Κι εμένα η γνώμη μου είναι να πας στο "παλιό", για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω (περασμένες παιδικές ασθένειες, άσε που λογικά το καινούριο θα είναι και πιο ακριβό, αν μιλάμε για ίδια χαρακτηριστικά και ίδιο εξοπλισμό). Εγώ γενικά το έχω κανόνα ν' αγοράζω αυτοκίνητο που έχει κυκλοφορήσει τουλάχιστον 1-2 χρόνια στην αγορά και ακόμα καλύτερα αν έχει βγει facelift. Ειδικά για μοντέλο που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα και δέχονται προπαραγγελίες, ούτε να το σκεφτώ... Δεν έχω καμιά διάθεση να γίνω πειραματόζωο για τέτοια είδη. Ας τρέξει λίγο στην αγορά ν' ακουστούν πιθανά προβλήματα και σχόλια κατόχων και μετά βλέπουμε. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει ότι ο τάδε κινητήρας είναι γνωστό ότι έχει αυτά τα μειονεκτήματα ή ακόμα ότι έχει αποσυρθεί λόγω προβλημάτων, αφού βέβαια τον απέκτησαν ορισμένοι "τυχεροί" (για τους οποίους δεν ξέρω πώς και εάν λύθηκε το πρόβλημά τους). Εντάξει, τα ακραία σενάρια είναι η εξαίρεση, αλλά και πάλι εγώ δε θα το ρίσκαρα.
Βέβαια από την άλλη είναι γεγονός ότι δεν μπορείς πάντα να συγχρονιστείς με την αγορά, ειδικά σε τέτοια είδη. Μπορεί εσύ να χρειάζεσαι αυτοκίνητο τώρα, να θέλεις από συγκεκριμένη εταιρία για τον οποιοδήποτε λόγο και να μην μπορείς να περιμένεις. Εκεί κρίνεις κι αποφασίζεις. Πάντως εφόσον κυκλοφορεί ακόμα το απερχόμενο μοντέλο, εγώ μάλλον θα πήγαινα σ' αυτό. Καλό είναι βέβαια να μας πεις και για ποιο μιλάς συγκεκριμένα.