχω την πολυτέλεια μιας 82αρας ?
Το ερώτημα μου είναι αν θα υποστηρίζει τα ελληνικά κανάλια της digea η αν θα χρειαστώ να αγοράσω και έναν mpeg αποκωδικοποιητή? Είχε πότε κάνεις από αυτό το forum dlp τηλεόραση και αν ναι ποια η γνώμη του γιαυτό?

Ευχαριστώ
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
Αν σου χαλάσει ποιος θα την φτιάξει?

Η αγορά δεν είναι τίποτα , και εγώ σου βρίσκω 55αρα από την Κίνα με 800 ευρώ. Το σέρβις όμως και η υποστήριξη θα είναι πρόβλημα.
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,464
North by Northeast
Εκτός αυτού, υπάρχουν και άλλα που χρειάζονται διερεύνηση:

-Παίζει PAL; Αν ειναι μόνο για προβολή BD δεν έχει τόση σημασία αλλα για Euro και Ολυμπιακούς χρειάζεται. Στην Αμερική έχουν και άλλο σύστημα ψηφιακής.

-Έχει τροφοδοτικό για το ευρωπαϊκό δίκτυο;

-Η μεταφορά πως θα γίνει; Δεν είναι και το πιο απλό να έρθει απο την άλλη ακτή του Ατλαντικού. Εδω φοβόμαστε να παραγγείλουμε απο Γερμανία... :p

-Τελευταίο και σημαντικότερο: "Shipping: Currently, item can be shipped only within the U.S."...
 
Last edited:

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,847
κώστα θα γίνει μέσω bundlebox και ουσιαστικά μιλάμε για shipping εντός usa και από εκεί προώθηση στον τελικό προορισμό. κατά τα άλλα συμφωνώ με τους κινδύνους της μεταφοράς και του τελωνείου αλλά και προπάντως με την συμβατότητα με το ελληνικό σύστημα.
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,464
North by Northeast
Βασίλη, το είδα για το bundlebox αλλα δεν ήθελα να κάνω edit για 3η φορά :smile:

Είναι αξιόπιστο για τέτοιες αγορές;
 

peter33

New member
1 May 2012
22
@Yperion: Το μόνο που χρειάζεται είναι μια αλλαγή λάμπας μετά από 5000ωρες λειτουργιάς της οποίας το κόστος είναι αμελητέο σε σύγκριση με το κόστος για λάμπες από projectores. Η τοποθέτηση είναι πανεύκολη….
@Kostas_Y: PAL δεν παίζει αυτό είναι το θέμα και η απορία μου – αν πάρω έναν mpeg αποκωδικοποιητή για digea θα παίζει τα ελληνικά κανάλια κανονικά η θα μου δημιουργήσει πρόβλημα? Όσο για το τροφοδοτικό ακόμη και να μην έχει ευρωπαϊκό δεν υπάρχει κάποιου είδους μετατροπέας? Η μεταφορά θα γίνει με ευθύνη της bundlebox και ναι είναι αξιόπιστη εταιρεία….
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,418
Terra
αν πάρω έναν mpeg αποκωδικοποιητή για digea θα παίζει τα ελληνικά κανάλια κανονικά η θα μου δημιουργήσει πρόβλημα?

Aν η τηλεόραση δέχεται σήματα 50Hz στις HDMI της, θα παίξει κανονικότατα. Αν είναι όμως κλειδωμένες για τέτοια σήματα, θα χρειαστείς έναν αποκωδικοποιητή που να μπορεί να κάνει framerate conversion και το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό.

Eπίσης, τα 350 ευρώ μου φαίνονται πολύ μικρό ποσό για μεταφορά και εκτελωνισμό, πρόσεξε μην βρεθείς προ εκπλήξεως...

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να αναλογιστείς και το γεγονός πως πρακτικά δεν θα έχεις εγγύηση και θα ταλαιπωρηθείς σε περίπτωση βλάβης...
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
@Yperion: Το μόνο που χρειάζεται είναι μια αλλαγή λάμπας μετά από 5000ωρες λειτουργιάς της οποίας το κόστος είναι αμελητέο σε σύγκριση με το κόστος για λάμπες από projectores. Η τοποθέτηση είναι πανεύκολη….

Επίσης χρειάζεται να μην ξεχνάς να κάνεις τον σταυρό σου και 10 μετάνιες ημερησίως μήπως και χαλάσει γιατί τότε την πάτησες.

Οι προβολικές τηλεοράσεις έχουν καταργηθεί πλέον από την πλειοψηφία των κατασκευαστών γιατί έβγαζαν πολλές βλάβες. Δες για παράδειγμα εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthre...Εντυπώσεις-Σχόλια?p=1056414088#post1056414088
 

o'sullivan

New member
10 June 2010
79
Εγώ έχω την Sony 50E2000 και μετά απο 7000 ώρες λειτουργίας δεν έχω αλλάξει ούτε λάμπα.
Και επειδή παίζω πολλές ώρες video games είναι και πολύ πιο ξεκούραστη απο LCD κ Plasma.
Τη συγκεκριμένη mistsubishi θα την χτύπαγα άνετα αν πουλιόταν στην Ελλάδα,αλλά με τόσα θέματα νομίζω δεν αξίζει απο Αμερική.
Τελωνείο,Εγγύηση,Τροφοδοτικό κτλ κτλ.
 

peter33

New member
1 May 2012
22
JL_2 έδωσες την απάντηση που έψαχνα - η TV υποστηρίζει 50hz αλλά το λογισμικό τους όχι από ότι διάβασα οπότε το ξεχνάμε δυστυχώς. Πάμε να μασήσουμε πάλι αυτά που μας προσφέρει η ελληνική αγορά. Προτείνετε 55αρα με 3D η καλυτέρα μια 55αρα χωρίς 3D αλλά με αγορά έχτρα projectora που να υποστηρίζει καλό 3D? Συμφέρει μια τέτοια κίνηση? Ποια τα υπέρ και τα κατά?
Ευχαριστώ για της συμβουλές!

P.S: Τα μεταφορικά τα υπολόγιζα από εδώ:
http://www.dutycalculator.com/new-import-duty-and-tax-calculation/
 
Last edited:

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,847
θα έλεγα και μια 50άρα πλάσμα της lg με λίγο παραπάνω από μια 32άρα απλή. (500)
 

peter33

New member
1 May 2012
22
Α μπράβο τώρα μιλάτε σωστά! Πολύ χαίρομαι που γράφτηκα σε αυτό το forum τελικά!
Θα σας ήταν μεγάλος κόπος να μου προτείνετε έναν αξιοπρεπή 3D προβολέα μιας και είμαι τελείως άσχετος από projectores ?