αγορα home cinema

serreos73

AVClub Addicted Member
28 June 2006
2,429
ΑΘΗΝΑ-ΑΛΙΜΟΣ
μετα απο μεγαλο χρονικο διαστημα αναβολων και έχοντας καταληξει στην λυση να κτισω κομματι κομματι το home cinema, σημερα παρηγγειλα τα ηχεια diamond 9.5 της WHARFEDALE, μεχρι να ερθουν απο εβδομαδα, θα προχωρησω και στην αγορα ενισχυτη. Σε παλιοτερη συζητηση μου ειχε προταθει να αγοραζα τον yamaha rx-v659, θα ηθελα να ρωτησω αν για τα συγκεκριμενα ηχεια θα με εξυπηρετουσε και ο καινουργιος yamaha rx-361. Επισης θέλω να ρωτήσω αν εχει κανενα ουσιαστικο νόημα να εχει ο ενισχυτης hdmi ειδικα απο την στιγμη που εχω dvd player με hdmi. Γενικά θέλω να κυμανθω μεχρι 500 ευρώ. Μοναδικο κριτηριο για μενα ειναι να οδηγει οσο καλυτερα τα συγκεκριμενα ηχεια. Ακουω προτασεις

Καλορίζικα τα ηχεία, και σωστά αποφάσισες να πας κομμάτι κομμάτι...

Για τα ηχεία και τους ενισχυτές δεν ξέρω, (ίσως θα έπρεπε να ρίξεις μια ματιά σε κάποιους νέους onkyo που κυκλοφόρησαν) αλλά για τη χρήση hdmi των ενισχυτών έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι υποβαθμίζει την εικόνα, ωστόσο βοηθάει στην τοποθέτηση, μειώνοντας τη χρήση καλωδίων.

Σε πολλούς όμως ενισχυτές, της χαμηλής κατηγορίας, τα hdmi λειτουργουν ως απλά switchers, δεν κανουν κανενός είδους upscale στα σήματα.

Γενική άποψη νομίζω είναι ότι το hdmi στον ενισχυτή είναι το τελευταίο που θα πρέπει να σε απσχολήσει, αν και πλεον νομίζω ότι προσφέρεται σε όλα τα νεα μοντέλα ενισχυτών χωρίς να κοστολογείται ως....."high end" πρόσθετο.

ευχαριστω για το ενδιαφερον σου....πριν λιγο παρηγγειλα τον yamaha rx-v659 στην τιμη των 415 ευρω, είναι εκθεσιακό κομματι της ηλεκτρονικης αθηνων, θα το τσεκαρω απο κοντα οταν τον φερουν και μετα θα τον πληρωσω, αλλα με διαβεβαιωσαν οτι ειναι σε αψογη κατασταση. Επομένως με 455 τα ηχεια και 415 ο ενισχυτης συνολο 870 που στην ηλεκτρονικη αθηνων τα εκλεισα με 40 δοσεις σε τιμες μετρητοις και δεν ζοριστηκα οικονομικα και πιστευω φτιαχνω ενα συνολο για αρχη πολυ καλυτερο απο αντιστοιχης τιμης πακετα home cinema.

Κρατάει την τιμή του ψηλά ο 659. Γιατί εκθεσιακό? Δεν φέρνουν καινούργια?

Τα ηχεία είναι λίγο "αναίσθητα" με τα 88db αλλά για home cinema δε θα έχεις κανένα πρόβλημα... φρόντισε να βάλεις και τον ενισχυτή σε λειτουργία 6Ω για να είναι σετ με την αντίσταση των ηχείων και να μην έχεις ανεπιθύμητες αυξημένες θερμοκρασίες.

εχει αποσυρθει ο 659 εχουν μεινει 6 κομματια σε ολη την ελλαδα στα υποκταστηματα της ηλεκτρονικης (εχει βγει ο καινουργιος 661 στα 600 ευρω περιπου)... μου ειπαν οτι υπάρχει ενα σφραγισμενος 659 σε αλλο υποκαταστημα με τιμη 490 και σκεφτηκα οτι και εκθεσιακος ενας ενισχυτης τι μπορει να παθει...και το βρηκα πιο συμφερον στα 415.

Πάλι καλά που στο είπαν... γιατί έχουν ακουστεί διαφορα για την ηλεκτρονική.

Ας ελπίσουμε πως δεν ήταν συνδεδεμένος, απλά ήταν έξω από το κουτί... όχι ότι σε άλλη περίπτωση θα ήταν κάτι σοβαρό...

αυτο μου ειπε και εκεινος οτι και σε λειτουργια να ητανε ο ενισχυτης δεν ειναι στην ιδια επικινδυνοτητα οπως μια τηλεοραση..η τα ηχεια. τελος παντων η αληθεια ειναι, ηταν να διαλεξω το rx-v361 (το καινουργιο πιο φθηνο της yamaha) αλλα μετα απο συζητηση που ειχαμε οτι ως ο πιο φθηνος της σειρας πιθανον να μην εχει καλη ποιοτητα και μετα απο σχετικο ψαξιμο κατεληξα στο 659 για την ποιοτητα και μονο...δεν υπαρχει περιπτωση να χρησιμοποιησω 7.1 σε διαμερισμα πολυκατοικιας! μην τρελαθουμε κιολας! προς το παρον θα ειμαι με τα δυο diamond 9.5 . Βασικα ακολουθουσα την συμβουλη του Μανώλη Καστρουνη σε ενα αναλογο παλιοτερο thread που ειχα ανοιξει.

Εχω τον 659 και εγώ μαζί με τα wharfedale για πάνω από ένα χρόνο.Αν και τα ηχεία είναι δύσκολα στην οδήγηση ο yamaha τα καταφέρνει καλά.Δεν χρειάζεται να βάλεις την αντίσταση στα 6Ω αφου δεν υπάρχει πρόβλημα θερμοκρασίας.Γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος.Μεγειά