Αγορά πιάτου 1,5μ για SKY UK.

Eki_13

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,208
ειμαι στην φαση του να αγορασω ενα δευτερο πιάτο.εχω ενα 1,2 για astra-hotbird.Το 1,5 αρκει για να κατεβουν ολες οι συχνοτητες απο το sky uk?επισης,θα μπορω να βαλω παρακεντρα τον hellasat?

τι ποιοτητα κ τιμη να ψαξω??καμια πρόταση??

Παράκεντρα μπορείς να βάλεις τον Hellasat.
Τώρα με 1,5 μέτρο δεν ξέρω τι θα κατεβάζεις, αλλά σίγουρα περισσότερες από ότι εγώ με το 1,25 gibertini.
Βέβαια την Αγγλική δέσμη δε νομίζω πως μπορείς να τη λάβεις με πιάτο <3m...

Αθήνα με 1.5μ (εννοούμε 1.5Χ1.65, το μέγεθος προσδιορίζεται απο την μικρότερη διάσταση) θα έχεις λογικά όλα τα κανάλια των δορυφόρων 2A,2B,2C, Eurobird1 (στον τελευταίο ορισμένα θα είναι οριακά).
Δεν θα έχεις φυσικά τίποτε απο τον Astra2D για τον οποίο θα χρειαζόσουν 5μετρο και ανω ...
Δες τις τιμές και αν η διαφορά ειναι μικρή σε σχέση με ένα 1.75Χ1.85 πιάτο, προτίμησε το τελευταίο για σιγουριά σε βροχή και πλήρη λήψη Eurobird1

Για να καταλαβεις φιλε μου εγω που εχω πακετο sky digital HD και μενω Αθηνα εχω 2 κατοπτρα και τα 2 κινητα. Το ενα ειναι ενα tecatel 1.45 και το ενα ειναι ενα mabo 1.80. H διαφορα που εχω στην ληψη με τα 2 πιατα στον 28.2 δεν ειναι τοσο σημαντικη. Το μονο που κερδιζω ειναι οτι καποια καναλια που μου βγαινουνε με ελαχιστο BER στο 1.45 δεν τα χανω τοσο ευκολα οταν εχει δυνατη βροχοπτωση. Κατα τα αλλα με το 1.45 κατεβαζω ανετα σχεδον ολα τα βασικα καναλια του μπουκετου που μπορει καποιος να κατεβασει στην Αθηνα με πιατο μικροτερο απο τα 5 μετρα. Απο τα HD καναλια εννοειται οτι κατεβαινουνε ολα εκτος απο το RushHD που κατεβαινει οριακα.

Ο γνωστος σε ολους δυσκολος 2D με το ITV και BBC δεν εχω ακουσει να κατεβαινει με κατι λιγοτερο απο 5 μετρα. Η αποφαση ειναι δικια σου.

Απ'τη δέσμη 2D που δεν πιάνεται θα χάνεις:

BBC1, BBC2, BBC3, BBC4, BBC HD
ITV1, ITV2, ITV3, ITV4 και τα +1 αδερφάκια τους (κάποιες επαρχιακές version του ITV1 παίζουν και από τη δέσμη 2B με κωδικοποίηση)
Film 4, Ε4, More4 και τα σχετικά +1

και εάν έχεις τα σχετικά για να βλέπεις τα συνδρομητικά του sky θα χάνεις και διάφορα παιδικά Disney κλπ. και τα interactive αθλητικά streams (εκεί συνήθως ρίχνουν οτι περισσεύει από τα Sky Sports 1-3 π.χ. τα μη αγγλικού ενδιαφέροντος ματς των ομίλων τα βράδια του Champions League).

ok..αν εξαιρεσουμε το bbc hd τα αλλα δεν ειναι κ τοσο σημαντικα για να δωσω μια περιουσια για πιατο..με καλυψατε με τις απαντησεις..'
με τις τιμες μπορειτε να με κατατοπισετε λιγο??αν ξερετε κ καποιο μαγαζι..εστω με pm..γιατι σε ιντερνετικα σπανια εχει 1,5μ +..

εχεις pm-bye-

ok.σε ευχαριστω φιλε!
φευγουν πολυ ομως οι τιμες..330+??κατι σε noname δεν θα ερθει πιο φθηνα??
το 1,40 ερχεται καπως πιο νορμαλ στα 95Ε..θα βλεπω ομως τα HD??

Σου είπα πως με 1.25 gibertini βλέπω τα hd (σπορ και σινεμα). Αν θυμάμαι καλά το πιάτο πρέπει να κόστισε γύρω στα 130 ευρώ.

Αν με 1.45 παίρνεις μικρή διάμετρο, τότε θέλω και εγώ. :) Noname ή όχι??
Για το AL-G185BP τι λέτε??? http://www.dsltv.gr/product.asp?id=80
Έχει 1db μεγαλύτερη απολαβή από το Mabo στα 12.50Ghz. Ξέρει κανείς αν παίρνει βάση για 3-4 LNB και που μπορώ να την βρω???
Το Mabo πόσο κάνει και που το πουλάνε???

Ευχαριστώ.

MANOS πιστευεις οτι το 1db θα σου κανει την διαφορα κατα την γνωμη παρε το ΜΑΒΟ το οποιο εχει τουλαχιστον 200 ευρω λιγοτερα και δωσε τα ρεστα σε LNB και καλωδιο.

MANOS πιστευεις οτι το 1db θα σου κανει την διαφορα κατα την γνωμη παρε το ΜΑΒΟ το οποιο εχει τουλαχιστον 200 ευρω λιγοτερα και δωσε τα ρεστα σε LNB και καλωδιο.

+1
Το εχω ξαναγραψει οτι ειδικα αμα εισαι σε πολυκατοικια και το καλωδιο θα εχει καποιο μακρος να κοιταξεις να ειναι καλης ποιοτητας. Εγω ειχα αλλαξει απο ενα του κιλου σε Belden και ειχα δει διαφορα.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά πιάτου 1,5μ για SKY UK.

1,5 μ. για απρόσκοπτη λήψη.
Δλδ με 1Χ1.10 και με καλό 0.1 LNB δεν έχω ελπίδα να πιάσω κάτι απ' την fixed δέσμη???

eb1_fixed.gif

Μήπως ξέρει κανείς πως μπορώ να καταλάβω αν το υλικό του πιάτου είναι σίδηρο και όχι κάποιο άλλο υλικό που δεν σκουριάζει (πχ αλουμίνιο ή ατσάλι)??? Έχω ένα πιάτο που έδινε το iDO της Altec και δεν ξέρω τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Ευχαριστώ