Αγορά ηχείων για ακρόαση (σε υπολογιστή)..

H.D.

New member
14 January 2014
29
Θεσσαλονίκη
Γεια σας παιδιά! Έχω στην κατοχή μου για τον υπολογιστή, κάτι 7.1 της creative τα inspire t7900 και μια κάρτα ήχου της creative την x-fi xtreme gamer. Είμαι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος, αλλά θέλω να πάω σε δικάναλο ήχο, σε κάτι καθαρό και ανώτερο. Ήμουν έτοιμος να πάω σε monitor και συγκεκριμένα στα yamaha hs-7 ώσπου ένας πωλητής με απέτρεψε λέγοντας μου ότι τα monitor είναι κουραστικά-σκληρά για ακρόαση και ότι είναι για studio περισσότερο. Τι λέτε εσείς; Ξεκινάω από αυτό και μετά συζητάμε και τα υπόλοιπα. Ευχαριστώ!

Καλώς όρισες! :smile:
Αν πρόκειται για απλή ακρόαση σε υπολογιστή δες το γειτονικό νήμα...
Αν χρειάζεσαι κάτι πολύ καλύτερο, τότε θα πρέπει να πάμε σε κάποια καλή κάρτα ήχου ή DAC και ένα ζευγάρι ενεργά monitors (θα δούμε ποιά).

Εναλλακτικά πάλι σε καλή κάρτα ήχου/DAC σε συνδυασμό μέ συμβατικό σύστημα ενισχυτή/ηχεία.
Σε ποιό ποσόν ανέρχεται όμως ο προϋπολογισμός σου;
Αυτό το ερώτημα πρέπει ν' απαντηθεί πρώτα... -bye-

Γεια σας παιδιά! Έχω στην κατοχή μου για τον υπολογιστή, κάτι 7.1 της creative τα inspire t7900 και μια κάρτα ήχου της creative την x-fi xtreme gamer. Είμαι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος, αλλά θέλω να πάω σε δικάναλο ήχο, σε κάτι καθαρό και ανώτερο. Ήμουν έτοιμος να πάω σε monitor και συγκεκριμένα στα yamaha hs-7 ώσπου ένας πωλητής με απέτρεψε λέγοντας μου ότι τα monitor είναι κουραστικά-σκληρά για ακρόαση και ότι είναι για studio περισσότερο. Τι λέτε εσείς; Ξεκινάω από αυτό και μετά συζητάμε και τα υπόλοιπα. Ευχαριστώ!

εγω αγορασα της logitech το Z906 και εχω ενωσει τα 4 ηχεια εμπρος και παιζει σουπερ!!δηλαδη 2 κωλωνακια πανω κατω!πολυ δυναμη!

Επειδή όπως είπα, ήδη έχω αυτά της creative, θεωρώ ότι τα ηχεία των 30 που προτείνετε, είναι σίγουρα χειρότερα. Εγώ θέλω κάτι καλό.. Για το κομμάτι των χρημάτων τώρα. Για ηχεία, διαθέτω μέχρι 300 για το ζεύγος. Δε μπορώ όμως να τα πάρω όλα μαζί (ηχεία, κάρτες ήχου κτλ) οπότε θα χτίζω σταδιακά. Τώρα για πηγή, δεν ξέρω κόστος γιατί λογικά πάει ανάλογα με τα ηχεία και τη χρήση. Τι προτείνετε; Να ξεκινήσω από την πηγή ή από τα ηχεία; Επίσης, από τη στιγμή που θα προορίζονται μόνο για ακρόαση, τι διαφορά θα καταλάβω από τα υπάρχοντα; Ευχαριστώ..

Συγγνώμη αν εκφράστηκα λάθος, πηγή λέγοντας εννοούσα την κάρτα ήχου-dac και τα σχετικά. Ναι με τον υπολογιστή θα παίζουν..

Άκουσα σήμερα τα adam a3x. Να σας πω την αλήθεια, δε μου άρεσαν. Έπαιζαν σε ένα λαπτοπ μέσω μιας εξωτερικής κάρτας ήχου της tascam και συγκεκριμένα άκουσα το "read all about it - stefan biniak". Μου φάνηκαν θολά και πολύ ξηρά! Αυτά που ήταν πιο κοντά σε αυτό που ψάχνω, ήταν τα samson rubicon r8a που είχα ακούσει πριν 2 χρόνια περίπου. Το παιδί εκεί, μου πρότεινε απο τη στιγμή που με ενδιαφέρει μόνο η ακρόαση, τα M-Audio BX8a ως πιο μαλακά και γεμάτα.Τι λέτε εσείς;

Άκουσα σήμερα τα adam a3x. Να σας πω την αλήθεια, δε μου άρεσαν. Έπαιζαν σε ένα λαπτοπ μέσω μιας εξωτερικής κάρτας ήχου της tascam και συγκεκριμένα άκουσα το "read all about it - stefan biniak". Μου φάνηκαν θολά και πολύ ξηρά! Αυτά που ήταν πιο κοντά σε αυτό που ψάχνω, ήταν τα samson rubicon r8a που είχα ακούσει πριν 2 χρόνια περίπου. Το παιδί εκεί, μου πρότεινε απο τη στιγμή που με ενδιαφέρει μόνο η ακρόαση, τα M-Audio BX8a ως πιο μαλακά και γεμάτα.Τι λέτε εσείς;

*Διόρθωση: Τα m-audio bx8 d2 μου πρότεινε. Ευχαριστώ

Πρέπει να φας αρκετά χιλιόμετρα για να βρεις αυτό που θες, με 2 ακούσματα δεν θα βγάλεις άκρη. Άκου όσο ποιο πολλά μπορείς ο τελικός κριτής είναι τα αυτιά σου από εδώ μόνο προτάσεις μπορούν να γίνουν.

Σε κάρτα ήχου πάντως έχω καταλήξει στην focusrite scarlett 2i2 και περιμένω να ακούσω τα m36 της m-audio μόλις κυκλοφορήσουν. Ξέρετε μήπως πότε με το καλό θα κυκλοφορήσουν; Ευχαριστώ για την ως τώρα βοήθεια σας. Έχω κάνει πολλές ακροάσεις σε μαγαζιά αυτές τις μέρες :)

Γιώργο, τα genιus τα έχεις ακούσει; Αν, ναι πες μας δυο λόγια. Φίλε farmax έχω ακούσει τα adam a3x,a7x, της m-audio το bx8-d2 και τα fostex PM0.4d. Θα σας φανεί μάλλον περίεργο, αλλά από όλα αυτά που άκουσα πιο καλά στο αυτί μου έκατσε ο ήχος των fostex που και πάλι όμως, δεν είναι αυτό που ψάχνω ακριβώς. Για να μη παρεξηγηθώ, ο ήχος που ψάχνω θέλω να είναι ελαφρώς χρωματισμένος και όχι φλατ οπότε είναι λογικό να μη μου άρεσαν τα adam χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλά. Τα m-audio που άκουσα ας πούμε, είχαν χρωματισμούς αλλά δε μου άρεσαν τόσο στα ψηλά. Ήταν κάπως θολά νομίζω τα ψηλά του και όχι τόσο ψηλά :) Όπως είπα, περιμένω να ακούσω τα m3-6 της m-audio και μετά βλέπουμε. Ευχαριστώ!

Re: Απάντηση: Αγορά ηχείων για ακρόαση (σε υπολογιστή)..

Σε κάρτα ήχου πάντως έχω καταλήξει στην focusrite scarlett 2i2 και περιμένω να ακούσω τα m36 της m-audio μόλις κυκλοφορήσουν. Ξέρετε μήπως πότε με το καλό θα κυκλοφορήσουν; Ευχαριστώ για την ως τώρα βοήθεια σας. Έχω κάνει πολλές ακροάσεις σε μαγαζιά αυτές τις μέρες :)

Γιώργο, τα genιus τα έχεις ακούσει; Αν, ναι πες μας δυο λόγια. Φίλε farmax έχω ακούσει τα adam a3x,a7x, της m-audio το bx8-d2 και τα fostex PM0.4d. Θα σας φανεί μάλλον περίεργο, αλλά από όλα αυτά που άκουσα πιο καλά στο αυτί μου έκατσε ο ήχος των fostex που και πάλι όμως, δεν είναι αυτό που ψάχνω ακριβώς. Για να μη παρεξηγηθώ, ο ήχος που ψάχνω θέλω να είναι ελαφρώς χρωματισμένος και όχι φλατ οπότε είναι λογικό να μη μου άρεσαν τα adam χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλά. Τα m-audio που άκουσα ας πούμε, είχαν χρωματισμούς αλλά δε μου άρεσαν τόσο στα ψηλά. Ήταν κάπως θολά νομίζω τα ψηλά του και όχι τόσο ψηλά :) Όπως είπα, περιμένω να ακούσω τα m3-6 της m-audio και μετά βλέπουμε. Ευχαριστώ!
Σε καλό δρόμο είσαι.
Και η Scarlet είναι καλή επιλογή. Είναι θετικό το γεγονός, ότι προσπαθείς να ακούσεις όσο γίνεται περισσότερα. Κανένας δεν μπορεί να υποκαταστήσει αυτή την εμπειρία.
Αυτό που καταλαβαίνω από τα γραφόμενα σου είναι ότι επιθυμείς κάποιο ολοκληρωμένο ηχείο. Δηλαδή κάποιο που να κατεβαίνει αρκετά χαμηλά και να έχει αρκετή ενέργεια στο κάτω μέρος του φάσματος.
Κι' όταν λες ότι επιθυμείς τον ήχο κάπως χρωματισμένο, εννοείς αυτό ακριβώς: Να υπάρχει επάρκεια σε χαμηλό, να δίνει ολοκληρωμένο άκουσμα. Γι' αυτό και δε σου άρεσαν τα ADAM.
Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να λάβεις υπ' όψη δύο πιθανά ενδεχόμενα.

Στην πρώτη περίπτωση, εφ' όσον καταλήξεις σε δίδρομο ενεργό ηχείο, θα πρέπει να βρείς κάποιο με 6"αρι, ή 6,5"αρι Woofer. Μόνο με τέτοιο θα βρείς όλο το χαμηλό και την ενέργεια που ψάχνεις. Το 5"αρι μάλλον δε θα σε ικανοποιεί.

Η δεύτερη είναι να βρείς τώρα καλό ηχείο αχρωμάτιστο με 5"αρι Woofer, με την προοπτική να το συμπληρώσεις αργότερα με την προσθήκη ενός Sub. (Π.χ. τα ADAM με το Sub τους). Αυτό συνεπάγεται βέβαια πρόσθετο κόστος που θα μείνει γι' αργότερα, στο μέλλον. Σε ποιότητα όμως θα ανέβεις πολύ ψηλά.

Κάτι ακόμα: Δώσε όσο περισσότερο βάρος στα ηχεία. Σε ακόμα καλύτερη κάρτα ήχου ή DAC μπορείς να πας κι' αργότερα, αλλά θα αξιοποιηθεί μόνο αν το επιτρέπουν τα ηχεία σου.

Η δεύτερη πρόταση σου μου αρέσει παραπάνω. Να σας δώσω κάποια στοιχεία για τον χώρο μου, μήπως βοηθήσει. Ο χώρος που θα μπουν τα ηχεία, είναι 13τ.μ. και είναι υπνοδωμάτιο. Έχει μέσα κάποια έπιπλα και για σπίτι σε σχέση με άλλα δλδ είναι καλά μονωμένο. Αν πάω στην scarlet και στα adam a5x, με ποιο sub μπορώ να τα συνδυάσω ώστε να έχω ένα πλήρες αποτέλεσμα; Της adam από ότι είδα είναι ακριβά. Μπορώ να πάω σε άλλη εταιρεία ή δεν το προτείνετε; Ευχαριστώ!

Υ.γ. Πως συνδέεται το sub; Η scarlet έχει καρφιά left-right μόνο. Επίσης, αν τα βάλω πάνω στο γραφείο (προφανώς όχι και το sub) χάνω πολύ σε ακουστική; Ακόμα και αν τα βάλω να πατήσουν πάνω στα σφουγγαράκια;

Last edited:
σε 13 τμ sub ????
δεν νομιζω τι ειναι σωστη κινηση
τα genius sp-hf1800a τα ακουσα τυχαια και δεν μπορεσα να τα ''σκαλισω'' οσο ηθελα αλλα ακουγονται πολυυυυυ καλα και χωρις παραμορφωσεις
εχουν ζεστο ηχο και πιστευω με μια καλη καρτα ηχου θα ''πετανε''
και στην αστεια τιμη των 60 ευρο σκαφτομαι να τα παρω ετσι για δοκιμη
το κακο ειναι οτι το ετερον ημισυ αρχιζει να βλεπει προιοντα ηχου να μπαινοβγαινουν στο σπιτι, να αλλαζουν θεσεις , κτλ και θα εχουμε επισοδια :smash: