Αγορά "καμικάζι"!

Ronin

Senior Member
27 February 2008
304
Far west...of Athens
Γεια και χαρά σε όλους!

Το post το κάνω εκ μέρους ξαδερφού μου από επαρχία.Πάει για αγορά hi-fi, αλλά θα ψωνίσει από Αθήνα και πρέπει οι αγορές του να γίνουν μέσα σε διάστημα 3 ημερών από την μέρα που θα έρθει (θα "χτυπήσει" και θα φύγει,σαν καμικάζι!). Γι αυτό θέλω με την βοήθειά σας να περιορίσω τις επιλογές σε 3-4, για να μην χάσει άσκοπα χρόνο.

Θα ρίξει το μεγαλύτερο μέρος του budget για ηχεία και εκεί χρειάζεται συμβουλές.

Για ενισχυτή μάλλον θα πάει για τον Yamaha RX-497 και για πηγή ένα φτηνό cd-player των 150euros.

Για τα ηχεία:
- διαθέτει 600-700 euros
- χώρος περίπου 28-30 τ.μ.
- ακούσματα
* κλασική ροκ​
* new/alternative rock​
* blues, jazz​
* electronica (τύπου moby, thievery corporation)​

Έχω στα υπ' όψιν μου κάτι σε Klipsch RF-52, mission m35i, Energy C-300.

Τι λέτε?

Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να βρει ενισχυτή μεταχειρισμένο στα 100euro (Denon 5ετίας, δεν θυμάμαι μοντέλο, 2χ80 με διπλό τροφοδοτικό), οπότε θα σπρώξει στα ηχεία μέχρι 800-850 euros.
Αν μπορείτε δώστε μου και μία πρόταση γι αυτήν την περίπτωση.
Ευχαριστώ

Μάλλον δεν ήμουν κατατοπιστηκός...

Σας ρωτάω για ηχεία μόνο (και μάλιστα δαπέδου,παράλειψη μου...), στον ενισχυτή έχει καταλήξει!

Πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Για να πάρεις κάτι σωστό σε ηχεία θα πρέπει να είναι γνωστός ο ενισχυτής...πολυκάναλος ή στέρεο ; ισχύ κ ρεύμα ; ποιός ο λόγος να πάρει ακριβά ηχεία αν ο ενισχυτής κ η πηγή είναι εκ του μετρίου για παράδειγμα ; οπότε δώσε μας κατεύθυνση σε ότι αφορά την πηγή κ την ενίσχυση για να πούμε 1-2 πράγματα για ηχεία... ηχεία δαπέδου ή βάσης ; σε τι εντάσεις θα ακούει ; πιθανότητα αναβάθμισης υπάρχει αργότερα σε ενίσχυση κ πηγή ;

Re: Απάντηση: Αγορά "καμικάζι"!

Για να πάρεις κάτι σωστό σε ηχεία θα πρέπει να είναι γνωστός ο ενισχυτής...πολυκάναλος ή στέρεο ; ισχύ κ ρεύμα ;

Η χρήση θα είναι αποκλειστικά για μουσική, οπότε πάει για στέρεο ενισχυτή. Ας θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο ενισχυτής θα είναι ο Yamaha RX-497, 2x75 W RMS στα 8 Ohm.

ποιός ο λόγος να πάρει ακριβά ηχεία αν ο ενισχυτής κ η πηγή είναι εκ του μετρίου για παράδειγμα ;

Το σκεπτικό του είναι το εξής: εάν μοιράσει τα λεφτά π.χ. 50-50 για ενισχυτή-ηχεία, θα αγοράσει μέτριο ενισχυτή και μέτρια ηχεία οπότε σε περίπτωση αναβάθμισης θα πρέπει να τα αλλάξει όλα.
Γι αυτό επιλέγει να σπρώξει όσο περισσότερα λεφτά μπορεί σε καλά ηχεία (τα οποία κρίνουν στο μεγαλύτερο βαθμό την ηχητική απόδοση του συστήματος) και να πάρει έναν οικονομικό ενισχυτή όπως ο Yamaha να κάνει την δουλειά του, και σε 1-1,5 χρόνο αναβαθμίζει τον ενισχυτή και είναι οκ.

ηχεία δαπέδου ή βάσης ; σε τι εντάσεις θα ακούει ;

Ηχεία δαπέδου. Δεν έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις σε ένταση, να καλύπτουν όμως άνετα τα 30τ.μ.

Ermis01 εχουν δίκιο που σου λένε να μην πάρεις Yamaha. Ενα ηχείο, είτε μέτριο, είτε καλό, δεν θα παίξει καλά με μέτριο ενισχυτή. Στα χρήματα που ψάχνεις μια καλή λύση ειναι ενας NAD 325BEE που μπορείς να βρεις με 330Ε περίπου(κοίτα στο skroutz.gr για μαγαζί). Kοστίζει 60Ε παραπάνω από τον Yamaha, αλλά αν τους ακούσεις διπλα-διπλα ειναι η μέρα με την νύχτα κυριολεκτικά.

Αμα πάρεις τον ενισχυτή, πάρτον αγκαλιά και πήγαινε για ηχεία με τα υπόλοιπα λεφτά. Θα βρεις άνετα.

Τωρα, για να καλύψεις χώρο 30τμ. με 1000 ευρώ δύσκολο το κόβω. Θέλεις σίγουρα ευαίσθητο ηχείο, οπότε κοίτα
τα Klipsch ή τα Energy και γενικά ηχεία με ευαισθησία τουλάχιστο 89-90dB.

Θα συμφωνήσω με τον Busoni σε ότι αφορά τον ενισχυτή της Nad. Είναι από τις καλύτερες επιλογές στα χρήματα αυτά, με πολύ δύναμη κ ρεύμα, αλλά κ με την ποιότητα της Nad....αγγλικές χροιές...
Για ηχεία τώρα, θα μπορούσες να κοιτάξεις κ σε μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση κ τιμή. Αν θες καινούργια τότε μπορείς να πας για quad 22l, mission m34i και m35i, triangle khos es και heliade es, tannoy fusion 4, B&W DM-309, dali suite 1.7 κ.α.

Ας θεωρήσουμε λοιπόν ως δεδομένο τον NAD C325.
Οπότε ψάχνουμε πλέον για όσο το δυνατόν περισσότερο ευαίσθητο ηχείο (λόγω περιορισμένης δύναμης ενισχυτή), άρα από τις ενδιαφέρουσες προτάσεις του Μιχάλη επικεντρωνόμαστε μάλλον στα Mission M35i. Ξέρετε που μπορώ να τα ακούσω?

Και κάτι ακόμα...

Βλέπω ότι γενικά τα Klipsch έχουν πολύ υψηλές τιμές ευαισθησίας, άρα είναι στο target group. Μήπως όμως τα αμερικάνικα Klipsch δεν "δέσουν" με τον αγγλικό NAD, και πρέπει να πάμε σε μία λύση αμερικάνικη, π.χ. ROTEL RA-04 ή οτιδήποτε άλλο όπως DENON PMA-700AE??

Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός:frown:

To σίγουρο είναι οτι πρέπει να τον ακούσεις με το ηχείο που θα αγοράσεις. Γι αυτό προτείναμε εναν σίγουρο ενισχυτή που μπορείς να βρεις εύκολα μεν, κι εύκολα να τον κουβαλήσεις εκει που θα δοκιμάσεις ηχεία.

Γενικά ο NAD είναι αχρωμάτιστος, όσο είναι δυνατό στην κατηγορία του. Είναι γρήγορος στα μεταβατικά, οπότε, με ανάλογο ηχείο, θα παίξει καλά σε ροκ/ποπ και λοιπά παρόμοια ειδη. Εγώ τον εχω με Mordaunt Short 904i, ηχεία με "λαμπρό" χαρακτήρα στις μεσαίες και υψηλές, και το αποτέλεσμα ειναι ανάλογο με ικανοποιητικές χαμηλές. Σε χώρο 13-14τμ ανεβάζω άνετα στάθμες για πάρτυ.

O NAD σε αντίθεση με τον YAMAHA έχει μεταπώληση...
Ταιριάζει σίγουρα με τα EPOS αλλα αν δεν σου φτάνουν τα λεφτά κοίτα και τα ENERGY.
Για CD θα σου έλεγα DIGITAL 495 απο Μαρινόπουλο με 30 ευρά !

Last edited:
Εγώ πάντως θα 'λεγα να την προσέξεις την πηγή. Αν η πηγή δεν παίζει καλά, τοτε το σύστημα ολόκληρο θα παίξει οσο παίξει η πηγή. OΚ, σε ορισμένους βγήκε καλό το digital(εμένα δεν μου άρεσε καθόλου), αλλά δεν ξέρω κανεναν να ξεκινά με τετοια πηγή. Στις αγγελίες υπάρχουν και φθηνές πηγές...ρίξε μια ματια.

Όταν μπαίνεις στον χορό πρέπει να χορέψεις.
Οπωσδήποτε θα πρεπει να παρεις μια καλή πηγή γιατι σε αντίθετη περίπτωση θα σου φταινε τα ηχεια .

Εγώ πάντως θα 'λεγα να την προσέξεις την πηγή. Αν η πηγή δεν παίζει καλά, τοτε το σύστημα ολόκληρο θα παίξει οσο παίξει η πηγή. OΚ, σε ορισμένους βγήκε καλό το digital(εμένα δεν μου άρεσε καθόλου), αλλά δεν ξέρω κανεναν να ξεκινά με τετοια πηγή. Στις αγγελίες υπάρχουν και φθηνές πηγές...ρίξε μια ματια.

Τα ίδια έλεγες και εδώ αλλά σου απάντησαν ανάλογα.Δηλαδή περί ορέξεως...
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=17290&page=38
Η ουσία είναι οτί αν ακούς χωρίς παρωπίδες πρέπει να δώσεις 300+ ευρώ για να βρείς καλύτερο ήχο από CD.

Post By Tsip 26-01-2008, 15:59
"Πηρα και εγω ενα προχθες....πολυ καλος ηχος, καταπληκτικη αναβαθμιση για 30 ευρώ, το παλιο πιονέρ μου πήρε γράμμη για αποθήκη...με ενα καλουτσικό ιντερκονέκτι 2 φορές την τιμή του, απλα δεν πιστευεις οτι αυτος ο ηχος ερχέτε απο ενα τετοιο μηχανημα.....οτι πρέπει δηλαδη για μπατζεντόφιλους σαν και του λόγου μου....

με λιγα λογιά σας ευχαριστω φιλοι μου για αυτο το τιπ

παμε για ενισχυτη τωρα...αν μου κάτσει ο προ που χτυπαω στο ημπει, βουρ και εγω για μπερρυ ή κραουν...."

Post By Komhst 27-01-2008, 16:35
"Εγώ πάντως παιδιά το BS το έχω βάλει στο δεύτερο σύστημά μου εδώ στο γραφείο που έχω και το PC το οποίο αποτελείται από τον προ Rotel RC-1070 τον τελικό Rotel RB-930AX και ηχεία τα monitor της Technics SB-F3 και παίζει τόσο γλυκά που δεν μού κάνει καρδιά να το κλείσω. Και δεν είναι καν δικό μου, ένας φίλος το έφερε από περιέργεια να το ακούσουμε και το άφησε εδώ. Σιγά να μην τού το επιστρέψω! Να πάει να πάρει άλλο αν θέλει."

Originally Posted by Internet King View Post
Διαφορες κατασκευαστικές δεν φαίνεται να υπάρχουν, Τα τσιπάκια είτε δουλεύουν είτε δεν δουλεύουν.
Στο τροφοδοτικό και στο transport θια μπορούσαν ενδεχομένως να υπήρχαν κάποιες διαφορές. Αλλά και πάλι, εγώ το τοποθετώ ηχητικά κάπου στα 400 ευρώ σαν ολοκληρωμένο player. Τουλάχοστον όσα έχω ακούσει μέχρι σήμερα.

Θέλω να ακούσω ένα ¨"καλό" κόντρα σε ένα "κακό" δείγμα για να μπορώ να καταλάβω αν όντως υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά από δείγμα σε δείγμα.

Μερικά post στη τύχη...

Last edited:
Τα ίδια έλεγες και εδώ αλλά σου απάντησαν ανάλογα.Δηλαδή περί ορέξεως...
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=17290&page=38
Η ουσία είναι οτί αν ακούς χωρίς παρωπίδες πρέπει να δώσεις 300+ ευρώ για να βρείς καλύτερο ήχο από CD.

Aprile, τους χαρακτηρισμούς περι παρωπίδων απέφυγέ τους... Δεν νομίζω οτι γνωριζόμαστε.

Ο φίλος που ρωτά τις γνώμες μας εδώ δεν φαίνεται να είναι σχετικός με το άθλημα και δεν θέλω, τουλάχιστον εγω, να τον οδηγήσω σε επισφαλή μονοπάτια. Από την άλλη, ψάχνει για σίγουρες λύσεις κι όχι για κολοκυθόπιτα.

O δικός μου player, της τάξης των 200 Ευρώ, παίζει σαφώς καλύτερα από το Digital. Ο λόγος που έγραψα εδώ για το digital ειναι οτι εχω ιδιο ενισχυτή με αυτον που προτείνουμε στον φίλο, αρα μπορώ να ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχει με τον συνδυασμό. Δεν σκοπεύω να αρχισουμε flame.