Αγορα dvd player να παιζει divx και ελληνικους υποτιτλους?

ΚωσταςΧ

Senior Member
27 September 2006
308
ΑΘΗΝΑ
Θελω να αγορασω ενα dvd player που να παιζει divx με σωστους ελληνικους υποτιτλους, να εχει HDMI και USB.Εχει να προτεινει κανεις τιποτα?

Εγω εχω το toshiba sd470e και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος..μονο που δεν εχει usb..Τι το θες αληθεια?

Θελω να αγορασω ενα dvd player που να παιζει divx με σωστους ελληνικους υποτιτλους, να εχει HDMI και USB.Εχει να προτεινει κανεις τιποτα?

α) LG 298H κοντά στα 85 Ευρώ
β) Philips 5980 λίγο παραπάνω

γ) Pioneer DV-600 στα 160-165, το καλύτερο all around μηχάνημα της πιάτσας στην κατηγορία αυτή

Αν σε ενδιαφέρει κυρίως για DivX δες το LG λόγω καλού value/money

Καπου κυκλοφορεί μία λίστα με καμιά 50αριά players που υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία, νομίζω πως την έχω σώσει στον υπολογιστή της δουλειάς (αν θυμηθώ και που την έβαλα). Αν καποιος την έχει πρόχειρη ας την βαλει, αλλιώς θα δω αύριο (ίσως και καμία αναζήτηση να βοηθούσε γιατι καπου εδω πρεπει να την είχα βρει)

Εγω εχω το toshiba sd470e και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος..μονο που δεν εχει usb..Τι το θες αληθεια?

Το usb βολευει γιατι το player το θελω για να βλεπω κυριως ταινιες divx που εχω στο pc μου.Αντι να τις αντιγραφω σε δισκακια, λεω να παρω ενα φλασακι να τις πεταω κατευθειαν εκει.To lg dvx 298H ειναι πολυ καλη λυση αλλα το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι διαβασα καπου οτι τους υποτιτλους τους παιζει πανω σε ενα γρι φοντο.

Επι ένα χρόνο βλέπω divx που τα γράφω σε ένα επανεγράψιμο dvd -ευτυχώς άντεξε το δισκάκι :) - χωρίς κανένα πρόβλημα σε ένα φτηνιάρικο dvd player που λέγετε Silvercrest και το αγόρασα απο τα Lidl.
Το silvercrest έχει και usb αλλά με usb stick όταν έκανα forward-reward κολλούσε και έτσι προτίμησα την λύση του επανεγγράψιμου.
Δεν ξέρω αν σε άλλους players δουλεύει καλύτερα η usb.
Εδώ και ένα μήνα πήρα το Toshiba που ανέφερε ο Jimakos και είμαι ευχαριστημένος απο το μέγεθος και το "ελαφρύ" φόντο των υπότιτλων που βοηθάει πολύ σε σκηνές με πολύ άσπρο.
Το φόντο δεν πιάνει απο άκρη σε άκρη της οθόνης όπως έχω δει σε άλλα players αλλά μόνο γύρω απο τους υπότιτλους.
my.php

Αν θέλεις πάντως ρίξε μια ματιά στο http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?catalog=19&category=69977495
Προχθές ανακάλυψα οτι στο plaisio έβαλαν επιτέλους στα χαρακτηριστικά των dvd players αν παίζουν Ελληνικούς υπότιλους η οχι!

Nαι ειναι φοβερο εγω παντως εχω ξετρελαθει..Δεν ξερω αν φταιει το οτι ειχα μεχρι να μου χαλασει και να παρω αυτο ενα pioneer τριων χρονων αλλα εχω ξετρελαθει με την εικονα του..Συν οτι τους ελληνικους τους παιζει χωρις firmware πως το λενε αυτο που θελουνε πολλα αλλα..

Εγω πηρα χθες το LG απο το Multirama 79Ε .Ακομα δεν εχω προλαβει να το τεσταρω αλλα ενα usb που του βαλα δεν το ανοιξε .Δε ξερω τι εφταιξε αλλα δεν ασχοληθηκα κ ιδιαιτερα ,γιατι δεν προλαβαινα .Παντως ειναι απο τα καλυτερα στο ειδος του κ στη τιμη του .Κ δε χρειαζεται firmware για να παιξει ελληνικους υποτιτιλους οπως to Philips

Θα αυμφωνησω και εγω με τον Γιώργο παραπάνω!:grandpa:

γ) Pioneer DV-600 στα 160-165, το καλύτερο all around μηχάνημα της πιάτσας στην κατηγορία αυτή

Τεσταρα το usb κ παιζει μια χαρα .
Το πτοβλημα μου ειναι με το upscaling του Lg.
Εβαλα το DVD με τους "300" κ δε μπορω να πω οτι ειδα κατι ιδιαιτερο.
Πολυ κοκκο ειδα βασικα (αν το λεω σωστα)
Εχω μια Samsung 40r86 κ το συνδεσα με ενα καλωδιο HDMI των 10Ε απο Multirama κ ειχα ρυθμισει το resolution στο 1080i .
Πρεπει να κανω κατι παραπανω για να δω σε καλυτερη ποιοτητα?γιατι ακουγα απο πολλους οτι με upscaling αλλαζει τελειως η εικονα .
Για βοηθηστε λιγο γιατι ειμαι κ λιγο ασχετος με αυτα !!!
Ευχαριστω

Βασικά το 300 έχει κόκκο από τη φύση του. Καλύτερα θα ήταν να το ρυθμίσεις να βγάζει σήμα 720p, και να δώσεις την ρύθμιση just scan στην Samsung.

Τεσταρα το usb κ παιζει μια χαρα .
Το πτοβλημα μου ειναι με το upscaling του Lg.
Εβαλα το DVD με τους "300" κ δε μπορω να πω οτι ειδα κατι ιδιαιτερο.
Πολυ κοκκο ειδα βασικα (αν το λεω σωστα)
Εχω μια Samsung 40r86 κ το συνδεσα με ενα καλωδιο HDMI των 10Ε απο Multirama κ ειχα ρυθμισει το resolution στο 1080i .
Πρεπει να κανω κατι παραπανω για να δω σε καλυτερη ποιοτητα?γιατι ακουγα απο πολλους οτι με upscaling αλλαζει τελειως η εικονα .
Για βοηθηστε λιγο γιατι ειμαι κ λιγο ασχετος με αυτα !!!
Ευχαριστω
Λαθος ταινια δοκιμασες! παντως μη περιμενεις να δεις τρελες διαφορες στην εικονα λογο του upscaling!

Last edited:

Το PIONEER DV600 παραειναι καλο player για μενα λογο του οτι

θα συνδεθει με μια ταπεινη 26αρα.Νομιζω οτι θα ταιριαζε καλυτερα στον παραπανω φιλο με την samsung 40r86.Το pioneer και το philips απο τι εμαθα δεν υποστηριζουν ελληνικους υποτιτλους παρα μονο με καποιο firnware.Ενταξει σιγα το πραγμα θα μου πειτε.Τελικα ειμαι αναμεσα στην LG 298H στα 78ε και στο TOSHIBA SD 470 στα 62ε.Ποιο απο τα δυο?

Γεια σας!
Και εγώ θέλω να αγοράσω ένα επώνυμο dvd με usb και HDMI και μάλιστα το είχα αναφέρει σε κάποιο άλλο "θέμα" πριν λίγες μέρες. Είμαι μεταξύ του LG και του FHILIPS αλλά επειδή δεν θέλω να μπλέξω και να βάζω νέες εκδώσεις λογισμικού αλλά να αχρηστεύει το HDMI (όπως έχω διαβάσει σε κάποιο φόρουμ....) μονόδρομος είναι το LG που πιστεύω από ότι έχω διαβάσει από άλλα άτομα είναι αρκετά καλό.... ΟΜΩΣ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ 95 Ε από γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών. φυσικά και μετρητής. ΠΟΥ "παίζει" 79 ευρώ;;; (με ενδιαφέρει φυσικά να έχει την εγγύηση της εταιρεία του...) Που είναι τόσο φτηνά;;; σε ιντερνομαγαζο;;;;;

79E Multirama το Σαββατο αποπου κ το πηρα .
Μαζι με αυτο πηρα κ ενα HYUNDAI 320 39Ε πολυ καλο κ αυτο για τα λεφτα του με usb .
Αρα για αναλυση να βαλω 720p κ οχι 1080i ?
Επισης οταν λετε να βαλω στην Σαμυ επιλογη just scan ,τι εννοειτε απο που γινεται αυτο?
Ο Μονομαχος ειναι καλη ταινια για να δω διαφορα?
Επισης να ρωτησω κατι αλλο ,αν το καλωδιο HDMI δεν ηταν καλο δεν θα εδειχνε καθολου εικονα?Σωστα ?Γιατι το πηρα 10Ε κ φοβαμαι λιγο μηπως το πηρα υπερβολικα φθηνα
Ευχαριστω

720p είναι η εγγενής ανάλυση της τηλεόρασής σου και γι' αυτό προτίμησέ την. Just scan σημαίνει αυτό ακριβώς, ότι η τηλεόραση σου δέχεται αυτούσια την ανάλυση της και δε χρειάζεται να την πειράξει (overscan κλπ). Από τη στιγμή που το καλώδιο δίνει κανονικά την ανάλυση δεν έχει κάποιο πρόβλημα, οπότε είσαι εντάξει.
Γενικά, πάντως, μην περιμένεις καμιά τρελή διαφορά στις ταινίες για 2 κυρίως λόγους: τα φθηνά dvd players (no offense, και εγώ παρόμοιο έχω!) δεν έχουν και κανένα κορυφαίο upscaler για να δώσουν πολύ καλή υψηλή ανάλυση. Εκεί χρειάζεσαι κάποιο player με καλό scaler αλλά και αναλόγως υψηλή τιμή. Και δεύτερον, μην περιμένεις από sd υλικό να παίξει σαν hd, είναι αδύνατον, λόγω της εγγενούς ανάλυσής του.

720p είναι η εγγενής ανάλυση της τηλεόρασής σου και γι' αυτό προτίμησέ την. Just scan σημαίνει αυτό ακριβώς, ότι η τηλεόραση σου δέχεται αυτούσια την ανάλυση της και δε χρειάζεται να την πειράξει (overscan κλπ). Από τη στιγμή που το καλώδιο δίνει κανονικά την ανάλυση δεν έχει κάποιο πρόβλημα, οπότε είσαι εντάξει.
Γενικά, πάντως, μην περιμένεις καμιά τρελή διαφορά στις ταινίες για 2 κυρίως λόγους: τα φθηνά dvd players (no offense, και εγώ παρόμοιο έχω!) δεν έχουν και κανένα κορυφαίο upscaler για να δώσουν πολύ καλή υψηλή ανάλυση. Εκεί χρειάζεσαι κάποιο player με καλό scaler αλλά και αναλόγως υψηλή τιμή. Και δεύτερον, μην περιμένεις από sd υλικό να παίξει σαν hd, είναι αδύνατον, λόγω της εγγενούς ανάλυσής του.

+1

Ουσιαστικά θελεις πολύ καλo player (150 Ευρώ και άνω) για να δείς διαφορά και σίγουρα δεν θα πάρεις εικόνα HD..
Μην αγχώνεσαι πάντως όλοι έτσι κανουμε εν αναμονη φτηνων HD players & περιεχομένου