Αγορά CD Player ή DAC

dimitris262

New member
20 June 2006
49
Βρίσκομαι στο εξής δίλημα, να προβώ στην αγορά νέου CD Player π.χ Pioneer PD-D6-J (κόστος περίπου 450Ε) ή να αγοράσω DAC π.χ Audio Nemesis (κόστος περίπου 500Ε) και στην περίπτωση αυτή να χρησιμοποιήσω για πηγή το υπάρχον DVD Player Toshiba SD-330.
Σε ποια από τις δύο παραπάνω περιπτώσεις θα πάρω καλύτερο και ποιοτικότερο ήχο;
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά,
Δημήτρης.

Αν και δεν τα εχω ακουσει τα μηχανηματα πιθανολογω οτι η δευτερη λυση θα δουλεψει αποτελεσματικοτερα. Ας απαντησουν και καποιοι που εχουν αποψη γι'αυτα τα μηχανηματα.

Καλημέρα ,

γιατί δεν ζητάς από τον αντιπρόσωπο των Audio Nemesis να σου δώσει για ακρόαση το dac, το είχα πάρει κι εγώ παλιότερα για καμιά βδομάδα.

Οπότε το ακούς στον χώρο σου και κρίνεις. Κοίτα πάντως και to 2496 (σαν πολύ οικονομικότερη λύση) αλλά και το DAC1 (κυκλοφορεί ένα στις αγγελίες γύρω στα 600 ευρώ).

Καλημέρα ,

Κοίτα πάντως και to 2496 (σαν πολύ οικονομικότερη λύση) αλλά και το DAC1 (κυκλοφορεί ένα στις αγγελίες γύρω στα 600 ευρώ).

Το DAC1 (της Benchmark) είναι καλύτερο από το Audio Nemesis και εάν ναι , σε ποιους τομείς, πολύ συνοπτικά ;

Το DAC1 (της Benchmark) είναι καλύτερο από το Audio Nemesis και εάν ναι , σε ποιους τομείς, πολύ συνοπτικά ;

στη συνδεσμολογία μακράν , επίσης μπορεί να εκτελέσει και χρέη προ ,

στον ήχο πρέπει να τα ακούσεις εσύ .

Για ποιους λόγους αρκετά DAC μπορεί κάποιος να τα πάρει και να τα δοκιμάσει, υπάρχει περίπτωση να μην λειτουργεί σωστά με το υπόλοιπο σύστημα;

Για ποιους λόγους αρκετά DAC μπορεί κάποιος να τα πάρει και να τα δοκιμάσει, υπάρχει περίπτωση να μην λειτουργεί σωστά με το υπόλοιπο σύστημα;

Κανονικά αυτό θα έπρεπε να ισχύει για όλα τα μηχανήματα, αλλά μεγάλο θέμα! Όχι, δεν έχει κάποια τέτοια ιδιατερότητα το DAC, απλώς υποθέτω ότι λόγω έλειψης κινητών μερών, οι αντιπρόσωποι τα δίνουν πιο εύκολα για δοκιμή!

Το έχω το Audio Nemesis και μάλιστα τροποποιημένο με τα καλύτερα υλικά του κόσμου. Μόνο τα extra υλικά που έφερα από το εξωτερικό μου κόστισαν 350 ευρώ. To Αudio Nemesis είναι πολύ απλό σαν κατασκευή και ανήκει στη σχολή των non-oversampling dacs. Μια ιδιαίτερη σχολή για τρελαμένους που σε τρέλα πλησιάζει την αντίστοιχη σχολή των ενισχυτών SET και των μονόδρομων ηχείων κόρνας. Κάθε σχολή έχει τα καλά της και τα κακά της αλλά εμένα μου αρέσουν όλα και για αυτό δεν έμεινα μονο με το Audio Nemesis.
Αν σου αρέσει να ακούς βινύλια και παραδοσιακά NOS πικάπ, τότε με το Nemesis θα ακούσεις μια μέτρια προσέγγιση αλλά παίζοντας CD.

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορά CD Player ή DAC

Αν σου αρέσει να ακούς βινύλια και παραδοσιακά NOS πικάπ, τότε με το Nemesis θα ακούσεις μια μέτρια προσέγγιση αλλά παίζοντας CD.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Υ.Γ.
Εάν θέλεις ολοκλήρωσε την τελευταία πρόταση... γιατί δεν κατάλαβα τι εννοείς.

Ο ήχος του DAC-1 της Audio Nemesis υστερεί σε ανάλυση, σε σχέση με άλλα κορυφαία και ακροβά DACs, αλλά κερδίζει σε μουσικότητα που ορισμένοι αυτό τον ήχο τον έχουν συνδέσει με τον παλαιό καλό αναλογικό ήχο. Ταιριάζει σε συστήματα που γενικώς κουράζουν π,χ όταν τα ηχεία δεν μπορούν να αποδώσουν σωστά τις υψηλές συχνότητες ή έχουν προβλήματα με τα καλώδια.
Το Nemeis είναι ένα DAC που χρειάζεται πολύ καλή προσαρμογή με τα υπόλοιπα συνοδά για να αποδώσει καλά. Εχει και πολυ χαμηλή έξοδο, γύρω στο 1 Volt RMS όταν όλα τα άλλα έχουν 2 Volts.

Αν στηθεί σωστά ώρες-ώρες νομίζεις ότι ακούς βινύλιο ή έναν πολύ καλό δέκτη FM.

Last edited: