Αγορά home theater

vpapanik

Established Member
13 October 2007
131
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους !

Έχω ψάξει εδώ και καιρό την αγορά και θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη από τους αγαπητούς ειδικούς αυτού του forum για το τι να προτιμήσω από τα παρακάτω :

1) Έχω ήδη ένα Playstation 3 και τα το χρησιμοποιήσω (μεταξύ άλλων) ως κύριο ΒD player. Στο χώρο του σαλονιού θα εγκατασταθεί ένα σύστημα 5.1 (για 7.1 δεν υπάρχει ικανό διάστημα πίσω από τον καναπέ) οπότε θα χρειαστώ ραδιοενισχυτή και ηχεία. Για ηχεία έχω σχεδόν καταλήξει στα Β&W MT-20. Το πρόβλημά μου είναι ο ραδιοενισχυτής. Δεν χρειάζομαι αποκωδικοποιητές DTS-HD και Dolby TrueHD γιατί η αποκωδικοποίηση θα γίνεται πάντα στο PS3 (το οποίο δεν είναι δυνατόν στο μέλλον να υποστηρίξει bitstream output), οπότε μιλάμε μόνο για Linear PCM 7.1 μέσω HDMI. Επίσης θα πρέπει να περνάει το σήμα 1080p/24. Κάποια καλή πρόταση σε SONY/YAMAHA/DENON/ONKYO ;

2) Sony 46X3500 ή Philips 47PFL9732 (μάλλον πρέπει να διαλέξω μεταξύ xvColor και Ambilight αν δεν κάνω λάθος :) ) Τι προτείνετε ;

Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά για τη βοήθειά σας !

Απάντηση: Re: Αγορά home theater

Ας γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος στο (1). Πιστεύω ότι αυτός :

http://www.tsnversand.de/home-cinema/av-receiver/yamaha-av-receiver-rx-v-463-schwarz-rx-v463.html

μου κάνει μια χαρά και είναι και πολύ οικονομικός. Περνάει το σήμα 1080/24 και έχει LPCM (HDMI v1.2 σύμφωνα με το manual). Να τον χτυπήσω ;

Είναι μία πολύ καλή περίπτωση και μάλιστα σκεφτόμουν να στον προτείνω και εγω, αλά με πρόλαβες.Στα χρήματα που κοστίζει δύσκολα θα βρείς κάτι καλύτερο.Να θυμάσαι πάντως πως σε κάθε πρίπτωση πρέπει να προσπάθήσεις να τον ακούσεις πρώτα.

Καλώς ήρθες κοντά μας και καλή συνέχεια.

Σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου. Τελικά το μόνο που με χάλασε (βλέποντας το manual) είναι ότι διαθέτει HDMI 1.2 κύκλωμα ενώ τόσο η ΤV όσο και το PS3 είναι v1.3, οπότε σίγουρα κάτι χάνεται στο θέμα του video (o ήχος είναι ok). Για το λόγο αυτό μάλλον θα διαλέξω τον Onkyo 606, που από Γερμανία χωρίς ΦΠΑ έχει μόνο 420 ευρώ + 35 μεταφορικά. Να είμαστε καλού κακού future-proof :)

Ακουγοντας εναν ενισχυτη με διαφορετικα ηχεια απ'τα δικα σου στον ιδανικο ακουστικα χωρο ενος καταστηματος δε θα βγαλεις και πολλα συμπερασματα.

Το μονο νοημα σ'αυτη τη διαδικασια ειναι να πεις στον πωλητη να σου βάλει ηχεία ίδιου τύπου με αυτά που σκεφτεσαι (το ιδανικο ειναι φυσικα να εχει τα συγκεκριμενα, αλλα σπανια το πετυχαινεις αυτο) και να αλλαξει 4-5 ενισχυτες της ιδιας κατηγοριας , μηπως ετσι ακουσεις διαφορες.

Παντως ο ΟΝΚΥΟ που αναφερεις σαν εταιρια εχει να επιδειξει πολυ σοβαρα μοντέλα, οποτε λογικα θα σούλεγα να προχωρησεις αφοβα.

Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ οι τύποι στην www.schlauershoppen.de. Κυριακάτικα παρήγγειλα τον ΟΝΚΥΟ 606 (και μάλιστα με ένδειξη Delivery Time: 1-2 Weeks) και σήμερα έχει ήδη φύγει με UPS και έρχεται. Αντικαταβολή παρακαλώ.

Να τα βλέπουν οι κλέφτες εδώ.

:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Αγορά home theater

Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ οι τύποι στην www.schlauershoppen.de. Κυριακάτικα παρήγγειλα τον ΟΝΚΥΟ 606 (και μάλιστα με ένδειξη Delivery Time: 1-2 Weeks) και σήμερα έχει ήδη φύγει με UPS και έρχεται. Αντικαταβολή παρακαλώ.

Να τα βλέπουν οι κλέφτες εδώ.

:ernaehrung004:

Αντε λοιπόν...καλό του ταξίδι και καλή παραλαβή!!!

και γραψε και την γνωμη σου οταν το παρεις, τελευταια υπαρχουν αρκετα παιδια που ψαχνουν κατι για να συνδεσουν το ps3 oποταν θα ηταν καλο και πολυ χρησιμο